Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]
Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.” [naar artikel]
Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]
Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne en Ferdy Debecker van Eyckerhof in Hingene blijven vandaag weg van de Michelin-uitreiking. Ze kregen telefoon dat ze een ster verliezen. Allebei hadden ze al pensioenplannen, waarvan de culinaire gids op de hoogte was. Het lijkt een duidelijk statement: je sterren zijn geen levensverzekering, maar je moet ze waard zijn tot je allerlaatste service. [naar artikel]
Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne en Ferdy Debecker van Eyckerhof in Hingene blijven vandaag weg van de Michelin-uitreiking. Ze kregen telefoon dat ze een ster verliezen. Allebei hadden ze al pensioenplannen, waarvan de culinaire gids op de hoogte was. Het lijkt een duidelijk statement: je sterren zijn geen levensverzekering, maar je moet ze waard zijn tot je allerlaatste service. [naar artikel]
De vier Wase sterrenrestaurants ’t Hofke van Bazel, ’t Korennaer in Sint-Niklaas, Sense in Waasmunster en Fleur de Lin in Zele behouden hun Michelinster. Dat maakten de inspecteurs van de prestigieuze culinaire gids Michelin maandagmiddag bekend. Al blijft het toch altijd in spanning afwachten, zeker omdat dit jaar bekend raakte dat enkele chefs hun ster kwijtraakten. [naar artikel]
De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter Keersmaekers (60) uit Boechout. Negentien jaar lang was zijn De Schone van Boskoop een gewaardeerde sterrenzaak, tot die sterrenhemel plots op zijn hoofd viel. Het heeft tien jaar geduurd, maar nu voelt de chef zich klaar om op die keiharde periode terug te blikken. “Het doet verschrikkelijk veel pijn als je ze verliest, maar het gaat ook zonder ster”, zegt hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.