Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Ondernemers zien 2023 met bang hart tegemoet: “Indexering en energieprijzen kosten bedrijven 50 à 55 miljard extra”

10/12/2022 - 08:14
"De Belgische bedrijven zien 2023 met een bang hart tegemoet. Niet geheel onterecht, zo blijkt uit berekeningen die het Verbond van Belgische Ondernemingen exclusief voor het Nieuwsblad maakte. “Alles samen 50 à 55 miljard euro extra kosten, dat zijn schrikbarende cijfers.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ondernemers zien 2023 met bang hart tegemoet: “Indexering en energieprijzen kosten bedrijven 50 à 55 miljard extra” (10/12/2022 - Het Nieuwsblad)

De Belgische bedrijven zien 2023 met een bang hart tegemoet. Niet geheel onterecht, zo blijkt uit berekeningen die het Verbond van Belgische Ondernemingen exclusief voor het Nieuwsblad maakte. “Alles samen 50 à 55 miljard euro extra kosten, dat zijn schrikbarende cijfers.” [naar artikel]


2. Huurders vragen opnieuw blokkering indexering: ‘Energieprijzen nog altijd tweemaal zo duur als twee jaar geleden’ (22/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. “We verwachten dat de prijzen nog zullen stijgen”: ondernemers zien 2023 met bang hart tegemoet (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Belgische bedrijven zien 2023 met een bang hart tegemoet. Niet geheel onterecht, zo blijkt uit berekeningen die het Verbond van Belgische Ondernemingen voor zusterkrant Nieuwsblad maakte. “Alles samen 50 à 55 miljard euro extra kosten, dat zijn schrikbarende cijfers.” [naar artikel]


4. CD&V: volledige indexering groeipakket en snellere steun aan bedrijven in strijd tegen energiecrisis (04/09/2022 - De Tijd)

18:37 CD&V-voorzitter Sammy Mahdi pleit voor een volledige indexering van het groeipakket en pleit voor snellere steun aan bedrijven en kmo's in de strijd tegen de hoge energieprijzen. [naar artikel]


5. Wat nu met groeipakket, indexering van de huurprijzen en steun voor bedrijven? Dit was de septemberverklaring (29/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Limburgse bedrijven denken al aan ontslagen en verkiezen indexering van nettolonen (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De schrik voor de nabije toekomst zit er goed in bij de Limburgse bedrijven. Eén op vijf denkt al aan het verminderen van het personeel nu er een flinke verhoging van de loonkosten aankomt. Als ze zelf mogen kiezen, geven ze de voorkeur aan de indexering van de nettolonen. [naar artikel]


7. “Die indexering, moeten we die echt geven?”: Bedrijven zoeken massaal manieren om schok op te vangen (04/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Bedrijven zijn massaal op zoek om in januari de automatische loonindexatie te temperen. Kunnen we de maaltijdcheques of ecocheques verhogen, extra vakantiedagen toekennen in plaats van de loonindexatie? De sociale secretariaten in ons land krijgen momenteel allerlei vragen. Maar: “De loonindex omzetten in andere voordelen kan gewoon niet.” [naar artikel]


8. “Die indexering, moeten we die echt geven?”: bedrijven zoeken massaal manieren om schok op te vangen (04/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Bedrijven zijn massaal op zoek om in januari de automatische loonindexatie te temperen. Kunnen we de maaltijdcheques of ecocheques verhogen, extra vakantiedagen toekennen in plaats van de loonindexatie? De sociale secretariaten in ons land krijgen momenteel allerlei vragen. Maar: “De loonindex omzetten in andere voordelen kan gewoon niet.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!