De metamorfose van de iconische Antwerpse Boerentoren krijgt straks een stevige Limburgse stempel. Met Kristof De Vleeschauwer en Jeroen Huysmans – die onder meer Quartier Blue en be-Mine mee vorm gaven - zitten er twee gouwgenoten in de cockpit bij ION, de projectontwikkelaar die de Boerentoren onder handen neemt. [naar artikel]
De internationaal gerenommeerde Amerikaanse architect Daniel Libeskind mag van ondernemer Fernand Huts de iconische Boerentoren in Antwerpen onder handen nemen. Zijn ontwerp is een geanimeerd gespreksonderwerp op de Meir en daarbuiten, niet in het minst in de architectenwereld. Ingenieur-architect Alexander De Mont put hoop uit de kritiek op het ontwerp. [naar artikel]
De bankengroep KBC verkoopt de Boerentoren in Antwerpen. Dat Antwerpse icoon zal worden omgevormd tot een “cultuurtoren” met ook plaats voor handel, kantoren en woningen. [naar artikel]
KBC verkoopt de Boerentoren aan Katoen Natie. Het iconische Antwerpse gebouw uit 1931 wordt een “cultuurtoren” met ook plaats voor handel, kantoren en woningen. De eerste wolkenkrabber van Europa stond al een jaar te koop. Opvallend: de vernieuwde panoramazaal wordt volledig openbaar. [naar artikel]
De architect Daniel Libeskind is door Fernand Huts en zijn Phoebus Foundation uitgekozen om de Boerentoren onder handen te nemen. “Wij denken groots voor hét symbool van de Vlaamse economische kracht en het kloppend hart van Antwerpen”, zei de baas van Katoen Natie dinsdag tijdens de voorstelling van het project. [naar artikel]
Voor mijn vers brood ben ik onderweg naar de redactie in Hasselt gestopt bij bakkerij Nelis in Wauberg (Peer). Zijn winkel valt op omdat die nog vooraan in het woonhuis is gevestigd, zoals vroeger. Roger heeft al vijftig jaar bakkerij. “En nog altijd doe ik het even graag. Ik sta ’s morgens nooit met tegenzin op. Maar eind dit jaar stop ik er toch mee, 65 ben ik dan”, vertelt bakker Roger, die zelf ook in de winkel staat. Voor zijn roggebrood heeft hij een eigen recept. Erg populair in de streek. “Lekker met kaas”, zegt Roger. En die raad ga ik voor de lunch opvolgen. [naar artikel]
Het lijkt eerder een winterontbijt maar pannenkoeken smaken ook op een regenachtige ochtend. Boekweitkoek is nog zo’n traditioneel gerechtje uit de streek. Het Limburgs boekweitmeel van Frans Beckers uit Zutendaal is erkend als streekproduct. [naar artikel]
Het Truiense ondernemerskoppel Els Paesmans en Koen Quaghebeur, oprichters van Globachem, stoppen 2 miljoen euro in het jonge biotechbedrijf BioStrand uit Hamont-Achel. Dat heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld om genetisch onderzoek toegankelijker en accurater te maken. [naar artikel]
Eind april 2015 werd aan Kindercampus Tuinwijk de vraag gesteld om de werfafsluiting van het project Quartier Bleu aan te kleden met tekeningen, foto’s of kunstwerken gemaakt door de kinderen. De uitnodiging werd met twee handen aangenomen. [naar artikel]
Aan de werf van Quartier Blue in Hasselt zit het vol met bouwputtoeristen. De voorbijgangers komen een kijkje nemen en genieten van de enorme kranen op de bouwwerf. Er is zelfs een tribune geplaatst die bijna elke dag vol zit. In het nieuwe stadsdeel van Hasselt is er werk-, woon- en ontspanningsruimte voorzien. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.