Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants

24/01/2023 - 12:40
"Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]


2. “Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van toprestaurants (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat ‘pijn’ en ‘extreem lijden’ in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]


3. 'Geweld en misbruik zijn schering en inslag in sterrenrestaurants' (23/01/2023 - De Tijd)

19:02 Chefs in de meest gelauwerde restaurants vinden een ‘cultuur van lijden’ noodzakelijk om successen te boeken. Dat zeggen Britse wetenschappers op basis van zes jaar onderzoek bij 62 toprestaurants, oo... [naar artikel]


4. Keukens sterrenrestaurants zijn een wereld van agressie en geweld (09/02/2023 - Express)

In elitekeukens over de hele wereld zijn geweld en agressie aan de orde van de dag. Het lijden wordt door de betrokkenen echter gezien als een noodzakelijk middel om hun ware potentieel te kunnen verwezenlijken. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de University of Cardiff in Wales, gebaseerd op interviews met tweeënzestig chefs van […] [naar artikel]


5. Sterrenrestaurants krijgen steeds jonger cliënteel (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Steeds meer twintigers en dertigers schuiven aan tafel in een sterrenrestaurant om te genieten van het goede leven. Niet alleen jonge koppels ook vriendengroepjes spreken op geregeld tijdstippen af voor een culinaire avond. “Jongeren genieten anders en ze spenderen hun geld anders dan wij vroeger. Ik ben vroeger nooit in een sterrenzaak gaan eten”, zegt patron John Weijnjes van JER in Hasselt. [naar artikel]


6. Dit zijn de sterrenrestaurants in uw buurt (21/11/2016 - De Redactie)

Wilt u een restaurant met een of meer sterren in de nieuwe Michelingids 2017 in uw buurt uitproberen? Op deze kaart vindt u wat u zoekt. [naar artikel]


7. Deze Belgische sterrenrestaurants presenteren de voordeligste rekening (04/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Voor een etentje bij een sterrenrestaurant moet u vaak een serieuze duit ophoesten, al kosten ze u niet allemaal een rib uit het lijf. Het besparingsplatform Flipit zocht uit welke Belgische sterrenrestaurants verhoudingsgewijs het voordeligst zijn. [naar artikel]


8. In deze Belgische sterrenrestaurants betaal je het minste (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Met Moederdag in het vooruitzicht kan je de vrouw die jou op de wereld heeft gezet misschien wel eens meetronen naar een sterrenrestaurant. Toch [naar artikel]


9. KAART. Bekijk hier de sterrenrestaurants in jouw buurt (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Voor drie sterren moet je al jaren in Zedelgem (Hertog Jan) of Kruishoutem (Hof van Cleve) zijn, maar waar liggen de andere 142 restaurants die de jury van de Michelingids bekroonde met één of twee sterren? Bekijk het op de kaart. [naar artikel]


10. IN KAART: Michelin deelt gul sterren uit: dit zijn de sterrenrestaurants in uw buurt (20/11/2017 - De Morgen)

Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst dertien restaurants mogen pronken met een eerste ster. Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun drie Michelinsterren. Ontdek op onderstaande kaart en in de vele tabellen de sterrenrestaurants in jouw buurt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!