Uren zweten in de keuken? Als het van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland afhangt, is dat verleden tijd. Deze twee besties benadrukken in hun kookboek Onweerstaanbaar, kant-en-klaar dat bereide gerechten uit de supermarkt er net zo heerlijk kunnen uitzien én smaken als wanneer je zelf aan de slag gaat. Speciaal voor Check maakten ze een feestmenu met vijf klassiekers uit het warenhuis. [naar artikel]
Vanaf volgend weekend kan je langs de Haachtsesteenweg elke dag verse soep uit de muur trekken. De jonge Sander Tobback (20) breidt daarmee een [naar artikel]
Sven Saerens (36) van de gelijknamige slagerij langs de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk lanceert een opmerkelijk initiatief. Terwijl de meesten in deze periode ervoor zorgen zoveel mogelijk hun graantje te kunnen meepikken gaat hij zijn aanbod net inperken. “Bereide gerechten bieden we dit jaar niet aan”, zegt hij. “In plaats daarvan roepen we op om af te halen bij lokale restaurants. Zij hebben het nodig.” [naar artikel]
Ela De Bie (37) vermengt in haar start-up ingrediënten van haar twee grote passies: het moederschap en koken. Onder de leuke naam Kidsproef verdeelt de kokkin bereide maaltijden die ze helemaal op maat en smaak van haar jonge doelgroep heeft afgestemd. “En op de gezondheid van de kinderen, want mijn gerechten zitten tjokvol verse groenten”, benadrukt de initiatiefneemster. [naar artikel]
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk! [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Na overleg met de burgemeesters verbiedt provinciegouverneur Carina Van Cauter verenigingen maaltijden huis aan huis te verkopen. Door de huidige lockdown zagen heel wat verenigingen hun mosselsoupers of spagetti-avonden in het water vallen en proberen daar een mouw aan te passen. [naar artikel]
Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.