De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

CEO Google verdedigt massale aanwervingen tijdens coronapandemie: “We hebben toen beslissingen genomen die in lijn lagen met onze groeiverwachtingen”

Express

24/01/2023 - 12:23

Sundar Pichai, CEO van Alphabet (het moederbedrijf van Google), gaf tijdens een vergadering meer details over de herstructureringen. De techgigant liet vorige week weten dat 12.000 werknemers hun job zullen verliezen. De ontslaggolf komt er nadat het bedrijf talloze mensen heeft aangeworven tijdens de coronapandemie. In het nieuws: Pichai verdedigde tijdens een vergadering, die de […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alexander De Croo: “Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta” (17/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Tijdens Covid hebben we beslissingen moeten nemen die niet de eenvoudigste waren. Ben ik de politiek in gegaan om te bepalen hoeveel mensen u bij u thuis mag ontvangen? Om een avondklok in te stellen? Nee, dat is tegengesteld aan alles waar ik voor sta.” Dat zei eerste minister Alexander De Croo tijdens het congres dat zijn partij zaterdag hield in Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. Alexander De Croo: “Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta” (18/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Tijdens Covid hebben we beslissingen moeten nemen die niet de eenvoudigste waren. Ben ik de politiek in gegaan om te bepalen hoeveel mensen u bij u thuis mag ontvangen? Om een avondklok in te stellen? Nee, dat is tegengesteld aan alles waar ik voor sta.” Dat zei eerste minister Alexander De Croo tijdens het congres dat zijn partij zaterdag hield in Antwerpen.
  [naar artikel]
 3. Alexander De Croo: “Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta” (17/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Tijdens Covid hebben we beslissingen moeten nemen die niet de eenvoudigste waren. Ben ik de politiek in gegaan om te bepalen hoeveel mensen u bij u thuis mag ontvangen? Om een avondklok in te stellen? Nee, dat is tegengesteld aan alles waar ik voor sta.” Dat zei eerste minister Alexander De Croo tijdens het congres dat zijn partij zaterdag hield in Antwerpen.
  [naar artikel]
 4. Is Google de volgende techgigant in het rijtje? Werknemers vrezen massale ontslagen (23/11/2022 - Express)
  Nu massale ontslagen de grotere technamen treffen, zijn sommige werknemers van Google bezorgd dat zij de volgende zijn, dat meldt CNBC. In het nieuws: Leidinggevenden van moederbedrijf Alphabet hebben benadrukt dat de “focus” moet worden aangescherpt, dat de kosten van projecten omlaag moeten en dat het bedrijf 20 procent efficiënter moet worden. Er is ook […]
  [naar artikel]
 5. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.
  [naar artikel]
 6. Vaste aanwervingen fors in de lift: “Belgische arbeidsmarkt hersteld van coronacrisis” (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vaste aanwervingen fors in de lift: “Belgische arbeidsmarkt hersteld van coronacrisis” Hr-dienstverlener Acerta ziet sinds mei een forse stijging van het aantal nieuwe contracten van onbepaalde duur op de Belgische arbeidsmarkt. Vooral kleinere kmo’s werven massaal vast personeel aan. Dat het aantal nieuwe vaste aanwervingen de voorbije maanden hoger lag dan in het coronajaar 2020, mag niet verbazen. De arbeidsmarkt was toen bevroren. In 2021 noteert […] Lees dit artikel: Vaste aanwervingen fors in de lift: “Belgische arbeidsmarkt hersteld van coronacrisis”
  [naar artikel]
 7. De Croo: “Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta” (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  "Tijdens Covid hebben we beslissingen moeten nemen die niet de eenvoudigste waren. Ben ik de politiek in gegaan om te bepalen hoeveel mensen u bij u thuis mag ontvangen? Om een avondklok in te stellen? Nee, dat is tegengesteld aan alles waar ik voor sta." Dat heeft eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) gezegd tijdens het congres dat zijn partij zaterdag hield in Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. STVV-coach Bernd Hollerbach na hetze over VAR: “Ik kan die beslissingen niet blijven accepteren” (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdagavond wacht Anderlecht al voor STVV. Maandagmiddag tijdens zijn persbabbel ging coach Bernd Hollerbach er vanuit dat hij in Brussel gewoon op de bank zal zitten. Van zijn schorsing had hij nog niks vernomen. “Beslissingen zoals afgelopen zaterdag genomen zijn, zal ik nooit accepteren”, aldus Hollerbach. “STVV wordt verarscht, opgelicht.”
  [naar artikel]
 9. Minister Peeters verdedigt tariefaanpassing De Lijn: “Veel lager tarief dan in andere landen” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) verdedigt de aanpassing van de tarieven bij vervoersmaatschappij De Lijn. Dat de prijs voor het goedkoopste ticket voor een enkele rit met 25 procent stijgt, moet volgens de minister vooral zorgen voor “uniformiteit en eenvoud”. Die uniforme prijs blijft volgens haar ook “veel lager dan die in omliggende regio’s en landen”, zo zei ze in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 10. Corona kostte De Lijn ruim 113 miljoen euro in 2021, “We hebben plan voor vergroening van bussen, nu de middelen nog” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn wil de komende jaren fors inzetten op de vergroening van zijn bussen. Ondertussen slepen de onderhandelingen over een nieuw openbaredienstcontract met de Vlaamse regering aan en hoopt de openbaarvervoermaatschappij tegen de zomer op duidelijkheid. “We hebben een plan en nu moeten we natuurlijk de middelen krijgen om het uit te voeren”, zei directeur-generaal Ann Schoubs bij de voorstelling van het jaarverslag. Uit dat verslag blijkt ook dat de coronapandemie De Lijn vorig jaar 113,3 miljoen euro heeft gekost.
  [naar artikel]
 11. Google gaat minder mensen aanwerven in economisch onzekere tijden (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alphabet Inc., het moederhuis van internetreus Google, gaat de aanwervingen verminderen voor de rest van dit jaar. De beslissing is genomen nu het economisch klimaat onzeker is en een recessie niet uitgesloten. Dat heeft CEO Sundar Pichai geschreven in een e-mail aan de werknemers.
  [naar artikel]
 12. Fauci: “Hopelijk hebben de Verenigde Staten tegen de lente van 2022 de coronapandemie grotendeels onder controle” (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fauci: “Hopelijk hebben de Verenigde Staten tegen de lente van 2022 de coronapandemie grotendeels onder controle” Anthony Fauci, een prominente viroloog en adviseur van het Witte Huis, heeft maandagnacht gezegd dat hij hoopt dat de Verenigde Staten (VS) tegen de lente van 2022 de coronapandemie grotendeels onder controle zullen hebben. “Als dat lukt, kunnen we stelselmatig het normale leven opnieuw opstarten”, klonk het tijdens een interview met CNN. “Als we deze […] Lees dit artikel: Fauci: “Hopelijk hebben de Verenigde Staten tegen de lente van 2022 de coronapandemie grotendeels onder controle”
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse politie arresteert man die massale schietpartij “in Las Vegas-stijl” beraamde (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in de Verenigde Staten heeft zondag een 37-jarige man opgepakt die zou hebben gedreigd met een massale schietpartij “in Las Vegas-stijl”. In die stad vielen in 2017 zestig doden en ruim vierhonderd gewonden toen een schutter vanuit het raam van een hotelkamer het vuur opende op een muziekfestival.
  [naar artikel]
 14. Jeugd en Muziek eert overleden dirigent met fotoboek (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het lenteconcert van het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek in het CCHa heeft violiste Maria-Laure Custers samen met enkele andere leden van het orkest een gedenkboek overhandigd aan Marjolijn Vanmechelen, de weduwe van Dirk Decaluwe. “Dirk is jarenlang onze fantastische dirigent geweest”, zegt de voorzitter van het oudercomité Roger Custers. “In maart 2020, net voor het uitbreken van de coronapandemie, is hij overleden en daardoor hebben we geen afscheid van Dirk kunnen nemen. Daarom heeft Marie-Laure het initiatief genomen om een fotoboek over onze betreurde dirigent samen te stellen.” Tijdens het eerste deel van het concert presenteerde zijn opvolger Wouter Lenaerts ook een diareportage over dit fotoboek.”
  [naar artikel]
 15. Verlinden verdedigt “ingewikkelde” burgerbevraging: “Dit is ook gevolg van onze complexe staatsstructuur” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden (CD&V) verdedigt de online burgerbevraging die eerder deze week werd gelanceerd. Ze geeft toe dat die complex kan overkomen, maar dat heeft volgens haar ook te maken met de complexiteit van onze staatsstructuur.
  [naar artikel]
 16. Klimatoloog van Ypersele: "COP26 beslissingen zijn veel meer dan blabla, maar zijn ruim onvoldoende” (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissingen die genomen zijn tijdens de COP26 in Glasgow, zullen helpen bij de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) zondag gezegd. Volgens hem gaat het om “een stap in de goede richting”. “Het is veel meer dan blabla, maar ruim onvoldoende”, concludeert hij.
  [naar artikel]
 17. Steeds meer start-ups hanteren mantra “Don’t be Google” (16/02/2022 - Express)
  Enkele techbedrijven willen zich profileren door “niet te zijn zoals Google”. Ze zetten zich daarmee af tegen vermeende privacyschendingen van Google Analytics, een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen. Google’s slogan was vroeger “Don’t be evil”, wees niet kwaadaardig. In 2015, nadat Google zijn bedrijfsnaam veranderde in Alphabet, veranderde de slogan […]
  [naar artikel]
 18. Peeters verdedigt tariefaanpassing De Lijn: “Er zijn weinig landen en regio’s waar men tegen dit tarief kan rijden” (16/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters verdedigt de aanpassing van de tarieven bij vervoersmaatschappij De Lijn. Dat de prijs voor het goedkoopste ticket voor een enkele rit met 25 procent stijgt, moet volgens de Open Vld-minister vooral zorgen voor “uniformiteit en eenvoud”. Die uniforme prijs blijft volgens haar ook “veel lager dan omliggende regio’s en landen”, zo antwoordde ze in het Vlaams Parlement op vragen van Wim Verheyden (Vlaams Belang), Els Robeyns (Vooruit) en Jos D’Haese (PVDA).
  [naar artikel]
 19. REACTIES. Gemengde reacties na beslissingen van Overlegcomité: “Pijnlijk, maar ingrijpen is nodig” (22/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er wordt zoals steeds gemengd positief en negatief gereageerd op de beslissingen die de regeringen van ons land genomen hebben op het Overlegcomité. Bioscoopketen Kinepolis is bijvoorbeeld misnoegd, terwijl de Federatie van Huwelijksleveranciers best tevreden is.
  [naar artikel]
 20. REACTIES. Gemengde reacties na beslissingen van Overlegcomité: “Pijnlijk, maar ingrijpen is nodig” (22/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er wordt zoals steeds gemengd positief en negatief gereageerd op de beslissingen die de regeringen van ons land genomen hebben op het Overlegcomité. Bioscoopketen Kinepolis is bijvoorbeeld misnoegd, terwijl de Federatie van Huwelijksleveranciers best tevreden is.
  [naar artikel]
 21. REACTIES. Gemengde reacties na beslissingen van Overlegcomité: “Pijnlijk, maar ingrijpen is nodig” (22/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er wordt zoals steeds gemengd positief en negatief gereageerd op de beslissingen die de regeringen van ons land genomen hebben op het Overlegcomité. Bioscoopketen Kinepolis is bijvoorbeeld misnoegd, terwijl de Federatie van Huwelijksleveranciers best tevreden is.
  [naar artikel]
 22. Rector Antwerpse universiteit reageert op kritiek van minister Weyts op schorsing medewerkers: “Moesten wel ingrijpen” (07/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Herman Van Goethem, de rector van de universiteit van Antwerpen, verdedigt de maatregelen die de universiteit heeft genomen tegen twee medewerkers die zich racistisch zouden hebben uitgelaten tijdens een opgenomen gesprek. “Omdat de beelden openbaar werden gemaakt, moest de universiteit wel ingrijpen.”
  [naar artikel]
 23. Google verdedigt zoekalgoritme op verjaardag (26/09/2018 - De Tijd)
  16:15 Op de 20ste verjaardag van zijn zoekmotor presenteert Google een hoop nieuwe manieren waarop het ons informatie wil voorschotelen. Tegelijk verdedigt het bedrijf zich tegen kritiek over privacy en voo...
  [naar artikel]
 24. Coronapandemie overheerst populairste Google-zoektermen in 2020 (09/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niet onverwacht hebben we dit jaar het meest onderwerpen rond de coronapandemie gegoogeld. Dat blijkt uit de meest populaire Google-zoektermen voor ons land van 2020, die de zoekgigant woensdag bekendmaakte. Ook de Amerikaanse verkiezingen, sport en Vlaamse televisie bleven ons boeien.
  [naar artikel]
 25. De Lijn wordt opgesplitst: in deze 'vervoerregio' valt jouw gemeente (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering keurde zaterdag, tijdens de marathonvergadering waarin 180 beslissingen werden genomen, ook een ingrijpende hervorming van De...
  [naar artikel]
 26. “Sommige beslissingen waren onbegrijpelijk”: arbitrage zwaar onder vuur na dubieuze beslissingen tijdens openingsmatch Standard-AA Gent (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij AA Gent waren ze niet te spreken over ref Lawrence Visser en VAR Arthur Denil. “Ik moet oppassen met wat ik zeg, anders kan ik nog geschorst worden”, begon Sven Kums cynisch. “Kijk, voor de competitiestart krijg je uitleg over bepaalde fases tijdens een meeting. Toen is gezegd dat het altijd penalty is als een speler hands maakt met een armbeweging, weg van het lichaam en naar de bal. Dat was nu toch het geval bij mijn vrijschop en Emond? De ref zei dat het voor hem duidelijk geen strafschop was. De VAR werd niet gecontacteerd en greep ook zelf niet in. Nochtans zijn de richtlijnen duidelijk, toch? Ik kan dit niet begrijpen.”
  [naar artikel]
 27. De Lijn wordt opgesplitst: ontdek hier in welke 'vervoerregio' uw gemeente valt (23/07/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse regering keurde zaterdag, tijdens de marathonvergadering waarin 180 beslissingen werden genomen, ook een ingrijpende hervorming van De Lijn goed. Het openbaar vervoer in Vlaanderen zal evolueren van de 'basismobiliteit' nu naar een systeem van 'basisbereikbaarheid'. Om lokale besturen meer inspraak te geven, wordt De Lijn bovendien opgesplitst in vijftien nieuwe 'vervoerregio's'. 
  [naar artikel]
 28. Vertraging bussen en trams van De Lijn in realtime op Google Maps (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie via Google Maps zijn reisweg met bus of tram van De Lijn uitstippelt, ziet voortaan of het voertuig op tijd is of vertraging heeft. De realtime-info van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij is in Google Maps geïntegreerd, zo meldt De Lijn woensdag.
  [naar artikel]
 29. Vertraging bussen en trams van De Lijn in realtime op Google Maps (09/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Wie via Google Maps zijn reisweg met bus of tram van De Lijn uitstippelt, ziet voortaan of het voertuig op tijd is of vertraging heeft. De realtime-info van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij is in Google Maps geïntegreerd, zo meldt De Lijn woensdag.
  [naar artikel]
 30. Topman Wereldgezondheidsorganisatie: “Einde van coronapandemie is in zicht” (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “We hebben ons nooit in een betere positie bevonden om de coronapandemie een halt toe te roepen.” Dat heeft Tedros Adhanom Ghebreyesus, topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), woensdag meegedeeld. “Maar we zijn er nog niet”, waarschuwde hij meteen. Afgelopen week werd het laagste aantal Covid-overlijdens geregistreerd sinds maart 2020.
  [naar artikel]
 31. Topman Wereldgezondheidsorganisatie: “Einde van coronapandemie is in zicht” (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  “We hebben ons nooit in een betere positie bevonden om de coronapandemie een halt toe te roepen.” Dat heeft Tedros Adhanom Ghebreyesus, topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), woensdag meegedeeld. “Maar we zijn er nog niet”, waarschuwde hij meteen. Afgelopen week werd het laagste aantal Covid-overlijdens geregistreerd sinds maart 2020.
  [naar artikel]
 32. Coronapandemie “nog lang niet voorbij”, waarschuwt WHO (12/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De coronapandemie is “nog lang niet voorbij”. Dat heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus dinsdag meegedeeld tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 33. Open brief nachtleven vraagt algemene heropening op 29 januari: “We zitten al lang genoeg op de Titanic zonder orkest” (17/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief vragen ondernemers uit het nachtleven de politiek om een “algemene heropening” op 29 januari 2022. “We vragen om stil te staan bij de gevolgen van de beslissingen die tijdens het Overlegcomité van 26 november 2021 zijn genomen”, klinkt het. Tevens pleiten de briefschrijvers voor een 2G-strategie. Enkel wie gevaccineerd of genezen is, zou binnen mogen.
  [naar artikel]
 34. Open brief nachtleven vraagt algemene heropening op 29 januari: “We zitten al lang genoeg op de Titanic zonder orkest” (17/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  In een open brief vragen ondernemers uit het nachtleven de politiek om een “algemene heropening” op 29 januari 2022. “We vragen om stil te staan bij de gevolgen van de beslissingen die tijdens het Overlegcomité van 26 november 2021 zijn genomen”, klinkt het. Tevens pleiten de briefschrijvers voor een 2G-strategie. Enkel wie gevaccineerd of genezen is, zou binnen mogen.
  [naar artikel]
 35. Klimatoloog over akkoord van Glasgow: “Veel meer dan blabla, maar ruim onvoldoende” (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De beslissingen die genomen zijn tijdens de COP26 in Glasgow, zullen helpen bij de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) zondag gezegd. Volgens hem gaat het om “een stap in de goede richting”. “Het is veel meer dan blabla, maar ruim onvoldoende”, concludeert hij.
  [naar artikel]
 36. Jérémy Cabot, aangewezen als veroorzaker van massale crash: “Stop met het verspreiden van deze compleet foute interpretaties” (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jérémy Cabot was zondag de gebeten hond na afloop van de 108ste editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman van TotalEnergies werd immers door heel wat collega’s verweten de oorzaak te zijn van de massale valpartij in een afdaling, op zowat 60 kilometer van de streep. “Ik heb geen onverantwoorde risico’s genomen.”
  [naar artikel]
 37. Beroep Google tegen Europese boete van 5 miljard dollar gaat van start: “We hebben net voor meer concurrentie op de markt gezorgd” (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Beroep Google tegen Europese boete van 5 miljard dollar gaat van start: “We hebben net voor meer concurrentie op de markt gezorgd” Het Europees Hof van Justitie begint vandaag met de behandeling van het bezwaar van Google tegen een boete van 5 miljard dollar die de techgigant in 2018 kreeg. Volgens Europa stelde Google illegale eisen aan telefoonfabrikanten die een eigen versie van Android wilden maken, maar tegelijk de appwinkel Play Store van Google wilden aanbieden. Google […] Lees dit artikel: Beroep Google tegen Europese boete van 5 miljard dollar gaat van start: “We hebben net voor meer concurrentie op de markt gezorgd”
  [naar artikel]
 38. Experten tevreden over maatregelen: “Als we zo veilig op restaurant kunnen, moeten we dat gewoon doen” (26/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De experten reageren tevreden op de beslissingen die het Overlegcomité dinsdag heeft genomen. Vooral het opnieuw invoeren van het mondmasker en het gebruik van de coronapas kan volgens hen wel degelijk een verschil maken in het stijgend aantal besmettingen. “Wat we nu gehoord hebben, zet de juiste toon”, klinkt het.
  [naar artikel]
 39. “Euro 2021", “Alexander De Croo”, “QVax” en “Nina Derwael”: dit zijn de populairste zoektermen op Google in 2021 (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar deelt Google de meest trending zoekopdrachten. In 2021 moet het coronavirus de eerste plaats laten aan koning voetbal. “Euro 2021" is namelijk de meest trending zoekopdracht van het jaar. Ook werd er vaak gezocht naar onder andere “Peter R. de Vries”, “DMX” en “Jurgen Conings”.
  [naar artikel]
 40. Econoom Geert Noels: “Dat beeld van totale destructie en menselijke wanhoop staat me op het netvlies gebrand” (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Econoom Geert Noels spaarde zijn kritiek niet op het coronabeleid. “De trein der traagheid”, noemde hij het. “Het duurt veel te lang voordat er beslissingen worden genomen.”
  [naar artikel]
 41. Man van operatietafel gehaald om plaats te maken voor coronapatiënt: hoe worden zulke beslissingen genomen? (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De druk op de ziekenhuizen neemt opnieuw toe. Het is maanden geleden dat er nog zoveel patiënten op de dienst intensieve zorg lagen en er moeten opnieuw operaties uitgesteld worden. Zo ook die van Guy Van Rompaey (58). Hij heeft een hersentumor, maar werd van de operatietafel gehaald omdat hij plaats moest maken voor een covid-19-patiënt. Hoe worden zulke beslissingen genomen?
  [naar artikel]
 42. Man van operatietafel gehaald om plaats te maken voor coronapatiënt: hoe worden zulke beslissingen genomen? (04/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De druk op de ziekenhuizen neemt opnieuw toe. Het is maanden geleden dat er nog zoveel patiënten op de dienst intensieve zorg lagen en er moeten opnieuw operaties uitgesteld worden. Zo ook die van Guy Van Rompaey (58). Hij heeft een hersentumor, maar werd van de operatietafel gehaald omdat hij plaats moest maken voor een covid-19-patiënt. Hoe worden zulke beslissingen genomen?
  [naar artikel]
 43. Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen van Overlegcomité: van “onnodige panieksfeer” tot “coronadictatuur” (28/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een “coronadictatuur”.
  [naar artikel]
 44. Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen van Overlegcomité: van “onnodige panieksfeer” tot “coronadictatuur” (28/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een “coronadictatuur”.
  [naar artikel]
 45. Eddy Lipstick deelt keukengeheimen: “Amerikaanse pornosterren moest ik niks uitleggen. Die lagen vanzelf in de juiste houding” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voordat Eddy Lipstick naam zal maken als peetvader van de Vlaamse porno, werkt hij voor zijn internationale broodheren met de grootste pornosterren der aarde. Die hem al gelijk leren hoe fake het er in die business aan toegaat. “Ik heb meegemaakt dat Amerikaanse pornoactrices gewoon lagen te telefoneren tijdens een seksscène”, is één van de vele keukengeheimen op de set. “Dus of ik zelf opgewonden raakte als regisseur...”
  [naar artikel]
 46. Dertigtal jongeren gaan op de vuist aan station van Diksmuide: één mes in beslag genomen, één relschopper opgepakt (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het station van Diksmuide zijn vrijdagavond een 30-tal jongeren op de vuist gegaan. De vechtpartij had wellicht te maken met een eerder incident aan ‘t Saam Cardijn, het vroegere VTI. “Onze ploegen hebben één mes in beslag genomen”, zegt commissaris Wim Merlevede van de politie Polder. “Eén persoon werd gearresteerd toen hij zich tegen de politie keerde.”
  [naar artikel]
 47. Oekraïense Azov-strijders getuigen over de gruwel in Russisch gevangenschap: “We werden psychologisch gebroken” (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele Oekraïense militairen die gevangen zaten in Rusland hebben hun verhaal gedaan over de gruwel die ze moesten ondergaan. De militairen verdedigden enkele maanden de Azov-staalfabriek, maar werden uiteindelijk gevangen genomen. Tijdens hun gevangenschap werden ze fysiek en mentaal gemarteld. “We moesten naakt in de hitte gaan staan en wie zijn hoofd ophief, kreeg onmiddellijk klappen”, vertelt een van de Oekraïense soldaten. Ook de gewonden die niet in het ziekenhuis lagen, werden niet gespaard. “We kunnen ons niet inbeelden wat ze hen hebben aangedaan.”
  [naar artikel]
 48. Onze huisanalist zag Nederland verdiend winnen: “Van Gaal krijgt (voorlopig) alweer gelijk” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Senegal-Nederland werd geen duel om duimen en vingers van af te likken, maar de Nederlandse zege was wel verdiend”, is de visie van onze huisanalist Marc Degryse na de WK-openingsmatch van onze buren. “Hun huidige speelwijze is niet helemaal volgens hun filosofie, maar daar hebben ze in Nederland al even afscheid van genomen.”
  [naar artikel]
 49. OVERZICHT. Eerste beslissingen van Overlegcomité al bekend (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité geeft om 19 uur een persconferentie, maar er sijpelden al enkele beslissingen die daar genomen zijn door naar onze redactie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy