De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Brouns: 'Overheid moet ondernemers niet leren beleggen in cryptomunten'

De Tijd

24/11/2022 - 11:59

11:51 Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) neemt de Vlaamse opleiding 'beleggen in cryptomunten' in het vizier. Een nieuwe kwaliteitskamer moet het hele opleidingsaanbod dat Vlaamse steun krijgt ho...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe beleggen in bitcoin en ether zonder de cryptomunten te kopen? (05/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe beleggen in bitcoin en ether zonder de cryptomunten te kopen? Wie wil beleggen in cryptomunten, hoeft niet altijd de munten rechtstreeks te kopen. Zo is het voortaan bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen in bepaalde cryptomunten via een index. S&P Dow Jones Indices, de financiële dataleverancier S&P Global, heeft dinsdag drie nieuwe crypto-indexen aangekondigd. Na een correctie eind vorige maand hebben de cryptomunten opnieuw de wind […] Lees dit artikel: Hoe beleggen in bitcoin en ether zonder de cryptomunten te kopen?
  [naar artikel]
 2. India overweegt om beleggen in cryptomunten te bannen (15/09/2020 - Express)
  De Indiase regering zou een voorstel aan het bespreken zijn om beleggen in cryptomunten niet meer mogelijk te maken in... The post India overweegt om beleggen in cryptomunten te bannen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Beleggen is geen spelletje, ook niet met cryptomunten (11/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het gemak waarmee jongeren vandaag beleggen in cryptomunten moet ons zorgen baren, zeker nu ook gamification zijn intrede heeft gemaakt op beleggingsplatformen. De cryptocasino-economie zit immers vol valkuilen.
  [naar artikel]
 4. PayPal laat Amerikanen beleggen in cryptomunten via dochteronderneming (21/04/2021 - Express)
  Amerikaanse beleggers kunnen voortaan een beroep doen op Venmo, een dochteronderneming van PayPal, om bepaalde cryptomunten te kopen of te verkopen. PayPal steekt het niet onder stoelen of banken dat het potentieel ziet in de cryptomunten. Zo is het sinds vorige maand mogelijk om met behulp van de betaalverwerker te betalen in cryptomunten. Wanneer gebruikers […] Lees dit artikel: PayPal laat Amerikanen beleggen in cryptomunten via dochteronderneming
  [naar artikel]
 5. Zuid-Koreaanse toezichthouders verbieden hun medewerkers om te beleggen in cryptomunten (28/04/2021 - Express)
  Volgens een reportage van de Zuid-Koreaanse televisiezender SBS TV hebben de belangrijkste financiële toezichthouders van het land aan hun medewerkers gevraagd om niet langer te beleggen in cryptomunten. ‘De maatregel is bedoeld om belangenconflicten te vermijden’, aldus één van de regulatoren. Er valt de afgelopen dagen heel wat cryptonieuws te rapen in Zuid-Korea. Zo liet […] Lees dit artikel: Zuid-Koreaanse toezichthouders verbieden hun medewerkers om te beleggen in cryptomunten
  [naar artikel]
 6. PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen. Die mogelijkheid bestond al in de Verenigde Staten, maar wordt nu voor het eerst uitgebreid naar een ander land. Vier soorten van cryptomunten worden verhandelbaar op het platform […] Lees dit artikel: PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen
  [naar artikel]
 7. BUX Zero brengt beleggen in cryptomunten als eerste mobiele broker naar België (10/01/2022 - Express)
  Klanten van BUX Zero zullen naast aandelen en ETF’s nu ook kunnen beleggen in meer dan 20 verschillende cryptomunten. Maandag introduceerde beleggingsapp BUX Zero een stapsgewijze introductie voor klanten in België, Nederland, Spanje en Ierland om binnen één week toegang te krijgen tot cryptomunten. Daardoor wordt BUX Zero de eerste mobiele broker die Belgen zal […]
  [naar artikel]
 8. Paul D’Hoore resoluut over cryptomunten: “Ik zou er niet in beleggen” (01/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van ‘De Grote Geldbarometer’ kreeg financieel expert Paul D’Hoore heel veel vragen over cryptomunten. Zijn ze een goede belegging of waag je je er beter niet aan? D’Hoore is overtuigd: “Ik zou er niet in beleggen”.
  [naar artikel]
 9. Hefboomfondsen gaan blootstelling aan cryptomunten ‘aanzienlijk’ verhogen (15/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hefboomfondsen gaan blootstelling aan cryptomunten ‘aanzienlijk’ verhogen Onderzoek toont aan dat de hedgefondssector ongeveer 312 miljard dollar in digitale valuta’s zou kunnen beleggen, schrijft de Financial Times. Uit een enquête van fondsbeheerder Intertrust onder 100 chief financial officers van hefboomfondsen wereldwijd blijkt dat executives verwachten dat ze over vijf jaar gemiddeld 7,2 procent van hun vermogen in cryptomunten zullen beleggen. Noord-Amerikaanse fondsen verwachten […] Lees dit artikel: Hefboomfondsen gaan blootstelling aan cryptomunten ‘aanzienlijk’ verhogen
  [naar artikel]
 10. Ondernemers beleggen het liefst in ondernemers (25/04/2019 - De Tijd)
  01:00 Private bankiers bieden hun cliënteel ook private equity aan, niet-genoteerde ondernemingen. ‘Ondernemers hebben vaak meer voeling met een private-equity-investering dan met de aandelenportefeuille’, ...
  [naar artikel]
 11. INTERVIEW. Jo Brouns (CD&V) 100 dagen Vlaams minister van Werk: “Ik maak me zorgen over de forse stijging van steunaanvragen bij het OCMW” (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Om een economische dip af te wenden moet iedereen mee aan de slag, vindt Vlaams minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V). “Als je momenteel wil werken, kan je kiezen tussen de openstaande vacatures.” Brouns wil liever het hele arbeidsmarktbeleid in eigen handen: “Het is onbegrijpelijk dat de federale overheid aan de regio’s niet meer bevoegdheden geeft.” En over de positie van CD&V: “De partij moet mee evolueren in het ethische debat.”
  [naar artikel]
 12. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en cryptomunten: “Wie erin investeert, zal vroeg of laat zijn broek scheuren” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.
  [naar artikel]
 13. Waarom FOMO en beleggen niet samengaan (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom FOMO en beleggen niet samengaan Sinds de start van de coronacrisis hebben verschillende beleggers hun vermogen gevoelig kunnen aandikken dankzij cryptomunten en meme-aandelen. Zonder dat die beleggers het goed en wel beseffen zetten ze andere mensen aan om te investeren in soortgelijke activa. Ze vrezen immers riante opbrengsten mis te lopen. Toch kunnen zij die beleggen op basis van “FOMO”, […] Lees dit artikel: Waarom FOMO en beleggen niet samengaan
  [naar artikel]
 14. Jo Brouns: “Belangenorganisaties als Boerenbond geven advies, ondernemers maken zelf keuzes” (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaanderen kent vandaag de meest kwaliteitsvolle land- en tuinbouw van Europa, en dat is voor een stuk ook de verdienste van de belangenorganisaties. Dat heeft minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) donderdag gezegd in ‘De Ochtend’ (Radio 1), in een reactie op de reportage van ‘Pano’ over de stikstofcrisis en rol van de Boerenbond als belangenorganisatie. Zulke organisaties adviseren de landbouwers, “maar het is de ondernemer zelf die de keuzes moet maken”, zei Brouns.
  [naar artikel]
 15. Jo Brouns: “Belangenorganisaties als Boerenbond geven advies, ondernemers maken zelf keuzes” (22/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen kent vandaag de meest kwaliteitsvolle land- en tuinbouw van Europa, en dat is voor een stuk ook de verdienste van de belangenorganisaties. Dat heeft minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) donderdag gezegd in ‘De Ochtend’ (Radio 1), in een reactie op de reportage van ‘Pano’ over de stikstofcrisis en rol van de Boerenbond als belangenorganisatie. Zulke organisaties adviseren de landbouwers, “maar het is de ondernemer zelf die de keuzes moet maken”, zei Brouns.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 5.000 ondernemers hebben coronasteun moeten terugbetalen aan de Vlaamse overheid (29/10/2020 - Express)
  De Vlaamse overheid heeft bij welgeteld 5.044 ondernemers en zelfstandigen de coronahinderpremies teruggevorderd. Daarnaast hebben 405 ondernemers de compensatiepremie terugbetaald.... The post Meer dan 5.000 ondernemers hebben coronasteun moeten terugbetalen aan de Vlaamse overheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. “Beleggen in crypto is zoals durfkapitaal voor jonge bedrijfjes” (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Beleggen in crypto is zoals durfkapitaal voor jonge bedrijfjes” Ralph Wessels, de beleggingsstrateeg van ABN Amro, vindt cryptomunten te speculatief om in te beleggen. Beleggers die toch de stap wagen, moet de ingesteldheid hebben van een durfkapitalist, zegt hij in een rapport. Een durfkapitalist (venture capitalist) investeert in beloftevolle bedrijfjes, maar beseft daarbij dat succes op lange termijn heel onzeker is. De meeste starters […] Lees dit artikel: “Beleggen in crypto is zoals durfkapitaal voor jonge bedrijfjes”
  [naar artikel]
 18. Kan de overheid aan uw cryptomunten? Meerderheid losgeld van ransomware-aanval op Colonial Pipeline teruggenomen (07/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kan de overheid aan uw cryptomunten? Meerderheid losgeld van ransomware-aanval op Colonial Pipeline teruggenomen Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei maandag dat het de meerderheid van een som losgeld in cryptomunten heeft teruggenomen. Dat losgeld werd midden mei betaald door de Colonial Pipeline nadat de olieslagader het slachtoffer werd van Russische ransomware-hackers. De verklaring van de Amerikanen roept veel vragen op: hoe hebben ze in hemelsnaam de cryptomunten in […] Lees dit artikel: Kan de overheid aan uw cryptomunten? Meerderheid losgeld van ransomware-aanval op Colonial Pipeline teruggenomen
  [naar artikel]
 19. Europese waakhond waarschuwt voor cryptomunten: ‘Ze zijn zeer riskant en speculatief’ (17/03/2021 - Express)
  De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft in een halfjaarlijks risicorapport onder meer zijn licht laten schijnen over de cryptomunten. Volgens de toezichthouder is beleggen in die munten zeer risicovol. De ESMA merkt in het rapport op dat de cryptomunten almaar populairder worden bij de particuliere beleggers. ‘De waardestijgingen van de cryptomunten zijn […] The post Europese waakhond waarschuwt voor cryptomunten: ‘Ze zijn zeer riskant en speculatief’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Indiase overheid lijkt klaar om binnenkort cryptomunten te belasten (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Indiase overheid lijkt klaar om binnenkort cryptomunten te belasten De Indiase overheid staat naar verluidt op het punt om cryptobeleggingen te belasten. De overheid zou daarbij alles belasten dat inkomsten genereert. Dat laat de Indiase nieuwssite ET Now weten op basis van verschillende bronnen. Volgens de bronnen zou de Indiase overheid een wetsvoorstel met betrekking tot cryptobeleggingen binnenkort behandelen. De Indiase fiscus zou daarbij […] Lees dit artikel: Indiase overheid lijkt klaar om binnenkort cryptomunten te belasten
  [naar artikel]
 21. Vijf beloftevolle cyptomunten om in te beleggen (17/04/2021 - Express)
  Cryptomunten worden steeds populairder en de opties zijn eindeloos. Ondertussen zijn er al duizenden munten om uit te kiezen. Sinds de start van 2021, gebruiken al meer dan 100 miljoen mensen digitale munten als betaalmiddel. Welke kiest u het best om in te beleggen? Wij zetten voor u een top vijf van beloftevolle munten bij […] Lees dit artikel: Vijf beloftevolle cyptomunten om in te beleggen
  [naar artikel]
 22. Wie is Jo Brouns, de nieuwkomer in de Vlaamse regering? (17/05/2022 - VRT NWS)
  Jo Brouns wordt de nieuwe CD&V-minister in de Vlaamse regering. De 47-jarige Limburger neemt de bevoegdheden over van partijgenote Hilde Crevits, die na het ontslag van Wouter Beke minister van Welzijn wordt. “What you see is what you get. Dat is Jo Brouns, een gewone jongen uit Kinrooi.” Zo stelde Brouns zich gisteravond kort voor. Maar wie is Jo Brouns?
  [naar artikel]
 23. Unizo Kinrooi laat de stem van de ondernemers tot in Brussel horen (17/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 16 november brachten een 50-tal ondernemers uit Kinrooi en omstreken een bezoek aan het Vlaams Parlement, waarbij Vlaams Minister van economie Jo Brouns de delegatie hartelijk welkom heette.
  [naar artikel]
 24. Jo Brouns wil samenwerking met verzekeraars om ongevallen in kaart te brengen (16/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Parlementslid Jo Brouns (CD&V) wil dat de overheid een platform opricht waarop verzekeraars alle locaties van ongevallen met stoffelijke schade meedelen.
  [naar artikel]
 25. India wil een volledig verbod op cryptomunten (15/03/2021 - Express)
  India werkt aan een wet die de productie, de handel en het bezit in cryptomunten verbiedt. Dat heeft een woordvoerder van de Indiase regering gezegd. De beslissing van de Indiase overheid zou mogelijk een zware klap kunnen betekenen voor een grote massa Indiase beleggers die zich op de markt van de cryptomunten hebben begeven. De […] The post India wil een volledig verbod op cryptomunten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Een bomvolle agenda, maar eerst ‘bookeskook’: zo verloopt de ochtend van kersvers minister Jo Brouns (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jo Brouns (CD&V) is de nieuwe minister van Economie, Werk en Landbouw. De Limburger neemt de bevoegdheden van Hilde Crevits over omdat zij minister van Welzijn wordt, na het onslag van Wouter Beke. We ontbijten samen met de nobele onbekende bij zijn ouders en leren Brouns meteen van zijn volkse kant kennen. “Het ideale ontbijt? Dat is ‘bookeskook’.”
  [naar artikel]
 27. Vier beleggingen om te leren beleggen (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Je moet niet meteen als een losgeslagen beursgoeroe aandelen kopen als je nog geen beurservaring hebt. Onervaren beleggers verkennen de beurs
  [naar artikel]
 28. Paus Franciscus moedigt jonge ondernemers aan ‘om van de armen te leren’ (22/11/2020 - Express)
  Paus Fransiscus heeft tijdens een conferentie een oproep gedaan aan jonge ondernemers om tijdens en na de coronacrisis meer connectie... The post Paus Franciscus moedigt jonge ondernemers aan ‘om van de armen te leren’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Financiële waakhond waarschuwt Belgen voor gevaren van cryptomunten (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De financiële waakhond FSMA waarschuwt voor fraudeurs die je op het internet willen laten beleggen in cryptomunten. “We hebben al veel klachten gekregen van consumenten”, zegt woordvoerder Jim Lannoo.
  [naar artikel]
 30. Financiële waakhond waarschuwt Belgen voor gevaren van cryptomunten (22/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De financiële waakhond FSMA waarschuwt voor fraudeurs die je op het internet willen laten beleggen in cryptomunten. “We hebben al veel klachten gekregen van consumenten”, zegt woordvoerder Jim Lannoo.
  [naar artikel]
 31. Sommige experts verwachten dat de volatiliteit van Bitcoin en andere cryptomunten zal afnemen in 2022 (22/12/2021 - Express)
  Sommige experts verwachten dat de volatiliteit van verschillende cryptomunten volgend jaar (lichtjes) zal afnemen. Dat komt omdat meer en meer institutionele beleggers overwegen om te beleggen in de digitale activa. Cryptomunten staan bekend voor hun volatiele koersen. We nemen Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, als voorbeeld. In april van dit jaar was […]
  [naar artikel]
 32. Vlaamse overheid vordert coronasteun bij ruim 5.000 ondernemers terug (29/10/2020 - De Tijd)
  10:55 De Vlaamse overheid heeft al 5.044 coronahinderpremies teruggevorderd van zelfstandigen en ondernemers die deze overheidssteun ten onrechte hadden aangevraagd. Voor de compensatiepremie hebben 405 aan...
  [naar artikel]
 33. Hongkong wil handel in cryptomunten verbieden… tenzij u rijk bent (21/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongkong wil handel in cryptomunten verbieden… tenzij u rijk bent De Hongkongse overheid overweegt al maandenlang een verbod op cryptomunten. Uiteindelijk lijkt de regering de weg van hardhandige regulatie op te willen gaan. Wie niet genoeg geld heeft, zal het gebruik van cryptomunten binnenkort op zijn buik kunnen schrijven. En dat voor de stad die decennialang de internationale lijsten over economische vrijheid domineerde. De financiële […] Lees dit artikel: Hongkong wil handel in cryptomunten verbieden… tenzij u rijk bent
  [naar artikel]
 34. Beleggen met een hart voor startende ondernemers (11/04/2018 - De Tijd)
  11:30 Veiligheid en rendement, daar zijn de meeste beleggers op uit. Maar waarom zou u geen deel van uw rendement opofferen om de droom van kleine ondernemers waar te maken? Een nieuw flexibel fonds van Fun...
  [naar artikel]
 35. Nederlandse bank ABN AMRO belegt voorlopig niet in cryptomunten (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse bank ABN AMRO gaat voorlopig niet beleggen in cryptomunten. Volgens de bank is er veel onzekerheid rondom digitale munten en zijn er zorgen over transparantie en regulering van bitcoin en andere crypto’s. “Daardoor hebben crypto’s nog altijd een sterk speculatief karakter, waardoor er kans is op grote verliezen”, aldus de bank.
  [naar artikel]
 36. Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’ (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’ Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of Engeland, heeft beleggers gewaarschuwd voor de gevaren van cryptomunten. ‘Cryptomunten hebben geen intrinsieke waarde. Mensen die daar willen in beleggen, moeten bereid zijn al hun geld te verliezen’, zei hij donderdag tijdens een persconferentie. Waarom is dit belangrijk? Sinds het najaar van 2020 zijn de cryptomunten aan een […] Lees dit artikel: Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’
  [naar artikel]
 37. Kan je een banaan kopen met een bitcoin? Luister naar de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In deze tweede aflevering van Crypto in 1-2-3 leer je hoe je jouw cryptomunten veilig moet bewaren. Wat het verschil is tussen hard en soft wallets? Wat moet je met een public en private key en wat is het belang van die private key? Betaal je transactiekosten om cryptomunten te verhandelen? Heb je nog een bank nodig en hoe zit dat met ‘unbanked’, mensen die niet beschikken over een bankrekening en toegang tot cryptomunten?
  [naar artikel]
 38. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.
  [naar artikel]
 39. A12-ondernemers stappen naar de rechter (30/09/2019 - De Tijd)
  18:43 'We kunnen niet langer geduld opbrengen', klinkt het bij een 40-tal ondernemers die de verkeersellende beu zijn en de Vlaamse overheid dagvaarden.
  [naar artikel]
 40. 'Beleggen moet leuk zijn' en vier andere tips om te beginnen met beleggen (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Veel mensen hebben schrik om te beginnen beleggen: maar liefst 60 procent blijft weg van de beurs, becijferde BinckBank. Toch is dat nergens voor...
  [naar artikel]
 41. Welkom in de bitcoinwinkel in Antwerpen: eerste Belgisch kantoor voor cryptomunten staat in binnenstad (11/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gedaan met online beleggen in cryptomunten zoals bitcoins. Wim Dieleman heeft met Cryptohuis een kantoor geopend waar u terechtkan voor advies over digitale munteenheden. Het filiaal in de Antwerpse binnenstad is het eerste van het land.
  [naar artikel]
 42. “Unieke kans voor geduldige lagetermijnbelegger”: onze geldexpert legt uit waarom je in groeilanden moet beleggen (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggen in Azië, Latijns-Amerika of Afrika vinden veel beleggers een ver-van-hun-bedshow. En ja, beleggen in aandelen in bijvoorbeeld Indonesië is...
  [naar artikel]
 43. Spannende weken voor minister Jo Brouns, nu stikstofakkoord weer op de agenda komt: “Het moet aangepast worden” (29/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Landbouwminister Jo Brouns (CD&V) staat voor spannende weken. Het stikstofdossier komt terug op de agenda, en hij wil het eerder gemaakte stikstofakkoord aanpassen. “Van het moment dat je als landbouwbedrijf kunt aantonen dat je binnen de normen blijft, moet je zéker niet sluiten”, zegt hij. Voor Brouns is het cruciaal dat Vlaanderen haar eigen voedsel kan blijven produceren.
  [naar artikel]
 44. “Waarom moet onderwijs geven een privilege zijn van leerkrachten?” (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Overheid en bedrijfsleven zetten hun zinnen op iets nieuws. Duaal leren in het hoger onderwijs, de combinatie van leren en werken, moet de sprong van pas afgestudeerde jongeren naar een job stukken makkelijker maken. Vanaf september 2017 wordt duaal leren al uitgerold in het beroeps- en technisch onderwijs. “Maar waarom ook niet in het hoger onderwijs?”, zo klinkt het?
  [naar artikel]
 45. Brouns: “Boerenbond geeft advies, boer moet zelf keuzes maken” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen kent vandaag de meest kwaliteitsvolle land- en tuinbouw van Europa, en dat is voor een stuk ook de verdienste van de belangenorganisaties. Dat heeft minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) gezegd in 'De Ochtend' (Radio 1), in een reactie op de reportage van 'Pano' over de stikstofcrisis en rol van de Boerenbond als belangenorganisatie. Zulke organisaties adviseren de landbouwers, "maar het is de ondernemer zelf die de keuzes moet maken", zei Brouns.
  [naar artikel]
 46. Beleggen zonder (veel) risico: dit is wat je moet weten als beginnende belegger (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggen rendeert meer dan het traditionele spaarboekje, maar veel mensen durven de gang naar de beurs vaak niet goed aan. Waar moet je op letten...
  [naar artikel]
 47. Hubert Brouns over zijn zoon, toekomstig minister Jo Brouns: "Hij wist als kind al duidelijk wat hij wilde" (17/05/2022 - VRT NWS)
  Hubert Brouns, de vader van Jo Brouns (CD&V) uit Kinrooi, is heel fier dat zijn zoon de vraag heeft gekregen om minister te worden. "Dat is een uitdrukking van vertrouwen en van waardering voor het werk dat hij al geleverd heeft", zegt hij bij Radio 2 in Limburg. Jo Brouns legt morgen de eed af als nieuwe Vlaamse minister.
  [naar artikel]
 48. CD&V Limburg: "Probleemwolf moet weg of landbouwers nemen heft in eigen handen" (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  ''De probleemwolf moet weg uit Limburg, de grens is bereikt. Als de overheid niet ingrijpt dan gaan landbouwers het heft in eigen handen nemen," dat zegt Vlaams Parlementslid Jo Brouns van CD&V. Na verschillende wolvenaanvallen op runderen en pony's is de maat vol. "Er is geen draagvlak voor de wolf," luidt het. CD&V-Limburg is voorstander om de wolf te verplaatsen naar bijvoorbeeld Duitsland waar naar eigen zeggen wel plaats is. In het Vlaams parlement eist Brouns actie van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
  [naar artikel]
 49. Onderzoek: meerderheid van Amerikaanse Gen Z-investeerders denkt dat cryptomunten hen miljonair zullen maken (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Onderzoek: meerderheid van Amerikaanse Gen Z-investeerders denkt dat cryptomunten hen miljonair zullen maken Een meerderheid van investeerders die behoren tot Generatie Z denkt dat beleggen in cryptomunten hen miljonair zal maken. Dat blijkt uit een recente studie van Engine Insights, een Amerikaans databedrijf. Het lijkt er soms op dat de cryptowereld elke dag nieuwe miljonairs creëert; vooral degenen die het lef hebben om in de riskante wereld van […] Lees dit artikel: Onderzoek: meerderheid van Amerikaanse Gen Z-investeerders denkt dat cryptomunten hen miljonair zullen maken
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy