De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vandalen richten ravage aan in Gentse scholen: brandblusapparaten leeggespoten en deuren ingeslagen

Het Nieuwsblad

24/01/2023 - 18:51

Vandalen hebben afgelopen weekend in twee schoolgebouwen aan de Martelaarslaan in Gent heel wat schade aangericht. De politie kon één indringer arresteren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandalen richten ravage aan in scholen (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk is vannacht ingebroken in drie scholen. Er is niks gestolen, maar de inbrekers hebben wel een ware ravage aangericht. Er zijn flessen
  [naar artikel]
 2. Vandalen richten ravage aan in scholen (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk is vannacht ingebroken in drie scholen. Er is niks gestolen, maar de inbrekers hebben wel een ware ravage aangericht. Er zijn flessen
  [naar artikel]
 3. Vandalen richten enorme ravage aan op ‘t Lisp: brandblussers leeggespoten, secretariaat overhoop gehaald… (16/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekenden hebben in de loop van zondagnamiddag een enorme ravage aangericht in de kantoren van ‘t Lisp, stadion van Lierse Kempenzonen dat zich voorbereidt op een nieuwe start in de Eerste Klasse Amateurs. De ravage is enorm en het bestuur is geschrokken: “Wij moeten nu aan het werk om tegen woensdag onze abonnementenverkoop weer op gang te krijgen.”
  [naar artikel]
 4. Zwaar vandalisme in school in Rijkevorsel: politie op zoek naar daders (09/08/2020 - VRT NWS)
  De politiezone Noorderkempen is op zoek naar vandalen die lelijk huishielden in Gemeenteschool De Wegwijzer in Rijkevorsel. In de nacht van vrijdag op zaterdag drongen ze de school binnen en richtten er een ravage aan. Meubels en ICT-materiaal werden vernield, brandblusapparaten en verfbussen werden leeggespoten. "Op het eerste gezicht is er niets gestolen en gaat het om puur vandalisme", zegt schepen voor Onderwijs Nathalie Stoffelen (N-VA).
  [naar artikel]
 5. Vandalen richten ravage aan in stadpark en sticjten brand (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het heempark van De Wissen aan de Negenoordlaan in Stokkem hebben vandalen lelijk huisgehouden. Een brug en een museumwand uit vlechtwerk zijn vernield. Er werd ook vuurtje gestookt.
  [naar artikel]
 6. Vandalen richten ravage aan in chirolokaal: “Voor 15.000 euro schade” (01/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een of meerdere vandalen hebben vrijdagavond lelijk huisgehouden in de lokalen van de jongenschiro in Geenend (Retie). Er werd zelfs geprobeerd om brand te stichten. De leiding en het oudercomité kwamen zaterdagnamiddag opruimen, zodat de chirozondag kan plaatsvinden.
  [naar artikel]
 7. Vandalen richten ravage aan in voortuin woning in Tessenderlo: vier minderjarigen gevat (08/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Dennenhof in Tessenderlo in Nieuwpoort hebben vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag flink toegeslagen in de voortuin van een woning.
  [naar artikel]
 8. Vandalen richten voor 20.000 euro schade aan in barbershop (22/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vandalen hebben tijdens de nacht van zondag op maandag een ravage aangericht in de barbershop van Khuder Khullef (30) in de Boerenkrijglaan in Westerlo. “De dader of daders zijn driest te werk gegaan, maar met geleend materiaal kan ik al na één dag heropenen”, zegt de uitbater. De politie onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 9. Vandalen richten ravage aan bij UGent (24/06/2020 - De Standaard)
  Vandalen hebben dinsdagnacht flink wat schade toegebracht in verschillende gebouwen van UGent. Afgerukte airco’s, ingegooide ramen en machines die verwoest zijn, … De schade loopt op tot in de honderdduizenden euro’s. ‘Onderzoeken en doctoraten lopen hierdoor weken tot zelfs maanden vertraging op’, zegt Kristof Detavernier van de Faculteit Wetenschappen.
  [naar artikel]
 10. Vandalen gooien ruiten in van voetbalkantine Engsbergen (20/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben zware vernielingen aangebracht in de voetbalkantine van Engsbergen in de Lindenstraat in Tessenderlo. Ze gooiden met stenen de ruiten in. Ook een brandblusser werd leeggespoten.
  [naar artikel]
 11. Brandweer moet uitrukken nadat vandalen brandblusser leegspuiten in Genk (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer Oost-Limburg is maandagavond rond 20.15 uur uitgerukt naar een appartementsblok op Eindgracht in het centrum van Genk. Het bleek te gaan om een of meerdere vandalen die een brandblusser hadden leeggespoten in een hal.
  [naar artikel]
 12. Vandalisme (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben brandblussers leeggespoten in de ondergrondse garage op de werf langs het rusthuis in de Rodekruisstraat in Lommel.
  [naar artikel]
 13. Vandalen richten ravage aan bij UGent en laten boodschap in bloed achter: “Minstens honderdduizenden euro’s schade” (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vandalen hebben dinsdagnacht enorme schade toegebracht in verschillende gebouwen van UGent. Afgerukte airco’s, ingegooide ramen en machines die verwoest zijn, de schade loopt al zeker op tot in de honderdduizenden euro’s. “Onderzoeken en doctoraten lopen hierdoor weken tot zelfs maanden vertraging op”, zegt Kristof Detavernier van de Faculteit Wetenschappen.
  [naar artikel]
 14. Jongeren richten ravage aan in school: “Een hele dag nodig gehad om alles op te kuisen” (04/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Drie jongeren hebben dinsdag een enorme ravage aangericht in het Busleyden Atheneum, campus De Beemden, aan de Stuivenbergbaan. Ze gooiden verscheidene ramen aan de diggelen, vernielden een laptop en telefoontoestel en forceerden deuren en kasten. De politie kon de drie daders oppakken.
  [naar artikel]
 15. Jongeren richten grote ravage aan in school: “De hele dag nodig gehad om alles op te kuisen” (03/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Drie jongeren hebben dinsdag een enorme ravage aangericht in het Busleyden Atheneum, campus De Beemden, aan de Stuivenbergbaan. Ze gooiden verscheidene ramen aan de diggelen, vernielden een laptop en telefoontoestel en forceerden deuren en kasten. De politie kon de drie daders oppakken.
  [naar artikel]
 16. Vandalen slaan autoruiten in (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Koningboudewijnlaan hebben twee vandalen maandag rond 5.30 uur de ruit van twee voertuigen ingeslagen.
  [naar artikel]
 17. Kapotte ruiten, uitwerpselen in de kelder, zwarte smurrie op de trap: huurders richten ravage aan in nieuwbouw (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ingeslagen ruiten, uitwerpselen in de kelder, lege blikken Cara-pils en een zwarte smurrie die van de trap naar beneden komt gedropen. De huurders in het appartementsblok in de Oranjestraat 61 in Antwerpen hebben in enkele maanden een ware ravage aangericht. “Twaalf jaar geleden hebben wij dat gebouw gezet. Nu is het een krot”, zucht de eigenares.
  [naar artikel]
 18. Raam ingeslagen met steen in Lommel (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben een raam ingeslagen met een steen in de Frans Van Hamstraat. Dat werd maandag rond 14 uur bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 19. Racing Reppel krijgt bezoek van vandalen: terrein vernield, spullen gestolen en ruit van wagen ingeslagen (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben het voorbije weekend vernielingen aangebracht aan de terreinen en gebouwen van Racing Reppel in de Zandstraat. Ze hebben onder meer met een quad over het C-terrein gereden. “Er is ook drank en chips gestolen, we hebben gebroken glas gevonden op het veld en de deur van een opslagplaats is ingestampt. Daarnaast hebben ze de voorruit van een geparkeerd voertuig ingeslagen”, betreurt voorzitter Godfried Achten.
  [naar artikel]
 20. Vandalen brengen enorme schade toe aan stadion Lierse Kempenzonen: “Dit is een gerichte actie tegen onze club” (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandalen hebben lelijk huis­gehouden in het voetbalstadion van Lierse Kempenzonen. Het secretariaat op de gelijkvloerse verdieping werd kort en klein geslagen en er werden brandblussers leeggespoten. Ook elders in het gebouw werd schade aangebracht. Voorlopig zijn de daders spoorloos.
  [naar artikel]
 21. Vandalen houden lelijk huis in stadion Lierse Kempenzonen: “Dit is een gerichte actie tegen onze club” (17/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vandalen hebben het voorbije weekend lelijk huisgehouden in het voetbalstadion van Lierse Kempenzonen. Het secretariaat op het gelijkvloers werd kort en klein geslagen en er werden brandblussers leeggespoten. Ook elders in het gebouw werd schade aangericht. Voorlopig zijn de daders spoorloos.
  [naar artikel]
 22. Everzwijnen richten ravage aan in Genk (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Everzwijnen komen in Genk tot in de woonwijken, richten er keer op keer een ravage aan en houden nu ook wandelaars thuis. Die hebben schrik. De populatie wilde zwijnen in Genk is te groot. Voor veel inwoners is de maat vol, ze vinden dat het aantal dringend naar beneden moet. En wel nu.
  [naar artikel]
 23. Ruit van voertuig ingeslagen in Lommel (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Rodekruisstraat hebben vandalen de ruit van een voertuig ingeslagen. Dat is vrijdag rond 10.30 uur ontdekt.
  [naar artikel]
 24. Raam ingeslagen in Wellen (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Daalstraat in Wellen hebben vandalen het raam van een gebouw ingeslagen. Er werd niets gestolen.
  [naar artikel]
 25. Ramen ingeslagen in Hamont (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Molenstraat in Hamont hebben vandalen een aantal ramen ingeslagen. Dat is dinsdag rond 16 uur vastgesteld.
  [naar artikel]
 26. Inwoners geschokt nadat vandalen Kerststal volledig vernielen en ravage achterlaten (01/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Rumst hebben vandalen afgelopen nacht de kerststal vernield en daarmee ook een jarenlange traditie. De daders hebben alle beelden die in de stal stonden, kapot geslagen en lieten een ravage achter in de straat. De kerststal wordt elk jaar opgebouwd door oud-scouts en brengt op kerstavond heel wat inwoners samen. Het is er een sociaal gebeuren, de vernielingen hebben hen dan ook geschokt.
  [naar artikel]
 27. Poederblusser leeggespoten in Neeroeteren (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Komweg in Neeroeteren hebben onbekenden een brandblusser van een graafwerker in de cabine van een voertuig leeggespoten. De feiten werden maandag bij de politie gemeld. (mm)
  [naar artikel]
 28. Dieven richten ravage aan in sportcentrum Balsakker, enkele dagen voor officiële opening (23/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Dieven hebben enkele dagen voor de officiële opening een ravage aangericht in het vernieuwde sportcentrum Balsakker in Lille. Ze vernielden dinsdagnacht acht deuren en stalen uit de cafetaria drie tv-toestellen.
  [naar artikel]
 29. Vandalen beschadigen tientallen auto’s in Houthalen (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben voorbije nacht in Houthalen vele auto’s beschadigd. De ruiten werden ingeslagen. Er is sprake van tientallen geviseerde voertuigen.
  [naar artikel]
 30. Vandalen vernielen ruit en deur in Voorshoven (03/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Tismansweg in Voorshoven hebben vandalen een ruit en glazen deur ingeslagen met een baksteen. Dat is zaterdag rond 16 uur ontdekt. 
  [naar artikel]
 31. Vandalen vernielen twee schoolgebouwen (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag ravage aangericht in twee schoolgebouwen. Zowel de basisschool als het middelbaar van het
  [naar artikel]
 32. Cameraschilden, alarmsystemen en elektronische deuren: scholen worden beveiligde burchten (16/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De leerlingen die dinsdagnacht examens stalen in een Gentse school, zijn ontmaskerd door de camera’s die er hingen. Geen toeval, want inbrekers moeten tegenwoordig hun tenen uitkuisen om ongemerkt een Vlaamse school binnen te dringen. Camera’s, alarmsystemen en elektronische deuren: scholen lijken wel versterkte burchten.
  [naar artikel]
 33. Achterruit van auto ingeslagen in Koersel (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben de achterruit van een auto ingeslagen in de Rechtestraat in Koersel. Dat is vrijdag rond 4 uur ontdekt.
  [naar artikel]
 34. Oplichters richten vizier op scholen: nu via “nog te betalen schoolfactuur” (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Oplichters richten hun pijlen nu op scholen. Ze wekken via sms of een neptelefoontje van een incassobureau de indruk dat er nog een openstaande schoolfactuur is en proberen zo uw bankrekening te plunderen.
  [naar artikel]
 35. Zware brand zorgt voor ravage in Assebroek: “Sluit ramen en deuren” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een verwoestende brand heeft donderdagnacht voor een enorme ravage gezorgd in een grote loods achter een voormalige drukkerij. Via een BE-alert wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten.
  [naar artikel]
 36. Vandalen gooien raam in van jeugdlokaal in Dilsen (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben een raam ingeslagen van een jeugdlokaal in de Bergerkampstraat in Dilsen. 
  [naar artikel]
 37. Ruit KSA-lokaal ingeslagen in Dilsen (08/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben een ruit ingeslagen van het KSA-lokaal in de Steenkuilstraat in Dilsen. 
  [naar artikel]
 38. Everzwijnen richten ravage aan bij gezin uit Genk (27/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Genk heeft een groep everzwijnen een ravage aangericht in de achtertuinen van twee woningen in de Dilikensweier en de Matenstraat.
  [naar artikel]
 39. Autodieven richten ravage aan in Halle (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Autodieven hebben zondagochtend rond 6.45 uur een ravage aangericht op de Nijvelsesteenweg in Halle. De mannen botsten met hun Mazda tegen drie...
  [naar artikel]
 40. Ruit van wagen ingeslagen aan Kasteel van Wurfeld (09/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan het Kasteel van Wurfeld hebben vandalen zondag rond 1.55 uur de ruit van een wagen ingeslagen. 
  [naar artikel]
 41. Everzwijnen richten ravage aan in Genkse tuin (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep everzwijnen heeft vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag een ware ravage aangericht in de tuin van Paula Machiels uit Genk.
  [naar artikel]
 42. Jongeren richten ravage aan in hal van flatgebouw: “Was dat nu echt nodig?” (02/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Zeven jongeren hebben op nieuwjaarsdag een ravage aangericht in de inkomhal van een flatgebouw in de Kapelstraat in het centrum van Genk. Wat hen bezielde, is onduidelijk.
  [naar artikel]
 43. Vandalen opgepakt voor ravage in Amerikaans College (30/05/2019 - De Standaard)
  De Leuvense lokale politie heeft donderdagochtend 8 jongeren tussen 18 en 21 jaar opgepakt nadat ze in het gemeenschappelijk gedeelte van het Amerikaans College in de Naamsestraat een ware ravage hadden aangericht.
  [naar artikel]
 44. Vandalen koelen woede op de ruiten van de Stroopfabriek (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben op de Stroopsite in Borgloon zaterdagnacht een ware ravage achtergelaten. Zaterdagmorgen omstreeks 8 uur toen Raf Bleus aan zijn bedrijf aankwam werd hij meteen geconfronteerd met de vernieling. Naar schatting werden ruim 350-400 kg appelen, die klaar stonden om te verwerken tot siroop, tegen de ramen en muren gegooid.
  [naar artikel]
 45. Lagere scholen openen vandaag de deuren voor testdag (05/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na de kleuterscholen eerder deze week, mogen nu ook de lagere scholen hun deuren openen voor alle leerlingen. De echte heropening vindt maandag plaats, maar vrijdag krijgen scholen de mogelijkheid om een proefdag te draaien.
  [naar artikel]
 46. Opnieuw auto volledig vernield door dronken vandalen (26/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Zeebrugge werden op korte tijd twee wagens hard aangepakt door vandalen. Vrijdagmorgen was het de beurt aan de Kia van Laurent Audenaert. Al zijn ramen - op de voorruit na - werden ingeslagen. Ooggetuigen beweren dat dronken illegalen de schuldigen waren. “Nochtans hebben we hier nooit miserie gehad met transmigranten”, zegt de man.
  [naar artikel]
 47. Vandalen spuiten brandblusser leeg in voetbalkantine: “We hadden ons de jaarlijkse grote kuis heel anders voorgesteld” (24/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vandalen hebben maandagnacht ingebroken in de kantine van voetbalclub Sporting Sint-Gillis-Waas in de Houtvoortstraat. Ze stampten een raam in en spoten een brandblusser leeg. Tien vrijwilligers waren urenlang in de weer om de ravage op te kuisen.
  [naar artikel]
 48. Dronken Britse tieners richten grote ravage aan op modeltreinbeurs: ouders moeten maar 1.600 euro betalen (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Engelse tieners hebben een grote ravage aangericht op een tentoonstelling voor modeltreintjes in Stamford. De 16-jarigen kraakten een fles...
  [naar artikel]
 49. Vandalen vernielen Cruyff Court in Molenbeek amper anderhalve dag na opening (25/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Cruyff Court dat amper twee dagen geleden geopend werd in Molenbeek, werd nu al het slachtoffer van vandalen. Het materiaalhok werd leeggehaald, de ruiten ingeslagen, en het kunstgrasveld werd in brand gestoken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy