De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Paus van de biodiversiteit op bezoek bij UHasselt: "We moeten anders aan landbouw gaan doen" om uitsterven van planten- en diersoorten tegen te gaan

VRT NWS

24/01/2023 - 17:57

De landbouw in Europa moet radicaal worden hervormd, willen we de dramatische achteruitgang van de biodiversiteit afremmen. Dat zegt Anne Larigauderie, de topvrouw van IPBES. Dat is het VN-orgaan dat alle wetenschappelijke kennis over de biodiversiteit wereldwijd verzamelt. Ze kreeg vandaag een eredoctoraat aan de UHasselt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. UHasselt-eredoctor Anne Larigauderie: “Natuur gaat achteruit met nooit eerder geziene snelheid” (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    In Europa moeten we op een andere manier aan landbouw gaan doen, om het uitsterven van planten en diersoorten af te remmen. Dat zegt Anne Larigauderie, kersvers eredoctor van de UHasselt en topvrouw van het IPBES, de internationale denktank rond biodiversiteit. “De landbouw is oorzaak nummer 1 van de vernietiging van biodiversiteit”, zegt Larigauderie.
    [naar artikel]
  2. WWF: Aantal bedreigde diersoorten bereikt een nieuw record (27/12/2017 - VRT NWS)
    Dit jaar prijken maar liefst 25.800 planten- en diersoorten op de rode lijst van soorten die met uitsterven bedreigd zijn. Een triest record, zegt het WWF (Wereldnatuurfonds). Dat lijst elk jaar de "winnaars" en "verliezers" op bij de bedreigde diersoorten. Eind 2016 waren dat er nog maar 24.000. Dit jaar gaan vooral gordeldieren en koala's erop achteruit, goed nieuws is er dan weer wel voor zeeschildpadden.
    [naar artikel]
  3. "Zonder hulp van de mens zullen honderden plant-en diersoorten uitsterven" (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Omdat natuurgebieden en biotopen in België te weinig verspreid zijn over het land, dreigen bepaalde planten- en diersoorten te verdwijnen. Om die...
    [naar artikel]
  4. Rage botanisch stoepkrijten waait over uit Frankrijk: "Zeg niet zomaar 'onkruid'" (13/08/2021 - VRT NWS)
    Natuurgidsen gaan in de stad Sint-Niklaas rondtrekken en met stoepkrijt de namen van wilde planten schrijven op de grond. Dat doen ze om de biodiversiteit te benadrukken van planten die ogenschijnlijk niet nuttig zijn: zoals onkruid. Het concept heet: "botanisch stoepkrijten".
    [naar artikel]
  5. Europa breidt "verboden lijst" van uitheemse planten en dieren uit  (31/07/2019 - VRT NWS)
    In 2016 werd voor het eerst een lijst opgesteld van uitheemse planten- en diersoorten die een bedreiging vormen voor de biodiversiteit in Europa. Die "zwarte lijst" werd zopas aangevuld: in het totaal gaat het nu om 36 planten en 29 dieren die niet mogen worden ingevoerd of gekweekt.
    [naar artikel]
  6. "Zonder hulp van de mens zullen honderden planten- en diersoorten uitsterven" (09/04/2018 - De Morgen)
    https://images0.persgroep.net/rcs/KnuHMlV3THENuqJP8uLVZk6ygWw/diocontent/7861411/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
    [naar artikel]
  7. Ga eens op safari in en rond je eigen kot: "Redt de biodiversiteit samen en nu"  (22/05/2020 - VRT NWS)
    Op de Dag van de Biodiversiteit roept de Plantentuin Meise op om dit weekend op safari te gaan in en rondom je huis. "Neem deel aan #HOMEsafari en redt samen met ons de biodiversiteit", is de boodschap.
    [naar artikel]
  8. UGent: "Hondenuitwerpselen zijn schadelijk voor biodiversiteit, neem de drollen dus mee" (07/02/2022 - VRT NWS)
    In 4 Gentse natuurgebieden laten honden, via hun uitwerpselen, elk jaar per hectare gemiddeld 11 kilogram stikstof en 5 kilogram fosfor achter. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent. De bemesting is goed voor gewone planten, maar kan zeldzame en waardevolle exemplaren verdringen. "De biodiversiteit lijdt eronder, we moeten hondeneigenaars sensibiliseren."
    [naar artikel]
  9. Klimaatwijziging bedreigt opnieuw 1.840 soorten met uitsterven (10/12/2019 - Metro)
    De International Union for Conservation of Nature (UICN of Internationale Unie voor Natuurbehoud) heeft vandaag zijn rode lijst met bedreigde diersoorten aangepast aan de jongste bevindingen. In het licht van de klimaatwijziging vraagt de organisatie om “snel te handelen”. De UICN heeft 1.840 nieuwe soorten toegevoegd aan de lijst van met uitsterven bedreigde dieren. Dat brengt het totaal op 30.178, zo blijkt uit een document dat ter hand werd gesteld op de VN-klimaatconferentie COP25 in Madrid. “De klimaatwijziging komt nog eens bovenop de vele bedreigingen voor diersoorten. We moeten snel en resoluut handelen als we deze crisis een halt willen toeroepen”, zegt Grethel Aguilar, a.i. directeur van UICN. Volgens een rapport van het Wetenschappelijk en Politiek Intergourvernementeel Platform voor de Biodiversiteit en Ecosystemen wordt de biodiversiteit vooral bedreigd door verandering in landgebruik (landbouw), overexploitatie (jacht en visvangst), klimaatwijziging, vervuiling, invasieve soorten, demografische groei (met 11,4 miljard inwoners in 2100) en groeiende consumptie per inwoner, nu beter gegoede bevolkingsgroepen in het zuiden de westerse verbruiksmodellen overnemen. Bron: Belga   Het bericht Klimaatwijziging bedreigt opnieuw 1.840 soorten met uitsterven verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  10. "Betogen in Brussel helpt niet, wij gaan voor het klimaat 10.000 bomen planten" (08/02/2019 - VRT NWS)
    De leerlingen van de Tuinbouwschool in Melle hebben niet gespijbeld om mee te stappen in de klimaatmarsen. Ze hebben iets anders bedacht: 10.000 bomen planten. "Karrewiet ging een kijkje nemen en sprak met enkele planters.
    [naar artikel]
  11. Paus haalt uit naar maffia tijdens bezoek aan Sicilië: "Maffialid kan geen christen zijn" (15/09/2018 - VRT NWS)
    Paus Franciscus heeft zich in de Siciliaanse hoofdstad Palermo scherp uitgesproken tegen de maffia. "Je kunt niet in God geloven en deel uitmaken van de maffia", zei de paus. Sicilie staat bekend als de bakermat van de maffia. 
    [naar artikel]
  12. Sagan doet zijn verhaal over bezoek aan de paus in geheel eigen stijl: "Ik hou van paus Francis, hij is cool" (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Opvallende aanwezige in het Vaticaan gisteren. Peter Sagan was er namelijk op audiëntie bij paus Franciscus en dat bezoek beviel de drievoudige...
    [naar artikel]
  13. Sagan doet zijn verhaal over bezoek aan paus in geheel eigen stijl: "Ik hou van paus Francis, hij is cool" (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Opvallende aanwezige in het Vaticaan gisteren. Peter Sagan was er namelijk op audiëntie bij paus Franciscus en dat bezoek beviel de drievoudige...
    [naar artikel]
  14. Paus: "Laat ouderen eerder met pensioen gaan en geef hun jobs aan jongeren" (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Oudere mensen moeten minder werken of vroeger met pensioen gaan. De vrijgekomen jobs zouden dan naar jongeren kunnen gaan. Dat is de mening van
    [naar artikel]
  15. Verontschuldigingen en "gestolen kunstschatten": paus Franciscus aangekomen in Canada voor "boetetocht"  (24/07/2022 - VRT NWS)
    Paus Franciscus is, ondanks de pijn in zijn knie, naar Canada gereisd voor een zevendaags bezoek. Tijdens die "boetetocht" wil de paus het land "genezen en verzoenen". Voor veel inheemse groepen is het bezoek van de paus Franciscus erg belangrijk. Duizenden inheemse kinderen kwamen er in de negentiende en twintigste eeuw om het leven in christelijke kostscholen. Tijdens die periode werden ook veel inheemse kunstschatten ontvreemd en in het Vaticaan opgeslagen. Een van de minst bezochte collecties van het Vaticaan wordt zo plots erg belangrijk tijdens zijn bezoek.
    [naar artikel]
  16. Belgische bisschoppen op bezoek bij de paus: "Vaticaan zal kindermisbruik in onze Kerk nog lang in de gaten houden" (22/11/2022 - VRT NWS)
    De volledige top van de Belgische Kerk is afgezakt naar Rome voor een verplicht bezoek aan paus Franciscus, het zogenaamde ad-liminabezoek. Tijdens dat bezoek brengen ze verslag uit van de toestand van hun bisdom, en op het einde krijgen ze ook enkele adviezen mee. Peter Decroubele, onze expert religie legt uit in "VRT NWS laat" hoe dat bezoek aan het Vaticaan precies gaat. "Je moet het eigenlijk zien als een soort doorlichting van onze Kerk, een audit als het ware."
    [naar artikel]
  17. Interne werkgroep CD&V wil half december nieuwe voorzitter: "Partij zal anders aan politiek moeten doen" (12/09/2019 - VRT NWS)
    De 12-koppige werkgroep binnen CD&V die de verkiezingsnederlaag van 26 mei moest analyseren, stelt voor om ten laatste tegen midden december een nieuwe partijvoorzitter te kiezen. Huidig voorzitter Wouter Beke is zoals verwacht geen kandidaat meer. CD&V zal de komende jaren ook op een andere manier aan politiek moeten doen en anders moeten gaan werken om relevant te blijven, stelt de werkgroep.
    [naar artikel]
  18. Muisstil op monotone akkers: grondenbank wil meer biodiversiteit (27/05/2020 - Apache)
    Europa streeft naar meer biodiversiteit, en daarbij heeft landbouw een belangrijke rol te spelen. In Nederland, Frankrijk en België doen zogenoemde grondenbanken al jaren inspanningen voor landbouw die goed is voor de biodiversiteit én die bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatopwarming. Grondenbanken houden landbouwgrond bovendien betaalbaar voor starters en nieuwkomers. ‘We willen afstappen van intensieve
    [naar artikel]
  19. Niet de politiek, maar zelfinzicht kan het klimaat, dieren en planten redden  (12/05/2019 - VRT NWS)
    Onheilspellende krantenkoppen rollen over elkaar en over ons heen sinds op 6 mei een rapport verscheen over de staat van de biodiversiteit. De algemene teneur: één miljoen dieren en planten is met uitsterven bedreigd. We moeten volgens Mischa Verheijden stoppen met angst zaaien en focussen op waar het echt om gaat: een bewustzijnsrevolutie.
    [naar artikel]
  20. Frankrijk gaat strenger optreden tegen "illegalen" (16/10/2017 - VRT NWS)
    De Franse president Emmanuel Macron wil zich sterker opstellen op vlak van immigratie. Alle "illegalen" die een misdaad begaan "zullen worden uitgezet", zei het staatshoofd die "op dat onderwerp onverzettelijk" zal zijn tijdens zijn eerste grote televisie-interview op TF1. Zonder de wet te veranderen, "zullen we strengere maatregelen nemen". "We gaan doen wat we moeten doen", aldus Macron.
    [naar artikel]
  21. "Thuis" gaat proefdraaien op 1,5 meter afstand: "Ondervinden wat het zal geven" (03/05/2020 - VRT NWS)
    De makers van "Thuis" gaan komende week testopnames doen om na te gaan of ze nieuwe afleveringen kunnen maken met respect voor de veiligheidmaatregelen tegen het coronavirus. Dat zegt netmanager van Eén Olivier Goris in "De zevende dag". Marleen Merckx (Simonne Backx) ziet het helemaal zitten.
    [naar artikel]
  22. Paus: "Priesters mogen beroep doen op exorcisten" (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Biechtvaders moeten niet aarzelen om bij sommige spirituele stoornissen van gelovigen een toevlucht tot een exorcist te nemen. Dit heeft paus
    [naar artikel]
  23. Onderhandelaars bereiken "historisch akkoord" op VN-biodiversiteitsonferentie (19/12/2022 - VRT NWS)
    Op de VN-biodiversiteitsconferentie in Montreal is een slottekst aangenomen die "de grootste inspanning ooit" genoemd wordt om de biodiversiteit op aarde te vrijwaren. 30 procent van alle land- en wateroppervlakte wordt beschermd tegen 2030 om de biodiversiteit een duwtje in de rug te geven. Er wordt ook extra geld vrijgemaakt om de biodiversiteit in ontwikkelingslanden te helpen beschermen.
    [naar artikel]
  24. Gentse parkbos gebruikt zeldzame sorraiapaarden voor begrazing van het gras: "Goed voor biodiversiteit" (03/06/2021 - VRT NWS)
    In het Gentse parkbos zijn sinds kort zeldzame sorraiapaarden te bewonderen. Ze zijn verwant met de bekende Amerikaanse mustangpaarden en verspreid over de hele wereld bestaan er maar 200 van. De dieren worden er samen met ezels ingezet om het maaibeheer in het bos anders te doen. "Door hun begrazing verdwijnen niet alle planten en insecten in het park", zegt boswachter Jean-Pierre Nicaise.
    [naar artikel]
  25. Is het erg dat dieren uitsterven? (14/06/2018 - De Morgen)
    De internationale lijst met bedreigde diersoorten groeit. Steeds meer diersoorten verschuiven naar de categorie 'ernstig bedreigd' en 'uitgestorven in het wild'. Moeten we dat betreuren?
    [naar artikel]
  26. Biodiversiteit: illegale handel in dieren en planten is miljardenbusiness (04/11/2017 - Knack)
    Wereldwijd neemt de menselijke druk op dieren en planten toe. De lijst van met uitsterven bedreigde soorten wordt almaar langer. Stroperij en internationale handel zijn de grote boosdoeners.
    [naar artikel]
  27. Paus vergelijkt abortus met huurmoord: "Een zwangerschap beëindigen, is net zoals iemand elimineren" (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Paus Franciscus vergeleek een vrijwillige vruchtafdrijving vandaag als beroep doen op een "huurmoordenaar". Dat deed hij in zijn homilie tijdens...
    [naar artikel]
  28. WWF: "Koala's in Australië kunnen tegen 2050 verdwijnen" (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Door de natuur steeds meer te gebruiken voor landbouw kan de koalabeer in de Australische staat New South Wales tegen 2050 uitsterven. Tot deze...
    [naar artikel]
  29. Klimaatverandering bedreigt helft planten- en diersoorten tegen eeuwwisseling (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De helft van alle planten- en diersoorten in de belangrijkste natuurgebieden ter wereld, kunnen rond de eeuwwisseling te maken krijgen met...
    [naar artikel]
  30. Nieuwe app moet bezoek aan rusthuizen in goede banen leiden (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Om het bezoek aan hun woonzorgcentra vanaf 18 mei vlot te doen verlopen gaan Senior Living Group en Armonea werken met de "Healthcare Visit App",...
    [naar artikel]
  31. Bioblitz gaat op zoek naar 1.000 planten- en diersoorten in natuurgebied Maasvallei: “Binnen de 24 uur” (23/07/2022 - Het Belang van Limburg)
    Dit weekend trekken natuurliefhebbers, experts en beheerders eropuit om tijdens een 24 uur durende bioblitz op zijn minst 1.000 verschillende planten- en diersoorten te vinden en te rapporteren in het natuurgebied Hochter-Bampd-Herbricht en Biesweed in de Maasvallei. “De enorme biodiversiteit geeft ons goede hoop om de 1.000 waarnemingen binnen een etmaal te behalen”, aldus coördinator Bart Hoelbeek van Natuurpunt Lanaken.
    [naar artikel]
  32. Biodiversiteit in Europa wordt steeds meer bedreigd (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    De biodiversiteit in Europa komt onder steeds zwaardere druk te staan. Vooral landbouw, bosbouw, de verdere verstedelijking en vervuiling dragen daartoe bij, zo blijkt uit het rapport "Stand van de natuur in de EU (2012-2018)" van het Europees Milieu Agentschap (EEA).
    [naar artikel]
  33. 35 jaar geleden: "Wie is het hoofd van de rooms-katholieke kerk? Awel, Popie Jopie!" (24/05/2020 - VRT NWS)
    "Het was niet tegen te houden. Het kwam allemaal door de Belgen. Begin 1983 maakten zij kenbaar dat ze de paus wilden uitnodigen voor een bezoek aan hun land, waarbij hij Luxemburg ook even zou kunnen meenemen. Toen kon Nederland eenvoudigweg niet achterblijven." Maar veel enthousiasme was er daar dus niet, aldus pater Van Munster, een van de organisatoren van het bezoek van paus Johannes Paulus II in mei 1985, in het tv-programma "Andere tijden". Die desinteresse uitte zich onder meer in de rubriek "Popie Jopie" van het satirische tv-programma "Pisa", waarin Henk Spaan als de paus werd rondgereden in de pausmobiel door chauffeur Harry Vermeegen. Het leverde hilarische televisie op die ook in Vlaanderen gewaardeerd werd, waar de paus midden mei 1985 neerstreek. De gelijknamige single wist ook hier de hitparade te bestormen en bereikte 35 jaar geleden zelfs de top 10.
    [naar artikel]
  34. Nee, een luidspreker zal je planten niet sneller en beter doen groeien (11/06/2023 - VRT NWS)
    "Verschillende studies tonen aan dat planten sneller en beter groeien met muziek", leest De Inspecteur in een Ikea-publireportage in "Het nieuwsblad". Daarom zou het volgens de reclame een goed idee zijn om de draadloze, waterdichte luidspreker tussen je planten te hangen. Maar groeien planten echt beter met muziek? Plantkundige Koen Es: "Integendeel, ze blijven kleiner, robuuster en gedrongen."
    [naar artikel]
  35. Paus Franciscus "zeer gekwetst" omdat Turkije Hagia Sophia omvormt tot moskee (12/07/2020 - VRT NWS)
    Paus Franciscus is "zeer gekwetst" over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. "Mijn gedachten gaan uit naar Istanboel, ik denk aan de Hagia Sophia. Ik ben zeer gekwetst", aldus de paus in een eerste, korte reactie van het Vaticaan op de recente ontwikkelingen rond de vroegere kerk.
    [naar artikel]
  36. BELUISTER - 5 mensen uit uitgaansleven over "Jaar zonder nacht": "Mis het enorm, maar er kwam ook moois in de plaats" (15/03/2021 - VRT NWS)
    Al meer dan een jaar ligt het nachtleven stil en velen in die sector zijn tijdelijk iets anders gaan doen. Radio 2 Oost-Vlaanderen ging praten met 5 nachtraven over hoe zij dit jaar beleefd hebben. Wat missen ze? Wat hebben ze geleerd? Wat zullen ze doen als het nachtleven weer van start kan gaan? Beluister hier de getuigenissen.
    [naar artikel]
  37. Antwerpse Zoo helpt bij internationale douane-actie tegen handel van bedreigde diersoorten (09/11/2020 - VRT NWS)
    De Antwerpse Zoo heeft de voorbije maanden meegeholpen aan een internationale douane-actie tegen de handel van bereigde diersoorten. Bij daaropvolgende controles in de luchthaven van Zaventem zijn verschillende kilo's illegaal tropenvlees aangetroffen. "Dat gebeurt nog regelmatig", vertelt Philippe Jouk van de Zoo. "We moeten mensen meer bewust maken van het feit dat dit illegaal is."
    [naar artikel]
  38. "Weerzinwekkend" misbruik tekent bezoek Paus Franciscus aan Ierland (25/08/2018 - De Morgen)
    Paus Franciscus ging zaterdagmorgen bij zijn aankomst in Ierland meteen door het stof door "de woede" te onderkennen over de mislukte aanpak door de kerk van het "weerzinwekkende" misbruik door priesters van jonge kinderen. "Het blijft een bron van pijn en schaamte voor de katholieke gemeenschap. Ik persoonlijk deel dit sentiment."
    [naar artikel]
  39. ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ (07/02/2021 - Express)
    Het huidige globale voedselsysteem is de grootste vijand van de biodiversiteit op aarde, stelt een nieuw rapport. En een verschuiving naar overwegend plantaardige voeding is van cruciaal belang om de schade een halt toe te roepen. Landbouw vormt de grootste bedreiging voor 86 procent van de 28.000 soorten waarvan bekend is dat ze met uitsterven […] The post ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  40. Putte wil "vogel van het jaar" putter plezieren met zadenmengeling "putterpret"   (18/04/2023 - VRT NWS)
    De gemeente Putte, Natuurpunt De Putter en Vogelbescherming Vlaanderen willen de perfecte leefomgeving creëren voor de vogel van het jaar, de putter of distelvink. Ze gaan dat doen door een bijzondere zadenmengeling van planten te zaaien, "putterpret". Ook particulieren kunnen dat met hun eigen tuin doen.
    [naar artikel]
  41. President Biden op bezoek bij paus Franciscus, Rik Torfs: "Gevoel dat paus wel degelijk sympathie voor Biden heeft" (29/10/2021 - VRT NWS)
    Paus Franciscus heeft de Amerikaanse president Joe Biden op het Vaticaan ontvangen voor een ongewoon lange privé audiëntie. Biden loofde de inzet van de paus in de strijd tegen de klimaatverandering en tegen de coronapandemie. Hij is een regelmatige kerkganger en nog maar de tweede katholieke president in de Amerikaanse geschiedenis.
    [naar artikel]
  42. Hitte kan inheemse biodiversiteit op Belgisch platteland bedreigen (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Nieuw onderzoek van de universiteiten van Luik en Antwerpen toont aan de hitte een bedreiging vormt voor de inheemse biodiversiteit op het Belgische platteland. "Exotische planten ontsnappen uit de stad naar het platteland", stellen de wetenschappers maandag in een persbericht.
    [naar artikel]
  43. Paus Franciscus (85) annuleert bezoek aan Firenze wegens hevige pijn aan knie (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Wegens "felle" pijn aan de knie kan paus Franciscus (85) zondag niet naar Firenze gaan voor een ontmoeting over de mediterrane regio. Ook kan hij de vieringen voor Aswoensdag niet leiden, zo heeft het Vaticaan vrijdag meegedeeld.
    [naar artikel]
  44. Paus bezoekt Egypte om "eenheid en broederlijkheid" te bevorderen (28/04/2017 - De Redactie)
    Het bezoek van paus Franciscus zal twee dagen duren. Hij zegt dat hij komt als vredespelgrim en wil werken aan de dialoog met de islam.
    [naar artikel]
  45. Psycholoog Gerrit Loots die teruggekeerde IS-kinderen begeleidde: "Gaan we hen kansen geven of blijven we ze uitspuwen?" (16/06/2019 - VRT NWS)
    Psycholoog en kindertherapeut Gerrit Loots (VUB), die Belgische IS-kinderen in de Syrische kampen heeft onderzocht, stelt in "De zevende dag" dat er een essentiële discussie in ons land moet gevoerd worden. "Wat gaan we met de zes kinderen die gerepatrieerd zijn doen? Gaan we ze verwelkomen of gaan we hen laten voelen dat ze niet welkom zijn? Gaan we hen als het ware uitspuwen, zoals op sociale media", vraagt hij zich af.
    [naar artikel]
  46. Grootste mensaap is met uitsterven bedreigd (04/09/2016 - De Redactie)
    De oostelijke gorilla, "een van onze dichtste neven", staat op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Op die lijst prijken nu al vier van de zes soorten grote mensapen.
    [naar artikel]
  47. Onvruchtbare stierkikkers worden ingezet om populatie te verkleinen: "Het zijn vraatzuchtige beesten en een gevaar voor onze biodiversiteit"   (27/08/2020 - VRT NWS)
    In de provincie Antwerpen gaan steriele stierkikkers massaal worden verspreid om de reproductieaantallen van de soort te doen dalen. Een wereldprimeur dat de provincie Antwerpen mee financieel ondersteund. De stierkikkers zorgen al langer voor problemen in de vallei van de Grote Nete. “Ze zijn heel luid, slecht voor onze biodiversiteit en eten alles wat ze tegen komen”, vertelt Mieke Hogewijs van het provinciebestuur bij Radio 2 Antwerpen.
    [naar artikel]
  48. Paus stopt even voor bezoek aan werftoilet (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Als de nood het hoogst is... moet zelfs de paus naar het toilet gaan. Vlak voor een toespraak in Milaan moest paus Franciscus een dringende
    [naar artikel]
  49. Professor UHasselt: “Megakippenstallen nefast voor luchtkwaliteit” (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
    De landbouw gaat zijn steentje moeten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in België. Dat zegt professor Tim Nawrot, milieu-epidemioloog aan de UHasselt. Ons land haalt nog steeds de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie niet. En daar speelt de intensieve veeteelt een grote rol in. Wij moeten ons stilaan de vraag gaan stellen of de groei van deze sector wel wenselijk blijft, aldus professor Nawrot.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy