De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “De acteurs kunnen rijden... tot wij arriveren”

Gazet van Antwerpen

22/01/2023 - 12:42

“Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het Verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar ze eigenlijk niet moeten zijn.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het zijn strijders met goesting om te gaan” (21/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  “Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar ze eigenlijk niet moeten zijn.”
  [naar artikel]
 2. Ondanks ‘Verhaal van Vlaanderen’ en de ‘Canon van Vlaanderen’ slaagde Jambon nooit in nieuw, wervend verhaal voor Vlaams niveau, trekt hij straks Europese lijst? (11/07/2023 - Express)
  2023 Is het jaar dat Vlaanderen ‘populair’ werd: al weken staat de ‘Canon van Vlaanderen’ op nummer één in de boekentop, en met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ bereikte de VRT naar eigen zeggen “1,8 miljoen huiskamers”. Een scenario waarvoor men bij N-VA blind zou tekenen, toen men in 2019 voorzichtig in het Vlaamse regeerakkoord aanzetten […]
  [naar artikel]
 3. MEDIAWATCHERS. “In Nederland gaan ze Het Verhaal van Vlaanderen leren kennen dankzij Tom Waes” (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf eind maart kan je ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op de Nederlandse televisie bekijken. Dat onze noorderburen fan zijn van Tom Waes is geen geheim, na het succes van ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’. “Zijn profiel klopt ook helemaal voor deze reeks”, vindt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik heb de Nederlandse versie van het programma gezien, ‘Het Verhaal van Nederland’, en Tom lijkt wel een copy paste van hun presentator.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.
  [naar artikel]
 4. Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe” (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”
  [naar artikel]
 5. N-VA is blij met ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Maar wie dit propaganda noemt, ziet spoken” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 6. Limburg komt bijna niet aan bod in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “We kijken naar de geschiedenis van West-Vlaanderen” (04/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Druk bekeken, dat wel, maar in het Eén-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt het aparte Limburgse verhaal tot nu genegeerd. Nochtans is Limburg qua oppervlakte bijna een vijfde van het huidige Vlaanderen. De titel dekt de lading niet.
  [naar artikel]
 7. Rusland stuurt ‘killerrobots’ naar Oekraïne die "westerse tanks kunnen identificeren én elimineren” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘killerrobot’ zou het Russische antwoord moeten zijn op de levering van Leopard en Abrams gevechtstanks aan Oekraïne. Het Oekraïense slagveld wordt hun “vuurdoop”, klinkt het. Volgens de Russen zijn de gevechtsrobots in staat om westerse tanks te herkennen en uit te schakelen. Maar is dat ook zo?
  [naar artikel]
 8. Manege stuurt paarden niet naar slachtbank maar naar het rusthuis (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De manege St-Hubert in Kapellen pioniert met haar pensioenplan voor paarden. Als een van de eerste – of wellicht dé eerste in Vlaanderen – gaat de manege een ‘zilverfonds’ aanleggen, zodat hun ‘oudjes’ naar een rusthuis voor paarden in Nederland kunnen.
  [naar artikel]
 9. “Ik werd uitgescholden voor nazi. Waanzin”: Tom Waes blikt terug op 'Het Verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over ‘propaganda’ en ‘misbruik van overheidssteun’. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in Dag Allemaal uitgebreid terug. “Hier en daar stonden Flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 10. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”
  [naar artikel]
 11. De eerste Vlamingen hadden een kleurtje en schrik voor de holenbeer: wat de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’ ons leert (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zondagavond duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen. Kosten noch moeite werden gespaard voor de prestigieuze reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar welk verhaal valt er precies te vertellen? En welke belangrijke gebeurtenissen vonden er in onze streek plaats? “Eén van de verhandelde ‘producten’ waren slaven.”
  [naar artikel]
 12. "400.000 euro is veel geld, maar het is maar 0,01 procent van het budget": Tom Waes over de kritiek op 'Het verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over “propaganda” en “misbruik van overheidssteun”. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in ‘Dag Allemaal’ uitgebreid terug. “Hier en daar stonden flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 13. Tom Waes reageert op kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Iedereen heeft zijn eigen invulling” (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes is het niet eens met de kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’. In ‘De Afspraak’ zei de presentator maandag dat “iedereen zijn eigen invulling heeft” van de bedoeling van het programma, en dat de 400.000 euro onderwijssubsidies die ernaartoe vloeiden “eigenlijk een peulschil zijn”.
  [naar artikel]
 14. Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor mij draait het rond de mensen die er iets uit kunnen leren.”
  [naar artikel]
 15. INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor de reeks op tv kwam dat ‘de flaminganten gingen verschieten.’ O jee, dacht ik toen al.” En dan moesten de Guldensporenslag als een soort van socialistisch ontwaken en de Vlamingen die ‘de Taliban van hun tijd waren’ nog komen.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe musical ‘Red Star Line’ belooft nog grootser te worden dan ‘40-45: “We zijn het verplicht” (30/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een schip van veertig meter, meer dan honderd acteurs en 75 crewleden. De nieuwe musical ‘Red Star Line’ van Studio 100 belooft nog “grootser” en “spectaculairder” te worden dan ‘40-45’. Het verhaal is geïnspireerd op de miljoenen migranten die honderd jaar geleden de oversteek waagden van Antwerpen naar New York.
  [naar artikel]
 17. Hoe gaat het met de ‘vergeten’ acteurs uit ‘Verschoten & Zoon’? “Al jaren geen werk meer, dus stempel ik nu” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe vaak zouden ‘F.C. De Kampioenen’ en ‘De Kotmadam’ al herhaald zijn? Iedereen is de tel kwijt, terwijl ‘Verschoten & Zoon’ nu pas aan z’n allereerste herhaling toe is. Aron Wade (53), David Michiels (47) en Ann Hendriks (60) speelden alledrie in de reeks en zijn aangenaam verrast. Maar hoe is het hen na de opnames vergaan? ‘Dag Allemaal’ sprak met de drie acteurs: “Het is triest, maar bedelen voor een rol ga ik niet doen.”
  [naar artikel]
 18. GEZIEN? ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Plots had Tom Waes hetzelfde gevoel voor humor als een echte geschiedenisleerkracht” (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste dag van het jaar pakte Eén meteen uit met een van z'n meest prestigieuze tv-projecten. In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ dompelt Tom Waes ons tien weken lang onder in de rijke geschiedenis van onze contreien. In episode één belandde de presentator in de prehistorie, samen met enkele acteurs die scènes uit het tijdperk naspeelden. De opnames waren een huzarenstukje en mochten een aardige duit kosten, maar zorgde dat ook voor een eindresultaat dat de traditionele, duffe schooltelevisie kon overstijgen? “Ontzettend interessant, maar de ietwat knullige toneeltjes waren voorlopig een overbodige ingreep.”
  [naar artikel]
 19. Musicalwereld gefrustreerd over Studio 100-productie ‘Les Misérables’: “Ik had zelfs niet gehoord dat er audities waren” (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Studio 100 brengt de musical ‘Les Misérables’ naar Vlaanderen, met voorstellingen in Antwerpen en Gent. Al zullen er slechts drie Vlaamse acteurs op het podium staan: Jonas Van Geel (37), Ianthe Tavernier (34) en Nordin De Moor (37). De rest van de hoofdrollen wordt door Nederlanders gespeeld. Iets waar collega’s in het vak niet over te spreken zijn. “Het is gewoon gênant”, klinkt het in ‘TV Familie’. Vooral het feit dat enkel bekende koppen kans maakten, zorgt voor frustratie. “ Het is erg om te zien hoe de acteurs in het ensemble soms de hoofdrolspelers van het podium blazen.”
  [naar artikel]
 20. Bompa’s in ‘Belgium’s got talent’ blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’: “Zelfs bij VTM wisten ze van niets” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers. “Dat soort humor, dat zie je niet vaak meer.”
  [naar artikel]
 21. 'Het verhaal van Vlaanderen' deels betaald door N-VA: "Propaganda? Echt waar, allemaal zever!” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 22. Soaps steeds dodelijker: “Niks met besparingen op acteurs te maken” (28/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Familie’ nam onlangs afscheid van Iris, Peter en Marie-Rose. Bij ‘Thuis’ is het einde verhaal voor Tania en Robrecht. De soap-overlijdens lijken elkaar sneller dan ooit op te volgen. Een bewuste keuze van de makers voor meer drama? Besparingen op acteurs? Of gewoon toevallig?
  [naar artikel]
 23. “Geschiedenis of propaganda?” Ook The Guardian fileert ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ en zwengelt het debat weer aan (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als u dacht dat de storm rond “Het Verhaal van Vlaanderen” intussen was gaan liggen, had u het goed mis. De Britse kwaliteitskrant The Guardian heeft namelijk zo zijn vragen bij VRT-serie. “Geschiedenis of propaganda?” klinkt het aan de overkant van het kanaal.
  [naar artikel]
 24. Historicus Bruno De Wever - broer van Bart - over ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’: “Ik zie het verband met de Vlaamse canon” (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met wekelijks ruim 1,5 miljoen kijkers is ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ een dikke hit. Het doet professor Bruno De Wever (62), broer van N-VA-voorzitter Bart (52), deugd dat zijn vak plots zo sexy is, maar hij heeft z’n bedenkingen. “Ik heb van meet af gezegd dat ik niet zou meewerken”, vertelt hij in Dag Allemaal, waar hij de reeks onder de loep neemt. “De essentie van geschiedenisonderwijs is kritisch denken. Niet de Vlaamse identiteit versterken.”
  [naar artikel]
 25. Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland smelt en zwijmelt voor Tom Waes. Na de kennismaking in ‘Undercover’ flirtte ‘Reizen Waes’ met de kijkcijfersrecords op zondagavond en nu nestelt onze landgenoot zich er met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenomeerde tv-recensente Angela De Jong. “Dat programma wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” En naast zijn charmes heeft hij er nog één bijzonder verrassend wapen. “Ik schaam me dat dat nog niet gebeurd is,” klinkt het bij een bekende media-journalist.
  [naar artikel]
 26. "Niemand weet waar ze nu vertoeft": zo gaat het nog met de acteurs uit de beginjaren van 'Familie' (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Al dertig jaar lang kunnen VTM-kijkers de avonturen van de familie Van den Bossche volgen in de moeder aller Vlaamse soaps: ‘Familie’. In die periode trokken al heel wat acteurs de deur achter zich dicht. Maar wat is er van hen geworden? En hoe blikken zij terug op die jaren? Van onvindbaar in India tot jurist in Spanje: dit zijn de vergeten gezichten uit ‘Familie’. “Sommige acteurs kregen echt sterallures.”
  [naar artikel]
 27. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ scoort ook in Nederland: “Omdat Tom Waes het presenteert, niet omdat het ons zo interesseert” (01/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Nederland gaat helemaal overstag voor Tom Waes (54). De tv-maker en acteur was er al populair dankzij ‘Reizen Waes’ en de serie ‘Undercover’ en scoort er nu ook met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. “Niet omdat jullie geschiedenis ons zo interesseert, maar omdat Tom het presenteert.”
  [naar artikel]
 28. “Een paard alleen is altijd ongelukkig”: Vlaanderen telt te veel eenzame dieren (21/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Tienduizenden paarden in Vlaanderen leven zonder contact met soortgenoten. En dat moet anders, zeggen experten dierenwelzijn. “Paarden kunnen niet zonder sociaal contact. Een paard alleen is per definitie ongelukkig.”
  [naar artikel]
 29. Waarom Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland zwijmelt voor Tom Waes (54). Nadat eerder ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ een groot succes waren, nestelt onze landgenoot zich er nu ook met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenommeerde tv-recensente Angela De Jong, “dat wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” Waarom is de oer-Vlaamse Waes zo populair bij onze noorderburen? Naast zijn charmes heeft hij een paar bijzondere wapens, zo blijkt. “Toen Tom en zijn vriendin uit elkaar gingen, stond dat hier in alle grote showbizzmagazines.”
  [naar artikel]
 30. Rel tussen Tom Van Grieken en prof van ‘Verhaal van Vlaanderen’: “Mijn grootouders schoten fascisten dood” (09/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de universiteit van Gent vond afgelopen dinsdag een incident plaats tussen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en professor Jan Dumolyn (Ugent), de historicus die enigszins bekend werd door zijn medewerking aan ‘Het Verhaal van Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 31. Tienermeisjes gaan joyriden met... paarden: “Zonder helm of zadel, levensgevaarlijk” (24/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Everberg hebben twee tienermeisjes woensdag twee paarden uit een weide gehaald om er vervolgens doodleuk anderhalf uur mee door het dorp te wandelen. De eigenares confronteerde de meisjes met hun wangedrag en kreeg te horen ‘dat ze gewoon graag paard rijden’. En wat blijkt? Ze waren niet aan hun proefstuk toe.
  [naar artikel]
 32. Wij bezoeken de set van ‘Dertigers’: “Scenaristen hebben het superspannend gemaakt” (26/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Geen zomervakantie voor de acteurs van ‘Dertigers’: nog tot september wordt het volgende seizoen ingeblikt van de populaire VRT1-reeks. Wij bezochten exclusief de set in Meise en kregen een vooruitblik op de nieuwe afleveringen. Kiest Jonas voor Laura of Ruben? Hoe zit het met de liefdesperikelen van de andere dertigers? En hoe vergaat het de acteurs zelf? “Ik had schrik om het moederschap en mijn job te kunnen blijven combineren.”
  [naar artikel]
 33. Gentse paarden rijden niet uit (26/07/2018 - Metro)
  In Gent zullen toeristen tot minstens morgen geen ritjes kunnen maken in een huurkoets. De paarden rijden er niet uit door de drukkende hitte. Ook in Oostende en Brugge werden maatregelen genomen en worden de rondritten ’s middags enkele uren onderbroken. In Gent verzamelen de dieren doorgaans op het Sint-Baafsplein, maar bij felle zon kunnen de dieren ook rusten onder de stadshal, waar schaduw is. Maar de uitbater kiest ervoor om minstens tot morgen geen paarden te laten rijden doorheen het historische centrum van de stad. bron: Belga Het bericht Gentse paarden rijden niet uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Tom Waes geeft ons les in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Wat de geschiedenis ons leert? Dat we grote lomperiken zijn” (24/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Is dat daar een gierzwaluw die ik op de achtergrond hoor? Dat mag niet, die waren hier 2.000 jaar geleden nog niet.” Om maar te zeggen: er is veel werk, tijd én expertise gekropen in de prestigieuze docureeks Het verhaal van Vlaanderen. Daarin laat Tom Waes (54) de eerste tien weken van 2023 de geschiedenisleraar in zichzelf volledig los. “Ik ben altijd zenuwachtig bij een nieuw programma, maar dit is toch nog andere koek. Het verhaal van Vlaanderen is veel meer dan entertainment. Deze serie doet er echt toe.”
  [naar artikel]
 35. "Sommige acteurs kregen echt sterallures": zo gaat het nog met de acteurs uit de beginjaren van 'Familie' (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  7.000 afleveringen op dertig jaar tijd en nog lijkt er geen sleet op de VTM-soap ‘Familie’. Al heeft de soap wel al wat personeelswissels doorgemaakt. Wat is er geworden met de acteurs uit de beginjaren van ‘Familie’? Hoe blikken zij terug op die jaren? Van onvindbaar in India tot jurist in Spanje: dit zijn de vergeten gezichten uit ‘Familie’. “Niemand weet waar ze nu vertoeft.”
  [naar artikel]
 36. 18-jarige Axl wint zesde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’: “Na de finale ben ik keihard beginnen wenen” (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het zesde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ zit erop. De jongste telg Axl Bijnens (18) gaat aan de haal met de hoofdprijs en kroont zich tot ‘Beste Bakker’. “Ik kom uit een echte horecafamilie”, verklapt hij in ‘Dag Allemaal’. Hij vertelt ook over het zware parcours en zijn toekomstplannen. “Ik hoop bakken te kunnen combineren met mijn andere passie.”
  [naar artikel]
 37. Caroline Maes en Jo Hens niet blij met heftige verhaallijn in ‘Familie’: “Dit is heel zwaar thema voor een soap” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al weken een heftige verhaallijn in ‘Familie’: na een bijna-doodervaring zoekt Niko (Jo Hens) telkens het gevaar op om te kunnen terugkeren naar die emotie. Hij komt zo in een vechtclub terecht, wat zorgt voor zeer ongewone scènes in de reeks. Maar de bijna-doodervaring is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Toch hebben de scenaristen acteurs Jo Hens en Caroline Maes (Mieke) moeten overtuigen van deze storyline. “Het is zwaar verhaal voor een dagelijkse soap. De kijker wil af en toe ook iets leuks”, vertellen ze aan Showbits.
  [naar artikel]
 38. “Ik ben niet bang voor een burn-out, maar ik blijf waakzaam”: Tom Waes beleefde door ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een zwaar jaar (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “‘Ik werkte jaren achter de schermen voor mensen als Bart De Pauw en Mark Uytterhoeven. Dat helpt om op een volwassen manier met beroemdheid om te gaan.” Gelukkig maar, want nu hij weer elke zondag op tv komt met ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, zit anoniem over straat lopen er voor Tom Waes (54) meer dan ooit niet meer in. In Dag Allemaal vertelt hij honderduit over z’n nieuwe programma, z'n erg drukke leven en z'n visie op beroemd zijn. “Ik kom vaak kinderen tegen die zeggen dat ze beroemd willen worden. Dan denk ik: ben je zeker?”
  [naar artikel]
 39. Brussel bant paardenkoetsen: “Je zal ze wel nog zien rijden, alleen... zonder paarden” (29/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2024 is het einde verhaal voor de herkenbare paardenkoetsen in Brussel. Al jaren vervoeren ze bezoekers over iconische plekken zoals de Grote Markt, maar binnenkort worden ze vervangen door elektrische exemplaren. Uitbater Thibaut Dantine wijst op de logistieke moeilijkheden, maar ook op een mentaliteitswijziging. “Er groeit steeds meer kritiek op bedrijven die geld verdienen met dieren, terwijl onze paarden goed verzorgd werden.”
  [naar artikel]
 40. KIJK. “Hij handelde uit emotie”: kwade buurman verstoort amateurvoetbalmatch door met scooter veld op te rijden (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  En plots doemt een scooter een voetbalveld op. In Nederland verstoorde een gefrustreerde buur een amateurwedstrijd tussen Veenhuizen en Vitesse ‘63. De man was boos omdat zijn paarden schrokken van het vuurwerk dat voor de match werd afgestoken en ging op z’n brommer verhaal halen. Door een nare herinnering werd het de Nederlander even te veel.
  [naar artikel]
 41. Acteurs over opnames nieuwe reeks 'House of the Dragon’: “De vorken op de set waren belachelijk” (21/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag gaat op Streamz ‘House of the Dragon’ in première. Dat is een prequel op de immens populaire serie ‘Game of Thrones’. De serie speelt zich 200 jaar vroeger af, met andere personages en verhaallijnen, maar de wereld van ‘House of the Dragon’ lijkt wel heel erg op zijn populaire voorganger. De acteurs keken hun ogen uit toen ze voor het eerst de set betraden. “Ik heb nog nooit op zo’n set gestaan”, vertelt acteur Paddy Considine. “Er is zoveel aandacht voor de details.”
  [naar artikel]
 42. ‘De Wagner-leider behandelt zijn manschappen als wegwerpmateriaal en stuurt ze onbeschermd het slagveld op. Hallucinant’ (16/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Franse website stuurt wegenvignet van reizigers uit Putte naar… ‘Hoer’: “Let goed op” (03/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Puttenaars die deze zomer naar Frankrijk rijden, letten beter goed op wanneer ze hun wegenvignet aanvragen. Een fout in de Franse site zorgt ervoor dat het aangevraagde vignet naar ‘Hoer’ gestuurd wordt, waar dat ook mag zijn...
  [naar artikel]
 44. Brussel bant paardenkoetsen uit het straatbeeld: “Je zal ze wel nog zien rijden, alleen... zonder paarden” (29/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2024 is het einde verhaal voor de herkenbare paardenkoetsen in Brussel. Al jaren vervoeren ze bezoekers over iconische plekken zoals de Grote Markt, maar binnenkort worden ze vervangen door elektrische exemplaren. Uitbater Thibaut Dantine wijst op de logistieke moeilijkheden, maar ook op een mentaliteitswijziging. “Er groeit steeds meer kritiek op bedrijven die geld verdienen met dieren, terwijl onze paarden goed verzorgd werden.”
  [naar artikel]
 45. Stuurt Rusland soldaten naar het front met valse kogelvrije vesten? “Misschien vechten ze met airsoftgeweren in Oekraïne” (19/10/2022 - Express)
  Nu Russische soldaten die in september werden opgeroepen naar het slagveld worden gestuurd, blijkt dat velen onder hen ondermaats zijn uitgerust. De essentie: Russische soldaten worden naar het slagveld gestuurd met oude, kapotte en in sommige gevallen zelfs valse kogelvrije vesten.  In 2017 kondige het Russische leger vol trots aan dat het zo’n 200.000 kogelvrije […]
  [naar artikel]
 46. “In het begin werden we vaak uitgelachen”: drie generaties acteurs over 30ste verjaardag van ‘Familie’ (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week blaast ‘Familie’ dertig kaarsen uit. Daarom gunnen drie generaties acteurs - Annie Geeraerts (95), Martine Jonckheere (65) en Yanni Bourguignon (22) - u een unieke blik achter de schermen van hun ‘Familie’, door de jaren heen. Van de set die instort tot het materiaal van de geluidsman dat in de gracht belandt: de acteurs maakten al heel wat opmerkelijke verhalen mee. “Een paar maanden werk, zeiden ze bij mijn aanwerving. Ik was daar enorm gelukkig mee”, zegt Martine.
  [naar artikel]
 47. ‘Succession’-acteur Brian Cox: “Staking acteurs kan tot einde van het jaar duren” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Brian Cox (77) denkt dat de staking van acteurs in Hollywood “heel onaangenaam” kan worden en dat het lang kan duren voordat het geschil is opgelost. Dat zei de Schotse acteur in gesprek met ‘Sky News’. De ‘Succession’-ster denkt dat het tot het einde van het jaar zou kunnen duren voordat de staking voorbij is.
  [naar artikel]
 48. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwinnaar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin” (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn ogen blinken als de Ronde ter sprake komt - niet die van Frankrijk, wel die van bij ons. Tadej Pogacar haalt de komende tien dagen zijn koershart op. Eerst in Harelbeke en daarna van de Grote Markt in Brugge tot aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ toegespitst op een 24-jarige Sloveen.
  [naar artikel]
 49. Wat vonden ‘Thuis’-acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans zelf van de seizoensfinale? "Ik was niet voorbereid op die scène” (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Thuis’-kijkend Vlaanderen zat gisteren op het puntje van hun stoel, want de seizoensfinale van de populairste soap van Vlaanderen zorgde letterlijk voor vonken. Na een wekenlange undercoveroperatie kwam de verhaallijn tussen Chris en Tim eindelijk tot een hoogtepunt. Acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans blikken samen met Showbits-reporter Senne terug op ‘de spannendste seizoensfinale tot nu toe’.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy