Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Kremlin ontkent dat Rusland nieuwe mobilisatiegolf voorbereidt

09/01/2023 - 12:31
"De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin heeft vanmorgen ontkend dat Moskou een nieuwe mobilisatiegolf voorbereidt. De Oekraïense militaire inlichtingendienst claimde afgelopen weekend dat Rusland deze maand 500.000 nieuwe rekruten zou mobiliseren, bovenop de 300.000 extra strijdkrachten die het land eind vorig jaar al opriep."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kremlin ontkent dat Rusland nieuwe mobilisatiegolf voorbereidt (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin heeft vanmorgen ontkend dat Moskou een nieuwe mobilisatiegolf voorbereidt. De Oekraïense militaire inlichtingendienst claimde afgelopen weekend dat Rusland deze maand 500.000 nieuwe rekruten zou mobiliseren, bovenop de 300.000 extra strijdkrachten die het land eind vorig jaar al opriep. [naar artikel]


2. Steeds meer aanwijzingen dat Rusland nieuwe mobilisatiegolf voorbereidt (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het lijkt er steeds meer op dat de Russische autoriteiten een nieuwe oproepronde voorbereiden onder de gedeeltelijke mobilisatie. Dat zeggen Britse inlichtingendiensten. [naar artikel]


3. Rusland zou deze winter nieuwe mobilisatiegolf plannen: "Kremlin beseft wel dat algemene mobilisatie van 25 miljoen reservisten niet mogelijk is” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rusland zou in de winter van 2022-2023 een tweede gedeeltelijke mobilisatiegolf plannen. Dat meldt het onafhankelijke Russische nieuwsmedium ‘Verstka’ op basis van verschillende bronnen. Het Kremlin zou tegelijk beseffen dat een algemene mobilisatie van 25 miljoen reservisten “niet mogelijk” is, omdat er nu al veel problemen zijn met de bevoorrading. Het Kremlin zelf ontkent dat er over een nieuwe mobilisatiegolf gesproken wordt. [naar artikel]


4. ‘Grenzen dicht, en 500.000 nieuwe oproepingen’: Oekraïne ziet alle tekenen van een tweede mobilisatiegolf in Rusland (09/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - ‘Russen plannen mogelijk snel nieuwe mobilisatiegolf’ • Britten: Rusland viel buitenlands vrachtschip aan met raketten (11/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Angst voor tweede mobilisatiegolf in Rusland: dubbel zo veel aanvallen op militaire rekruteringskantoren in jongste 6 maanden (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De jongste zes maanden is het aantal aanvallen op militaire rekruteringskantoren in Rusland verdubbeld. Dat meldden Britse militaire inlichtingendiensten. Ze vermoeden dat het te maken heeft met een groter gevoel van ontevredenheid over de oorlog bij de Russische bevolking. En in het bijzonder bij zij die opgeroepen dreigen te worden voor militaire dienst mocht president Vladimir Poetin een nieuwe mobilisatiegolf aankondigen. [naar artikel]


7. Poetin slecht geïnformeerd door zijn entourage? Kremlin ontkent en schiet in tegenaanval: “VS begrijpt het Kremlin niet, dat baart ons zorgen” (01/04/2022 - Express)

Deze week kondigden Amerikaanse inlichtingendiensten aan dat, volgens hun informatie, Russisch dictator Vladimir Poetin slecht geïnformeerd wordt over de ware gebeurtenissen in Oekraïne. Zijn entourage zou namelijk bang zijn voor een mogelijke furieuze reactie. Volgens het Kremlin zijn deze beweringen volledig vals. De afgelopen dagen kwamen vanuit het Pentagon en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse […] [naar artikel]


8. Nieuwe Russische mobilisatiegolf op til? “Mogelijk gebeurt dit zonder publieke aankondiging om bevolking niet tegen Poetin op te zetten” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als Rusland in het voorjaar en de zomer een nieuw offensief wil beginnen, lijkt een nieuwe mobilisatie van reservisten onvermijdelijk volgens deskundigen. Oekraïne verwacht dat het Kremlin vanaf 15 januari 500.000 dienstplichtigen zal optrommelen. Mogelijk opteert Poetin ervoor om deze mobilisatie veel rustiger en meer onder de radar te laten verlopen dan de vorige keer. [naar artikel]


9. Live - ‘Russen plannen mogelijk snel nieuwe mobilisatiegolf’ • NAVO-topman: geen risico op escalatie na dronebrokstukken Roemenië (11/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - ‘Russen plannen mogelijk snel nieuwe mobilisatiegolf’ • Meer dan helft Europeanen voorstander wapenleveringen aan Oekraïne (11/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!