De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Zweedse huizenprijzen kelderen. Volgen de onze?

De Morgen

24/11/2022 - 06:47


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zweedse voetballers kelderen tv-desk (14/11/2017 - Sporza)
  De Zweedse internationals waren door het dolle heen na de kwalificatie voor het WK in Rusland. In al hun enthousiasme braken ze de tv-desk van Eurosport af.
  [naar artikel]
 2. 'Zweedse centrale bank is gek geworden' (07/09/2017 - De Tijd)
  10:33 Dik 2 procent inflatie, 4 procent groei en huizenprijzen die door het dak gaan. En toch zweert de Zweedse centrale bank bij een rente van minus 0,5 procent.
  [naar artikel]
 3. Belgische huizenprijzen stijgen minder snel dan Europees gemiddelde (07/10/2020 - Express)
  De huizenprijzen in de eurozone zijn ook in het tweede kwartaal verder gestegen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat ging de... The post Belgische huizenprijzen stijgen minder snel dan Europees gemiddelde appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Zweedse huizenprijzen steeds harder onderuit (21/11/2022 - De Tijd)
  09:47 Een gemiddeld Zweeds huis is nu 14 procent goedkoper dan in april. Door de energiecrisis dalen vooral alleenstaande woningen in waarde.
  [naar artikel]
 5. Britse huizenprijzen stijgen niet meer dankzij brexit (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De stijgende huizenprijzen in Groot-Brittannië zijn tot stilstand gekomen. Dat zou komen door de onzekerheid die het vertrek uit de Europese Unie...
  [naar artikel]
 6. 'Huizenprijzen dalen in Nederland in 2021' (07/04/2020 - De Tijd)
  13:59 De Nederlandse huizenmarkt krijgt door de coronacrisis zo'n knauw dat de huizenprijzen volgend jaar zullen dalen. Dat voorspellen economen van ABN AMRO.
  [naar artikel]
 7. Hogere windmolens, lagere huizenprijzen (18/12/2019 - De Tijd)
  12:04 De opmerkelijke grafiek van de dag: de impact van windmolens op huizenprijzen
  [naar artikel]
 8. Corona stuwt huizenprijzen overal hoger (02/08/2021 - De Tijd)
  10:23 In nagenoeg alle rijke landen boekten de huizenprijzen begin dit jaar enorme stijgingen. De lage rente, veel spaargeld en de zoektocht naar ruimte in coronatijden zijn de drijvende motors achter de bo...
  [naar artikel]
 9. Nederlandse huizenmarkt gaat nog harder dan Belgische (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In België is er vaak ophef over de voortdurende stijging van de huizenprijzen (6,7% op jaarbasis). In Nederland is het hek helemaal van de dam. Woningen werden er in een jaar maar liefst 16 procent duurder. Ook op lange termijn stijgen de huizenprijzen duidelijk sneller dan bij ons.
  [naar artikel]
 10. Huizenprijzen in centrum Londen kennen na Brexit scherpste daling in bijna zeven jaar (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De huizenprijzen in het centrum van Londen -meteen ook één van de duurste buurten van Groot-Brittannië- krijgen klappen. De prijsindex van
  [naar artikel]
 11. Elektriciteitsprijzen kelderen (20/04/2020 - Express)
  De coronacrisis duwt de stroomprijzen naar historisch lage niveaus. Dat blijkt uit cijfers die hoogspanningsnetbeheerder Elia heeft verzameld. De gemiddelde... The post Elektriciteitsprijzen kelderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Nederlandse huizenprijzen weer flink gestegen (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse huizenprijzen blijven flink oplopen, ondanks de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren koopwoningen in november bijna 9 procent duurder dan een jaar eerder.
  [naar artikel]
 13. Huizenprijzen stijgen, volgen de hypotheekrentes dezelfde weg? (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In tegenstelling tot wat veel experten hadden ingeschat, blijven de vastgoedprijzen ook in coronatijden stijgen. Dat maakt het voor de kooplustigen...
  [naar artikel]
 14. Huizenprijzen dalen in 20 Antwerpse gemeentes, maar er zijn ook stevige stijgers (11/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De gouden tijden van vastgoed zijn voorbij. In de eerste helft van dit jaar zijn de huizenprijzen in de provincie Antwerpen wel nog met 7% gestegen, maar de inflatie ligt met ruim 9% veel hoger. Ook opvallend: in een op de vijf Antwerpse gemeentes zijn de huizenprijzen in een jaar tijd gedaald. Maar er is ook een andere trend: één gemeente die lange tijd het kneusje van de Antwerpse vastgoedmarkt was, is zich aan het ontpoppen tot een aantrekkelijke zwaan.
  [naar artikel]
 15. Belgische huizenprijzen stijgen minder fors dan Europees gemiddelde (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De huizenprijzen in België stegen het jongste jaar minder fors dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau...
  [naar artikel]
 16. Onderzoek bewijst: Airbnb stuwt huizenprijzen omhoog (15/01/2019 - De Morgen)
  Vermoedens waren er al langer, maar nu is het voor het eerst ook wetenschappelijk aangetoond. Op plaatsen waar woningen en appartementen worden verhuurd via Airbnb gaan de huizenprijzen flink omhoog. Het verzet groeit. 
  [naar artikel]
 17. BNP Paribas Fortis verwacht voor het eerst lichte daling van huizenprijzen: “Tot nu toe gingen we uit van stabilisatie” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie zou volgend jaar met 0,2 procent groeien en in 2024 met 1,4 procent. Dat blijkt uit de jongste economische verwachtingen van BNP Paribas Fortis. Door de hogere rente en dus groeiende onbetaalbaarheid op de huizenmarkt, verwacht de bank ook minder vastgoedtransacties en een lichte daling van de huizenprijzen volgend jaar. Tot nu gingen de economen van de grootbank uit van een stabilisatie van de huizenprijzen in België.
  [naar artikel]
 18. Thuiswerk weegt op huizenprijzen in Brussel (31/03/2021 - De Tijd)
  06:00 Corona lijkt almaar meer een impact te hebben op de woningmarkt in Brussel. Dit jaar waren er minder transacties dan vorig jaar net voor corona. De huizenprijzen zijn er gedaald, die van appartemente...
  [naar artikel]
 19. Huizenprijzen stijgen minder fors in België dan in andere Europese landen (11/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De huizenprijzen in België zijn het voorbije jaar minder fors gestegen dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit de cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek.
  [naar artikel]
 20. N-VA wil woonbonus afschaffen: wat zal er met de huizenprijzen gebeuren? (12/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bart De Wever (N-VA) stelt voor om de woonbonus geleidelijk te vervangen door lagere registratierechten. “Geld lenen is zo goedkoop vandaag, dat je dat niet nog eens fiscaal moet stimuleren”, klinkt het ook bij experts. Maar is het afschaffen dan echt een goed idee? En hoe zullen de huizenprijzen daarop reageren?
  [naar artikel]
 21. Een jonge vrouw, een blogeen designstad (09/04/2019 - De Morgen)
  Het is niet de papieren gids die u moet volgen in Stockholm, of de iPhone-app, of de tips van een conciërge. Nee, laat u bij de hand nemen door de Zweedse blogster Emma (emmas.blogg.se), connaisseur van design en de beste alternatieve adressen in de Zweedse hoofdstad.
  [naar artikel]
 22. N-VA wil woonbonus afschaffen: wat zal er met de huizenprijzen gebeuren? En is nieuwbouw dan nog de moeite? (13/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bart De Wever (N-VA) stelt voor om de woonbonus geleidelijk te vervangen door lagere registratierechten. “Geld lenen is zo goedkoop vandaag, dat je dat niet nog eens fiscaal moet stimuleren”, klinkt het ook bij experts. Maar is het afschaffen dan echt een goed idee? En hoe zullen de huizenprijzen daarop reageren?
  [naar artikel]
 23. Jurist: “Wij willen de vingerafdrukwet definitief kelderen” (15/11/2018 - De Morgen)
  Stop de vingerafdruk. Met die slagzin wil Matthias Dobbelaere-Welvaert voorkomen dat onze vingerafdruk op onze identiteitskaart belandt. In amper een dag haalde hij via crowdfunding meer dan 5.000 euro op.
  [naar artikel]
 24. “Belgische huizenprijzen zullen dit jaar met 3 procent stijgen” (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De huizenprijzen in België zullen dit jaar met 3 procent stijgen, zo verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Vorig jaar stegen de prijzen met circa 3,5 procent. De prijsstijging wordt gestut door de lage rentes en de verbeterende arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 25. “Belgische huizenprijzen zullen dit jaar met 3 procent stijgen” (15/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De huizenprijzen in België zullen dit jaar met 3 procent stijgen, zo verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Vorig jaar stegen de prijzen met circa 3,5 procent. De prijsstijging wordt gestut door de lage rentes en de verbeterende arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 26. Oeso predikt voorzichtigheid: ‘Huizenprijzen in België zijn 20 procent overgewaardeerd’ (14/06/2022 - De Standaard)
  Zitten we met een vastgoedzeepbel in ons land? Volgens de Oeso waren de huizenprijzen midden vorig jaar al 20 procent overgewaardeerd. ‘De Belgische vastgoedmarkt wordt almaar kwetsbaarder’, klinkt het bezorgd.
  [naar artikel]
 27. Zitten we met een vastgoedzeepbel? “Huizenprijzen in België zijn 20% overgewaardeerd” (14/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zitten we met een vastgoedzeepbel in ons land? Volgens de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, waren de huizenprijzen midden vorig jaar al 20% overgewaardeerd. “De Belgische vastgoedmarkt wordt almaar kwetsbaarder”, klinkt het bezorgd.
  [naar artikel]
 28. Coronablog: evenementensector ziet boekingen kelderen (07/11/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 29. Nederlandse huizenprijzen evenaren grootste stijging in ruim 40 jaar (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse huizenprijzen lagen vorige maand ruim een vijfde hoger dan in november vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster is dat de sterkste toename in ruim twee decennia. Het gaat daarnaast om een evenaring van de grootste prijsstijging in meer dan veertig jaar.
  [naar artikel]
 30. "Belgische huizenprijzen zullen dit jaar met 3 procent stijgen" (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De huizenprijzen in België zullen dit jaar met 3 procent stijgen, zo verwacht kredietbeoordelaar 'Standard & Poor's'. Vorig jaar stegen de
  [naar artikel]
 31. Recessie vastgoedmarkt: topeconoom ziet huizenprijzen VS volgende zomer met 20 procent dalen (23/09/2022 - Express)
  De Amerikaanse huizenmarkt bevindt zich in een recessie en de huizenprijzen zullen volgende zomer met 20 procent dalen. Dat is de waarschuwing van Ian Shepherdson, hoofdeconoom bij onderzoeks- en adviesbureau Pantheon Macroeconomics. De mediane prijs van bestaande woningen in de Verenigde Staten is al met 6 procent gedaald van een recordhoogte van ongeveer 414.000 dollar […]
  [naar artikel]
 32. Zweedse legerofficier raakt met vervalst CV op militair hoofdkwartier NAVO in België (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een officier van het Zweedse leger is met een vervalst CV tot bij de Zweedse vertegenwoordiging op het militaire hoofdkwartier van de NAVO nabij Bergen geraakt. Dat meldt de Zweedse pers woensdag. Het Zweedse leger heeft een onderzoek geopend na de onthullingen.
  [naar artikel]
 33. Tapijtreus Balta zag verkoop met 36 procent kelderen in lockdownmaanden (10/07/2020 - Express)
  Tapijtgroep Balta heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetverlies van 106,7 miljoen euro geboekt, een daling met... The post Tapijtreus Balta zag verkoop met 36 procent kelderen in lockdownmaanden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Virus verziekt de vraag: voedselprijzen kelderen wereldwijd (03/04/2020 - Express)
  De wereldwijde voedselprijzen namen vorige maand een stevige duik, volgens het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO). Vooral de suikerprijs... The post Virus verziekt de vraag: voedselprijzen kelderen wereldwijd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Nederlandse huizenprijzen evenaren grootste stijging in ruim 40 jaar: gemiddeld 400.000 euro voor woning (22/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse huizenprijzen lagen vorige maand ruim een vijfde hoger dan in november vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster is dat de sterkste toename in ruim twee decennia. Het gaat daarnaast om een evenaring van de grootste prijsstijging in meer dan veertig jaar.
  [naar artikel]
 36. IoT-sensoren helpen winkels bij privacyvriendelijk volgen klant (03/02/2021 - Express)
  Terwijl webwinkels zeer nauwkeurig kunnen volgen wat een klant doet, hebben fysieke winkels veel meer moeite met het verzamelen van gegevens over klantgedrag. Ze mogen daar namelijk niet zomaar camera’s voor inzetten. De Zweedse startup Thingsquare heeft nu een privacyvriendelijke methode ontwikkeld die met behulp van Internet of Things-sensoren (IoT) winkelgedrag kan volgen. Voor het […] The post IoT-sensoren helpen winkels bij privacyvriendelijk volgen klant appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Huizenprijzen in eurozone stegen gemiddeld 5,8 procent op jaar tijd: sterkste stijging sinds 2006 (08/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De huizenprijzen in de eurozone zijn in het eerste kwartaal van dit jaar het sterkst gestegen sinds het vierde kwartaal van 2006. Volgens de cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat heeft gepubliceerd, steeg de gemiddelde prijs van een koopwoning met 5,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw werken aan de De Keyserlei: handelaar ziet omzet met 80% kelderen (09/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een deel van de handelaars op de De Keyserlei is de wanhoop nabij. Door werken in de nabijgelegen Quellinstraat worden de voetgangers omgeleid naar de kant van de Antwerp Tower. Zo is er amper passage aan de andere kant van de De Keyserlei. Bij Sano, de suikervrije horecazaak, zien ze sinds de werken hun omzet kelderen met maar liefst 80 procent.
  [naar artikel]
 39. Huizenprijzen gaan door het dak: sterkste stijging in tien jaar (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huizen worden opnieuw duurder. De prijzen in België zijn in de eerste jaarhelft met gemiddeld 6,3 procent gestegen tegenover dezelfde periode...
  [naar artikel]
 40. IKEA verkoopt nu ook hernieuwbare energie (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IKEA verkoopt nu ook hernieuwbare energie De Zweedse meubelgigant begint vanaf september met het verkopen van duurzame energie aan huishoudens op de Zweedse markt. Ingka Group, de eigenaar van de meeste IKEA-winkels ter wereld, kondigde dinsdag aan dat Zweedse gezinnen hernieuwbare energie bij hen zullen kunnen aankopen en het verbruik via een app kunnen volgen. De energie die gebruikt wordt, werd […] Lees dit artikel: IKEA verkoopt nu ook hernieuwbare energie
  [naar artikel]
 41. Finse en Zweedse ambassadeurs overhandigen verzoek tot lidmaatschap aan NAVO-topman: “Historische dag” (18/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Finse en Zweedse ambassadeurs bij de NAVO, Klaus Korhonen en Axel Wernhoff, hebben woensdagochtend het verzoek van hun landen om NAVO-lid te worden, overgemaakt aan de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, Jens Stoltenberg. Dat was live te volgen op de website van de alliantie.
  [naar artikel]
 42. Hoe meer angst, hoe slechter we de regels volgen: waarom doemberichten onze motivatie niet opkrikken (15/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Onze motivatie om de coronamaatregelen te volgen brokkelt af, net als het risicobesef. Maar dat proberen te verhelpen door onheilspellende waarschuwingen te geven over wat dreigt te komen, is geen goede aanpak, blijkt uit onderzoek. “Angst creëren gaat de bereidheid om de regels te volgen niet verhogen.”
  [naar artikel]
 43. Prijzen van vliegtuigtickets kelderen deze week (25/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen voor vliegtickets naar bijna alle populaire vakantiebestemmingen lijken de laatste week van augustus, in volle hoogseizoen, te kelderen. Je vliegt volgende week vaak voor minder dan 50 euro. Deze opvallende prijsdaling heeft alles te maken met het einde van de schoolvakantie. Dat betekent minder vertrekkers, maar volgeboekte retourvluchten.
  [naar artikel]
 44. Prijzen van vliegtuigtickets kelderen deze week (25/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De prijzen voor vliegtickets naar bijna alle populaire vakantiebestemmingen lijken de laatste week van augustus, in volle hoogseizoen, te kelderen. Je vliegt volgende week vaak voor minder dan 50 euro. Deze opvallende prijsdaling heeft alles te maken met het einde van de schoolvakantie. Dat betekent minder vertrekkers, maar volgeboekte retourvluchten.
  [naar artikel]
 45. Zweedse wol, van schaap tot schap (12/04/2019 - De Morgen)
  In ons bord willen we geen overbeviste vis en onze entrecote komt het liefst van gelukkige koeien. Maar stellen we ons dan beter ook vragen bij de aanschaf van een wollen trui? Yes, als het aan Zweedse, klinkende namen als Fjällräven en Alexander Stutterheim ligt.
  [naar artikel]
 46. Zweedse wol, van schaap tot schap (10/11/2017 - De Morgen)
  In ons bord willen we geen overbeviste vis en onze entrecote komt het liefst van gelukkige koeien. Maar stellen we ons dan beter ook vragen bij de aanschaf van een wollen trui? Yes, als het aan Zweedse, klinkende namen als Fjällräven en Alexander Stutterheim ligt.
  [naar artikel]
 47. Europese werknemers Twitter geconfronteerd met prijzige uitdaging: Dublins krappe huizenmarkt (20/11/2022 - Express)
  Het Europese hoofdkwartier van Twitter bevindt zich in de Ierse hoofdstad Dublin, waar huizenprijzen hoge toppen scheren. Ingezoomd: De huizenprijzen in Dublin staan hoger dan in 2007, vlak voor het land getroffen werd door een heftige bankencrisis. The Big Picture: De huizencrisis van 2007-2008 werd veroorzaakt door een overaanbod en onhoudbare kredietverlening. Vandaag is er […]
  [naar artikel]
 48. Vliegtuigbouwer Airbus ziet omzet met ruim kwart kelderen (29/10/2020 - Express)
  De negatieve impact van de coronapandemie op de luchtvaart weerspiegelt zich ook in de kwartaalcijfers van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.... The post Vliegtuigbouwer Airbus ziet omzet met ruim kwart kelderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Huizenprijzen stijgen in sterkst in minstens tien jaar (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen van woonhuizen in België zijn in de eerste jaarhelft met gemiddeld 6,3 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de jongste statistieken van de Federale Overheidsdienst Economie. Het gaat om een forse prijstoename, die de jongste tien jaar niet werd gezien. Vorig jaar stegen de huizenprijzen met ‘slechts’ 4,3 procent. Een woonhuis kost nu gemiddeld 220.920 euro in België.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy