De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Jager aangehouden voor het doden van man met metaaldetector in Tongeren

VRT NWS

16/12/2022 - 17:42

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een jager van 48 jaar uit de Antwerpse Kempen aangehouden en opgesloten op verdenking van doodslag op een man van 31 uit Tessenderlo. Het slachtoffer werd levenloos aangetroffen op een veld in Rutten (Tongeren).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jager aangehouden voor doodslag op 31-jarige Ken, die naast metaaldetector op akker werd teruggevonden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft deze namiddag de verdachte uit de Antwerpse Kempen aangehouden en opgesloten op verdenking van doodslag op een metaaldetectorist in Rutten (Tongeren). Het slachtoffer, de 31-jarige Ken Moons uit Tessenderlo, werd maandag levenloos naast zijn metaaldetector aangetroffen in een akker in Rutten. De dertiger bleek te zijn doodgeschoten.
  [naar artikel]
 2. Ken (31), die dood werd teruggevonden met metaaldetector, blijkt doodgeschoten door jager (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 31-jarige man die maandag dood werd teruggevonden naast zijn metaaldetector op een veld in Tongeren, blijkt te zijn doodgeschoten door een jager. Dat verneemt HLN bij bronnen dicht bij het onderzoek. De man werd woensdag opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De wegen van het slachtoffer met de metaaldetector en de jager zouden elkaar per toeval gekruist hebben. “Ik ben een vriend voor het leven kwijt”, zegt een goede vriend van slachtoffer Ken, die regelmatig samen met hem het veld in trok.
  [naar artikel]
 3. Dode dertiger met metaaldetector naast zich blijkt doodgeschoten door gepensioneerde jager (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge dertiger die maandag dood werd teruggevonden naast zijn metaaldetector op een veld in Tongeren, blijkt te zijn doodgeschoten door een gepensioneerde jager. Dat verneemt HLN bij bronnen dicht bij het onderzoek. De man werd woensdag opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De wegen van het slachtoffer met de metaaldetector en de jager zouden elkaar per toeval gekruist hebben. “Ik ben een vriend voor het leven kwijt”, zegt een goede vriend van het slachtoffer, die regelmatig samen met hem het veld in trok.
  [naar artikel]
 4. Veertiger aangehouden voor doodslag op 31-jarige Ken, die naast metaaldetector op akker werd teruggevonden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft deze namiddag de verdachte uit de Antwerpse Kempen aangehouden en opgesloten op verdenking van doodslag op een metaaldetectorist in Rutten (Tongeren). Het slachtoffer, de 31-jarige Ken Moons uit Tessenderlo, werd maandag levenloos naast zijn metaaldetector aangetroffen in een akker in Rutten. De dertiger bleek te zijn doodgeschoten. De feiten speelden zich zaterdagavond af.
  [naar artikel]
 5. Jager die man met metaaldetector doodschoot vrij onder voorwaarden (30/01/2023 - VRT NWS)
  De jager uit Rijkevorsel die begin december een man uit Tessenderlo doodschoot in een veld in Rutten, is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. Om welke voorwaarden het precies gaat, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer was in Rutten met zijn metaaldetector aan het werk. De jager beweert dat hij een haas wou schieten.
  [naar artikel]
 6. Jager aangehouden voor doodslag nadat lichaam Ken (31) wordt teruggevonden op veld, advocaat: “Nooit intentie gehad om iemand te doden” (16/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er is een doorbraak bereikt in de zaak rond de dood van Ken Moons (31) uit Tessenderlo. Zijn lichaam werd maandag werd teruggevonden op een veld in Rutten, bij Tongeren. Donderdag is een 48-jarige jager uit Antwerpen verhoord, de onderzoeksrechter hield hem vrijdag aan. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval.
  [naar artikel]
 7. Jager aangehouden voor doodslag: “hij heeft nooit de intentie gehad om iemand te doden” (16/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onderzoeksrechter heeft jager B.F. (48) uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag. De man schoot metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Rutten. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval, maar er zijn nog elementen die verder uitgeklaard moeten worden.
  [naar artikel]
 8. Jager uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag na schietincident op Limburgs veld: “Nooit intentie gehad om iemand te doden” (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoeksrechter heeft jager B.F. (48) uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag. De man schoot metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Rutten. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval, maar er zijn nog elementen die verder uitgeklaard moeten worden.
  [naar artikel]
 9. “Ik dacht dat het een vos was”: Jager die Ken (31) doodschoot, blijft aangehouden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 48-jarige jager die metaaldetectist Ken Moons (31) afgelopen weekend doodschoot, blijft door de onderzoeksrechter aangehouden voor doodslag. De jager dacht naar eigen zeggen dat het slachtoffer een vos was, waarop hij een kogel afvuurde. Dat deed hij wel niet reglementair: het schot werd allicht gelost toen het donker was, wanneer er niet meer mag worden geschoten.
  [naar artikel]
 10. Jager die ervan verdacht wordt een man in een veld in Tongeren te hebben doodgeschoten, blijft in cel (20/12/2022 - VRT NWS)
  Een jager van 48 uit Rijkevorsel blijft in de cel op verdenking van doodslag op een man van 31 uit Tessenderlo. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd. Het slachtoffer is vorig weekend dood in een veld gevonden in Rutten, in Tongeren.
  [naar artikel]
 11. Twee maanden cel en 4.400 euro aan boetes voor jager die lichaam van Jürgen Conings vond (01/12/2023 - VRT NWS)
  De rechtbank van Tongeren heeft de 67-jarige jager, die in 2021 in een bos in Dilsen-Stokkem het lichaam van Jürgen Conings vond, veroordeeld tot twee maanden cel. De jager maakte beelden van het dode lichaam. Doordat die beelden in de media kwamen, heeft de jager de rust van de familie van Conings verstoord, oordeelt de rechter. De jager krijgt ook 4.400 euro aan boetes, onder meer omdat hij verschillende inbreuken pleegde op de wapenwetgeving.
  [naar artikel]
 12. Jager die metaaldetectorist doodschoot drukt zijn spijt uit (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De jager die een metaaldetectorist doodschoot in een veld in Rutten bij Tongeren drukt zijn spijt uit naar de familie van het slachtoffer. Hij zegt dat het om een spijtig ongeval gaat en dat hij nooit de intentie had om iemand te doden. Zijn advocaat Philip Daeninck wil daarom dat de betichting van het misdrijf aangepast wordt van doodslag naar een onopzettelijk misdrijf.
  [naar artikel]
 13. Trouwring van jager na halve eeuw blinkend uit konijnenpijp gehaald (22/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het midden van een koeienwei achter de windmolen van Pulderbos begon de metaaldetector van Rikkert Van Peer (43) zaterdag plots furieus te piepen. Een spadesteek later vond hij de nog blinkende gouden trouwring terug die wijlen Frans Van Staeyen - een fervent jager - er vijftig jaar eerder in een konijnenpijp was verloren. Frans’ weduwe Julienne kon na al die jaren herenigd worden met het toevallig gevonden kleinood.
  [naar artikel]
 14. Was het moord of een verdwaalde kogel? Jager opgepakt (16/12/2022 - De Standaard)
  Speurders hebben een doorbraak bereikt in de myste­rieuze dood van Ken Moons (31) uit Tessenderlo, een metaaldetectorist die maandag werd teruggevonden op een veld in Rutten, bij Tongeren. Gisteren is een 48-jarige jager uit Antwerpen verhoord.
  [naar artikel]
 15. Dendermonde huurt man met metaaldetector in om te helpen bij archeologisch onderzoek (28/05/2020 - VRT NWS)
  Een man uit Buggenhout helpt de stad Dendermonde bij het archeologische onderzoek aan het oude begijnhof. De man werkt professioneel met een metaaldetector en kan met dat apparaat dingen vinden die archeologen mogelijks over het hoofd zien. “Omgaan met een metaaldetector is een vaardigheid apart”, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Cannabisplantages in Lanaken en Tongeren opgerold, man uit Beringen aangehouden (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van de zone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Zutendaal) heeft woensdag in Lanaken, op de grens met Zutendaal en in Tongeren wietplantages ontdekt en ontmanteld. In Tongeren werd ook een 39-jarige man uit Beringen gearresteerd, die door de onderzoeksrechter is aangehouden en opgesloten.
  [naar artikel]
 17. Reconstructie: jager toont hoe hij Ken (31) doodschoot op veld in Tongeren (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Jager B.F. (48) uit Rijkevorsel toonde dinsdagavond tijdens de wedersamenstelling hoe hij in december van vorig jaar Ken Moons doodschoot in een veld in Rutten. De 31-jarige metaaldetectorist werd met één kogel geveld.
  [naar artikel]
 18. Jager die metaaldetectorist Ken doodschoot, is vrijgelaten: “Maar de kans dat hij ooit nog jaagt, is nihil” (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De jager uit Rijkevorsel die op een decemberavond metaaldetectorist Ken Moons doodschoot in Tongeren, is maandag vrijgelaten. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen. B.F. kreeg wel enkele voorwaarden opgelegd en zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.
  [naar artikel]
 19. 84-jarige boer vindt lichaam van man in veld in Tongeren (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een gepensioneerde boer heeft maandagvoormiddag het lichaam van een man gevonden in zijn veld in Rutten (Tongeren). “Naast hem lag een metaaldetector en een schop”, zegt de 84-jarige Hubert Engelborghs.
  [naar artikel]
 20. 5 ijsberen doodgeschoten nadat moederbeer en jong jager doden in Canada (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een jager van Naujaat, een Inuit-dorp in het noorden van Canada, is vorige week gedood door een ijsbeer en haar jong. Dat hebben de Canadese...
  [naar artikel]
 21. Jager die Ken (31) doodschoot mag naar huis onder voorwaarden: “Geen kwaad opzet in het spel” (30/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Jager B.F. (48) uit het Antwerpse Rijkevorsel mag naar huis onder voorwaarden. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). De veertiger schoot in het weekend van 10 en 11 december 2022 metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Tongeren.
  [naar artikel]
 22. Jager uit Rijkevorsel toont tijdens reconstructie hoe hij Ken (31) doodschoot op veld in Tongeren (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Jager B.F. (48) uit Rijkevorsel toonde dinsdagavond tijdens de wedersamenstelling hoe hij in december van vorig jaar Ken Moons doodschoot in een veld in Rutten. De 31-jarige metaaldetectorist werd met één kogel geveld.
  [naar artikel]
 23. Jager die metaaldetectorist doodschoot mag naar huis onder voorwaarden (30/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jager B.F. (48) uit het Antwerpse Rijkevorsel mag naar huis onder voorwaarden. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). De veertiger schoot in het weekend van 10 en 11 december 2022 metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Tongeren.
  [naar artikel]
 24. Reconstructie in Tongeren: jager toont hoe hij metaaldetectorist doodschoot op veld in Rutten (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jager B.F. (48) uit Rijkevorsel toonde dinsdagavond tijdens de wedersamenstelling hoe hij in december van vorig jaar Ken Moons doodschoot in een veld in Rutten. De 31-jarige Metaaldetectorist werd met één kogel geveld.
  [naar artikel]
 25. Jager beboet voor doden hond, baasje had liever jachtverbod gezien. “40.000 euro brengt Mak niet terug” (13/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op vraag van een boer was jager René H. (60) eind maart 2015 met zijn maten op reeën aan het jagen, op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. Alleen vuurde hij per ongeluk vier kogels af op de Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick, een hond die overzee al tal van prestigieuze prijzen had gewonnen. Ondanks staalhard ontkennen kreeg de jager gisteren de zware rekening gepresenteerd: een celstraf van zes maanden en een boete van 40.000 euro.
  [naar artikel]
 26. Kempense jager die Ken (31) doodschoot op veld mag naar huis onder voorwaarden (30/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Jager B.F. (48) uit Rijkevorsel mag naar huis onder voorwaarden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. De veertiger schoot in het weekend van 10 en 11 december 2022 metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Tongeren.
  [naar artikel]
 27. Opgejaagd hert besluit om de rollen om te draaien en valt jager aan (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallend zicht voor een jager uit Polen. Toen hij in december in het bos een hert in het oog kreeg, gebeurde er iets onverwacht: in plaats van weg te vluchten, had het hert een andere reactie. Met gewei in de aanslag stormde het hert op de jager af. De aanval van het hert was succesvol: de jager moest een maand in het ziekenhuis verblijven. “In 99,9% van de gevallen loopt het hert weg,” zegt de jager, “maar ik kom natuurlijk weer dat hert tegen dat er anders over denkt.”
  [naar artikel]
 28. Jager moet wapen inleveren na positieve alcoholtest in Tongeren (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Tongeren voerde zondag tussen 14 en 22 uur controles uit op de Romeinse Kassei, Hoeise Kassei, Bilzersteenweg en Luikersteenweg. Ze stelden meerdere inbreuken vast. Onder meer een jager had te diep in het glas gekeken na een jacht en kreeg een pv. Ook zijn wapen en jachtverlof werden ingetrokken tot de man terug een negatieve ademtest aflegde. Een taxichauffeur bleek geen medische schifting of bestuurderspas te hebben en voor hem eindigde de rit ter plaatse. Een bestuurder stond geseind voor gevangenneming en werd overgedragen aan de politie van Luik. Bij de snelheidscontroles werden 68 op 155 bestuurders geflitst. De hoogste snelheid was voor iemand die 117 km/uur op de Hoeise Kassei rijdt. Daar is 70 km/uur het maximum. 
  [naar artikel]
 29. Olifant vertrappelt jager wanneer die aanlegt om te schieten (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Argentijnse jager is in een reservaat in Namibië vertrappeld door een olifant. Het dier chargeerde toen de jager aanlegde om hem neer te
  [naar artikel]
 30. Alle betrokkenen van fraudeonderzoek verhoord in Tongeren (12/10/2018 - Metro)
  In het gerechtsgebouw van Tongeren zijn gisterenavond en afgelopen nacht de nog aangehouden verdachten bij de onderzoeksrechters voorgeleid. In totaal werden 8 personen aangehouden door de onderzoeksrechters. Tegen vanmorgen om 6 uur moesten de onderzoeksrechters beslissen over de vrijlating of aanhouding van de verdachten, aangezien de wettelijk voorziene aanhoudingstermijn van 48 uur dan verstreek. Daarom werd in de loop van gisterenavond nog een derde onderzoeksrechter aangesteld. De spilfiguren Mogi Bayat en Dejan Veljkovic werden aangehouden, net zoals makelaar Karim Mejjati en scheidsrechter Bart Vertenten. KV Mechelen zit in slechte papieren, want financieel directeur Thierry Steemans en mede-eigenaar Olivier Somers zijn aangehouden, terwijl dat ook het geval is voor ex-advocaat Laurent Denis en de echtgenote van Veljkovic. Dinsdag zouden de aangehouden verdachten voor de raadkamer moeten verschijnen. bron: Belga Het bericht Alle betrokkenen van fraudeonderzoek verhoord in Tongeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Alle betrokkenen van fraudeonderzoek verhoord in Tongeren (12/10/2018 - Metro)
  In het gerechtsgebouw van Tongeren zijn gisterenavond en afgelopen nacht de nog aangehouden verdachten bij de onderzoeksrechters voorgeleid. In totaal werden 8 personen aangehouden door de onderzoeksrechters. Tegen vanmorgen om 6 uur moesten de onderzoeksrechters beslissen over de vrijlating of aanhouding van de verdachten, aangezien de wettelijk voorziene aanhoudingstermijn van 48 uur dan verstreek. Daarom werd in de loop van gisterenavond nog een derde onderzoeksrechter aangesteld. De spilfiguren Mogi Bayat en Dejan Veljkovic werden aangehouden, net zoals makelaar Karim Mejjati en scheidsrechter Bart Vertenten. KV Mechelen zit in slechte papieren, want financieel directeur Thierry Steemans en mede-eigenaar Olivier Somers zijn aangehouden, terwijl dat ook het geval is voor ex-advocaat Laurent Denis en de echtgenote van Veljkovic. Dinsdag zouden de aangehouden verdachten voor de raadkamer moeten verschijnen. bron: Belga Het bericht Alle betrokkenen van fraudeonderzoek verhoord in Tongeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. “Ik hoor mensen”: familie stelt zich vragen na laatste bericht van metaaldetectorist Ken, een kwartier voor hij werd doodgeschoten door jager (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ze verwachtte antwoorden, maar bleef achter met meer vragen. Acht maanden nadat metaaldetectorist Ken Moons (31) op een veld in Tongeren werd doodgeschoten door een jager, kon zijn zus Stephanie (30) het dossier inkijken. “Die jager vertelde tijdens de verhoren de ene na de andere leugen”, zegt ze aan HLN. “Hij gebruikte zelfs zijn vader als alibi.” En dan is er nog dat ene vreemde bericht van Ken, een kwartier voor hij stierf.
  [naar artikel]
 33. Dievenkoppel dat frituur overviel in Lanaken is aangehouden (20/07/2020 - VRT NWS)
  De twee overvallers van een frituur in Gellik, in Lanaken, zijn zondag aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Een man en een vrouw vielen vrijdagavond gewapend een frituur in de Dorpsstraat binnen. De twee konden geen buit maken en werden door de politie van Tongeren gearresteerd.
  [naar artikel]
 34. Boer vindt lichaam van man in veld, met naast zich metaaldetector (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op een akker in Rutten, bij Tongeren, werd maandagvoormiddag het lichaam van een man gevonden. Het parket is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 35. Man met metaaldetector vindt goudklomp van 60.000 euro (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die in de goudvelden in Australië op wandel was met zijn metaaldetector, heeft de vondst van zijn leven gedaan. Nadat zijn toestel een...
  [naar artikel]
 36. Doodgeschoten olifant verplettert jager (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse jager Theunis Botha werd in Zimbabwe verpletterd door een olifant die een andere jager net had doodgeschoten. De 51-jarige
  [naar artikel]
 37. Nathuurhulpcentrum eist dat jager operatiekosten neergeschoten vogel betaalt (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is woest op een jager die in Heppeneert bij Maaseik twee zaagbekken neerschoot en één ervan gewond achter liet. De zaagbek is een zeldzame en beschermde watervogel waar niet op gejaagd mag worden. Bij het Natuurhulpcentrum probeerden ze de gewonde vogel nog te redden, maar het dier was er zo erg aan toe dat het geëuthanaseerd moest worden. Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum eist nu dat de jager uit de jachtvereniging gezet wordt. Hij wil ook de operatiekosten op de jager verhalen. Bij de Limburgse jagersvereniging keuren ze het gedrag van de jager af en beloven ze hem te zullen straffen.
  [naar artikel]
 38. Jongen met metaaldetector stoot in tuin op oorlogshelm met schedel en granaten (14/09/2019 - De Standaard)
  Een zevenjarige jongen deed zaterdagnamiddag in zijn tuin aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren een bizarre ontdekking, toen hij met een metaaldetector aan het werk was.
  [naar artikel]
 39. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vrouw van Dejan Veljkovic aangehouden door onderzoeksrechter (11/10/2018 - Metro)
  In het fraudeonderzoek naar het Belgisch voetbal is donderdag de echtgenote van voetbalmakelaar Dejan Veljkovic aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Dejan Veljkovic zelf moet donderdagavond of -nacht nog bij de onderzoeksrechter verschijnen. Omwille van de grote omvang van het dossier zijn alle drie de onderzoeksrechters in Tongeren ingeschakeld om de voorleidingen praktisch en vlot te laten verlopen. Zo arriveerde donderdagavond om 21 uur nog de derde onderzoeksrechter in het gerechtsgebouw in Tongeren, waar de voorleidingen de komende uren nog plaatsvinden. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vrouw van Dejan Veljkovic aangehouden door onderzoeksrechter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Hobbyist met metaaldetector vindt goudklomp van 60.000 euro (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een hobbyist die in de goudvelden in Australië op wandel was met zijn metaaldetector, heeft de vondst van zijn leven gedaan. Nadat zijn toestel een...
  [naar artikel]
 41. Man met metaaldetector ontdekt iets bijzonders op het strand, maar dan beseft hij wat het is: “BAH!” (video) (16/12/2020 - Metro)
  Geestig momentje tijdens een livestream van een metaaldetector-fanaat. De man vindt iets vreemds en neemt het vast. Maar dat had hij beter niet gedaan… De man die zichzelf ‘DrWD40’ noemt op YouTube, trok met zijn metaaldetector naar het strand in de hoop er waardevolle zaken aan te treffen. Plots ontdekt hij een roos dingetje. “Wat is dit? Het is iets roos en rond. Weet iemand wat dit is? Ik durf het niet te openen”, horen we hem zeggen. Weggooien Op dat moment beseft hij dat het om een seksspeeltje gaat en gooit hij het meteen weg. “Oh mijn God! Nu weet ik wat het is. BAH!”, klinkt het. Lees ook: Vrouw doet straffe ontdekking met metaaldetector in tuin: “Ik geloofde mijn ogen niet” Het bericht Man met metaaldetector ontdekt iets bijzonders op het strand, maar dan beseft hij wat het is: “BAH!” (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Ex-redder van zwembad Tongeren verdacht van bomaanslagen in Irak waarbij 376 doden vielen (05/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Irakees Osama Y.T. (43) uit Hasselt zit sinds woensdag in de gevangenis op verdenking van het plegen van terroristische bomaanslagen in zijn thuisland. Daarbij vielen minstens 376 doden. De man, die nog een tijdje redder was in het binnenzwembad van Tongeren, ontkent alles.
  [naar artikel]
 43. Jager die lichaam van Jürgen Conings vond en filmde, krijgt celstraf voor belaging (01/12/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Jager Leonard ‘Nard’ Houben (67) trof de voortvluchtige militair Jürgen Conings in 2021 dood aan in het Dilserbos en filmde het lichaam met zijn telefoon. De beelden kwamen in handen van de Duitse krant Bild terecht. Volgens de rechter van Tongeren verstoorde hij daardoor de rust van de nabestaanden van Conings, wat hem op een celstraf van 2 maanden met uitstel komt te staan.
  [naar artikel]
 44. Yve W. (42) aangehouden voor moordpoging met kruisboog op schoonmoeder (57) (18/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft de 42-jarige Yve W. uit Tongeren aangehouden. Hij wordt verdacht van moordpoging op zijn 57-jarige schoonmoeder. Vrijdag 9 december beschoot hij haar met een kruisboog, waarna hij haar met een mes te lijf ging. De vrouw liep aanvankelijk levensgevaarlijke letsels op in de halsstreek en de keel, maar in het ziekenhuis verbeterde haar toestand. Yve W. was een week spoorloos, totdat hij zich zaterdag ging aanmelden bij de politie in Edegem.
  [naar artikel]
 45. Yve W. (42) aangehouden voor moordpoging met kruisboog op schoonmoeder (57) (18/12/2016 - De Standaard)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft de 42-jarige Yve W. uit Tongeren aangehouden. Hij wordt verdacht van moordpoging op zijn 57-jarige schoonmoeder. Vrijdag 9 december beschoot hij haar met een kruisboog, waarna hij haar met een mes te lijf ging. De vrouw liep aanvankelijk levensgevaarlijke letsels op in de halsstreek en de keel, maar in het ziekenhuis verbeterde haar toestand. Yve W. was een week spoorloos, totdat hij zich zaterdag ging aanmelden bij de politie in Edegem.
  [naar artikel]
 46. Jager in Haacht betrapt met 30-tal dierenklemmen, - vallen en vergif (22/01/2021 - VRT NWS)
  In Haacht zijn bij een jager een 30-tal dierenklemmen en -vallen in beslag genomen. Alles wijst erop dat de jager de verboden materialen inzette om roofvogels, vossen en marters te stropen.
  [naar artikel]
 47. Zestiger aangehouden voor cannabisteelt in Maasmechelen (01/02/2020 - VRT NWS)
  Eerder deze week werden in Eisden, bij Maasmechelen, twee cannabisplantages ontdekt. De ene telde 1.300 planten, de andere 600. De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een man van 62 jaar voorlopig aangehouden.
  [naar artikel]
 48. Man vindt Schotse archeologische schat uit bronstijd met metaaldetector (10/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Schotland is een opslagplaats met artefacten uit de bronstijd ontdekt die als “nationaal significant” zijn bestempeld. De 44-jarige Mariusz Stepien deed de vondst in een veld nabij Peebles in de Scottish Borders in juni met behulp van een metaaldetector, meldt de BBC maandag.
  [naar artikel]
 49. Obus ontdekt met metaaldetector in Kolonie (14/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag rond 15.30 uur is langs een beek in de Wateringstraat in Kolonie een obus ontdekt met een metaaldetector. Ontmijningsdienst DOVO kwam het springtuig ontmantelen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy