De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Voormalige vicepresidentskandidaat Sarah Palin opnieuw niet verkozen in Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

VRT NWS

24/11/2022 - 14:02

Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat voor de Republikeinen, is opnieuw niet verkozen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Palin verloor voor de tweede keer in enkele maanden tijd van de Democrate Mary Peltola, die er in augustus tijdens een speciale verkiezing al voor gezorgd had dat de zetel in Alaska voor het eerst in 50 jaar in handen kwam van de Democraten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaanse rechter verwerpt klacht van oud-vicepresidentskandidaat Palin (15/02/2022 - Knack)
  Een Amerikaanse rechter heeft de klacht van de voormalige Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant The New York Times verworpen. De Republikeinse Palin verweet het dagblad smaad. De krant had haar in verband gebracht met een dodelijke schietpartij, waarbij een toppolitica van de Democraten ernstig gewond raakte.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse rechter verwerpt klacht van oud-vicepresidentskandidaat Palin tegen New York Times (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse rechter heeft de klacht van de voormalige Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant The New York Times verworpen. De Republikeinse Palin verweet het dagblad smaad. De krant had haar in verband gebracht met een dodelijke schietpartij, waarbij een toppolitica van de Democraten ernstig gewond raakte.
  [naar artikel]
 3. Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.
  [naar artikel]
 4. Echtgenoot Sarah Palin vraagt scheiding aan (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Todd Palin, de echtgenoot van oud-gouverneur van Alaska en oud-vicepresidentskandidaat Sarah Palin, lijkt de scheiding te hebben aangevraagd. Dat...
  [naar artikel]
 5. Sarah Palin test positief: rechtszaak tegen krant uitgesteld (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtszaak van voormalig Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant ‘The New York Times’ is met tien dagen uitgesteld. De zaak zou maandag beginnen, maar Palin testte positief op het coronavirus, zei de rechter in New York.
  [naar artikel]
 6. Sarah Palin wil in het Amerikaanse Congres (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse conservatieve politica Sarah Palin stelt zich verkiesbaar voor de zetel van de staat Alaska in het Amerikaanse Congres. Het is voor het eerst sinds 2008 dat Palin weer meedoet aan een verkiezing. Dat jaar verloor ze met haar partijgenoot John McCain de race voor het Witte Huis van Democraat Barack Obama. Palin was McCains kandidaat voor het vicepresidentschap.
  [naar artikel]
 7. Sarah Palin hoopt dat Kamala Harris “persoonlijk niet zo zwaar wordt aangepakt” als zij (14/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalige Republikeins vicepresidentskandidate Sarah Palin heeft in een interview met de bekende Amerikaanse ochtendshow Good Morning America...
  [naar artikel]
 8. Democraten winnen verkiezingen in Alaska, nederlaag voor Republikeinse Sarah Palin (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een speciale stemming over een zetel in het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat Alaska hebben de Democraten een verrassende overwinning geboekt. De Democrate Mary Peltola haalde het van de vroegere Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin, zo maakten de kiesautoriteiten woensdagavond (lokale tijd) bekend. Peltola kwam uit op 51,5 procent van de stemmen, terwijl Palin ongeveer 48,5 procent haalde.
  [naar artikel]
 9. Sarah Palin heeft nu eigen realityshow (10/04/2019 - De Morgen)
  De populistische Amerikaanse politica Sarah Palin heeft sinds zondag haar eigen realityshow, de achtdelige reeks Sarah Palin’s Alaska. Daarmee overweegt ze volgens waarnemers een nieuwe gooi naar een kandidatuur voor het presidentschap in 2012, ook al is de kandidate van de Tea Party onpopulair bij het Republikeinse establishment.
  [naar artikel]
 10. Zoon Amerikaanse politica Sarah Palin wéér gearresteerd (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De oudste zoon van de Amerikaanse politica Sarah Palin, Track Palin, is afgelopen weekend voor de tweede keer in twee jaar gearresteerd. Hij wordt...
  [naar artikel]
 11. Sarah Palin klaagt NY Times aan om 'fake news' (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Republikeins kandidate voor het vicepresidentschap Sarah Palin heeft de krant The New York Times aangeklaagd wegens laster. Dat
  [naar artikel]
 12. Sarah Palin definitief gouverneur af (10/04/2019 - De Morgen)
  Sarah Palin, de voormalige Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap van de VS, heeft het gouverneurschap van Alaska definitief overgedragen aan vicegouverneur Sean Parnell. Dat deed ze tijdens een grote picknick in Fairbanks.
  [naar artikel]
 13. Democrate Nancy Pelosi opnieuw verkozen tot voorzitter Huis van Afgevaardigden in VS (03/01/2019 - VRT NWS)
  Tijdens de openingszitting van het nieuwe Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in Washington is de Democrate Nancy Pelosi (78) aangesteld als parlementsvoorzitter. Het voorzitterschap van het Huis is de belangrijkste politieke functie in de VS na de president en de vicepresident. Na de tussentijdse verkiezingen van november vorig jaar hebben de Democraten opnieuw de meerderheid in handen van het Huis van Afgevaardigden.
  [naar artikel]
 14. 'Borat' slaat terug naar Sarah Palin na heisa nepinterview (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Televisiemaker en komiek Sacha Baron Cohen heeft de Amerikaanse politica Sarah Palin wederom op haar nummer gezet. Cohen reageerde via zijn alter...
  [naar artikel]
 15. Nancy Pelosi tweede keer verkozen tot voorzitter Huis van Afgevaardigden (03/01/2019 - Metro)
  De Democrate Nancy Pelosi werd opnieuw verkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze oefende de functie al eens uit van 2007 tot 2011, en volgt de Republikein Paul Ryan op aangezien de Democraten opnieuw de meerderheid behaalden bij de tussentijdse verkiezingen voor het Huis vorig jaar. Een meerderheid van 220 van de 435 leden van het Huis van Afgevaardigden stemden voor Pelosi. De Democraten applaudiseerden luid toen de resultaten van de stemming werden bekendgemaakt, nadat het nieuwe Congres was ingezworen. Toch was de weg naar het voorzitterschap niet zonder hindernissen voor de 78-jarige Pelosi. In november opperden enkele Dmocraten in het Huis nog dat het tijd werd voor een jongere kandidaat. Met haar aanstelling wordt Pelosi de machtigste vrouw in de Amerikaanse politiek. Het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden is na de president en vicepresident, de machtigste politieke functie in de VS. Nu de Democraten weer de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden zal het voor president Donald Trump een pak moeilijker samenwerken worden met de instelling. De Republikeinen hebben wel nog steeds de meerderheid in de Senaat. bron: Belga Het bericht Nancy Pelosi tweede keer verkozen tot voorzitter Huis van Afgevaardigden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Twerkende beer in ‘The Masked Singer’ blijkt Sarah Palin te zijn (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sarah Palin heeft vriend en vijand verrast met haar verschijning in het televisieprogramma ‘The Masked Singer’. De Amerikaanse politica bleek...
  [naar artikel]
 17. Sarah Palin openbaart 24.000 pagina's e-mails (07/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse staat Alaska heeft 24.000 pagina's e-mails die ex-gouverneur Sarah Palin stuurde of kreeg openbaar gemaakt. In een van de mails prijst ze het energiebeleid van president Obama.
  [naar artikel]
 18. Sarah Palin blijft tekeergaan (10/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens een rally in Indianola liet 'Mama grizzly' weer haar tanden zien. De conservatieve Sarah Palin stak in haar toespraak haar minachting voor de Amerikaanse politiek niet onder stoelen of banken. 'Peilingen zijn voor strippers en crosscountry skiërs', klonk het. Over een gooi naar het presidentschap bleef het opvallend stil.
  [naar artikel]
 19. Comeback Sarah Palin blijft uit: Democraat verslaat door Trump gesteunde kandidaat (01/09/2022 - De Standaard)
  De Republikeinse Sarah Palin gaat ten onder in de speciale verkiezing voor de enige zetel van de staat Alaska in het Amerikaanse Congres. De Democraat Mary Peltola zal de resterende vier maanden van de ambtstermijn van afgevaardigde Don Young, die in maart overleed, afmaken. In het najaar volgt een herkansing.
  [naar artikel]
 20. Michelle Bachmann daagt Sarah Palin uit in strijd om presidentschap (05/04/2019 - De Morgen)
  De Republikeinse Congresvrouw Michele Bachmann uit Minnesota doet zogoed als zeker een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Bachmann is een favoriete van de Tea Party en staat bekend om haar aangebrande, ultraconservatieve uitspraken. Als ze daadwerkelijk meedoet, is dat een streep door de rekening van een andere potentiële kandidate, Sarah Palin.
  [naar artikel]
 21. "Waarom is Palin zo geobsedeerd door het portret van Hillary?" (24/04/2017 - De Redactie)
  Het bezoekje van Sarah Palin aan Donald Trump ging niet onopgemerkt voorbij, vooral omdat ze zich "respectloos" zou uitgelaten hebben bij een portret van Hillary Clinton, de voormalige first lady.
  [naar artikel]
 22. Nancy Pelosi aangesteld als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden (03/01/2019 - De Standaard)
  De Democrate Nancy Pelosi werd op 78-jarige leeftijd opnieuw aangesteld als hoofd van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het is de tweede keer dat ze verkozen wordt, ze was al eens voorzitter van 2007 tot 2011.
  [naar artikel]
 23. Sarah Palin noemt Trumps gewijzigd immigratiebeleid "gigantische teleurstelling" (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sarah Palin, ex-gouverneur van Alaska en in 2008 nog de Republikeinse kandidaat voor het vice-presidentschap, waarschuwt Donald Trump voor de
  [naar artikel]
 24. Politica Sarah Palin woedend op 'Borat': "Dit is ziek en pervers" (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sarah Palin heeft het helemaal gehad met comedian Sascha Baron Cohen, vooral bekend van zijn alter ego's Ali G, Borat, en Brüno. Op Facebook...
  [naar artikel]
 25. 'Hiphoppende' Sarah Palin : "Dit is wat ons land momenteel nodig heeft" (13/03/2020 - VRT NWS)
  "Dit is misschien het waanzinnigste wat ooit in deze show getoond werd", beloofde presentator Nick Cannon over de laatste uitzending van "The Masked Singer", waarin beroemdheden in extravagante outfits liedjes zingen, inclusief een masker dat hen onherkenbaar maakt, en juryleden moeten raden wie ze zijn. Woensdag was het niemand minder dan Sarah Palin, die in 2008 verkozen werd als 'running mate' van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, die vriend en vijand verbaasde met een hiphop-optreden.
  [naar artikel]
 26. Aan COVID overleden kandidaat doet het verrassend goed in Amerikaanse verkiezingen (05/11/2020 - Metro)
  In North Dakota is een onlangs overleden kandidaat voor het lokale Huis van Afgevaardigden alsnog verkozen geraakt. De Republikein David Andahl overleed vorige maand aan het coronavirus in het ziekenhuis, maar zijn naam bleef op het stembiljet staan. Met ruim 35% van de stemmen in het district Bismarck wist de 55-jarige Republikein woensdag een plek te veroveren in het Huis van Afgevaardigden van de staat North Dakota. De verkiezingsautoriteiten waren er na zijn overlijden nog niet uit hoe ze zouden omgaan met een mogelijke overwinning van de overleden kandidaat. Wat er nu met de zetel van Andahl moet gebeuren, is niet zeker. Transgender In de staten Delaware en Vermont zijn twee transgenders verkozen. Sarah McBride (30, Delaware) en Taylor Small (26, Vermont), beiden Democraten, zullen binnenkort respectievelijk in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zetelen. Lees ook: VS bereidt zich voor op “weken of maanden van chaos” en rellen: “Dit is een nachtmerriescenario” Het bericht Aan COVID overleden kandidaat doet het verrassend goed in Amerikaanse verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. QAnon-aanhangster verkozen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Republikeinse Marjorie Taylor Greene, een aanhangster van de extreemrechtse complotgroep QAnon, heeft een zitje veroverd in het Huis van Afgevaardigden voor de staat Georgia. Ze haalde het met 81 procent van haar Democratische tegenstander Kevin Van Ausdal, voorspellen de Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 28. Politica Sarah Palin belde zélf de politie uit angst voor haar zoon (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit nieuwe informatie die is vrijgegeven over de arrestatie van Track, de zoon van Trump-bondgenoot Sarah Palin, blijkt dat de politica zelf de...
  [naar artikel]
 29. Met dit goede nieuws leidt Sarah Palin de aandacht af van arrestatie zoon (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat haar zoon eerder deze week voor de tweede keer in twee jaar werd gearresteerd, kon politica Sarah Palin nu heugelijk nieuws delen: haar...
  [naar artikel]
 30. Democraten nomineren Nancy Pelosi voor voorzitterschap Huis van Afgevaardigden (28/11/2018 - De Morgen)
  De Democraten hebben de 78-jarige Nancy Pelosi officieel genomineerd als kandidaat voor het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. De eigenlijke verkiezing in het Huis van Afgevaardigden vindt plaats in januari, wanneer de nieuw verkozen parlementsleden voor het eerst samenkomen.
  [naar artikel]
 31. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt begrotingswet goed (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft nipt een begrotingswet goedgekeurd ter waarde van 4 biljoen dollar. Daarmee is opnieuw een horde voor...
  [naar artikel]
 32. Sacha Baron Cohen plooit voor Sarah Palin: "Je had me Sacha, voel je je nu beter?" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het segment dat Sacha Baron Cohen met Sarah Palin filmde voor zijn show 'Who Is America?', is niet uitgezonden. De laatste aflevering van de satire...
  [naar artikel]
 33. "Dat Sarah Palin toen niet kon antwoorden, daar zou ze nu een medaille voor krijgen" (26/03/2019 - VRT NWS)
  Het blijven opmerkelijke beelden tijdens de verkiezingscampagne voor het VS-presidentschap in 2008: Sarah Palin, running mate van de Republikeinse kandidaat John McCain, wist tijdens een interview met journaliste Katie Couric niet te antwoorden op de vraag welke bronnen ze gebruikte om zich te informeren. Palin slaagde er zelfs niet in om de naam van een of andere krant te noemen. De beelden gingen onmiddellijk viraal en gaven een lelijke knauw aan de intellectuele capaciteiten van de politica uit Alaska. Volgens Couric was het nooit haar bedoeling om Palin in een slecht daglicht te zetten en kwam de vraag spontaan in haar op, zo vertelde ze aan Buzzfeed News, terugblikkend op het virale moment van toen.
  [naar artikel]
 34. "Ik als Sarah Palin? Nee, dat zag ik aanvankelijk niet zitten. Maar het werd een voltreffer!" (17/05/2020 - VRT NWS)
  "Een van de beste imitaties van politici uit de recente geschiedenis", aldus mediawebsite Decider. Nieuwswebsite The Guardian omschreef haar imitatie als "onuitwisbaar uit het geheugen, terwijl de persoon in kwestie nog leeft". Actrice Tina Fey zette sinds de presidentsverkiezingen van 2008, waarin Barack Obama het opnam tegen John McCain, dan ook een weergaloze imitatie neer van Sarah Palin, die McCain gekozen had als zijn 'running mate'. Midden september 2008, anderhalve maand voor de verkiezingen, was Fey voor het eerst te zien als Sarah Palin in het populaire tv-programma "Saturday Night Live". Tina Fey wordt morgen 50.
  [naar artikel]
 35. Sarah Palin mag Witte Huis in 2012 bijna zeker vergeten (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Republikeinen willen Paul Ryan opnieuw als voorzitter Huis van Afgevaardigden (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten hebben vandaag Paul Ryan verkozen om opnieuw voorzitter te worden van het
  [naar artikel]
 37. QAnon-aanhangster verkozen in Huis van Afgevaardigden (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinse Marjorie Taylor Greene, een aanhangster van de extreemrechtse complotgroep QAnon, heeft een zitje veroverd in het Huis van Afgevaardigden voor de staat Georgia. Ze haalde het met 81 procent van haar Democratische tegenstander Kevin Van Ausdal, zo voorspellen Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 38. 'Palin snoof coke, rookte wiet en had buitenechtelijke affaire' (12/04/2019 - De Morgen)
  Het is al heel lang een populair gezelschapsspel in de Amerikaanse politiek: gaat Sarah Palin zich kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen? Maar steeds meer Republikeinen krijgen er genoeg van. Op de koop toe verschijnt er volgende week een schandaalboek over haar van de hand van journalistiek veteraan Joe McGinniss.
  [naar artikel]
 39. Sarah Palin: terug van nooit weggeweest (06/04/2019 - De Morgen)
   Sarah Palin is groter dan ooit. In 2008 kreeg ze als running mate van John McCain grotendeels de schuld van het Republikeinse verlies in de historische presidentsverkiezing die Barack Obama aan de macht bracht. Nu is ze een machtsfactor van belang binnen de Republikeinse partij en de ongekroonde koningin van de Tea Party. Als ze in 2012 een gooi doet naar de Republikeinse presidentiële nominatie, is ze bovendien verre van kansloos.
  [naar artikel]
 40. Ongeluksdag voor Trump: ex-president moet belastingaangiftes overmaken aan Huis van Afgevaardigden (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump moet opnieuw klappen incasseren. Na de FBI-inval in zijn vakantiedomein Mar-a-Lago, heeft hij weer een nederlaag geleden. Zo heeft een rechtbank het beroep van de ex-president verworpen, waardoor Trump zijn belastingaangiftes moet overmaken aan een commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil ex-stafchef van Trump laten vervolgen wegens minachting van Congres (15/12/2021 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Mark Meadows, de voormalige stafchef van ex-president Donald Trump, officieel beschuldigd van minachting van het Congres. Meadows weigert nog langer mee te werken met de commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt. De resolutie die het Huis goedkeurde, maakt de weg vrij om hem gerechtelijk te vervolgen.
  [naar artikel]
 42. Sarah Palin verliest opnieuw bij verkiezingen Alaska, ook nederlaag voor Trump (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt begrotingswet goed (26/10/2017 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag nipt een begrotingswet goedgekeurd ter waarde van 4 biljoen dollar. Daarmee is opnieuw een horde voor de door president Donald Trump aangekondigde belastinghervorming genomen. Eerder had ook de Senaat de wet al goedgekeurd.
  [naar artikel]
 44. Zoveelste klap voor Trump: Sarah Palin verliest opnieuw verkiezingen in Alaska (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Voormalige vicepresidentskandidate is dé vedette op eerste congres van conservatieve ‘Tea Party’-bewegingPalin predikt anti-Obamarevolutie (13/04/2019 - De Morgen)
  De voormalige kandidate van de Republikeinen voor het vicepresidentschap, Sarah Palin, heeft zichzelf opnieuw tot de grote vedette van conservatief Amerika gekroond. Tijdens het congres van de conservatieve ‘Tea Party’-beweging in Nashville haalde ze in een donderspeech zwaar uit naar president Obama, die ze de schuld geeft van zowat alles wat er fout gaat in de VS.
  [naar artikel]
 46. Amerikaans Huis van Afgevaardigden moet opnieuw stemmen over belastinghervorming van Trump (20/12/2017 - VRT NWS)
  De stemming over de belastinghervorming van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden moet worden overgedaan. Dat melden Amerikaanse media.  
  [naar artikel]
 47. Amerikaans Huis van Afgevaardigden moet opnieuw stemmen over belastinghervorming (20/12/2017 - Knack)
  De stemming over de belastinghervorming van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden moet worden overgedaan. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 48. Huis van Afgevaardigden VS stemt voor verwijdering standbeelden confederatie uit Capitool (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag gestemd voor de verwijdering van standbeelden van zuidelijke generaals en andere belangrijke figuren van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) uit het Capitool, het parlementsgebouw in de hoofdstad Washington. Onder de standbeelden bevindt zich een buste van de voormalige opperrechter van het hooggerechtshof die in 1857 slaven ontzegde staatsburger te zijn.
  [naar artikel]
 49. Democraten nomineren Pelosi voor voorzitterschap Huis van Afgevaardigden (28/11/2018 - Metro)
  De Democraten hebben de 78-jarige Nancy Pelosi officieel genomineerd als kandidaat voor het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. De eigenlijke verkiezing in het Huis van Afgevaardigden vindt plaats in januari, wanneer de nieuw verkozen parlementsleden voor het eerst samenkomen. Pelosi zetelt meer dan dertig jaar in het Huis en was van 2007 tot 2011 al eens voorzitter. De Republikein John Boehner nam die functie van haar over na de verkiezingsnederlaag van de Democraten tijdens de Congresverkiezingen van 2010. Het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden is na de president en vicepresident, de machtigste politieke functie in de VS. De afgelopen weken spraken enkele Democraten in het Huis zich uit tegen een kandidatuur van Pelosi. Ze oordeelden dat het tijd werd voor een jongere kandidaat. Pelosi kon enkele critici toch ompraten. Bij de verkiezing in januari kan ze zich maar weinig tegenstemmen uit het eigen kamp veroorloven. Ze heeft 218 stemmen nodig. De Democraten hebben een meerderheid van 234 zetels. De Amerikaanse president Donald Trump had eerder in november al gezegd dat Pelosi het verdient om voorzitter van het Huis van Afgevaardigden te worden. Bron: Belga   Het bericht Democraten nomineren Pelosi voor voorzitterschap Huis van Afgevaardigden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy