De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Veel meer ongevallen met fietsers?

Express

24/11/2022 - 06:49


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe studie komt tot opvallende conclusie: meer fietsers betekent minder ongevallen (31/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe meer fietsers er in het straatbeeld rondrijden, hoe kleiner de kans op ongevallen met auto’s. Dat is een van de opvallende conclusies van een nieuw onderzoek van de Universiteit Gent dat focust op de verkeersveiligheid van fietsers in Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe studie komt tot opvallende conclusie: meer fietsers betekent minder ongevallen. “Ze beschermen zichzelf (31/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hoe meer fietsers er in het straatbeeld rondrijden, hoe kleiner de kans op ongevallen met auto’s. Dat is een van de opvallende conclusies van een nieuw onderzoek van de Universiteit Gent dat focust op de verkeersveiligheid van fietsers in Antwerpen.
  [naar artikel]
 3. Fietsers reageren op stijging dodelijke ongevallen “Ieder voor zich, want we zijn allemaal opgejaagd” (04/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel het aantal dodelijke ongevallen met fietsers in Vlaanderen daalt, zijn er in de provincie Antwerpen net meer fietsers die het leven lieten in het verkeer. Wat vinden fietsers daarvan en wat is volgens hen de oorzaak? Wij staken ons licht op in Antwerpen en Mol.
  [naar artikel]
 4. Aantal ongevallen met fietsers stijgt spectaculair (05/04/2019 - De Morgen)
  In 2011 gebeurden in Vlaanderen 12 procent meer ongevallen met fietsers dan het jaar voordien. Hoewel het aantal fietsers stagneert, stijgt het aantal slachtoffers. 'De Vlaamse overheid vindt autoverkeer nog altijd belangrijker dan de veiligheid van de fietser', zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond.
  [naar artikel]
 5. Maldegem en Stoomcentrum leggen velostrails op 2 overwegen om veiligheid voor fietsers te verhogen (13/02/2020 - VRT NWS)
  Vorig jaar gebeurden enkele ongevallen met fietsers op twee overwegen. Op het fietspad moeten fietsers al trager rijden, maar fietsers in groep mogen op de weg. En daar gebeurden de ongevallen. De velostrail maakt de groef breder en dus de kans op vallen kleiner.
  [naar artikel]
 6. Steeds meer ongevallen met fietsers in België (20/04/2019 - VRT NWS)
  Het aantal ongevallen met fietsers is de voorbije jaren alleen maar toegenomen. Dat becijferde VIAS, het Instituut voor de Verkeersveiligheid. Een verklaring is er ook: steeds meer mensen gebruiken een twee- of driewieler om zich te verplaatsen. En de weginfrastructuur is daar niet altijd op voorzien.
  [naar artikel]
 7. Van 15 naar 391 ongevallen met speedpedelecs, Fietsersbond pleit voor meer cursussen voor weinig ervaren fietsers (01/07/2022 - VRT NWS)
  De voorbije vijf jaar is het aantal ongevallen met een speedpedelec in Vlaanderen sterk gestegen. In 2017 gebeurden nog 15 ongevallen met dat type van snelle elektrische fiets, vorig jaar steeg dat aantal tot 391. De Fietsersbond wijt de ongevallen aan de onaangepaste fietsinfrastructuur én de weinig ervaren fietsers. Er is fietseducatie nodig, vindt de Fietsersbond.
  [naar artikel]
 8. Aantal ongevallen met fietsers neemt toe (20/04/2019 - De Standaard)
  Vias, het instituut voor de verkeersveiligheid, rekende uit dat het aantal ongevallen met fietsers blijft toenemen. Dat komt onder andere omdat er steeds meer verschillende soorten tweewielers rondrijden, zoals de speedpedelec, cargofiets of de deelstep. Dat schrijft De Morgen.
  [naar artikel]
 9. Twee zware ongevallen met fietsers waarbij bestuurders vluchtmisdrijf plegen (17/05/2017 - De Standaard)
  In West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Heuvelland werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over een van de twee ongevallen.
  [naar artikel]
 10. Nu ook snelheidscontrole voor fietsers in Rivierenhof (05/03/2019 - VRT NWS)
  In het Rivierenhof in Deurne wordt voortaan de snelheid van de fietsers gemeten. Het park wordt veel gebruikt als fietsroute, maar wandelaars voelen zich er niet meer veilig. Snelheidsduivels veroorzaken soms ongevallen.
  [naar artikel]
 11. Verkeersstudie in Antwerpen wijst uit: hoe meer fietsers, hoe minder ongevallen (31/08/2019 - De Morgen)
  Fietspaden waarop je in twee richtingen mag rijden zijn gevaarlijk, en een hoger aantal fietsers verlaagt net de kans op ongevallen met auto’s. Het zijn twee opvallende conclusies uit onderzoek van de Universiteit Gent, waarbij het verkeer in de stad Antwerpen onder de loep genomen werd.
  [naar artikel]
 12. Meer ongevallen met speedpedelecs omdat verkoop explosief is toegenomen (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  "De markt van de speedpedelec is in volle ontwikkeling en dus zullen we ons daar allemaal aan moeten aanpassen. Zowel de fietsers op een speedpedelec als de andere weggebruikers." Dat zegt Jan Van Rooij van E-bikecenter Wildiers in Hasselt. Doordat het aantal speedpedelecs de voorbije jaren zo explosief is toegenomen, is het logisch dat er ook meer ongevallen mee gebeuren. Maar met een goede zichtbaarheid en aangepaste snelheid, kunnen er volgens Van Rooij al veel ongevallen voorkomen worden.
  [naar artikel]
 13. Coronacrisis leidt tot meer ongevallen in huis met chemische huishoudproducten (19/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis veroorzaakt een stijgend aantal ongevallen met chemische huishoudproducten zoals schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen in huis. Sinds maart telt de FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum vijf keer meer ongevallen met handgels (1.003 ongevallen), drie keer meer ongevallen met andere ontsmettingsmiddel (556 ongevallen) en twee keer meer ongevallen met bleekwater (1.024 ongevallen).
  [naar artikel]
 14. Coronacrisis leidt tot meer ongevallen in huis met chemische huishoudproducten (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis veroorzaakt een stijgend aantal ongevallen met chemische huishoudproducten zoals schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen in huis. Sinds maart telt de FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum vijf keer meer ongevallen met handgels (1.003 ongevallen), drie keer meer ongevallen met andere ontsmettingsmiddel (556 ongevallen) en twee keer meer ongevallen met bleekwater (1.024 ongevallen).
  [naar artikel]
 15. Fietsersbond wil ingrijpende maatregelen na stijgend aantal gewonde fietsers (03/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Fietsersbond vraagt dat nieuwe fietspaden minstens 4 meter breed zijn. Aanleiding zijn de jongste verkeerscijfers, die aantonen dat meer fietsers gewond raken bij ongevallen. “Een gevolg van het hogere aantal fietsers op de weg, en ook oudere, kwetsbare fietsers”, zegt het BIVV. “Sommige populaire fietspaden zijn intussen té smal en té druk geworden om nog veilig te kunnen fietsen”, waarschuwt de Fietsersbond.
  [naar artikel]
 16. VAB tekent 30 procent meer ongevallen op door regenval (30/10/2018 - Metro)
  Mobiliteitsclub VAB heeft vanochtend opvallend meer oproepen voor ongevallen binnengekregen via zijn alarmcentrale. De VAB-Wegenwachters moesten al 30 procent vaker tussenbeide komen voor ongevallen, vooral met blikschade. De regen heeft vele bestuurders verrast. Volgens VAB moeten automobilisten en fietsers ook nog wennen aan de koudere temperaturen en natte bladeren op wegen en fietspaden. Daardoor is er vandaag 30 procent meer uitgerukt voor ongevallen in vergelijking met een “gemiddelde” dinsdag in september. De mobiliteitsorganisatie gebruikt die dag als referentiepunt omdat de situatie op de weg dan gunstig is. De mobiliteitsorganisatie raadt chauffeurs aan om voldoende afstand te houden, ervoor te zorgen dat de koplampen correct zijn afgesteld en om niet te bruusk te remmen. Fietsers zorgen er dan weer best voor dat ze hun remmen goed controleren, zetten hun zadel best niet te hoog en pompen hun banden beter niet te hard op. bron: Belga Het bericht VAB tekent 30 procent meer ongevallen op door regenval verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Ondanks corona toch meer doden bij ongevallen met fietsers (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen is vorig jaar met 18,8 procent afgenomen, tot 247. Daarmee is de Vlaamse doelstelling om het dodental in 2020 te beperken tot maximaal 200 niet gehaald. Dat meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van voorlopige cijfers van de federale politie. Opvallend: bij ongevallen met fietsers en lichte vrachtwagens waren er vorig jaar lichte stijgingen van het dodental (+3 doden in beide categorieën).
  [naar artikel]
 18. DISCUSSIE. Moeten ‘snellere fietsers’ meer rekening houden met andere fietsers? (18/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe sensibiliseringscampagne gaat snelle fietsers waarschuwen voor tragere fietsers.“Snelle fietsers zullen daardoor meer rekening houden met gewone fietsers” die op datzelfde fietspad rijden, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 19. Extra veilige kruispunten zorgen (nog) niet voor daling ongevallen (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen telt steeds meer conflictvrije kruispunten, maar dat vertaalt zich (nog) niet in een daling van het aantal ongevallen met fietsers en...
  [naar artikel]
 20. Nieuwe app laat zwakke weggebruiker toe om zelf ongevallen te registreren (16/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers van het Instituut voor Mobiliteit aan de UHasselt willen een beter beeld krijgen van de oorzaken van ongevallen met zwakke weggebruikers. Ze ontwikkelden daarom een app waarop fietsers en voetgangers hun ongevallen kunnen registreren, zo blijkt uit een persbericht van UHasselt.
  [naar artikel]
 21. Nog nooit zo weinig verkeersdoden, maar aantal ongevallen met fietsers stijgt wel sterk (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met 7,4 procent gedaald. Dat blijkt uit de meeste recente Verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute. Het aantal verkeersdoden ligt op het laagste niveau ooit, al zijn er wel enkele onrustwekkende tendensen. Zo is het aantal doden bij de senioren wel gestegen, net als bij de motorrijders en de fietsers. Bovendien is het aantal ongevallen na jaren van daling opnieuw gestegen.
  [naar artikel]
 22. Nog nooit zo weinig verkeersdoden, maar aantal ongevallen met fietsers stijgt wel sterk (25/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met 7,4 procent gedaald. Dat blijkt uit de meeste recente Verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute. Het aantal verkeersdoden ligt op het laagste niveau ooit, al zijn er wel enkele onrustwekkende tendensen. Zo is het aantal doden bij de senioren wel gestegen, net als bij de motorrijders en de fietsers. Bovendien is het aantal ongevallen na jaren van daling opnieuw gestegen.
  [naar artikel]
 23. Nog nooit zo weinig verkeersdoden, maar aantal ongevallen met fietsers stijgt wel sterk (25/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met 7,4 procent gedaald. Dat blijkt uit de meeste recente Verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute. Het aantal verkeersdoden ligt op het laagste niveau ooit, al zijn er wel enkele onrustwekkende tendensen. Zo is het aantal doden bij de senioren wel gestegen, net als bij de motorrijders en de fietsers. Bovendien is het aantal ongevallen na jaren van daling opnieuw gestegen.
  [naar artikel]
 24. Hasselt test lichtgevende ledstrip die aantal ongevallen met fietsers moet doen dalen (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het kruispunt van de Maastrichtersteenweg met de Sint-Corneliusstraat krijgt midden november een systeem dat automobilisten waarschuwt als er een fietser nadert. “Het gaat om een proefproject, een primeur voor Vlaanderen, om de verkeersveiligheid te verbeteren op plaatsen waar auto’s een dubbelrichtingsfietspad kruisen”, zegt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a). Op dit kruispunt gebeurden de afgelopen drie jaar drie ernstige ongevallen met fietsers.
  [naar artikel]
 25. Positieve reacties bij Fietsers- en Wielerbond (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Fietsersbond is voorstander van de snelheidscontroles omdat ze ongevallen tussen fietsers en auto's kunnen voorkomen. De Vlaamse Wielerbond
  [naar artikel]
 26. Ongevallen met elektrische fietsen in stijgende lijn (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 745 fietsers liepen vorig jaar lichamelijke letsels op bij ongevallen met een elektrische fiets. In 2015 waren dat er nog 518. Dat
  [naar artikel]
 27. Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt fietsstraat: "Er gebeuren jaarlijks te veel ongevallen" (28/09/2021 - VRT NWS)
  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat, dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) beslist. Fietsers zullen er binnenkort voorrang hebben en de hele straat wordt een zone 30. "Er zijn te veel ongevallen met slachtoffers en het is bijna waanzin dat je er nu nog 50 kilometer per uur mag rijden. Dit is dus een fameuze stap in de goede richting", zegt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen).
  [naar artikel]
 28. Ondanks corona toch meer doden bij ongevallen met fietsers en lichte vrachtwagens (16/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen is vorig jaar met 18,8 procent afgenomen, tot 247. Daarmee is de Vlaamse doelstelling om het dodental in 2020 te beperken tot maximaal 200 niet gehaald, zo meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) dinsdag op basis van voorlopige cijfers van de federale politie. Opvallend: bij ongevallen met lichte vrachtwagens en met fietsers waren er vorig jaar lichte stijgingen van het dodental (+3 doden in beide categorieën). Bevoegd Vlaams minister Lydia Peeters belooft “nooit geziene investeringen” om de fietsveiligheid te verhogen.
  [naar artikel]
 29. Plaatsen waar zware ongevallen gebeuren met fietsers of voetgangers worden sneller veiliger gemaakt (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ongevallen waarbij fietsers zwaargewond geraken of overleden, steeg de voorbije vier jaar. Tijdens de eerste zes maanden van 2022 waren er 545 ongevallen. In 2019 waren dat er in dezelfde periode nog 391. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil nu sneller gaan ingrijpen. Door de pv’s meteen op te vragen bij de politie wil ze kleine dingen aan de weg veranderen. “Wanneer er een dodelijk ongeval is gebeurd, willen we aan de hand van het pv meteen met een team ter plaatse gaan om te kijken hoe we snel kunnen bijsturen aan de infrastructuur”, zegt de minister aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 30. [VIDEO] - Ongevallen met fietsers voorkomen met de Dutch Reach (12/10/2016 - De Redactie)
  Het onverwacht openslaan van autodeuren, kan kwalijke gevolgen hebben voor fietsers. Een Amerikaanse expert roept nu op om het "op zijn Nederlands" te doen.
  [naar artikel]
 31. Meer ski-ongevallen tijdens krokusvakantie (16/02/2018 - Knack)
  De afgelopen weken viel er in Europa zeer veel sneeuw en besloten veel Belgen alsnog op wintersport te gaan. Dat heeft reisbijstandsorganisatie VAB gemerkt: er zijn nu al 40 procent meer dossiers aangemaakt dan vorig jaar, en dat zowel voor technische (autopech) als medische bijstand (ziekte en ski-ongevallen)
  [naar artikel]
 32. Extra conflictvrije kruispunten zorgen (nog) niet voor daling ongevallen (30/01/2018 - VRT NWS)
  Vlaanderen telt steeds meer conflictvrije kruispunten, maar dat vertaalt zich (nog) niet in een daling van het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers op kruispunten met lichtenregeling.  
  [naar artikel]
 33. Twee ongevallen met fietsers in dezelfde straat op hetzelfde moment: één fietser overleden (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maandagochtend gebeurden er in de Rumbeeksesteenweg in Rumbeke bij het West-Vlaamse Roeselare omstreeks 11 uur twee ongevallen op enkele honderden meter van elkaar.
  [naar artikel]
 34. Ongevallen met fietsers (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fietser Leopoldus N. (82) uit Hasselt kwam dinsdag om 11.30 uur ten val na een aanrijding met een auto in de Congostraat. Op de Kempische Steenweg botsten maandag om 15.15 uur twee fietsers. Zowel Karen V. (33) uit Hasselt als Jamie V. (20) uit Genk liepen daarbij lichte verwondingen op.
  [naar artikel]
 35. Minder ongevallen van trams met zwakke weggebruikers in Brussel (20/10/2020 - VRT NWS)
  Het aantal ongevallen van trams met fietsers en voetgangers is in 2019 gedaald in Brussel. Dat is goed nieuws, omdat de trams steeds vaker uitrijdt en meer mensen de fiets gebruiken. Het aantal gewonden zakt zelfs met een derde. Dat maakt de MIVB bekent aan de start van een nieuwe sensibiliseringscampagne.
  [naar artikel]
 36. Meer fietsers en dus ontstaan er... fietsfiles (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn met meer fietsers en die fietsen vaker, verder en sneller. Maar ook: al die fietsers staan nu ook in de file. Dat blijkt uit de
  [naar artikel]
 37. Antwerpse politie maakt balans op van fietsacties: meer dan 1.300 fietsers gingen in de fout (22/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Antwerpen heeft een balans opgemaakt na acht weken van controles op fietsers, een plan waar vorige maand veel kritiek op kwam. Van de 6.385 fietsers die werden aangesproken, ging 20 procent (1.313 fietsers) in de fout. De meeste overtredingen werden vastgesteld tijdens de sensibiliseringscampagne. “Tijdens de repressieve periode ging slechts 10,1 procent van de fietsers in de fout”, meldt de politie.
  [naar artikel]
 38. Antwerpse politie maakt balans op van fietsacties: meer dan 1.300 fietsers gingen in de fout (22/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van Antwerpen heeft een balans opgemaakt na acht weken van controles op fietsers, een plan waar vorige maand veel kritiek op kwam. Van de 6.385 fietsers die werden aangesproken, ging 20 procent (1.313 fietsers) in de fout. De meeste overtredingen werden vastgesteld tijdens de sensibiliseringscampagne. “Tijdens de repressieve periode ging slechts 10,1 procent van de fietsers in de fout”, meldt de politie.
  [naar artikel]
 39. Meer ongevallen met fietsers: heropstart van verkeerslessen voor leerlingen in Bilzen (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst werd dit jaar een stijging opgetekend van het aantal letselongevallen in het verkeer. Alleen al bij de fietsers waren er in Bilzen 11 fietsongevallen meer te betreuren als in 2020. Daarom werden de praktijkgerichte verkeerslessen voor leerlingen tussen 10 en 12 jaar heropgestart voor leerlingen in de Bilzerse scholen.
  [naar artikel]
 40. Twee fietsers aangereden bij twee ongevallen op hetzelfde kruispunt (11/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op het kruispunt van de Pater Van Henxthovenstraat en de Martelarenstraat in Mol gebeurden vrijdag twee ongevallen in enkele uren tijd.
  [naar artikel]
 41. 17-jarige fietser in levensgevaar na ongeval, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf (17/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Dikkebus (Ieper) werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over de ongevallen.
  [naar artikel]
 42. 17-jarige fietser in levensgevaar na ongeval, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf (17/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Dikkebus (Ieper) werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over de ongevallen.
  [naar artikel]
 43. 17-jarige fietser in levensgevaar na ongeval, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf (18/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  In West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Dikkebus (Ieper) werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over de ongevallen.
  [naar artikel]
 44. Twee doden in één jaar tijd met elektrische steps, meer regelgeving is nodig zegt Vlaamse Stichting Verkeerskunde (15/11/2021 - VRT NWS)
  Vorig jaar gebeurden er 206 ongevallen met elektrische steps op de weg in Vlaanderen en daarbij vielen twee doden. Dat schrijft het Nieuwsblad. Bij 130 van de 206 ongevallen, kwam een step tegen of onder een auto terecht. Er waren ook veel aanrijdingen met fietsers en voetgangers. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt aan om een helm te dragen en een opleiding te volgen om zulke steps veilig te gebruiken en is ook voorstander van minimumleeftijd van 16 jaar.
  [naar artikel]
 45. Opvallend veel ongevallen door gladde wegen (03/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Gladheid op de weg heeft dinsdagochtend tot een overrompeling van de VAB-Alarmcentrale geleid. Volgens VAB waren er maar liefst 140 procent meer ongevallen dan op een gemiddelde dinsdagochtend. Het aandeel van ongevallen binnen het totaal aantal oproepen bedroeg 39 procent, wat eveneens opvallend meer is dan normaal. Vooral in de provincie Antwerpen hadden bestuurders de grootste moeite om hun voertuig onder controle te houden.
  [naar artikel]
 46. Opvallend veel ongevallen door gladde wegen (03/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Gladheid op de weg heeft dinsdagochtend tot een overrompeling van de VAB-Alarmcentrale geleid. Volgens VAB waren er maar liefst 140 procent meer ongevallen dan op een gemiddelde dinsdagochtend. Het aandeel van ongevallen binnen het totaal aantal oproepen bedroeg 39 procent, wat eveneens opvallend meer is dan normaal. Vooral in de provincie Antwerpen hadden bestuurders de grootste moeite om hun voertuig onder controle te houden.
  [naar artikel]
 47. Opvallend veel ongevallen door gladde wegen (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gladheid op de weg heeft dinsdagochtend tot een overrompeling van de VAB-Alarmcentrale geleid. Volgens VAB waren er maar liefst 140 procent meer ongevallen dan op een gemiddelde dinsdagochtend. Het aandeel van ongevallen binnen het totaal aantal oproepen bedroeg 39 procent, wat eveneens opvallend meer is dan normaal. Vooral in de provincie Antwerpen hadden bestuurders de grootste moeite om hun voertuig onder controle te houden.
  [naar artikel]
 48. Helft ongevallen naar het werk met fiets (19/10/2017 - De Standaard)
  Voor het eerst zijn in de helft van de woon-werk­ongevallen fietsers betrokken. Dat leert ­verzekeraar KBC uit een analyse van zijn dossiers.
  [naar artikel]
 49. In twee jaar dubbel zo veel ongevallen met elektrische fietsen (23/07/2018 - De Morgen)
  Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is de afgelopen twee jaar verdubbeld en het aantal dodelijke slachtoffers steeg ook enorm. In 2017 werden 977 ongevallen genoteerd, waarvan 22 met fatale afloop. In 2015: 515 ongevallen en 14 doden, in 2016: 742 ongevallen en 13 doden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy