Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Humo

Waar bleven Jan Breydel en ‘scilt ende vriend’ in de aflevering over de Guldensporenslag?

24/01/2023 - 14:44
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waar bleven Jan Breydel en ‘scilt ende vriend’ in de aflevering over de Guldensporenslag? (24/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


2. Waarom werd Jan Breydel niet vermeld in ‘Het verhaal van Vlaanderen’-aflevering over de Guldensporenslag? ‘Een bewuste keuze’ (23/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Waar zat Jan Breydel? En andere kritieken over ‘Het verhaal van Vlaanderen’-aflevering over de Guldensporenslag onder de loep (24/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


4. Geen "schild en vriend", wél "Vlaanderen de leeuw" in aflevering over Guldensporenslag: wie of wat bepaalt wat "Het verhaal van Vlaanderen" haalt? (23/01/2023 - VRT NWS)

De iconische uitspraak "schild en vriend" was niet te horen in de aflevering over de Guldensporenslag van "Het verhaal van Vlaanderen". De uitroep "Vlaanderen de leeuw" dan weer wel. Volgens de makers is het toeval dat begrippen als deze wel of niet opduiken, al zijn ook historische argumenten te bedenken. [naar artikel]


5. Jonge historica haalt Jan Breydel van zijn voetstuk: “Hij vocht zelfs niet mee in Guldensporenslag” (11/07/2019 - Het Nieuwsblad)

Op het standbeeld op de Grote Markt van Brugge torent Jan Breydel uit boven Pieter de Coninck. “Onterecht”, zegt de jonge Gentse historica Lisa Demets. “Breydel stond nooit op het slagveld, hij leverde alleen het varkensvlees. De Coninck riskeerde wel zijn leven op de Groeningekouter.” [naar artikel]


6. Voor zijn nazaten een held, voor historici een moordenaar. Wat is echt en verzonnen over Jan Breydel, de Brugse beenhouwer van de Guldensporenslag? (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Was Jan Breydel één van de leiders van het Vlaamse verzet dat op 11 juli 1302 tot de Guldensporenslag leidde, vanavond het onderwerp in ‘Het verhaal van Vlaanderen’? Ja, zegt Michel Breydel (77), nakomeling van de 22ste generatie van de illustere beenhouwer. Nee, zeggen historici: volgens hen was Breydel een dronken vechtersbaas en een moordenaar. Een zoektocht op de grens tussen waarheid en verzinsel. [naar artikel]


7. Waar zat Jan Breydel? En andere kritieken over ‘Het verhaal van Vlaanderen’ over de Guldensporenslag onder de loep (24/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


8. Erg precies legde de’ aflevering over de Guldensporenslag toch niet uit wat er in 1302 gebeurd is (24/01/2023 - Humo)

[naar artikel]


9. Offerfeest: scholen bleven dicht en kinderen bleven thuis (01/09/2017 - VRT NWS)

Vanwege het offerfeest bleven verschillende scholen vandaag dicht. Ze lasten een facultatieve vakantiedag in. In andere scholen was nog niet de helft van de leerlingen vanochtend op het appel. Dat was onder meer het geval in deze school in Sint-Niklaas. [naar artikel]


10. Groot scherm én dj aan Jan Breydel voor match op Antwerp, bij titel rijdt spelersbus naar Jan Breydel (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)

De 18de landstitel wenkt, en Club Brugge laat niets aan het toeval over. Zondag plaatst het een groot scherm aan het Jan Breydelstadion waar de fans de uitmatch op Antwerp samen kunnen volgen. En indien de titel binnen is, houdt de spelersbus na de wedstrijd halt aan Olympia. Om dan samen een (eventueel) volksfeest op gang te trappen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!