In Zwevegem is woensdag 1.000 kilo rot vlees weggehaald uit een beenhouwerij die al twee jaar gesloten was. Dat meldt VRT NWS. De stank bij de opruiming was naar verluidt niet te harden. [naar artikel]
In Zwevegem is 1.000 kilo rot vlees uit een oude beenhouwerij weggehaald. De zaak is al twee jaar gesloten, maar de koelruimtes werden nooit leeggehaald, tot nu. De stank bij de opruiming was niet te harden. [naar artikel]
In Zwevegem is 1.000 kilo rot vlees uit een oude beenhouwerij weggehaald. De slagerij is al twee jaar gesloten, maar de vier koelruimtes werden nooit leeggehaald en de hespen hingen nog in de rookoven. De eigenaars zijn nergens meer te bespeuren. De curator gaf de opdracht om het pand op te ruimen. "De stank van het rotte vlees was de ergste die ik in mijn hele carrière al heb meegemaakt, die was gewoon niet te harden", getuigt Jeffrey Jaumain van opruimbedrijf Johfra Cleaning uit Lauwe. [naar artikel]
Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg na een faillissement. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.” [naar artikel]
Toen de poetsdienst Alles Netjes maandag de deur opendeed van het failliete traiteurbedrijf Prestige in de Deerlijkstraat in Zwevegem, was het alsof ze het deksel van een beerput openden. “De stank sloeg ons in het gezicht. De komende dagen bleek waarom. We hebben zo’n 1.000 kilo aan rottende en stinkend vlees uit de zaak gehaald. Vlees dat er al maanden moet gelegen hebben”, zegt Jeffrey Jaumain van Alles Netjes. [naar artikel]
1.000 dagen oud was hun relatie en dat dachten Stella Kim en haar vriend midden vorige week te vieren in het Ranch Hotel in Sydney, Australië. Maar de maaltijd die ze in het restaurant van het hotel geserveerd kregen, voldeed niet echt aan alle hygiënische voorschriften. Op het stuk vlees dat op Kims bord lag bleken immers kleine maden te kruipen. Nochtans liet het hotel intussen weten dat "er zeer strikt omgegaan wordt met de voedselvoorschriften door het aanwezige personeel". [naar artikel]
Bekaert zit overal. In frietmandjes, in vioolsnaren, zelfs in beha's en beugels. Maar toch vooral in Zwevegem. 'Voor hoe lang nog?', vraagt kabelmaker Michel Deschamps zich af. Zwevegem is Bekaert, maar Bekaert is helaas Zwevegem niet meer. 'De fabrieken sluiten. Het volk verdwijnt. Het vroegere Zwevegem ligt nu in China. En in India. [naar artikel]
In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen [naar artikel]
Mortuaria in het zuiden van Mexico zijn gesloten door protesten van de medewerkers tegen de onhoudbare stank van rottende lijken. De lijkenhuizen... [naar artikel]
Chocolade, vanille of maden? In Kaapstad, Zuid-Afrika, is dit geen wansmakelijke grap. Een ijsproducent maakt er ijs van de larven van vliegen, maden. [naar artikel]
Het beruchte slachthuis Veviba kon in 2016 vlees van 12 jaar oud verkopen in Kosovo, wat deze week tot een groot schandaal leidde. Maar hoe lang duurt het eigenlijk voor wij ons vlees van de runderen op ons bord krijgen? Slager Luc De Laet van beenhouwerij The Butcher’s gaf het antwoord in ‘Nieuwe feiten’ op Radio 1. [naar artikel]
Op de oprit kwam de stank hen tegemoet en binnen zagen ze overal schimmel. Toch waagden Peter en Linda zich aan de renovatie van deze villa in Turnhout. Bijna twee jaar lang brachten ze elke vrije minuut op de werf door. Een titanenwerk, maar al die inspanningen loonden de moeite. “We waren zeker van ons stuk en wisten dat we een beredeneerd risico namen.” [naar artikel]
Duizenden dode vissen zorgen voor een onhoudbare stank in Zelzate. [naar artikel]
Eén zendt vanaf vanavond om 21.30 uur 'Van vlees en bloed' elke weekdag opnieuw uit. Wat weet u nog over het wel en wee van Slagerij-Beenhouwerij... [naar artikel]
Een enorme stank, maden en vliegen die over de achtergelaten etensresten van de vroegere bewoners kruipen, vuil beddengoed dat al wekenlang in de gang staat te stinken... de inwoners van Triamant in Bree trekken nog maar eens aan de alarmbel. Ze voelen zich in de steek gelaten door de curatoren die de touwtjes in handen hebben na het faillissement. Op de koop toe werden ook de wasmachines en droogkasten voor gemeenschappelijk gebruik weggehaald. De bewoners vinden dat de appartementen veranderd zijn in een vuilnisbelt [naar artikel]
De Kouterschool in Zwevegem sluit deze week de deuren door extra coronabesmettingen bij het personeel. In Zwevegem-Knokke is ook de peuter- en kleuterafdeling van de gemeenteschool gesloten. Er wordt voor de kinderen geen noodopvang georganiseerd. [naar artikel]
Johan Cuypers en zijn vrouw Christine Van Buynder sluiten zondag definitief hun beenhouwerij. Het centrum van de poldergemeente zit voorlopig zonder zelfstandige beenhouwerij. Iets buiten het centrum is er nog wel hoeveslagerij Gabriels. [naar artikel]
Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). 'Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken', zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen. Kris Kuppens [naar artikel]
Maar liefst 41.000 kilo geblokkeerd vlees dat goedgekeurd is voor consumptie, zal worden vernietigd omdat het niet voor de vervaldag wordt... [naar artikel]
Beenhouwerij Renmans daagt dierenrechtenorganisatie GAIA voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. De slagerijketen wil dat de rechter GAIA dwingt te stoppen met haar campagne tegen Latijns-Amerikaans vlees van mishandelde paarden en eist aanzienlijke dwangsommen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.