De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waarom het publiek bij Sporza Wintercircus ofwel een hoofdtelefoon op heeft of een oortje in heeft

Gazet van Antwerpen

24/11/2022 - 12:33

Opvallend beeld tijdens Sporza Wintercircus, het VRT-programma rond België-Canada, woensdagavond. In het publiek had iedereen ofwel met een hoofdtelefoon op ofwel oortjes in. Die oortjes zullen er altijd zijn, de hoofdtelefoons enkel bij de Rode Duivels-matchen. Maar waarom is dat nodig?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gedeelde passie en gedeelde bekommernis: Sporza Wintercircus staat klaar voor controversieel WK (18/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee dagen voor de start van de wereldbeker voetbal in Qatar legt VRT de laatste hand aan het ‘Sporza Wintercircus’ in Gent, dit jaar de uitvalsbasis van de openbare omroep voor alles dat met het WK te maken heeft. Vertrouwde gezichten als Karl Vannieuwkerke en Maarten Vangramberen zijn opnieuw dagelijks van de partij, al voelen ook zij dat het voetbalfeest deze keer niet zorgeloos zal zijn.
  [naar artikel]
 2. “Waarom ruilt men een ongebruikt toestel niet?” (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Paul Bonnyns (72, Leopoldsburg) heeft gehoorproblemen en heeft een bijzondere hoofdtelefoon nodig. Toen zijn oude hoofdtelefoon versleten was, kocht hij een nieuwe. Thuisgekomen stelde Paul vast dat hij er niets mee kan beginnen. Maar Vanden Borre wil de hoofdtelefoon niet omruilen.
  [naar artikel]
 3. Er zit weer muziek in het Gentse Wintercircus (06/04/2019 - De Morgen)
  Gent wil een nieuwe concertzaal oprichten in de kelders van het Wintercircus. De pop- en rockzaal, die plaats zou bieden aan ongeveer 500 man, moet het zalenprobleem oplossen.
  [naar artikel]
 4. Hoe zinnig is een hoofdtelefoon van 50.000 euro? (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op elektronicabeurs IFA werd er een hoofdtelefoon op onze kruin gezet die een winkelprijs van 50.000 euro heeft: de MH1, het grote
  [naar artikel]
 5. Een buitenboordmotor op de oorschelpen (12/04/2019 - De Morgen)
  Na het tijdperk van de oortjes heeft de hoofdtelefoon zijn plaats in het straatbeeld glorieus heroverd. Het luistert nauw; in alle betekenissen van de uitdrukking, want voor elk type muziek blijkt er een eigen hoofdtelefoon te bestaan. Robert van Gijssel
  [naar artikel]
 6. Bijkomende injectie van 800.000 euro in Gents Wintercircus (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat het project Wintercircus financieel onder druk staat, onder meer VIAA zal minder ruimte innemen dan gepland, stelt het Gentse stadsbestuur
  [naar artikel]
 7. Hoofdtelefoon ontploft op het hoofd van vliegtuigpassagier tijdens vlucht (15/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrouw die van Australië naar China vloog heeft verschrikkelijke pijnlijke brandwonden opgelopen nadat de hoofdtelefoon die ze droeg tijdens de vlucht en uit het niets explodeerde.
  [naar artikel]
 8. Hoofdtelefoon ontploft op het hoofd van vliegtuigpassagier tijdens vlucht (15/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw die van Australië naar China vloog heeft verschrikkelijke pijnlijke brandwonden opgelopen nadat de hoofdtelefoon die ze droeg tijdens de vlucht en uit het niets explodeerde.
  [naar artikel]
 9. Papegaai steelt oortje van Chileense reporter tijdens liveverslag (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uitgerekend tijdens een reportage over de gestegen criminaliteit in een wijk van de Chileense hoofdstad Santiago, heeft een papegaai tijdens een live-uitzending een draadloos oortje van een reporter gestolen. Het fragment is een hit op het internet.
  [naar artikel]
 10. Papegaai steelt oortje van Chileense reporter tijdens liveverslag (06/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Uitgerekend tijdens een reportage over de gestegen criminaliteit in een wijk van de Chileense hoofdstad Santiago, heeft een papegaai tijdens een live-uitzending een draadloos oortje van een reporter gestolen. Het fragment is een hit op het internet.
  [naar artikel]
 11. OSV eist: ofwel spelen met publiek ofwel match uitstellen (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Overkoepelende Supportersvereniging en de diverse sfeergroepen van Genk roepen de fans op om zondag rond 17.30 uur te verzamelen voor de Luminus Arena. Zo willen zij hun onvrede ventileren over de maatregelen die genomen zijn door de overheid. Genk-KV Mechelen afwerken met publiek of de wedstrijd uitstellen, dat is hun standpunt.
  [naar artikel]
 12. Gentse ondernemers willen van gerenoveerd Wintercircus belangrijke technologieplek maken (25/06/2022 - VRT NWS)
  Het ziet er naar uit dat het gerenoveerde Wintercirus in Gent een technologieplek gaat worden. Vijftien Gentse ondernemers hebben zich verenigd om samen het Wintercircus uit te baten. Zij zijn momenteel nog de enige kandidaat-uitbater.
  [naar artikel]
 13. Wesley Sonck moet kiezen van minister: ofwel Sporza-analist, ofwel gezicht van gokreclame (24/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het moet gedaan zijn met voetbalanalisten die op de VRT opduiken en tegelijk het uithangbord zijn van gokreclame. Dat vindt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Bijvoorbeeld Wesley Sonck – tegelijk Sporza-analist en gezicht van gokbedrijf Circus – moet dan kiezen: gokreclame of wedstrijden analyseren. “Sonck is een rolmodel, een idool. Dat hij gokken zo normaliseert, is problematisch”, zegt het Vlaams Expertisecentrum.
  [naar artikel]
 14. Gent bouwt muziektempel onder Wintercircus (11/04/2019 - De Morgen)
  De stad Gent investeert bijna drie miljoen euro in een nieuwe concertzaal, onder het Wintercircus. De buren staan niet te springen, en een stukje erfgoed zou zelfs verdwijnen met de renovatie. Hoe groot is de nood aan zo'n nieuwe concertzaal eigenlijk?
  [naar artikel]
 15. Wintercircus in Gent dient een klacht in bij de politie na actie die oproept tot boycot WK voetbal (25/10/2022 - VRT NWS)
  Sogent, de eigenaar van het pas gerenoveerde Wintercircus in Gent, dient een klacht tegen onbekenden in bij de politie na een stickeractie over het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De openbare omroep zal het hele toernooi vanuit Gent verslaan, de stad heeft daar ruim 100.000 euro subsidie voor over. Tegenstanders roepen nu via stickers op de ramen van het circus op tot een boycot. “Dit is vandalisme”, klinkt het bij Sogent.
  [naar artikel]
 16. Het kabinet-Francken was ofwel naïef, ofwel dom, ofwel lui, ofwel alle drie tegelijk (12/01/2021 - De Morgen)
  Jeroen Van Horenbeek is journalist.
  [naar artikel]
 17. Waarom we niet gemaakt zijn om in quarantaine te leven (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenblijven tegen het coronavirus doe je ofwel op je eentje, wat een hele uitdaging is, ofwel in afzondering met je geliefden, wat al eens tot...
  [naar artikel]
 18. Dominic Thiem bereikt finale voor eigen publiek (26/10/2019 - Metro)
  Dominic Thiem (ATP 5) heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen (hard/2.296.490 euro). Voor eigen publiek versloeg de Oostenrijker de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 11) in drie sets: 3-6, 7-5 en 6-3 na 2 uur en 33 minuten. In de finale ontmoet Thiem, dit jaar finalist op Roland Garros, ofwel de Fransman Gaël Monfils (ATP 14) ofwel de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 15). Thiem, die 15 titels op zijn palmares heeft, plaatste zich voor de zesde keer dit seizoen voor de finale van een ATP-toernooi. Hij kan zijn vijfde trofee van dit jaar in de lucht steken, na eindzeges in Indian Wells, Barcelona, Kitzbühel en Peking. Bron: Belga   Het bericht Dominic Thiem bereikt finale voor eigen publiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Politiewoordvoerder gebruikt eigen hoofdtelefoon en plofkap tijdens interviews in tijden van corona (16/03/2020 - VRT NWS)
  Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie, kwam langs bij Radio 2 Antwerpen met een eigen hoofdtelefoon en plofkap. Deze maatregel neemt hij om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 20. Wat Máxima gedaan heeft, is ofwel oliedom, ofwel in- en incynisch, ofwel beide (01/07/2019 - De Morgen)
  In plaats van de wisselcolumn van Coenen & Cafmeyer leest u tijdens de zomermaanden bijdragen van gastcolumnisten. Frank Heinen schrijft columns voor de Volkskrant, HP/De Tijd en andere media. U leest hem in De Morgen nog tot en met zaterdag.
  [naar artikel]
 21. Kleine Ian (6) werd geboren met één oortje, hij zamelt geld in voor reconstructie op jaarmarkt van Reet (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ian Bunneghem (6) en zijn familie staan met een kraampje op de braderij van Reet om geld in te zamelen. De jongen is geboren met maar één oortje, daarom hoort hij niets meer langs de rechterkant.
  [naar artikel]
 22. Voor Sporza-surfer mag Coely het WK-lied van Rode Duivels vertolken (08/03/2018 - Sporza)
  De KBVB houdt vast aan Damso voor zijn WK-lied. Ook voor 15% van de Sporza-surfers mag de Brusselse rapper blijven. Daarmee staat hij op 2 in onze poll. Coely bekoort een vijfde van ons publiek.
  [naar artikel]
 23. Weg met de hoofdtelefoon: nieuw toestel streamt geluid dat alleen jij kunt horen (14/11/2020 - VRT NWS)
  Stel je voor dat je in een drukke omgeving naar muziek zou kunnen luisteren zonder hoofdtelefoon én zonder dat je iemand anders stoort? De Israëlische firma Noveto Systems heeft een prototype voorgesteld van een toestel dat exact dat belooft: het creëert geluidsbubbels rond je oren die alleen jij kunt horen. "Het klinkt futuristisch, maar de wetenschap erachter bestaat al sinds de jaren 60."
  [naar artikel]
 24. Olympische Spelen zonder publiek? Doemcenario wordt hoe langer hoe meer denkbaar (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eén ding is helemaal zeker: ofwel zullen de Olympische Spelen van Tokio plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021, ofwel zullen ze helemaal niet meer doorgaan. Met een van de scenario’s waar tot voor kort niet kon/mocht over worden gesproken, wordt steeds meer rekening gehouden: Olympische Spelen zonder publiek.
  [naar artikel]
 25. 60 miljoen voor festivals: “Maar waarom wachten tot iedereen gevaccineerd is?” (10/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Ofwel het oude, ofwel niks” en “laat alles toch los”. De festivalbazen zijn dankbaar voor de 60 miljoen euro die de Vlaamse regering voorziet. Maar het liefst willen ze gewoon weer organiseren zoals twee jaar geleden. “Waarom wachten op 70% groepsimmuniteit als de kwetsbaren toch hun vaccin hebben?”
  [naar artikel]
 26. Gent stelt vernieuwd wintercircus voor: "Nieuwe invulling met oog voor geschiedenis van het gebouw" (23/03/2022 - VRT NWS)
  De renovatiewerken aan het oude wintercircus in Gent zijn zo goed als klaar. De oude scène op de eerste verdieping is nu een auditorium, in de paardenstallen zijn vergaderruimtes ingericht. "Het gebouw moet dé nieuwe hotspot van onze stad worden", zegt schepen voor Stadsontwikkeling Sami Souguir (Open VLD).
  [naar artikel]
 27. 52e Tirreno live op sporza.be: titanenstrijd op alle fronten (07/03/2017 - Sporza)
  Geen Tirreno meer op Sporza tv, maar met sporza.be volgen we de ritten wel nog van start tot finish. En dat belooft dit jaar de moeite te zijn.
  [naar artikel]
 28. Vader stelt zoon voor verscheurende keuze: “Ofwel hangt gij u op, ofwel stap ik uit het leven” (29/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 54-jarige Maaseikenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden met uitstel omdat hij in 2012 probeerde zijn toen achttienjarige zoon te wurgen met een koord. De vader stelde zijn zoon voor de onmogelijke keuze ‘ofwel hing hij zichzelf op, ofwel stapte de man uit het leven’.
  [naar artikel]
 29. Soms is zelfs het ruisen van de wind te veel (12/04/2019 - De Morgen)
  Een jongen die beroofd wordt van zijn hoofdtelefoon, zoals deze week in Gent, is niet zomaar een tiener met pech als die jongen aan autisme lijdt. Zijn hoofdtelefoon biedt bescherming tegen de wereld. 'Geluiden die wij niet eens horen, kunnen al enorm storend zijn.'
  [naar artikel]
 30. ‘Ofwel heeft Bouchez het niet gelezen, ofwel is hij van slechte wil’: expert pareert kritiek op rapport fiscale hervorming (06/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Sporza-moderator levert hilarische commentaar op Facebook (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moderator van de Sporza-facebookpagina gaat momenteel viraal. De man heeft immers steeds een gevat antwoord klaar op de niet altijd even
  [naar artikel]
 32. Het is officieel: Second Life is hype en niet meer dan dat (12/04/2019 - De Morgen)
  Afgelopen maand telde Second Life iets meer dan 6.000 Belgische actieve gebruikers. Peanuts. Ook geld verdienen gaat niet makkelijk. Ofwel blaast de hype zichzelf op, ofwel duikt er op langere termijn toch nog een relevant publiek op.
  [naar artikel]
 33. Steeds meer kinderen hebben gehoorschade, dit kan je doen om het te voorkomen (03/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Je kinderen naar de iPad laten kijken met een hoofdtelefoon op is wel makkelijk, maar het is schadelijk voor hun oren. Specialisten zien dat steeds meer kinderen zo gehoorschade oplopen en die schade kan blijvend zijn. Een goede hoofdtelefoon is daarom zéér belangrijk. En ook: het geluid niet te hard zetten.
  [naar artikel]
 34. Ontvang meldingen van uw team uit de lagere klassen met de Sporza Voetbalapp (02/09/2016 - Sporza)
  Terwijl de eersteklassers genieten van een weekendje rust, maken de ploegen uit de lagere afdelingen zich op voor hun openingsmatch van het seizoen. Volg uw ploeg met de Sporza voetbalapp en Sporza.be.
  [naar artikel]
 35. Nespresso verklapt waarom het zijn capsules niet in de supermarkten wil (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als we door onze voorraad Nespresso-capsules zijn, moeten we ofwel naar een Nespresso-winkel in de buurt ofwel kopen we online een nieuwe doos.
  [naar artikel]
 36. Goud voor Van Avermaet = zilver voor VRT en Sporza in Rio (10/11/2017 - Sporza)
  De regieploeg van Sporza die op de Olympische Spelen van Rio de olympische wegrit in beeld heeft gebracht is in de prijzen gevallen bij de Golden Ring Awards.
  [naar artikel]
 37. ANALYSE. Waarom het gat in de begroting de schuld is van de tax shift en een rekenfout van een jaar geleden (23/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Begrotingsspecialist Wim Moesen is allerminst verbaasd over het gigantische gat in de begroting. “Vorig jaar, na de taxshift, hebben we al gewaarschuwd dat de belastingverlagingen niet genoeg gecorrigeerd werden.” Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) ontkende toen de rekenfout. Vandaag is hij, andermaal de kop van Jut, ook bij zijn coalitiepartners. “Dat hij eens leert rekenen. Ofwel wordt hij gerold door zijn administratie, ofwel heeft hij het niet in de hand”, klinkt het op een kabinet.
  [naar artikel]
 38. Rusland: 'Vergiftiging was ofwel terrorisme ofwel in scène gezet' (21/03/2018 - Knack)
  De vergiftiging van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal in Engeland was ofwel een terroristische aanval, ofwel in scène gezet door de Britse autoriteiten. Dat zegt een van de topmensen binnen het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Vladimir Erakov.
  [naar artikel]
 39. "Helemaal niet ongezond": vijf clichés over bier weerlegd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet
  [naar artikel]
 40. 'Villa Sporza' houdt het sober na Deens drama (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het moest een groot feest worden, zaterdag bij 'Villa Sporza' onder de VRT-toren. Het was de eerste match van onze Rode Duivels én dan wonnen ze nog ook. Het beperkte publiek, opgedeeld in bubbels, was er alleszins klaar voor: dolenthousiast en uitgedost in de Belgische driekleur. Maar nadat de Deense voetballer Christian Eriksen eerder op de dag een hartstilstand kreeg en even tussen leven en dood zweefde, hield de openbare omroep het uit respect sober.
  [naar artikel]
 41. ‘Het is ofwel alles, ofwel niets' (04/06/2020 - De Tijd)
  01:10 Margot Cloet, de topvrouw van zorgkoepel Zorgnet-Icuro, pleit ervoor het hele zorgbeleid over te hevelen naar de gewesten. ‘De coronacrisis heeft geleerd dat het huidige systeem van versnipperde bevoe...
  [naar artikel]
 42. "Ofwel geraak je niet meer uit die wereld, ofwel vlieg je de cel in, ofwel krijg je een kogel in je kop" (21/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/VL157NJ7g1agBOG46eA-2RiwIqg/diocontent/119295454/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 43. "Bier is helemaal niet ongezond": 5 clichés over bier weerlegd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet
  [naar artikel]
 44. Jambon: “Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd wel iets” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg na de aankondiging van de nieuwe maatregelen gisteravond meteen kritiek omdat ze pas vrijdagavond zullen ingaan. “Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets”, zei hij daarover geërgerd in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 45. Jambon: “Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg na de aankondiging van de nieuwe maatregelen gisteravond meteen kritiek omdat ze pas vrijdagavond zullen ingaan. “Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets”, zei hij daarover geërgerd in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 46. Karl Vannieuwkerke presenteert WK voetbal vanuit Wintercircus in Gent: “Klaar voor ruim 40 uur duiding en analyse” (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Karl Vannieuwkerke is helemaal opgewarmd om straks voor de VRT het WK voetbal te verslaan. Zondag start hij aan zijn tv-marathon, waarbij hij 29 dagen lang de avondwedstrijden zal omkaderen en ‘Villa Sporza’ aan elkaar zal praten. Samen goed voor 2.420 minuten (ruim 40 uur) live-tv. En nu maar hopen dat de mensen kijken. “Het WK leeft nog niet echt, maar dat blijkt overal een probleem te zijn.”
  [naar artikel]
 47. Sporza-gezicht Ruben Van Gucht speelt mee in F.C. De Kampioenen-film (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sporza-journalist Ruben Van Gucht heeft een rolletje beet in de derde langspeelfilm van 'F.C. De Kampioenen: Forever'. "In het scenario komt een
  [naar artikel]
 48. “Ongeziene confrontatie” met Orbán over antihomowet op EU-top: “Waarom verlaat je EU niet?” (25/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Europese top in Brussel zijn zo goed als alle leiders donderdag zwaar uitgevallen tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán vanwege zijn omstreden holebi-wet. “Ofwel ben je lid van de EU en deel je de waardegemeenschap, ofwel ga je eruit”, fulmineerde de Nederlandse premier Mark Rutte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy