Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Het gevaar voor ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ schuilt niet in de subsidies of historische juistheid

09/01/2023 - 03:13
"Het was lang geleden dat er nog zo veel over geschiedenis werd gepraat. Dat hebben we te danken aan Het Verhaal van Vlaanderen. Zondagavond zond de VRT het tweede van tien delen uit. Dat de reeks wordt gesmaakt blijkt uit de 1,1 miljoen kijkers. Maar zo populair de serie, zo snel de kritiek. Niet op de tussentaal van presentator Tom Waes, maar wel op de miljoenen subsidies van de Vlaamse regering. Her en der viel zelfs het woord staatspropaganda. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het gevaar voor ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ schuilt niet in de subsidies of historische juistheid (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het was lang geleden dat er nog zo veel over geschiedenis werd gepraat. Dat hebben we te danken aan Het Verhaal van Vlaanderen. Zondagavond zond de VRT het tweede van tien delen uit. Dat de reeks wordt gesmaakt blijkt uit de 1,1 miljoen kijkers. Maar zo populair de serie, zo snel de kritiek. Niet op de tussentaal van presentator Tom Waes, maar wel op de miljoenen subsidies van de Vlaamse regering. Her en der viel zelfs het woord staatspropaganda. [naar artikel]


2. Curatoren hebben “zeer ernstige twijfels” bij juistheid jaarrekeningen filmhuis Limburgs koppel (22/12/2016 - Het Belang van Limburg)

De curatoren van het failliete Corsan stellen zich luidop vragen bij het waarheidsgetrouwe karakter van de jaarrekeningen van het filmhuis. “We krijgen steevast vage en ontwijkende antwoorden”, klinkt het. Alle elf personeelsleden - van wie er meerdere langdurig ziek bleken - kregen intussen ook hun ontslagbrief. [naar artikel]


3. Het echte verhaal achter de 2 miljoen euro subsidies van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (08/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Het echte verhaal: wat zit er achter de 2 miljoen euro subsidies van ‘Het verhaal van Vlaanderen’? (09/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Ondanks ‘Verhaal van Vlaanderen’ en de ‘Canon van Vlaanderen’ slaagde Jambon nooit in nieuw, wervend verhaal voor Vlaams niveau, trekt hij straks Europese lijst? (11/07/2023 - Express)

2023 Is het jaar dat Vlaanderen ‘populair’ werd: al weken staat de ‘Canon van Vlaanderen’ op nummer één in de boekentop, en met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ bereikte de VRT naar eigen zeggen “1,8 miljoen huiskamers”. Een scenario waarvoor men bij N-VA blind zou tekenen, toen men in 2019 voorzichtig in het Vlaamse regeerakkoord aanzetten […] [naar artikel]


6. ‘Het verhaal van Vlaanderen’, of hoe de VRT bijdraagt aan de Vlaamse identiteit dankzij een massa subsidies (01/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Zondag gaat bij de VRT een prestigieuze historische serie van start. De Vlaamse regering stopte Het verhaal van Vlaanderen langs tal van wegen een massa subsidies toe, want ze wil er een eigen boodschap over natievorming en identiteit in kwijt. [naar artikel]


7. Wat zit er achter de subsidies van ‘Het verhaal van Vlaanderen’? 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (09/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor de reeks op tv kwam dat ‘de flaminganten gingen verschieten.’ O jee, dacht ik toen al.” En dan moesten de Guldensporenslag als een soort van socialistisch ontwaken en de Vlamingen die ‘de Taliban van hun tijd waren’ nog komen. [naar artikel]


9. Subsidies of geen subsidies: binnenkort rijdt de helft elektrisch (13/11/2019 - Knack)

Van alle auto's die in de eerste helft van 2019 in Vlaanderen zijn verkocht, was nog geen 2 procent volledig elektrisch. In totaal zijn er nu iets meer dan 10.000, op een totaal van 3,5 miljoen auto's. Toch zijn alle experts overtuigd: binnenkort zal de helft van alle verkochte auto's elektrisch zijn. [naar artikel]


10. Het Verhaal van Vlaanderen doet niet alleen kijkcijfers pieken, ook bezoekerscijfers van historische plekken krijgen boost (19/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!