De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Het zwarte dansboekje van Margaretha van Oostenrijk

De Tijd

24/11/2022 - 16:07

15:53 In het KBR museum in Brussel is in een nieuwe tentoonstelling een opmerkelijk boekje te zien: 'Basses Danses' van Margaretha van Oostenrijk. Het perkament is zwart.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Urne van Margaretha van Oostenrijk is gevonden (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De urne met de ingewanden van Margaretha van Oostenrijk is gevonden. Ze lag precies begraven op de plek die de grondradar had aangeduid in de Sint-Pieter- en Paulkerk op de Mechelse Veemarkt.
  [naar artikel]
 2. Heel even te zien in Brussel: uiterst zeldzaam boek op zwart perkament uit 1500 (23/11/2022 - VRT NWS)
  De Koninklijke Bibliotheek haalt een zeldzaam lied- en dansboek uit de Bourgondische tijd uit de kluis, handgeschreven op zwart perkament. Het dansboekje van Margaretha van Oostenrijk is een “Spotify van het jaar 1500”, een “topstuk van wereldformaat”. Enkel in het echt te zien op 3 en 4 december in de KBR in Brussel.
  [naar artikel]
 3. "Now or never": zeldzaam dansboek op perkament lokt 1.800 bezoekers naar Koninklijke Bibliotheek, mensen moeten tot 1,5 uur wachten (04/12/2022 - VRT NWS)
  Het dansboekje van Margaretha van Oostenrijk heeft dit weekend zo'n 1.800 mensen naar de Koninklijke Bibliotheek in Brussel gelokt. Sommige geïnteresseerden moesten zelfs tot anderhalf wachten om het kleinood te kunnen bewonderen. Het origineel van het laat-middeleeuwse handschrift (gemaakt rond 1500) op zwart perkament was er enkel dit weekend uitzonderlijk te zien. Het was "now or never", zegt directeur Sara Lammens.
  [naar artikel]
 4. Met Bart Van Loo op stap door Mechelen, waar keizer Karel nog een Kareltje was en Margaretha ontelbare tranen stortte (22/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het laatmiddeleeuwse Mechelen is ondenkbaar zonder Karel de Stoute, maar na diens vroege, tragische dood kwamen twee doortastende vrouwen in beeld. Margaretha van York en vooral Margaretha van Oostenrijk drukten hun nog altijd zichtbare stempel. Die laatste vulde haar paleis in Mechelen met grootmeesters en schatten. Door haar bittere tranen zag ze klein Kareltje, de latere keizer, het gerechtigheidszwaard in de lucht steken. Maar het was zij die als ongekroonde koningin de plak zwaaide over onze gewesten.
  [naar artikel]
 5. Chaya en Margaretha in Gingelom (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Margaretha Hertenweg (50) uit Halen, huisvrouw.
  [naar artikel]
 6. Zeldzaam middeleeuws boek op zwart perkament tentoongesteld in KBR museum (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het KBR museum in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel wordt zaterdag 3 en zondag 4 december een uniek en uitzonderlijk handschrift op zwart perkament tentoongesteld. Het gaat om de ‘Basses Danses’, een dansboek van Margaretha van Oostenrijk, dochter van Maria van Bourgondië en Maximiliaan van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 7. Zeldzaam middeleeuws boek op zwart perkament tentoongesteld in KBR museum (23/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  In het KBR museum in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel wordt zaterdag 3 en zondag 4 december een uniek en uitzonderlijk handschrift op zwart perkament tentoongesteld. Het gaat om de ‘Basses Danses’, een dansboek van Margaretha van Oostenrijk, dochter van Maria van Bourgondië en Maximiliaan van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 8. Mechelen zoekt naar maag en ingewanden van Margaretha van Oostenrijk (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Mechelse Sint-Pieters-en-Pauluskerk gaan onderzoekers weldra onder de vloer op zoek naar een loden kistje met daarin de maag en de
  [naar artikel]
 9. Het kasteel van MaleWaar de ene Margaretha in de tuin speelde en de andere in de kelder zat opgesloten (29/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eén kasteel mag ik u niet onthouden. Het bleef wat links liggen in onze tijdreis, omdat het in de Bourgondische tijd om de haverklap geplunderd werd. Maar in het kasteel van Male, bij Brugge, liggen eigenlijk ook de wortels van heel ons verhaal. Het was hier dat Margaretha van Male opgroeide, de vrouw die later huwde met ­Filips de Stoute, en zo de Bourgondiërs naar onze contreien haalde.
  [naar artikel]
 10. Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering: twee zwarte limousines stoppen en dwingen vrouw van 88 om in te stappen (23/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, is dinsdag een vrouw van 88 jaar mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een internationale klopjacht geopend. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken zegt in een mededeling “dat het niet zeker is dat het gaat om een ontvoering in de klassieke zin”.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 200 kilometer file op Belgische snelwegen, tweede zwarte weekend in Frankrijk (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen begint het tweede zwarte weekend op de Franse snelwegen. Maar ook in eigen land, Italië, Oostenrijk en Zwitserland wordt er veel verkeer...
  [naar artikel]
 12. 60 jaar getrouwd: Margaretha en Joseph in Maasmechelen (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Joseph ‘Jef’ Heymans (85) en Margaretha ‘Margriet’ Smeets (81) stapten 60 jaar geleden, op 22 augustus 1962, in het huwelijksbootje. Het diamanten paar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Jef werkte in de ondergrond van de Eisdense koolmijn. Later werkte hij ook nog bij DSM in Geleen, Siemens in Lanklaar en opnieuw bovengronds bij de Eisdense koolmijn. Margriet werkte bij de Sphinx in Maastricht. Ondertussen verblijven ze in een serviceflat in de Maasmeander, waar ze graag deelnemen aan de groepsactiviteiten.
  [naar artikel]
 13. Nu al uitzonderlijk druk op Belgische snelwegen met meer dan 200 km file, tweede zwarte weekend in Frankrijk (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen begint het tweede zwarte weekend op de Franse snelwegen. Maar ook in eigen land, Italië, Oostenrijk en Zwitserland wordt er veel verkeer...
  [naar artikel]
 14. STVV oefent drie keer in Oostenrijk (21/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Kanaries zagen maandag ‘zwarte sneeuw’ op de atletiekpiste in Nieuw-Sint-Truiden, waar ze fysieke testen aflegden. Zoals geweten vertrekt de groep op 30 juni op stage naar Oostenrijk. Tot 9 juli verblijft STVV in Bad Häring. Drie oefenwedstrijden liggen inmiddels vast.
  [naar artikel]
 15. Oostenrijk is niet opgezet met de plannen van Merkel (03/07/2018 - VRT NWS)
  Oostenrijk is niet opgezet met het compromis dat de CDU en CSU in Duitsland over migratie hebben bereikt. Die twee partijen willen in Duitsland bij de grens met Oostenrijk ‘transitcentra’ opzetten en migranten terugsturen naar Oostenrijk. Wenen eist een verklaring van Berlijn en denkt eraan om als reactie “maatregelen te nemen aan de zuidelijke grens van Oostenrijk”. 
  [naar artikel]
 16. "Zwarte dag" op vakantiewegen: al lange files in Frankrijk, en grote problemen in Oostenrijk (01/08/2020 - VRT NWS)
  Het is vandaag een "zwarte dag" op enkele populaire vakantiewegen, onder meer richting zuiden, omdat veel mensen in coronatijden met de auto op reis gaan. Vooral in Frankrijk zou het uitzonderlijk druk worden.
  [naar artikel]
 17. Oostenrijk heft beperkingen op 12-urenwerkdag op (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bedrijven in Oostenrijk zien een aantal beperkingen voor werkdagen van twaalf uur opgeheven. De rechtse coalitie in Oostenrijk heeft vandaag in...
  [naar artikel]
 18. Zwarte zaterdag op de Europese wegen: al meer dan 800 kilometer file, vooral in Frankrijk uren aanschuiven (29/07/2023 - VRT NWS)
  De Europese wegen beleven hun traditionele zwarte zaterdag. Vooral in Frankrijk, op de snelwegen naar het Zuiden, is het lang aanschuiven. Maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan er lange files. Ontdek hieronder waar het druk is.
  [naar artikel]
 19. Skiër (26) uit Knokke-Heist overleden na skiongeval in Oostenrijk: “Hij was nochtans altijd voorzichtig” (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een skiongeval op een zwarte piste in Oostenrijk. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena. Het verdriet om de jongeman, een bekend figuur in de kustgemeente, is groot. “Het was een ongelukkige valpartij. Van hoge snelheid of roekeloos skigedrag was zeker geen sprake”, zeggen zijn vrienden ter plaatse.
  [naar artikel]
 20. “Het kan niet erger dan dit”: nieuw dieptepunt voor Duitsland in Oostenrijk, rood voor gefrustreerde Sané (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Een zwarte nacht in Wenen”, klinkt het in Duitsland. In aanloop naar het EK voetbal in eigen land heeft ‘Die Mannschaft’ opnieuw een oefenduel verloren. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann ging in Wenen met 2-0 onderuit tegen Oostenrijk. Duitsland verloor zaterdag ook al een oefeninterland tegen Turkije in Berlijn (2-3).
  [naar artikel]
 21. Toen keizer Karel nog een Kareltje was (22/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mechelen. In de eerste afleveringen van deze Bourgon­dische tijdreis was het niet meer dan een voetnoot. Lang niet zo belangrijk als het drukke Brugge of het grote Gent. Maar naarmate het Bourgondische rijk uitbreidde, groeide Mechelen uit tot een belangrijk kruispunt tussen al die bloeiende steden. Koopmannen kwamen er samen, ­edellieden ook, en plots werd Mechelen het Parijs van de Bourgondische Nederlanden. Daar waar Margaretha van Oostenrijk nog altijd liefkozend “ons Margriet” wordt ­genoemd. Daar waar een klein Kareltje, die later zou uitgroeien tot een machtige keizer, het gerechtigheidszwaard in de lucht stak.
  [naar artikel]
 22. Doet Oostenrijk een "Trumpje"? - Thomas De Graeve (03/12/2016 - De Redactie)
  Na de verrassende verkiezingsuitslag in de VS kijkt de wereld naar de verkiezingen zondag in Europa: Volgt Oostenrijk het voorbeeld van de VS? Oostenrijk kan het eerste Europese land worden met een rechtse populist als staatshoofd.
  [naar artikel]
 23. “Nein Nagelsmann, zo wordt het niets op het EK”: frustraties Duitsland nemen toe na rood voor Sané bij nederlaag in Oostenrijk (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Een zwarte nacht in Wenen”, klinkt het in Duitsland. In aanloop naar het EK voetbal in eigen land heeft ‘Die Mannschaft’ opnieuw een oefenduel verloren. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann ging in Wenen met 2-0 onderuit tegen Oostenrijk. Duitsland verloor zaterdag ook al een oefeninterland tegen Turkije in Berlijn (2-3).
  [naar artikel]
 24. “Het kan niet erger dan dit”: nieuw dieptepunt voor Duitsland na verlies in Oostenrijk en rood voor gefrustreerde Sané (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Een zwarte nacht in Wenen”, klinkt het in Duitsland. In aanloop naar het EK voetbal in eigen land heeft ‘Die Mannschaft’ opnieuw een oefenduel verloren. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann ging in Wenen met 2-0 onderuit tegen Oostenrijk. Duitsland verloor zaterdag ook al een oefeninterland tegen Turkije in Berlijn (2-3).
  [naar artikel]
 25. Skiër (26) uit Knokke-Heist overleden na val met hoge snelheid op zwarte piste (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk is een 26-jarige Belg overleden na een val met hoge snelheid op een zwarte piste. Dat melden lokale media. Aan de redactie van HLN is bevestigd dat het slachtoffer afkomstig is uit Knokke-Heist. Het gaat om een 26-jarige man. Het verdriet om Thibaud, een gekend figuur in de kustgemeente, is groot. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena.
  [naar artikel]
 26. Marcel Sabitzer zet Oostenrijk op weg naar belangrijke driepunter in groep van de Belgen (16/10/2023 - Sporza)
  Azerbeidzjan-Oostenrijk is een wedstrijd om in de gaten te houden voor de Belgische fans. Oostenrijk zit onze Rode Duivels nog steeds op de hielen voor groepswinst. Volg het scoreverloop op deze pagina.
  [naar artikel]
 27. Oostenrijk voert als eerste Europese land verplichte vaccinatie in en gaat in strenge lockdown (19/11/2021 - VRT NWS)
  Vanaf maandag gaat heel Oostenrijk opnieuw in een lockdown. Tegelijk zullen alle Oostenrijkers verplicht gevaccineerd worden. Oostenrijk is daarmee het eerste Europese land dat een dergelijke maatregel treft. Dat heeft de federale regering beslist na overleg met de deelstaten. In twee deelstaten, Salzburg en Opper-Oostenrijk, was een lockdown al aangekondigd. Het virus verspreidt zich erg snel in Oostenrijk waar er erg weinig gevaccineerd is.
  [naar artikel]
 28. Man (26) uit Knokke-Heist overleden na zwaar ski-ongeluk in Oostenrijk (08/02/2023 - VRT NWS)
  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is verongelukt op een skipiste in Tirol, in Oostenrijk. De man maakte een zware val tijdens een moeilijke afdaling en hij overleed ter plaatse. De familie van het slachtoffer is onderweg naar Oostenrijk.
  [naar artikel]
 29. EK-debutant Oostenrijk schudt Spanje van zich af na strafschoppen (30/07/2017 - Sporza)
  Oostenrijk heeft bij zijn eerste deelname aan het EK voor vrouwen meteen de halve finales bereikt. Spanje, een outsider voor de titel, was na een tactisch steekspel de mindere van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 30. Ten aanval tegen Oostenrijk (13/04/2019 - De Morgen)
  Een goed begin is het halve werk: de zege in Kazachstan doet iedereen weer een béétje geloven dat het EK in Polen en Oekraïne alsnog haalbaar is. Maar dan moet er vanavond ook gewonnen worden van Oostenrijk, en in maart 2011 tegen Azerbeidzjan, en in Oostenrijk, en...
  [naar artikel]
 31. 80 jaar na de "Anschluss" bij Nazi-Duitsland worstelt Oostenrijk nog met die erfenis (12/03/2018 - VRT NWS)
  De herdenking van de annexatie van Oostenrijk door het rijk van Adolf Hitler komt op een ogenblik dat in Wenen de uiterst-rechtse FPÖ in de regering zit. Oostenrijk voelt zich tegelijk slachtoffer en dader van het nazisme.
  [naar artikel]
 32. Veel groen, weinig wit: het nieuwe skiën in beeld (05/01/2023 - Knack)
  Skiën in het laaggebergte van de Alpen is niet meer wat het geweest is. Wie droomt van een wit sneeuwlandschap terwijl hij of zij op ski’s of snowboard de bergen afglijdt, zal even met de ogen moeten knipperen bij het zien van sommige overwegend groene skigebieden in de lager gelegen skiresorts in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Deze beelden geven een trieste aanblik van hoe een skivakantie er in de toekomst er steeds meer uit zou kunnen gaan zien. © AFP Schruns, Oostenrijk. © Getty Images Leutasch, Oostenrijk © Getty Images Leutasch, Oostenrijk. © Getty Images Riezlern, Oostenrijk. © Getty Images Riezlern, Oostenrijk. © Getty Images Leutasch, Oostenrijk. © AFP Schruns, Oostenrijk. © Reuters St.-Corona, Oostenrijk. © AFP Schruns, Oostenrijk. © reuters St.-Corona, Oostenrijk. © Belga Massif de Belledone, Frankrijk. © Getty Images Seefeld, Oostenrijk. The post Veel groen, weinig wit: het nieuwe skiën in beeld appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 33. GP van Oostenrijk: startgrid (30/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De startgrid voor de GP van Oostenrijk wordt beïnvloed door heel wat gridpenalty's. Opvallend genoeg zijn polesitter Charles Leclerc en Romain Grosjean (11de) de enige twee rijders die op hun oorspronkelijk gekwalificeerde positie starten. De GP van Oostenrijk gaat om 15u10 van start.
  [naar artikel]
 34. Duitse wandelaar komt om in Oostenrijk (21/07/2019 - Metro)
  Een 56-jarige Duitser is tijdens een wandeling in Oostenrijk om het leven gekomen. Dat meldt de Oostenrijkse politie zaterdagavond. Het slachtoffer was met twee anderen de Große Widderstein aan het afdalen, een 2.533 meter hoge berg in Oostenrijk aan de grens met Duitsland. Hij gleed uit over rosten en stortte naar beneden. Zijn lichaam zal met een helikopter geborgen worden. bron: Belga Het bericht Duitse wandelaar komt om in Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Helpt zwarte thee om diabetes te voorkomen? (27/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zwarte koffie is bij veel mensen een ideale start van de dag, maar ook een kop zwarte thee kan je helpen om wakker te worden. Uit de eerste, veelbelovende resultaten van een Australische studie blijkt dat dagelijks zwarte thee drinken het risico op diabetes type kan halveren. Wat hebben de onderzoekers precies ontdekt? En wat is het verband tussen zwarte thee en je bloedsuikerspiegel?
  [naar artikel]
 36. Rus doodgeschoten in Oostenrijk, vermoedelijk terroristische daad (05/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 43-jarige Rus is doodgeschoten op een openbare weg in Oostenrijk. Een landgenoot (47) werd na een achtervolging in Linz gearresteerd. Oostenrijk vermoedt dat het om een terroristische daad gaat.
  [naar artikel]
 37. Hoe gezond is zwarte thee? (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een zwarte kop koffie staat bij velen ‘s ochtends op het ontbijtmenu, maar ook een kop zwarte thee kan bij het wakker worden zeker geen kwaad. Een nieuwe Australische studie - die momenteel nog vervolgonderzoek onderneemt - heeft als eerste veelbelovende resultaten dat dagelijks zwarte thee drinken het risico op diabetes type kan halveren. Wat weten de onderzoekers dan? En wat is het verband tussen zwarte thee en je bloedsuikerspiegel?
  [naar artikel]
 38. Oostenrijk verbiedt als eerste Europees land glyfosaat (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oostenrijk is het eerste Europese land om de onkruidverdelger glyfosaat te verbieden. Met de nieuwe wetgeving kan Oostenrijk op ramkoers komen met...
  [naar artikel]
 39. Russische gasleveringen aan Oostenrijk stijgen opnieuw tot de vooroorlogse niveaus (12/02/2023 - Express)
  Zoals veel Europese landen heeft Oostenrijk zijn Russische gasleveringen in 2022 aanzienlijk zien afnemen. Intussen ontvangt het land weer volop gas van de Russische Federatie. In het nieuws: Gazprom levert opnieuw volop gas aan Oostenrijk. De details: alles voor Oostenrijk, niets voor Duitsland. Afhankelijk van Russisch gas Duiding: een duidelijk mislukte terugtrekking. (ns)
  [naar artikel]
 40. LIVE OOSTENRIJK-ZWEDEN. Wat gebeurt er in de andere wedstrijd in de groep van de Belgen? (20/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Rode Duivels het opnemen tegen Estland, nemen nog in groep F Oostenrijk en Zweden het tegen elkaar op. Behoudt Oostenrijk de eerste plaats in de poule? Volg het in onderstaande liveblog.
  [naar artikel]
 41. Zwarte doos gecrasht Russisch vliegtuig gevonden (27/12/2016 - De Tijd)
  09:38 Duikers hebben een van de zwarte dozen van de gecrashte Russische Tupolev Tu-154 teruggevonden in de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 42. Zo werd Zwarte Piet een zwarte slaaf (12/04/2019 - De Morgen)
  Zwart was de knecht van Sinterklaas in de middeleeuwen al. Pas in de 19de eeuw werd hij een negerslaaf. 'Zwarte Piet werd de verpersoonlijking van de blik van de blanke op de zwarte: eerst de boeman, later een dommig persoon.'
  [naar artikel]
 43. Vrouwen betasten, zwarte supporters beledigen, juichen bij crashes: fans Max Verstappen misdragen zich massaal (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hooliganisme heeft de Formule 1 bereikt. Op de Grote Prijs van Oostenrijk misdroegen fans van de Nederlandse coureur Max Verstappen zich een weekend lang. Vrouwen werden nageroepen en betast, zwarte mensen kregen racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Het was zo erg, dat Verstappen zich moest uitspreken tegen zijn eigen supporters. “Dit zijn geen echte fans.”
  [naar artikel]
 44. Wat moet er gebeuren met het "Hitlerbalkon" in Wenen? Oostenrijk lanceert oproep (15/03/2019 - VRT NWS)
  Oostenrijk doet een oproep voor een nieuwe invulling voor het balkon van de Hofburg, waar Adolf Hitler in 1938 het volk toespraak na de de “Anschluss” van Oostenrijk door nazi-Duitsland. Een beladen plek.
  [naar artikel]
 45. Oekraïne na rampzalige prestatie zo goed als uitgeschakeld, Oostenrijk dankzij krappe zege wel bij laatste 16 (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het leek wel alsof de Oekraïners niet door hadden dat ze op de rand van uitschakeling stonden. Na een absolute wanprestatie tegen Oostenrijk moeten Malinovsky en zijn landgenoten meer dan waarschijnlijk inpakken op het EK. Het werd 0-1 na een doelpunt van Baumgartner. Oostenrijk plaatst zich voor de volgende ronde.
  [naar artikel]
 46. Oostenrijk test emissievrije trein op waterstof uit (11/09/2020 - Express)
  De Franse treinconstructeur Alstom gaat zijn waterstoftrein die het al twee jaar proefdraait in Duitsland, ook in Oostenrijk testen. Gedurende... The post Oostenrijk test emissievrije trein op waterstof uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. De leukste zwarte handtassen om je look te vervolledigen (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een fraaie zwarte handtas zit je altijd goed. Een zwarte tas combineert met iedere outfit en kan bij elke gelegenheid gedragen worden. Met deze...
  [naar artikel]
 48. Vrouwen betasten, zwarte supporters beledigen, juichen bij crashes: fans Max Verstappen misdragen zich massaal (11/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hooliganisme heeft in de Formule 1 een nieuw hoogtepunt bereikt. Op de Grote Prijs van Oostenrijk misdroegen fans van de Nederlandse coureur Max Verstappen zich een weekend lang. Vrouwen werden nageroepen en betast, zwarte mensen kregen racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Het was zo erg, dat Verstappen zich moest uitspreken tegen zijn eigen supporters. “Dit zijn geen echte fans.”
  [naar artikel]
 49. Door een slimme truc van Red Bull toch 39 000 fans tijdens GP van Oostenrijk (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de GP van Oostenrijk zullen er maar liefst 39 000 fans in de tribunes zitten, dit terwijl er in Oostenrijk op buitenevenementen normaal gesproken maximaal 3 000 personen aanwezig mogen zijn. Dr. Helmut Marko legt in een gesprek met ‘Formel1.de“ uit hoe een slimme truc er voor zorgt dat er in Oostenrijk toch veel meer fans aanwezig zullen zijn.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy