Van handgemaakte kroketjes tot vegan Italiaanse gerechten en sharing dishes van een sterrenrestaurant. Deze Limburgse adresjes zorgen voor een feest op tafel met de lekkerste afhaalmenu’s voor kerst en Nieuwjaar. Wij lijsten ze per gemeente voor je op. [naar artikel]
Geen zin om zelf achter het fornuis te staan, maar wel in lekker eten? Onze journalisten tippen alvast hun favoriete afhaaladresjes in Limburg. Van de lekkerste Griek van Beringen, de suikerigste taarten van Hasselt tot een portie wereldkeuken uit Genk. [naar artikel]
De hele maand maart organiseren Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de actie Jong Keukengeweld. Jongeren van achttien tot en met dertig jaar kunnen in 54 Vlaamse en Brusselse gastronomische restaurants aanschuiven voor een driegangenmenu met aangepaste dranken, voor 59 euro all-in. In Limburg nemen tien jonge topchefs deel, we stellen ze graag voor. Reserveren kan vanaf maandag. [naar artikel]
Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.” [naar artikel]
Liefde gaat door de maag en mama verdient een bloemetje. Dat hebben ze maar al te goed begrepen bij De Kletskop in Hechtel-Eksel: Moederdag wordt gevierd met een grote ontbijtmand vol lekkers én een mooi boeketje. [naar artikel]
Een eresaluut aan mama’s keuken: dat is het concept van brasserie Rongese in Hasselt. Klassiekers met net dat tikkeltje meer, een goed glas wijn en een lekkere pint. Dat smaakt thuis even goed. [naar artikel]
Onweerstaanbaar, de kaneelrolletjes van Peas in Hasselt. Lekker als ontbijt of zoet tussendoortje. De cinnamonrolls en toppings zijn niet enkel heel lekker, maar ook nog eens volledig plantaardig. [naar artikel]
Omdat niet iedereen een hele dag in de keuken staan het toppunt van voorpret vindt: een overzicht van plaatsen waar je dat feestmenu gewoon kunt afhalen. Je steunt er meteen de horeca mee. [naar artikel]
De eindejaarsperiode zal er dit jaar heel anders uitzien. We kunnen niet op restaurant, dus halen we het restaurant in huis. Van aperobox tot zoetjes bij de koffie: restaurant Nyde in Borgloon laat je niet op je honger zitten. [naar artikel]
Ook kinderen willen wel eens iets anders op tafel dan mama’s kost. Verschillende restaurants en traiteurs pakken tijdens de lockdown dan ook uit met een speciaal kindermenu, of kindergerechten die net dat tikkeltje meer zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.