De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Opslagbedrijf uit Nazareth bouwt volautomatisch hoogbouwmagazijn: "Grootste ter wereld"

VRT NWS

24/11/2022 - 16:00

Opslag- en distributiebedrijf Dematra uit Nazareth is op industrieterrein De Prijkels een volautomatisch hoogbouwmagazijn aan het bouwen. Het gebouw is 46 meter hoog en biedt plaats aan 80.000 palletten. Op 24 uur kunnen er 12.000 palletten verplaatst worden. "Dit gebouw is een internationale primeur, zelfs in Amerika hebben ze dat niet", zegt CEO Geert De Jaeger.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weinig jongeren in vaccinatiecentrum Nazareth door vertragingen bij post: "We kunnen ze niet bereiken" (22/07/2021 - VRT NWS)
  Het vaccinatiecentrum van Nazareth merkt dat amper 1 op de 30 uitgenodigde vijftienjarigen een afspraak voor een coronaprik bevestigt. "De uitnodiging per post laat op veel plaatsen op zich wachten", zegt gemeente Nazareth.
  [naar artikel]
 2. Inwoners Nazareth krijgen nieuwjaarscadeau van gemeentebestuur: "1.200 kilogram chocolade en 28.000 wenskaartjes" (16/12/2020 - VRT NWS)
  Alle inwoners van Nazareth hebben van het gemeentebestuur een cadeaupakket gekregen. In het pakket zit chocolade, wenskaartjes, vuurwerkstokjes en een mocktailreceptenboek. "Door het coronavirus gaat onze nieuwjaarsreceptie niet door, maar zo kunnen we iedereen een hart onder de riem steken", zeggen Britt Steurbaut en Wim De Paepe van het evenemententeam van de gemeente Nazareth.
  [naar artikel]
 3. "Muur van mist": 25 jaar geleden gebeurde vreselijke kettingbotsing op E17 in Nazareth, grootste verkeersramp ooit in België (27/02/2021 - VRT NWS)
  Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat in Nazareth een dramatische kettingbotsing op de E17 gebeurde, het zwaarste verkeersongeval ooit in België. Door een plotse mistbank botsten 200 voertuigen, waarna brand uitbrak. 10 mensen kwamen om, 56 anderen raakten zwaargewond.
  [naar artikel]
 4. "Grootste Quiz ter Wereld" in Gent breekt twee wereldrecords (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Gentse Flanders Expo hebben zaterdagavond 3.723 mensen deelgenomen aan de "Grootste Quiz ter Wereld" ten voordele van Music For Life, de...
  [naar artikel]
 5. Kleinzoon Cousteau bouwt “grootste onderwaterstation ter wereld op zeebodem Curaçao” (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse oceaanonderzoeker en natuurbeschermer Fabien Cousteau gaat naar eigen zeggen "het meest geavanceerde onderwateronderzoekscentrum ter wereld" op de zeebodem van het Nederlandse Caraïbische eiland Curaçao bouwen.
  [naar artikel]
 6. Laundry Day wil "grootste taart ter wereld" presenteren voor 20e verjaardag (29/08/2017 - VRT NWS)
  In aanloop naar de 20e editie van het populaire dancefestival Laundry Day, op zaterdag 2 september op de site Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever, willen de organisatoren het jubileum in de verf zetten door "de grootste taart ter wereld" te maken.  
  [naar artikel]
 7. [VIDEO] - Lego bouwt huis voor "ultieme speelervaring" van fans (16/02/2017 - De Redactie)
  Speelgoedfabrikant Lego bouwt vlakbij zijn hoofdkwartier in Billund een huis dat fans de "ultieme speelervaring" moet geven. Het huis lijkt op 21 opgestapelde Lego-bouwstenen en blijft het enige ter wereld. De 12.000 m² worden ingevuld met 3 restaurants, een Legowinkel, een museum en 4 speelzalen.
  [naar artikel]
 8. Kapper uit Nazareth bedenkt oplossing voor coronacoupe vol grijze haren: "Ook in quarantaine willen mensen er goed uitzien"  (27/03/2020 - VRT NWS)
  Kapper Koen Michels uit Nazareth start met leveringen en tips aan huis om klanten te helpen om de coronacrisis met een verzorgde coupe door te komen. "Mensen willen nog altijd zonder grijze haren boodschappen kunnen doen. Het geeft een goed gevoel in onzekere tijden"
  [naar artikel]
 9. Jan De Nul bouwt grootste windpark ter wereld (22/10/2019 - De Tijd)
  13:16 De Belgische baggeraar gaat de turbines installeren in het Britse Dogger Bank, het grootste windmolenpark tot nu. Hij zet daarvoor het grootste installatieschip ter wereld in.
  [naar artikel]
 10. Opnieuw coronabesmettingen in WZC Huize Nazareth: "Derde prik is echt nodig" (30/09/2021 - VRT NWS)
  In woonzorgcentrum Huize Nazareth in Goetsenhoven bij Tienen is corona uitgebroken. Vijf bewoners en één personeelslid zijn besmet geraakt en zitten in quarantaine. De vaccinatiegraad in het woonzorgcentrum is nochtans erg hoog.
  [naar artikel]
 11. "Nederlanders kunnen niet rekenen": waarom Antwerpen en niet Amsterdam de grootste zeesluis ter wereld heeft (26/01/2022 - VRT NWS)
  Vandaag opent de Nederlandse koning Willem Alexander de Zeesluis IJmuiden dicht bij Amsterdam, volgens onze noorderburen de grootste zeesluis ter wereld. "Maar dat klopt niet, ze goochelen met cijfers. De Kieldrechtsluis in de Antwerpse haven is dieper en blijft de grootste", zegt ingenieur Herbert Smitz op Radio 2.
  [naar artikel]
 12. "Grootste Quiz ter Wereld" haalt 3.723 deelnemers voor goede doel (10/12/2017 - VRT NWS)
  In Flanders Expo in Gent hebben 3.723 mensen deelgenomen aan de "Grootste Quiz ter Wereld" ten voordele van De Warmste Week van Music For Life, de jaarlijkse actie voor het goede doel van radiozender Studio Brussel. 
  [naar artikel]
 13. Poetsmannen nog steeds in de minderheid, maar Chris poetst vol overgave: "Zelfs struiken stof ik af" (18/06/2021 - VRT NWS)
  Wie vandaag op een mannelijke poetshulp kan rekenen, is nog steeds een van de uitzonderingen, volgens het Belgische dienstenchequebedrijf Trixxo. Slechts 1,9 procent van de poetshulpen die bij hen in dienst zijn, is mannelijk. Een van die poetsmannen is Chris Dekimpe (51) uit Nazareth. Hij doet zijn job héél graag. "Poetsen is mijn grootste passie", klinkt het.
  [naar artikel]
 14. Infrabel en "Thuis"-acteurs gaan spoorlopen tegen in maatwerkbedrijf in Nazareth, “als ik gehaast ben, rij ik soms langs de slagbomen” (03/03/2020 - VRT NWS)
  Maatwerkbedrijf Zonnehoeve heeft de hulp in van Infrabel ingeroepen om haar medewerkers te sensibiliseren voor spoorlopen. Het bedrijf ligt vlak naast de spoorwegen in Nazareth en meerdere medewerkers werden al betrapt op spoorlopen. Via Infrabel kregen zo’n 200 medewerkers een VR-bril op. Daarmee konden ze in de huid kruipen van "Thuis"-personage Joren, terwijl hij op de sporen loopt en er net een trein nadert.
  [naar artikel]
 15. Hoog, hoger hoogst: waarom India de twee grootste standbeelden ter wereld bouwt (23/10/2018 - Knack)
  Het Guinness World Book of Records lonkt voor India dat de twee grootste standbeelden ter wereld bouwt. Een staaltje symboolpolitiek van de hoogste orde voor slechts 800 miljoen euro.
  [naar artikel]
 16. "Chinezen gaan uit hun dak": Hoe Singles Day uitgroeide van feestdag voor vrijgezellen tot grootste koopevent ter wereld (11/11/2018 - VRT NWS)
  Het begon als een feestdag voor de vrijgezel, maar ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste koopevenement ter wereld. De Chinezen zijn al jaren in de ban van Singles Day, ieder jaar op 11 november. En ook dit jaar zullen er weer heel wat pakjes de deur uitgaan. "De Chinezen gaan uit hun dak." En de rest van de wereld, die volgt. 
  [naar artikel]
 17. Louis Vuitton laat de op een na grootste diamant ter wereld verwerken in Antwerpen (16/01/2020 - VRT NWS)
  De Sewelo, de op een na grootste diamant ter wereld die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. "De expertise om een dergelijk grote steen te bewerken is vooral in Antwerpen te vinden", zegt Paul Van der Steen van het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 18. Renault bouwt in Noord-Frankrijk "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autobouwer Renault zal in het noorden van Frankrijk de "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" uitbouwen. Het gaat in feite om drie sites, waar tegen 2025 400.000 elektrische auto's per jaar van de band zouden moeten rollen.
  [naar artikel]
 19. Belgische baggeraar bouwt mee aan grootste windmolenpark ter wereld (20/08/2020 - Express)
  Baggeraar DEME heeft het contract in de wacht gesleept voor het leggen van de onderzeese kabels voor het Dogger Bank... The post Belgische baggeraar bouwt mee aan grootste windmolenpark ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Knuffelbeer aan raam in Nazareth beleeft 80 dagen corona-avonturen (16/06/2020 - VRT NWS)
  Dirk Vos uit Nazareth heeft 80 dagen lang tijdens de lockdown een knuffelbeer aan zijn raam gezet. De knuffelbeer beleefde elke dag een avontuur en volgde ook de actualiteit goed op. "Het is begonnen met 1 outfit, maar het is een theatervoorstelling geworden", vertelt Dirk Vos.
  [naar artikel]
 21. "VS straks grootste olieproducent ter wereld" (13/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zijn hard op weg om de grootste olieproducent ter wereld te worden. Volgens een nieuw rapport van het Internationale...
  [naar artikel]
 22. Nyrstar bouwt in Balen grootste batterij van België: "Bij stroomtekort kunnen we energie leveren en prijs drukken" (10/03/2022 - VRT NWS)
  In Balen bij het bedrijf Nyrstar zijn de werken gestart voor de grootste batterij van het land. Die zal 100 MWh stroom kunnen leveren. "We gaan energie opslaan als er een overschot is op het net, en teruggeven als er een tekort is", zegt Inge Schildermans van Nyrstar op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 23. "Adembenemende grootste grot ter wereld weer bedreigd door massatoerisme" (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Hang Son Doong in Vietnam is de grootste grot ter wereld. Toch is dit indrukwekkend stukje natuur pas in 1991 ontdekt en in 2009 in kaart
  [naar artikel]
 24. Zwitsers bouwen grootste chocolademagazijn ter wereld in België (04/07/2019 - De Tijd)
  07:05 De chocoladeproducent Barry Callebaut bouwt in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Van daaruit vertrekt chocolade naar de hele wereld. Het project kost 100 miljoen euro.
  [naar artikel]
 25. "Morele verantwoordelijkheid Marc Coucke in dit verhaal is gigantisch" (08/12/2016 - De Redactie)
  Bij Omega Pharma in Nazareth verdwijnen mogelijk 80 van de 230 banen. De vakbonden zijn bijzonder scherp voor het oude management van het bedrijf. "De situatie was veel minder rooskleurig dan ze jarenlang is voorgesteld."
  [naar artikel]
 26. "Nederland derde grootste belastingsparadijs ter wereld" (12/12/2016 - De Redactie)
  Enkel Bermuda en de Kaaimaneilanden prijken hoger op de lijst van ngo Oxfam Novib. België is de "opvallende afwezige".
  [naar artikel]
 27. Hoe overleef je als acteur het grootste theaterfestival van de wereld? "Je moet over de tongen rollen" (26/08/2019 - VRT NWS)
  Het grootste theaterfestival ter wereld, het Edinburgh Fringe Festival in Schotland, is afgelopen. Hoe hebben de Vlaamse inzendingen Charlotte Vandermeersch en Ontroerend Goed het beleefd, en hoe waren de reacties op hun voorstellingen?
  [naar artikel]
 28. Freddy is de grootste hond ter wereld: "Door hem vind ik geen vriendje meer" (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Maak kennis met Freddy, met zijn 2 meter en 29 centimeter officieel de grootste hond ter wereld. Baasje Claire Stoneman is zo verzot op de Deense
  [naar artikel]
 29. BNP Paribas Fortis en AG nemen Touring over: "Pechverhelping op zich is niet meer rendabel" (23/11/2022 - VRT NWS)
  Touring krijgt na 127 jaar nieuwe eigenaars. De pechverhelper komt in handen van AG Insurance en BNP Paribas Fortis, de grootste verzekeraar en de grootste bank van het land. "Nieuwe auto's gaan minder snel stuk, pechverhelpers moeten op zoek naar nieuwe inkomsten", zegt Tony Verhelle van Autogids in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. [VIDEO] - Grootste orkest ter wereld geeft concert in Frankfurt (10/07/2016 - De Redactie)
  In een voetbalstadion in Frankfurt zijn 7.548 muzikanten samengekomen om het grootste orkest ter wereld te vormen, goed voor een vermelding in het Guinness Book of World Records. Ze spelen onder meer "Ode an die Freude" van Beethoven.
  [naar artikel]
 31. Trump zet NAVO onder druk over defensiebudget: "VS is niet grootste spaarvarken ter wereld" (04/07/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump zet de NAVO-landen onder druk om meer geld uit te geven aan defensie. Bij de NAVO-top, volgende week in Brussel, zal hij de deelnemende landen vertellen dat de Verenigde Staten niet het "grootste spaarvarken van de wereld is", zo liet zijn woordvoerder weten.
  [naar artikel]
 32. "Grootste gelukzak ter wereld" ontsnapt aan dood tijdens incident met hoogspanningskabel (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Hoe hij aan de dood ontsnapte, is gewoonweg ongelooflijk", zegt een medewerker van een Britse elektriciteitsmaatschappij. Hij heeft het over een...
  [naar artikel]
 33. BEKIJK - Arne Quinze bouwt aan "grootste lichtsculptuur ooit in woestijn in Saudi-Arabië", zo zal die eruit zien (21/10/2022 - VRT NWS)
  De Belgische kunstenaar Arne Quinze en zijn team zijn momenteel bezig aan de bouw van de -volgens hem- grootste lichtsculptuur ooit in het midden van de woestijn van Riyad in Saudi-Arabië. Het project "Oasis" wordt gemaakt voor het prestigieuze Noor Light Festival dat op 3 november van start gaat.
  [naar artikel]
 34. Bomenasiel in Nazareth geeft bomen tweede leven: “Zonde om gezonde bomen af te zagen” (15/04/2021 - VRT NWS)
  In een bomenasiel in Nazareth kunnen mensen en bedrijven bomen binnenbrengen die anders zouden verdwijnen. Het gaat om gezonde exemplaren die elders een tweede leven krijgen. "Mensen kunnen een boom uit het asiel kiezen om in eigen tuin te herplanten."
  [naar artikel]
 35. Laat ons dromen en niet de wereld verder laten "trumperen"- Jürgen Mettepenningen (29/01/2017 - De Redactie)
  Theoloog Jürgen Mettenpeningen schrok van de uitspraken van de Nederlandse premier Rutte over migranten, die prompt werd gesteund door Gwendolyn Rutten, voorzitster Open VLD: "Doe normaal of ga weg". De wereld "trumpeert" meer en meer: "America first" – "Eigen volk eerst".
  [naar artikel]
 36. Van "Traneneiland" tot "Kaap Ontgoocheling": dit zijn de treurigste plaatsnamen ter wereld (08/04/2018 - VRT NWS)
  Onder de noemer "sad topographies" ("treurige plaatsbeschrijvingen") houdt een Australische kunstenaar een profiel op Instagram bij waarop hij afbeeldingen van de treurigste plaatsnamen ter wereld post. Een bloemlezing.
  [naar artikel]
 37. "De ideale wereld" bewijst: Chinezen kennen het begrip "neen" niet (29/09/2016 - De Redactie)
  De afgelopen dagen is er heel wat te doen rond de mogelijke deal tussen Eandis en het Chinese overheidsbedrijf State Grid. Het plan nu afblazen zou volgens "De ideale wereld" echter "desastreuze gevolgen" hebben.
  [naar artikel]
 38. Op vier na grootste diamant van "juweelkwaliteit" gevonden in Lesotho (15/01/2018 - VRT NWS)
  In een diamantmijn in Lesotho is een diamant gevonden van "uitzonderlijke kwaliteit", waarvan gedacht wordt dat het de op vier na grootste in de wereld is. De diamant weegt 182 gram en is mogelijk 33 miljoen euro waard.
  [naar artikel]
 39. Frankrijk bouwt grootste cruiseschip ter wereld voor Amerikaanse rederij (13/04/2019 - De Morgen)
  De Franse scheepswerf STX mag het grootste cruise-schip ter wereld bouwen. Tot grote vreugde van de Franse overheid. Finland, dat ook in de running was, vraagt een onderzoek.
  [naar artikel]
 40. Venezuela breekt record van "grootste orkest ter wereld" (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Venezuela heeft het Guinness-record van "grootste orkest ter wereld" gebroken. Zo'n 12.000 muzikanten hebben samen de Slavenmars van Tsjaikovski uitgevoerd.
  [naar artikel]
 41. Poetin: "Wie de leider wordt in artificiële intelligentie zal over de wereld heersen" (04/09/2017 - VRT NWS)
  Artificiële intelligentie is een thema dat de gemoederen beroert, zeker sinds Tesla-baas Elon Musk het onlangs nog "de grootste bedreiging voor de mensheid noemde". De Russische president Vladimir Poetin lijkt die angst nog te voeden. "Wie de leider wordt in artificiële intelligentie, zal over de wereld heersen", zei hij in een toespraak.
  [naar artikel]
 42. Het Volkscongres in Peking: over haarverf, synchroon theeschenken en "Chinese democratie" (05/03/2019 - VRT NWS)
  In Peking is de jaarlijkse bijeenkomst van het parlement begonnen, "het grootste parlement ter wereld". Maar wat gebeurt daar eigenlijk, in dat Paleis van het Volk? Waarom noemt de Chinese overheid het systeem"democratisch"? En hoe belangrijk is alle symboliek?
  [naar artikel]
 43. KU Leuven bouwt mobiele studentenkoten met containers: "Dreigend tekort aan studentenkamers" (09/07/2021 - VRT NWS)
  Om het dreigende tekort aan studentenkamers in Leuven op te vangen, bouwt de KU Leuven een nieuwe studentenresidentie in het centrum van de stad. Het nieuwe studentengebouw bestaat uit 52 containers. "Omdat onze universiteit almaar populairder wordt bij buitenlandse studenten moesten we dringend op zoek naar meer studentenkamers", vertelt vicerector Internationaal Beleid, Peter Lievens. "Met containers kunnen we veel sneller nieuwe koten bouwen."
  [naar artikel]
 44. "Ook in België worden goede en coole games gemaakt" (23/08/2017 - De Redactie)
  In Keulen is vanochtend de grootste gamingbeurs van de wereld opengegaan. "Gamescom" heet het evenement en verspreid over vijf dagen komen daar maar liefst 350.000 liefhebbers van computer- en videospelletjes op af. 
  [naar artikel]
 45. Franse hobbybrouwer "Leff" uit Bretagne krijgt AB Inbev over zich heen over "verwarrende naam" (29/12/2021 - VRT NWS)
  AB Inbev, de grootste bierproducent ter wereld, wil dat een brouwer uit Bretagne in Frankrijk de naam van z’n brouwerij "Brasserie artisanal du Leff" aanpast, omdat dit te veel zou lijken op het bekende biermerk "Leffe". Voorlopig weigert de hobbybrouwer de naam te veranderen.
  [naar artikel]
 46. Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn ter wereld in Lokeren (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste chocoladefabriek ter wereld hadden ze al, maar nu gaat chocoladeproducent Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Lokeren ook het grootste...
  [naar artikel]
 47. Oost-Vlaamse dansschool bouwt buitenstudio om 700 leerlingen coronales te geven: " Iedereen krijgt een muts en dikke sokken" (11/11/2020 - VRT NWS)
  Studio Minne, een grote dansschool met vestigingen in Oost- en West-Vlaanderen, bouwt een openluchtoefenzaal van meer dan 100 vierkante meter om leerlingen veilig dansles te kunnen blijven geven: "In Oudenaarde komt er een overdekte constructie met open wanden zodat er genoeg ventilatie is."
  [naar artikel]
 48. De nieuwe "Slimste mens ter wereld" spreekt: "Ik heb gebruld als een pasgeboren baby" (20/12/2018 - VRT NWS)
  Peter Van de Veire is de eindwinnaar van "De slimste mens ter wereld" op Vier. In de laatste aflevering liet hij Julie Colpaert en Michèle Cuvelier achter zich. "Ik had nooit gedacht dat ik dit spel kon winnen", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 49. Marokko bouwt "hoogste toren van Afrika" (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De werkzaamheden aan de bouw van de “Mohammed VI-toren”, die 250 meter hoog moet worden, zijn gestart. Met die afmeting wordt hij de grootste toren...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy