De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding

Het Belang van Limburg

24/01/2023 - 18:10

Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Antwerpse bedrijven zijn kampioen in fietsvergoedingen: ruim 1 op de 4 betaalt om naar het werk te trappen (25/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
    In de provincie Antwerpen kent 26% van de bedrijven een fietsvergoeding toe aan werknemers. 32% van de Antwerpse werknemers ontvangt er een. Daarmee zijn de Antwerpse werkgevers koploper in België. Vanaf 1 mei krijgen alle werknemers in de privé het recht om zo’n fietsvergoeding te vragen.
    [naar artikel]
  2. Werknemers krijgen uiterlijk op 1 mei fietsvergoeding (24/01/2023 - De Tijd)
    18:13 Wie voor een privébedrijf werkt, krijgt tegen 1 mei recht op een fietsvergoeding. Volgens het VBO moet de overheid de kosten daarvan wel nog compenseren, anders betekent de fietsvergoeding een loonsve...
    [naar artikel]
  3. Een fietsvergoeding voor iedereen in privésector (24/01/2023 - De Standaard)
    Iedereen die in de privésector werkt kan vanaf 1 mei aanspraak maken op een fietsvergoeding.
    [naar artikel]
  4. Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
    [naar artikel]
  5. Systeem van Betaald Educatief Verlof wordt hervormd: werknemers krijgen recht op 125 uur opleidingsverlof (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf het schooljaar 2019-2020 zal elke werknemer in de privésector in Vlaanderen recht hebben op 125 uur opleidingsverlof zonder loonverlies. Dat...
    [naar artikel]
  6. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.
    [naar artikel]
  7. Vanaf mei heeft iedereen recht op een fietsvergoeding (24/01/2023 - VRT NWS)
    Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben een cao over de fietsvergoeding bereikt in de Nationale Arbeidsraad (NAR). Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei 2023, een vergoeding van 0,27 euro per kilometer.
    [naar artikel]
  8. Fietsvergoeding uitgebreid: nog eens 800.000 werknemers hebben er recht op (20/09/2019 - De Morgen)
    Nog eens 800.000 werknemers krijgen binnenkort recht op een volwaardige fietsvergoeding. Dat is 40 procent meer dan vandaag al het geval is. Het woon-werkverkeer op twee wielen, dat al fors in de lift zit, krijgt zo een extra boost.
    [naar artikel]
  9. Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector (06/12/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector Werknemers uit New York die actief zijn in de privésector worden verplicht zich te laten vaccineren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, maandag laten weten. Net zoals in tal van andere landen neemt het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten toe. Om die stijging een halt toe te roepen, had de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector
    [naar artikel]
  10. Fietsvergoeding uitgebreid: 800.000 werknemers extra hebben recht op systeem (20/09/2019 - De Morgen)
    Nog eens 800.000 werknemers krijgen binnenkort recht op een volwaardige fietsvergoeding. Dat is 40 procent meer dan vandaag al het geval is. Het woon-werkverkeer op twee wielen, dat al fors in de lift zit, krijgt zo een extra boost.
    [naar artikel]
  11. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
    [naar artikel]
  12. Ken (31) fietst drie keer per week naar het werk en krijgt daarvoor 3.000 euro (27/04/2023 - Het Belang van Limburg)
    Vanaf 1 mei zijn werkgevers in de privésector verplicht om een fietsvergoeding te geven aan hun werknemers. Ken Thomassen (31), IT’er bij stad Beringen maakt er nu al gretig gebruik van. Door 11.000 kilometer van en naar het werk te fietsen, verdient hij 3.000 euro per jaar.
    [naar artikel]
  13. Privésector China levert helft van alle belastingen (09/08/2023 - De Wereld Morgen)
    China heeft een enorme privésector met 47 miljoen privébedrijven, hoofdzakelijk kmo's, en 100 miljoen éénmanszaken, die de helft van alle belastinginkomsten levert. Het land heeft zonder twijfel ernstige interne problemen, net als pakweg de VS en alle EU-lidstaten. Deze analyse kijkt voorbij de demonisering en geeft een genuanceerder beeld van dit immense land dan wat onze media er dagelijks over spuien. The post Privésector China levert helft van alle belastingen appeared first on DeWereldMorgen.be.
    [naar artikel]
  14. Burgemeester New York verplicht vaccinatie in privésector (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
    In New York moeten alle werknemers die in de privésector actief zijn voor 27 december zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat meldt burgemeester Bill de Blasio maandag.
    [naar artikel]
  15. Bijna 800.000 werknemers extra kunnen fietsvergoeding krijgen (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Het aantal werknemers in België dat recht heeft op een fietsvergoeding, stijgt binnenkort tot ongeveer 2,8 miljoen. Bijna 800.000 van hen zullen...
    [naar artikel]
  16. Bijna 800.000 werknemers extra kunnen fietsvergoeding krijgen (20/09/2019 - Metro)
    Het aantal werknemers in België dat recht heeft op een fietsvergoeding, stijgt binnenkort tot ongeveer 2,8 miljoen. Bijna 800.000 van hen zullen voor het eerst recht hebben op zo’n vergoeding, zo berekende de christelijke vakbond ACV. Dat is een gevolg van de sociale akkoorden in twaalf sectoren. De invoering van een fietsvergoeding stond als aanbeveling in het interprofessioneel akkoord (IPA) dat vakbonden en werkgevers begin dit jaar sloten. 17 cent per kilometer In twaalf sectoren werd die aanbeveling gevolgd, aldus het ACV vrijdag. Daardoor krijgen binnenkort 793.000 werknemers voor het eerst een vergoeding als zij met de fiets van en naar het werk rijden. De grootste groep nieuwkomers – zowat 470.000 – zit in het grootste paritair comité van het land: het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200). Ook in onder meer de metaalindustrie, de textiel- en de voedingsnijverheid wordt een fietsvergoeding ingevoerd. Van de zowat 2 miljoen werknemers die al langer een fietsvergoeding kunnen krijgen, zien er 360.000 de vergoeding verhogen. Een fietsvergoeding kan oplopen tot 24 cent per kilometer. Gemiddeld zullen de werknemers met een nieuwe of verhoogde fietsvergoeding 17 cent krijgen per kilometer. De premie helpt om kosten voor bijvoorbeeld een helm of herstellingen te dekken. Het ACV is voorstander van eenzelfde systeem voor iedereen. Maar de invoering van een algemene fietsvergoeding voor alle werknemers in de privésector haalde het bij de voorbije IPA-onderhandelingen niet. Lees ook : Uber geeft voortaan ook in België “fietspadwaarschuwingen” Het bericht Bijna 800.000 werknemers extra kunnen fietsvergoeding krijgen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  17. Fietsvergoeding voor iedereen vanaf mei: zo snel haal je je nieuwe (elektrische) fiets eruit (02/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Sinds 1 mei kan iedere werknemer in de privésector zijn loon letterlijk de hoogte in trappen: een nieuwe cao maakt de fietsvergoeding voortaan immers in elke onderneming verplicht. Investeren in een nieuwe (elektrische) fiets loont dus, maar hoe snel kan je die tweewieler precies terugverdienen? HLN Shop maakt de rekensom.
    [naar artikel]
  18. CD&V wil gelijke én hogere fietsvergoeding voor alle werknemers: “We kunnen dit alleen maar toejuichen” (10/10/2018 - Het Nieuwsblad)
    Werknemers die met de fiets komen, brengen heel wat voordelen met zich mee. Het is goed voor de gezondheid, het milieu en de luchtkwaliteit. Een derde van alle werknemers woont dicht genoeg bij het werk om te fietsen. Maar slechts tien procent daarvan doét het ook. De oplossing? Een fietsvergoeding. “In bedrijven die hun personeel financieel stimuleren, stijgt het aantal fietsers met twintig procent”, zegt ­CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh. Daarom moet die vergoeding een récht worden, vindt de partij.
    [naar artikel]
  19. Elke werknemer krijgt recht op 125 uur opleidingsverlof (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf het schooljaar 2019-2020 zal elke werknemer in de privésector in Vlaanderen recht hebben op 125 uur opleidingsverlof zonder loonverlies. Dat...
    [naar artikel]
  20. “Je kan tot 2.343 euro per jaar verdienen aan je fietsvergoeding”: wat zijn de regels en hoe haal je hier het meeste uit? (01/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
    We nemen almaar vaker de fiets naar het werk. Daar zit de fietsvergoeding ongetwijfeld voor iets tussen. Vanaf 1 mei heeft elke medewerker die met de fiets naar het werk komt recht op een fietsvergoeding. Dat was tot nog toe niet voor iedereen het geval. Maar waar heb je als werknemer nu precies recht op en hoe haal je het meeste uit die fietsvergoeding?
    [naar artikel]
  21. Een fietsvergoeding? Niet voor iederen (18/09/2017 - VRT NWS)
    Zijn werkgevers verplicht hun werknemers een fietsvergoeding te betalen als die met de fiets naar het werk komen? Het antwoord blijkt "neen" te zijn, al zijn er wel veel werkgevers die dat doen. En ook niet alle werknemers hebben een fietsvergoeding nodig als motivatie om op de fiets te kruipen. Ontdekte "De Inspecteur" op Radio 2.
    [naar artikel]
  22. Goed nieuws voor het lerarentekort: recordaantal mensen overgestapt van privésector naar onderwijs (29/08/2021 - VRT NWS)
    Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: de zij-instromers, werknemers die hun baan in de privésector inruilen voor een job in het onderwijs. Dat zijn er 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit.
    [naar artikel]
  23. Hoe maak ik de overstap van de privésector naar het onderwijs? (30/08/2023 - De Tijd)
    18:39 Almaar meer werknemers maken de overstap van een job in de privésector naar het onderwijs. In het schooljaar 2022-2023 ging het om zo'n 4.700 zij-instromers. Wat moet u weten als u die switch overweeg...
    [naar artikel]
  24. Wordt jouw loon dit jaar geïndexeerd? Een overzicht voor werknemers in de privé en ambtenaars (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De brutolonen van ambtenaren en de meeste werknemers in de privésector worden automatisch aangepast volgens de stijging van de levensduurte. Hoe en wanneer is dan weer niet voor iedereen gelijk. Met de indexeringstool van Jobat.be kom je het meteen te weten.
    [naar artikel]
  25. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector? (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
    [naar artikel]
  26. Vanaf 1 werkdag recht op bedrijfspensioen (19/06/2018 - VRT NWS)
    Vanaf 1 januari 2019 hebben alle werknemers van wie de werkgever een bedrijfspensioen heeft recht op een aanvullend bedrijfspensioen. Tot nu waren er beperkingen voor jongeren en werknemers met een contract van korte duur.  Dat schrijft de krant De Tijd.
    [naar artikel]
  27. Fietsvergoeding levert werknemers jaarlijks gemiddeld 286 euro op (21/12/2020 - Express)
    Werkgevers kunnen hun werknemers een fietsvergoeding betalen wanneer ze hun tweewieler gebruiken om naar het werk te pendelen. Cijfers van... The post Fietsvergoeding levert werknemers jaarlijks gemiddeld 286 euro op appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  28. Gebruikers van speed pedelecs, hebben nu ook recht op fietsvergoeding (05/10/2017 - VRT NWS)
    Werknemers die met een speed pedelecs, of snelle elektrische fiets  naar het werk komen, krijgen voortaan ook een fietsvergoeding, net zoals de gewone fietsen. Dat is vandaag in de Kamer beslist. Speed pedelecs kunnen tot 45 kilometer per uur halen.
    [naar artikel]
  29. “Soms krijg je alleen een fietsvergoeding als je je eigen fiets gebruikt”: 1 op 3 mensen fietst naar het werk. Hier heb je recht op bij je werkgever (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Eén op de drie werknemers in ons land fietst naar het werk, en bijna één op de vijf legt daarbij dagelijks meer dan 30 kilometer af. Niet alleen goed voor de conditie en het milieu, maar ook voor de portemonnee. Onder meer de fietsvergoeding die steeds meer werkgevers hun werknemers aanbieden, kan je een mooi bedrag opleveren tot honderden euro’s per jaar. Veerle Michiels, mobiliteitsexpert van SD Worx, legt uit hoe het precies zit.
    [naar artikel]
  30. Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in (17/09/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in Italië gaat vanaf volgende maand eisen dat alle Italiaanse werknemers een geldig coronapaspoort hebben. De regering van premier Mario Draghi verwerkelijkt hiermee één van de strengste beleidsmaatregelen inzake vaccinatie in Europa. Tijdens een kabinetsvergadering op donderdag werd de maatregel goedgekeurd. De regel geldt voor alle werknemers in de openbare en de particuliere sector en gaat […] Lees dit artikel: Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in
    [naar artikel]
  31. Groen en Ecolo vragen Dermagne om vaccinatieverlof opnieuw mogelijk te maken (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    Kamerleden Kristof Calvo en Cécile Cornet, van meerderheidspartijen Groen en Ecolo, roepen minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op om ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin vaccinatieverlof mogelijk te maken voor alle werknemers. Ambtenaren hebben al recht op zo’n klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten vaccineren, maar voor de privésector geldt dat nog niet.
    [naar artikel]
  32. Groen en Ecolo vragen Dermagne om vaccinatieverlof opnieuw mogelijk te maken (25/09/2022 - Het Nieuwsblad)
    Kamerleden Kristof Calvo en Cécile Cornet, van meerderheidspartijen Groen en Ecolo, roepen minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op om ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin vaccinatieverlof mogelijk te maken voor alle werknemers. Ambtenaren hebben al recht op zo’n klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten vaccineren, maar voor de privésector geldt dat nog niet.
    [naar artikel]
  33. Eén op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding (17/09/2018 - Knack)
    Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  34. Eén op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding (17/09/2018 - De Morgen)
    Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  35. Fietsvergoeding in meer sectoren op komst (24/09/2021 - De Tijd)
    16:22 De federale regering werkt aan een actieplan om de invoering van een fietsvergoeding voor alle werknemers mogelijk te maken. Dat blijkt uit het eerste fietsactieplan van minister van Mobiliteit George...
    [naar artikel]
  36. Een op de zeven werknemers krijgt fietsvergoeding (26/10/2022 - De Tijd)
    02:00 Almaar meer werknemers gaan met de fiets naar hun werk. Ze krijgen daarvoor samen 170 miljoen euro aan fietsvergoeding. Verkeersveiligheid en afstand blijken de grootste hinderpalen.
    [naar artikel]
  37. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet deze regel ook gelden in de privésector? Dit is jullie mening (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. Wat denk jij? Is de regel een goed idee? En moet die ook gelden in de privésector? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
    [naar artikel]
  38. Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte (28/10/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte De privésector investeert op recordhoogte in kernfusiebedrijven. Van de 35 kernfusiebedrijven in de wereld hebben er 18 samen 1,8 miljard dollar aan particuliere financiering ontvangen. Dat staat in het eerste onderzoek van de sector, donderdag gepubliceerd door de UK Atomic Energy Authority, en de pas opgerichte Fusion Industry Association. Van de 23 bedrijven die op […] Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte
    [naar artikel]
  39. Steeds meer werknemers krijgen fietsvergoeding (17/09/2018 - Het Nieuwsblad)
    Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  40. Kwart meer fietsvergoedingen in twee jaar tijd (31/08/2019 - Metro)
    Het aantal werknemers dat met de fiets naar het werk komt en een fietsvergoeding krijgt, is in twee jaar tijd met een kwart gestegen. Het totale uitgekeerde bedrag steeg zelfs met een derde, omdat de fietsende werknemers ook meer kilometers aflegden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard zaterdag. Dit jaar vulden bijna 550.000 mensen de fietsvergoeding in op hun belastingbrief voor het inkomstenjaar 2018, tegenover 432.000 in inkomstenjaar 2016. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Gemiddeld kregen ze 252 euro bovenop hun loon, terwijl dat in 2016 nog 233 euro was. In totaal fietsten ze 627 miljoen kilometer bij elkaar. De verklaring van die forse stijging is niet alleen de ergernis over files of het stijgende aantal deelnemende bedrijven, maar ook het succes van de elektrische fiets. En dan vooral van de snellere “speed pedelecs”, die sinds eind 2017 recht geven op een fietsvergoeding. Daardoor stijgt de behapbare afstand voor de werknemers die kiezen voor de fiets. In werkelijkheid fietst waarschijnlijk een pak meer werknemers naar zijn werk, maar niet alle bedrijven geven recht op een fietsvergoeding. CD&V pleit er daarom voor om het systeem uit te breiden. “Het is duidelijk dat de fietsvergoeding hét instrument is om meer mensen te stimuleren om naar het werk te fietsen”, zegt Kamerlid Jef Van den Bergh, die de cijfers opvroeg. bron: Belga Het bericht Kwart meer fietsvergoedingen in twee jaar tijd verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  41. Nog nooit stapten zoveel werknemers over van privé naar onderwijs (29/08/2023 - Het Nieuwsblad)
    Vorig schooljaar zijn precies 4.697 Vlamingen overgestapt van de privésector naar het onderwijs. Nooit eerder waren er zoveel ‘zij-instromers’.
    [naar artikel]
  42. Nog nooit stapten zoveel werknemers over van privé naar onderwijs (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
    Vorig schooljaar zijn precies 4.697 Vlamingen overgestapt van de privésector naar het onderwijs. Nooit eerder waren er zoveel ‘zij-instromers’.
    [naar artikel]
  43. OPROEP: Ben jij de grootste fietspendelaar van Vlaanderen? (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers recht op een fietsvergoeding. Die bedraagt 0,27 euro per kilometer voor wie regelmatig van en naar het werk fietst. Ze geldt voor een maximale afstand van 40 kilometer per dag, maar sommigen zitten daar ruimschoots boven.
    [naar artikel]
  44. Absenteïsmecijfers stagneerden in eerste helft van 2019 (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Het absenteïsme van de werknemers in de Belgische privésector lijkt een plafond bereikt te hebben. In vergelijking met vorig jaar bleef het lange...
    [naar artikel]
  45. “Werkgevers en werknemers hebben er alle belang bij om een ernstig debat over de loonindexering te voeren” (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
    Hoewel de inflatie in ons land tot 11,27 procent piekt, is de impact op werknemers beperkt. Met dank aan de automatische loonindexering. In navolging van de sociale uitkeringen en de wedden van het overheidspersoneel zien ook werknemers in de privésector hun loon straks met minstens een tiende stijgen. Ondanks de grote winsten van boekjaar 2021 dreigen heel wat bedrijven hierdoor in de problemen te raken. Uitstel van investeringen en aanwervingen, jobvernietiging en zelfs faillissementen lonken om de hoek. Niettemin blijven velen krampachtig vasthouden aan dit heilige indexhuisje.
    [naar artikel]
  46. Ziekteverzuim stijgt sterk bij jonge werknemers (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Het middellange ziekteverzuim, tussen een maand en een jaar, stijgt sterk, vooral bij jonge werknemers. Dat meldt hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector.
    [naar artikel]
  47. Ziekteverzuim stijgt sterk bij jonge werknemers (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Het middellange ziekteverzuim, tussen een maand en een jaar, stijgt sterk, vooral bij jonge werknemers. Dat meldt hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector.
    [naar artikel]
  48. Ziekteverzuim stijgt sterk bij jonge werknemers (30/08/2021 - Het Nieuwsblad)
    Het middellange ziekteverzuim, tussen een maand en een jaar, stijgt sterk, vooral bij jonge werknemers. Dat meldt hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy