Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Lost in translation

RECEPT Winterse groente-roast met halloumi en rode kool

06/12/2022 - 06:30
"Wie graag volgens het seizoen eet, heeft ook tijdens de winter geluk. In België worden in deze periode immers veel heerlijke groenten geoogst. Het zijn bijvoorbeeld hoogtijdagen voor de rodekool, aardpeer, wortel, prei en knolselder. Het feit dat deze groenten vers van de pers zijn, komt de smaak en kwaliteit ten goede. Bovendien zijn seizoensgroenten […] Het bericht RECEPT Winterse groente-roast met halloumi en rode kool verscheen eerst op Gezond.be."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. RECEPT Winterse groente-roast met halloumi en rode kool (06/12/2022 - Gezond.be)

Wie graag volgens het seizoen eet, heeft ook tijdens de winter geluk. In België worden in deze periode immers veel heerlijke groenten geoogst. Het zijn bijvoorbeeld hoogtijdagen voor de rodekool, aardpeer, wortel, prei en knolselder. Het feit dat deze groenten vers van de pers zijn, komt de smaak en kwaliteit ten goede. Bovendien zijn seizoensgroenten […] Het bericht RECEPT Winterse groente-roast met halloumi en rode kool verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


2. Halloumi-kaas, "het geheime wapen van de EU in de herenigingsgesprekken met Cyprus" (28/06/2017 - De Morgen)

Een Zwitserland zijn vandaag opnieuw gesprekken gestart over de hereniging van het eiland Cyprus, dat nu nog uit een Turks en een Grieks deel bestaat. Volgens Politico zet de EU, dat nauw betrokken is bij de gesprekken, daarbij ook een geheim wapen in om een deal dichterbij te brengen: halloumi-kaas. [naar artikel]


3. Op bezoek bij de kaasboer: “Berloumi is het Berlaars antwoord op halloumi” (03/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

Sandra Bekkari maakt er salades mee, in Cyprus drinken ze er graag koud bier bij. Wil je de vegans en veggies iets sappiger voorschotelen op de barbecue dan een sojaburger, dan is halloumi van eigen kweek het antwoord. “In het oosten wordt halloumi al eeuwen gegeten, hier wist tien jaar geleden bijna niemand wat het was”, zegt kaasboer David De Coster van De Zuivelarij. “Nu maak ik honderden kilo’s berloumi per dag, mijn grillkaas surft mee op de populariteit van Dagen Zonder Vlees en de keuken van het Midden-Oosten. Denk maar aan de kookboeken van Ottolenghi en hummusbars.” [naar artikel]


4. Cyprus tevreden met grotere bescherming voor halloumi-kaas (07/04/2021 - Express)

Halloumi, een traditionele Cypriotische kaas, krijgt van de Europese Unie betere bescherming. Het product wordt immers opgenomen in het Europese register van beschermde oorsprongsbenamingen. Halloumi is voor Cyprus een belangrijk exportproduct, maar kon op dit ogenblik alleen terugvallen op een geregistreerd handelsmerk. Door de beslissing van de Europese Unie krijgt de kaas nu echter een […] The post Cyprus tevreden met grotere bescherming voor halloumi-kaas appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Wordt een plakje halloumi-grillkaas binnenkort duurder en iets exclusief? Europa beschermt de "piepkaas" (20/04/2021 - VRT NWS)

Leg jij ook wel eens een plak halloumi op de grill? Je bent niet de enige: de beroemde grillkaas uit Cyprus is aan een wereldwijde opmars bezig. En nu krijgt halloumi van Europa ook het label "Beschermde Oorsprongsbenaming". Enkel kaas uit Cyprus die gemaakt werd volgens de regels, mag zich voortaan zo noemen. Wordt een plak halloumi nu een dure exclusiviteit? [naar artikel]


6. Bulgursalade, dahl met halloumi en groentepaella: drie veggie gerechten van Jeroen Meus (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]


7. Apéro van de chef: een gedurfd hapje met halloumi en veenbes van As Cooked By Ginger (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Laurence Bemelmans, beter bekend als As Cooked By Ginger, waagt zich aan een gedurfde combinatie: een hapje met halloumi, veenbes en pistache. [naar artikel]


8. Jeroen Meus bereidt je voor op je sportieve prestatie met bananenbrood, noedels met kip en pastasalade met halloumi (20/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Klaar om je aan de ‘Hot Girl Walk’ of een ‘Silly Walk’ te wagen voor De Roze Mars, om de Ten Miles van Antwerpen te lopen of om jezelf gewoon eens goed in het zweet te stappen of sporten? Met deze gerechten op het menu leg je alvast een goeie basis. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!