Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Zo immens is de druk voor topchefs: “Hij zei dat hij liever niet meer zou leven na verlies van Michelinster”

23/01/2023 - 13:22
"Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zo immens is de druk voor topchefs: “Hij zei dat hij liever niet meer zou leven na verlies van Michelinster” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]


2. Deze 10 Belgische restaurants kregen een groene Michelinster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.” [naar artikel]


3. Na slapeloze nachten kookt onze man voor drie Limburgse topchefs: “Michelinster is ook een vloek” (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]


4. Deze Vlaamse topchefs verliezen vlak voor hun pensioen Michelinster: “Ik had dat telefoontje niet verwacht” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne en Ferdy Debecker van Eyckerhof in Hingene blijven vandaag weg van de Michelin-uitreiking. Ze kregen telefoon dat ze een ster verliezen. Allebei hadden ze al pensioenplannen, waarvan de culinaire gids op de hoogte was. Het lijkt een duidelijk statement: je sterren zijn geen levensverzekering, maar je moet ze waard zijn tot je allerlaatste service. [naar artikel]


5. Deze Vlaamse topchefs verliezen vlak voor hun pensioen Michelinster: ‘Ik had dat telefoontje niet verwacht’ (13/03/2023 - De Standaard)

Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne en Ferdy Debecker van Eyckerhof in Hingene blijven vandaag weg van de Michelin-uitreiking. Ze kregen telefoon dat ze een ster verliezen. Allebei hadden ze al pensioenplannen, waarvan de culinaire gids op de hoogte was. Het lijkt een duidelijk statement: je sterren zijn geen levensverzekering, maar je moet ze waard zijn tot je allerlaatste service. [naar artikel]


6. Vier topchefs uit het Waasland behouden hun Michelinster: “Het blijft altijd spannend, restaurant waar ik vroeger werkte is zelfs ster kwijt” (13/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

De vier Wase sterrenrestaurants ’t Hofke van Bazel, ’t Korennaer in Sint-Niklaas, Sense in Waasmunster en Fleur de Lin in Zele behouden hun Michelinster. Dat maakten de inspecteurs van de prestigieuze culinaire gids Michelin maandagmiddag bekend. Al blijft het toch altijd in spanning afwachten, zeker omdat dit jaar bekend raakte dat enkele chefs hun ster kwijtraakten. [naar artikel]


7. Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken” (19/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter Keersmaekers (60) uit Boechout. Negentien jaar lang was zijn De Schone van Boskoop een gewaardeerde sterrenzaak, tot die sterrenhemel plots op zijn hoofd viel. Het heeft tien jaar geduurd, maar nu voelt de chef zich klaar om op die keiharde periode terug te blikken. “Het doet verschrikkelijk veel pijn als je ze verliest, maar het gaat ook zonder ster”, zegt hij. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!