De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amokmakers op recreatiedomeinen: waakhond sabelt nationaal toegangsverbod neer

Knack

24/01/2023 - 16:27

De Ster, De Nekker, het Zilvermeer, de Blaarmeersen: stuk voor stuk kwamen de recreatiedomeinen de afgelopen zomers in het nieuws door geweldincidenten. Telkens opnieuw gingen groepen amokmakers, er met elkaar of met andere bezoekers op de vuist. Het noopte de domeinen tot strengere toegangsvoorwaarden, van een verplichte identiteitscheck bij de verkoop van tickets tot het […] The post Amokmakers op recreatiedomeinen: waakhond sabelt nationaal toegangsverbod neer appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. CD&V wil amokmakers nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen opleggen (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar analogie met het stadionverbod in de voetbalwet, wil CD&V een nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen mogelijk maken voor amokmakers. Kamerlid Franky Demon heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend.
  [naar artikel]
 2. Minister Verlinden (CD&V) wil nationaal toegangsverbod voor amokmakers in recreatiedomeinen bekijken (19/06/2022 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil bekijken of er een nationaal toegangsverbod kan komen voor mensen die onrust zaaien in een recreatiegebied. Zo'n maatregel is er al voor voetbalhooligans. Na vechtpartijen in provinciaal domein De Nekker in Mechelen gisteren vraagt de directeur een gedeelde databank voor amokmakers zodat ze op meer plaatsen geweerd kunnen worden.
  [naar artikel]
 3. Antwerps gedeputeerde wil algemene lijst van amokmakers in recreatiedomeinen (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerpse gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen, vraagt de federale overheid om een lijst van amokmakers mogelijk te maken die dan niet meer worden toegelaten in recreatiedomeinen. Het zou gaan om een systeem dat vergelijkbaar is met de stadionverboden in het voetbal. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk voorstel opduikt.
  [naar artikel]
 4. Verlinden wil amokmakers op stranden en in recreatiedomeinen harder aanpakken (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil amokmakers in recreatiedomeinen of op het strand strenger aanpakken. Door de uitbreiding van het plaatsverbod. Tegen de zomer gaat ze daarvoor een regeling uitwerken, verklaarde ze daarover in de Kamer aan Franky Demon (CD&V) en Koen Metsu (N-VA).
  [naar artikel]
 5. Amokmakers riskeren toegangsverbod voor Oude Markt: “Je mag er zeker van zijn dat onze agenten ze zullen herkennen” (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Amokmakers die regelmatig in aanraking komen met de politie op de Oude Markt in Leuven, riskeren vanaf nu een toegangsverbod voor het uitgaanscentrum. Dat is een van de vele maatregelen die het stadsbestuur, politie en vzw Oude Markt invoeren om overlast te beperken.
  [naar artikel]
 6. Amokmakers riskeren toegangsverbod op Oude Markt van Leuven (08/10/2019 - De Morgen)
  Hardnekkige amokmakers riskeren vanaf nu een toegangsverbod op de Oude Markt. Dat hebben het stadsbestuur en de politie zopas bekend gemaakt in Leuven. ‘Het gaat over mensen die gekend zijn bij de politie en herhaaldelijk zwaarwichtige feiten plegen. Voor hen wordt de Oude Markt tijdelijk een no-gozone’, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).
  [naar artikel]
 7. Antwerpse recreatiedomeinen nemen extra maatregelen na vechtpartijen: "Amokmakers komen er niet meer in" (23/06/2022 - VRT NWS)
  Recreatiedomeinen De Nekker in Mechelen, Het Zilvermeer in Mol en De Lilse Bergen in Lille nemen extra maatregelen tegen amokmakers. Dat gebeurt na verschillende vechtpartijen en opstootjes in De Nekker, afgelopen dagen.
  [naar artikel]
 8. Recreatiepas in strijd tegen amokmakers aan zwemvijvers (04/04/2019 - De Morgen)
  Om te verhinderen dat probleemjongeren voor overlast zorgen in recreatiedomeinen willen de uitbaters de toegang tot de zwemvijvers strenger controleren. Een recreatiepasje moet amokmakers weghouden. Minister Turtelboom is het systeem niet ongenegen. Gisteren was er nog een vechtpartij op een bus met jongeren die van zo’n domein kwamen.
  [naar artikel]
 9. Amokmakers riskeren toegangsverbod voor Oude Markt in Leuven (08/10/2019 - De Standaard)
  Personen die regelmatig in aanraking komen met de politie op de Oude Markt in Leuven, riskeren vanaf nu een toegangsverbod voor het uitgaanscentrum. Dat is een van de vele maatregelen die het stadsbestuur, politie en vzw Oude Markt invoeren om overlast te beperken.
  [naar artikel]
 10. Mechelen viseert amokmakers met plaatsverbod in ruime uitgaansbuurt rond fuifzaal De Loods (24/01/2023 - VRT NWS)
  Mechelen bant amokmakers vanaf nu in de ruime regio rond fuifzaal De Loods via een plaatsverbod. De beslissing komt er nadat jongeren met een toegangsverbod voor de fuifzaal toch nog in de buurt blijven opduiken en vechtpartijen veroorzaken.
  [naar artikel]
 11. CD&V wil amokmakers weren uit recreatieparken (05/04/2019 - De Morgen)
  CD&V wil dat mensen die het te bont maken in een recreatie-domein een tijdelijk of definitief toegangsverbod kunnen krijgen, net zoals het stadionverbod voor voetbalhooligans.
  [naar artikel]
 12. Artsensyndicaat sabelt meldpunt neer: "Intentionele schade aan vertrouwen arts-patiënt" (01/09/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/artsensyndicaat-sabelt-meldpunt-neer-intentionele-schade-aan-vertrouwen-arts-patient/mruw6lzxgaytinbzgu3s6rsxf43dimq/1676232161bbb728fd9c017b5227ada44b1367e77c5cea42cb1adc7cb4a0cb52/fitwidth_642x0_70144957.jpg?v=pVyG2sR
  [naar artikel]
 13. Oost-Vlaanderen wil zwarte lijst voor amokmakers in recreatiedomeinen (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Oost-Vlaams provinciebestuur vraagt de federale regering om werk te maken van een zwarte lijst voor amokmakers. Eerder deze week kwam het in de Gentse Blaarmeersen tot een incident, waarop burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) een zwarte lijst beloofde. Ook voor de provinciale domeinen zou die er moeten komen, vindt bevoegd gedeputeerde An Vervliet (N-VA).
  [naar artikel]
 14. Identiteitscontroles op til in Antwerpse recreatiedomeinen: “We gaan systeem aankopen om identiteitskaarten uit te lezen” (23/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse provinciebestuur heeft na overleg met haar recreatiedomeinen De Nekker, Zilvermeer en De Lilse Bergen, en met de lokale besturen en politiediensten, beslist om identiteitscontroles in te voeren voor bezoekers. De maatregel komt er na problemen met amokmakers, vooral in De Nekker. “Er zal een systeem worden aangekocht om identiteitskaarten uit te lezen”, zegt de bevoegde gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).
  [naar artikel]
 15. Zwemmen in recreatiedomeinen kan lang nog niet overal (15/06/2020 - VRT NWS)
  In recreatiedomeinen met meren en vijvers mag weer gezwommen worden, maar in de praktijk kan dat nog maar in 1 domein in Oost-Vlaanderen, in de Gavers in Geraardsbergen. Andere recreatiedomeinen wachten nog tot 1 juli als ook de publiek toegankelijke binnen- en buitenzwembaden open mogen.
  [naar artikel]
 16. Warren Buffett sabelt bitcoin neer (12/01/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Warren Buffett sabelt bitcoin neer (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. ACV sabelt regeringsvoorstel over lonen neer: “Verre van tevreden” (06/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De christelijke vakbond ACV kan zich niet vinden in het akkoord dat de regering heeft gesloten over de lonen. “Onze mensen zijn verre van tevreden”, aldus voorzitter Marc Leemans na een nationaal bestuur van de vakbond. Eerder wees ook ABVV-voorzitter Thierry Bodson het voorstel al af.
  [naar artikel]
 19.  Minister Verlinden wil komaf maken met vechtpartijen en geweld in recreatiedomeinen met "nationale databank van amokmakers" (10/06/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft tijdens in het parlement aangekondigd dat er een nationale databank komt van mensen die in een bepaald recreatiedomein amok maken en er op een zwarte lijst zijn gezet. Andere politiezones en recreatiedomeinen kunnen die lijst dan raadplegen. Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is het plan genegen. "Ik vind het logisch dat die mensen geregistreerd worden", zegt Dalle in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 20. Verlinden stelt preventieve maatregelen voor om vandalisme op recreatiedomeinen te vermijden (23/06/2021 - De Standaard)
  Recreatiegebieden en -zones krijgen versterking in de aanpak van overlast. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft in provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen een ministeriële omzendbrief voorgesteld met preventieve maatregelen. Verlinden laat de domeinen ook toe een toegangsverbod op te leggen, of burgemeesters een plaatsverbod in te stellen.
  [naar artikel]
 21. De Crem wil plaatsverbod voor amokmakers aan hele kust en meldingsplicht: "Die kerels zijn hier geen baas" (11/08/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) werkt aan een plaatsverbod voor amokmakers aan de hele kust en in de recreatiedomeinen. Hij is ook voorstander van een meldingsplicht voor mensen met strafbare feiten tijdens een hittegolf. Op die manier moeten situaties als zaterdag in Blankenberge vermeden worden. De minister benadrukte in de commissie Binnenlandse Zaken wel dat er geen gebrek aan politiesteun was zaterdag. "Er waren in totaal 135 agenten ter beschikking."
  [naar artikel]
 22. Vluchtelingennetwerk Vlaanderen sabelt Belgisch asielbeleid neer (10/10/2016 - Knack)
  'De overheid koos ervoor de crisis te gebruiken om een ontradingsbeleid op te zetten en verzwakte daarbij systematisch de mensenrechten van asielzoekers,' klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Boekenwereld sabelt leesproject VRT neer (13/11/2018 - De Morgen)
  Met LangZullenWeLezen wil de VRT boeken en het lezen ervan in de kijker zetten. Maar na de eerste editie van de leesbevorderingsactie blijft de boekensector op zijn honger zitten. 
  [naar artikel]
 24. “Halve Maan wil registratiesysteem om amokmakers te weigeren” (27/09/2017 - VRT NWS)
  Het provinciedomein de Halve Maan in Diest wil een registratiesysteem zodat ze de identiteit kunnen registreren en bijhouden in een databank, waardoor ze bezoekers de toegang kunnen weigeren. Ook Vlaanderen is Recreatie, de sectororganisatie van recreatiedomeinen, is voorstander van dergelijk systeem en wil overleg met de beleidsmakers.
  [naar artikel]
 25. BASF-topman sabelt Energiepact neer (16/12/2017 - De Tijd)
  01:00 ‘Zonder maatregelen geeft België zijn industrie op’, waarschuwt Wouter De Geest, topindustrieel en CEO van BASF Antwerpen.
  [naar artikel]
 26. Zwemmen vanaf morgen wél toegelaten in recreatiedomeinen (07/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In recreatiedomeinen met meren en vijvers mag vanaf morgen in principe weer gezwommen worden. Dat blijkt uit de jongste update van de FAQ van het...
  [naar artikel]
 27. Pensioenminister Bacquelaine sabelt loonakkoord neer (14/03/2019 - De Tijd)
  10:11 Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) verzet zich tegen het interprofessioneel akkoord dat de sociale partners eind februari bereikten.
  [naar artikel]
 28. Nederlands Planbureau sabelt financiële plannen Rutte IV neer (11/01/2022 - De Tijd)
  11:39 Volgens het Centraal Planbureau zadelt de nieuwe Nederlandse regering met haar spendeerdrift toekomstige generaties op met torenhoge schulden.
  [naar artikel]
 29. Artsensyndicaat sabelt meldpunt neer: "Intentionele schade aan vertrouwen arts-patiënt" (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het BVAS, de grootste artsenvereniging van het land, is allerminst gelukkig met de piste die de ziekteverzekering en de mutualiteiten bewandelen
  [naar artikel]
 30. Bourgeois sabelt 'provocatief' Brussels voorstel over geluidsnormen neer (17/02/2017 - Knack)
  'Dit is de kunst van een provocatie als een compromisvoorstel voor te stellen', zei hij voor aanvang van een actie van de ongeruste luchthavengemeenschap - met ook de vakbonden en de werkgevers - aan zijn kabinet.
  [naar artikel]
 31. Warren Buffett sabelt bitcoin en cryptomunten neer: "Ze gaan een slecht einde tegemoet" (10/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/xAzyLUrj627JHevzHcFnly9I7EI/diocontent/117159554/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 32. Amokmakers vallen politie aan (09/04/2019 - De Morgen)
  Zo’n 200 amokmakers hebben gisteravond heel wat problemen veroorzaakt op het Blosodomein in het Vlaams-Brabantse Hofstade (Zemst).
  [naar artikel]
 33. ABVV sabelt begroting neer: 'Pret kan niet op bij Hutsen en Couckes' (15/10/2016 - Knack)
  ABVV vindt dat de regering-Michel "de weg van de sociale afbraak zonder schaamte verderzet".
  [naar artikel]
 34. Minister Bacquelaine sabelt loonakkoord neer (14/03/2019 - Knack)
  Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) verzet zich tegen het interprofessioneel akkoord dat de sociale partners eind februari bereikten.
  [naar artikel]
 35. Kempense recreatiedomeinen beleven miserabele julimaand door corona en kwakkelweer (04/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dat de grootste Kempense recreatiedomeinen een hoogst ongewone zomermaand juli beleefden, ligt voor de hand. Een gevolg van slecht weer en vooral coronabeperkingen, die met de aanstaande hittegolf ook voor frustratie zorgen.
  [naar artikel]
 36. ‘Oude Dame’ herrijst uit de doden en sabelt voor rust wervelende Spurs in drie minuten tijd neer (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naar goede gewoonte hoeft u ook vanavond niets te missen van het spektakel in de Champions League. Op het menu: Tottenham - Juventus en Manchester...
  [naar artikel]
 37. Oppositie sabelt belastingverhoging neer: “Dit is de kiezer te kijk zetten” (27/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De oppositie in Beerse is bijzonder kritisch over de verhoging van de personenbelasting die de coalitie van Beerseplus en CDE-Vlim.be heeft aangekondigd. “Elk gezin moet meer dan 100 euro extra betalen”, zegt Bart Smans (N-VA).
  [naar artikel]
 38. Minister van Pensioenen Bacquelaine sabelt loonakkoord neer (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) verzet zich tegen het interprofessioneel akkoord dat de sociale partners eind februari...
  [naar artikel]
 39. Zonnig lang weekend op komst: zijn kust, steden, recreatiedomeinen en pretparken er klaar voor? (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het belooft een zonnig verlengd weekend te worden, met zaterdag temperaturen die naar 26 graden klimmen. De kust, onze steden, de recreatiedomeinen...
  [naar artikel]
 40. ‘Deze hervorming van sociale inspectie biedt totaal geen meerwaarde’ (31/10/2016 - Apache)
  Directeur van de sociale inspectie sabelt voorstel van staatssecretaris De Backer (Open VLD) neer en vraagt om veel bredere hervorming.
  [naar artikel]
 41. Experts hekelen paniekzaaierij over mRNA-vaccins: “Er is niks mis mee” (12/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De coronavaccins waren snel klaar maar dat is heel normaal en er is niks mis mee”, sabelt prof. dr. Jeroen van der Hilst paniekzaaierij neer. Laat u niet misleiden door foute informatie.
  [naar artikel]
 42. Experts hekelen paniekzaaierij over mRNA-vaccins: “Er is niks mis mee” (12/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “De coronavaccins waren snel klaar maar dat is heel normaal en er is niks mis mee”, sabelt prof. dr. Jeroen van der Hilst paniekzaaierij neer. Laat u niet misleiden door foute informatie.
  [naar artikel]
 43. “Vader krijgt geen toegangsverbod na schermutseling aan schoolpoort” (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een dag na de schermutseling voor hun poort, zit lagere school Piramide in Leopoldsburg nog steeds verveeld met de zaak. Een woordvoerster van de school laat nu weten dat ze beide partijen - een Turkse vrouw en een man die haar beledigd zou hebben - zal proberen samen te brengen voor een verzoening. “Maar iemand de toegang verbieden, dat kunnen wij niet”, reageert ze op geruchten over een toegangsverbod voor de man.
  [naar artikel]
 44. Vermaarde Zweedse epidemioloog sabelt lockdowns in andere landen neer, Marc Van Ranst reageert (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Giesecke is een pleitbezorger van het Zweedse beleid én een notoir tegenstander van lockdowns. De gerenommeerde epidemioloog vindt dat de...
  [naar artikel]
 45. LIVE. Bubbel van vijf blijft - Veiligheidsraad geeft om 13 uur persconferentie - Brusselse prof sabelt adviezen Vlaamse virologen neer (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft dalen. Het aantal sterfgevallen is echter meer dan verdubbeld en...
  [naar artikel]
 46. Brusselse jongeren die het uithangen op recreatiedomeinen: elk jaar hetzelfde probleem, en toch is er geen oplossing (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Gent neemt maatregelen, na de vechtpartij met Brusselse jongeren. Een dubbele rij hekken rond het strand de Blaarmeersen, een zwarte lijst van amokmakers. Maar het fenomeen van rellende jeugd is breder dan Gent alleen. Dus hoe geraakt het probleem ten gronde opgelost? “Zolang die Brusselse jongeren in eigen stad geen ruimte krijgen om van de zon te genieten en stoom af te laten, zal dit blijven duren.”
  [naar artikel]
 47. Bouchard sabelt Sharapova neer: "Een bedriegster die nooit meer zou mogen tennissen" (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De reacties op de comeback van Maria Sharapova blijven maar binnenstromen. Ook Eugenie Bouchard mengde zich zopas en schuwde bij TRT World de
  [naar artikel]
 48. Storm Ciara: toegangsverbod voor alle Limburgse bossen (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu voor storm Ciara code oranje van kracht is, heeft het Agentschap Natuur en Bos (ANB) een toegangsverbod ingevoerd voor alle Limburgse bossen. Ondertussen worden ook meer en meer evenementen afgelast.
  [naar artikel]
 49. Hogere boetes, snelrecht en plaatsverbod voor amokmakers: Koen Metsu (N-VA) wil aan kust zelfde regels als in openluchtzwembaden (11/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kamerlid en Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA) pleit ervoor om de regels voor openluchtzwembaden en recreatiedomeinen ook te gebruiken om de problemen in de kustgemeenten aan te pakken. Dat wil zeggen: hogere boetes, snelrecht en de mogelijkheid om een plaatsverbod op te leggen dat voor alle kustgemeenten geldt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy