De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Milieubewegingen dagen Vlaamse regering voor rechter vanwege pesticidenbeleid

Het Laatste Nieuws

25/01/2023 - 05:08

Vijf milieu- en natuurorganisaties (Natuurpunt, WWF, Velt, Bond Beter Leefmilieu en Dryade) slepen de Vlaamse regering voor de rechter vanwege het pesticidenbeleid. Niet alleen de natuur moet volgens hen beter afgeschermd worden, ook scholen en rusthuizen, zo schrijft De Standaard vandaag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Milieubewegingen dagen Vlaamse regering voor rechter vanwege pesticidebeleid (25/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Milieubewegingen dagen Vlaamse regering voor rechter vanwege pesticidebeleid (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vijf milieu- en natuurorganisaties (Natuurpunt, WWF, Velt, Bond Beter Leef­milieu en Dryade) dagen de Vlaamse regering voor de rechter vanwege het pesticidebeleid. Niet alleen de natuur moet volgens hen beter afgeschermd worden, ook scholen en rusthuizen, zo schrijft De Standaard woensdag.
  [naar artikel]
 3. PFAS-akkoord met milieubewegingen stap dichterbij (19/10/2022 - De Standaard)
  De Vlaamse regering belooft niet alleen bijkomende overkappingen van de Antwerpse Ring. Ze staat op een zucht van een finaal akkoord met de milieubewegingen over de PFAS-sanering van de Oosterweelwerf.
  [naar artikel]
 4. Milieubewegingen waarschuwen regering voor “historische fouten en impasse rond Oosterweel” (29/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een twintigtal milieubewegingen roept de Vlaamse regering op om Vlaanderen te behoeden voor historische fouten en de impasse rond Oosterweel te zien als een kans. Dat doen ze nadat de onderhandelingen tussen het kabinet van minster van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) met een aantal actiegroepen vorige week mislukte.
  [naar artikel]
 5. Milieubewegingen naar rechter tegen Ineos-kraker (09/06/2022 - De Tijd)
  18:07 Milieubewegingen verzetten zich tegen de vergunning aan de Britse chemiegroep Ineos voor de bouw van een ethaankraker in Antwerpen. Ze kondigen opnieuw juridische acties aan.
  [naar artikel]
 6. 200 Amerikaanse kranten dagen Google en Facebook voor de rechter vanwege monopoliegedrag (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 200 Amerikaanse kranten dagen Google en Facebook voor de rechter vanwege monopoliegedrag Lokale Amerikaanse kranten werken stilletjes aan een antitrustzaak tegen Facebook van Meta en Google. De twee techreuzen zouden de digitale advertentiemarkt gemonopoliseerd hebben en zo de kranten financieel doodknijpen. Verschillende kleine Amerikaanse kranten hebben hun lokaal verzet tegen “Big Tech” omgezet in een ware nationale beweging. Zo’n 200 kranten bouwen aan een antitrustzaak tegen Facebook […] Lees dit artikel: 200 Amerikaanse kranten dagen Google en Facebook voor de rechter vanwege monopoliegedrag
  [naar artikel]
 7. Luchthaven Deurne: milieugroepen doen aangifte van valsheid in geschrifte door Vlaamse regering (07/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Heeft de Vlaamse regering middels haar ministers van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zich schuldig gemaakt aan schriftvervalsing? Dat is alvast het stellig vermoeden van milieubewegingen Bond Beter Leefmilieu, Vliegerplein Deurne en WILOO Oostende. Zij deden vandaag aangifte bij de procureur-generaal in Brussel en vragen een onderzoek.
  [naar artikel]
 8. Maastricht daagt Vlaanderen voor rechter na mislukken van tramlijn vanuit Hasselt (22/11/2023 - Het Nieuwsblad)
  De gemeente Maastricht gaat Vlaanderen voor de rechter dagen, omdat de Vlaamse regering weigert een miljoenenbedrag terug te betalen aan de Nederlandse stad.
  [naar artikel]
 9. Akkoord Vlaamse regering en milieubewegingen over aanpak PFAS rond Oosterweel: ook groen licht voor eerste sanering in Zwijndrecht (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering, milieuorganisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht hebben een akkoord over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat meldt persagentschap Belga. Ook heeft de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM groen licht gegeven aan het bodemsaneringsplan van chemiebedrijf 3M voor een eerste zone rond de bedrijfssite in Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 10. Amerikaanse opperrechter zet Trump op zijn plaats vanwege commentaar over partijdigheid (22/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vanwege zijn kritiek op de zogenaamde partijdigheid van een rechter heeft VS-president Donald Trump zich de woede op de hals gehaald van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. De opperrechter van het hof, John Roberts, sprak Trump tegen woensdag en zei dat “we geen Obama-rechter, Trump-rechter, Bush-rechter of Clinton-rechter hebben”.
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse opperrechter zet Trump op zijn plaats vanwege commentaar over partijdigheid (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanwege zijn kritiek op de zogenaamde partijdigheid van een rechter heeft VS-president Donald Trump zich de woede op de hals gehaald van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. De opperrechter van het hof, John Roberts, sprak Trump tegen woensdag en zei dat “we geen Obama-rechter, Trump-rechter, Bush-rechter of Clinton-rechter hebben”.
  [naar artikel]
 12. Vlaamse regering en verschillende milieubewegingen bereiken akkoord over aan PFAS rond Oosterweel (27/10/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering, de gemeente Zwijndrecht en milieuorganisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu hebben een akkoord over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf, dat vrijdagnamiddag wordt voorgesteld in Zwijndrecht. Het akkoord heeft geen juridisch bindend kader en verschillende partijen hebben de onderhandelingen over het voortzetten van de werken verlaten.
  [naar artikel]
 13. Vlaamse regering voor rechtbank voor "wapenexport naar Turkije" (27/10/2021 - VRT NWS)
  Vredesactie en mensenrechtenorganisatie Amnesty International dagen de Vlaamse regering voor de rechter omdat ze vinden dat Vlaanderen te laks is met wapenexport. Ze willen dat Vlaanderen de export voor onderdelen van militaire transportvliegtuigen stopzet. Concreet gaat het om vleugelonderdelen die gebruikt worden in het militair transportvliegtuig A400M van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.
  [naar artikel]
 14. Waalse en Brusselse krantenwinkels dagen Nationale Loterij voor de rechter (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vision Presse, de vereniging van Waalse en Brussels krantenwinkels, daagt de Nationale Loterij voor de rechter vanwege de steeds grotere focus op online kansspelen. "Chapeau", klinkt het bij de Vlaamse collega's, die dezelfde problemen ervaren. "Al zijn er voorlopig nog geen plannen om ook naar de rechtbank te stappen.”
  [naar artikel]
 15. Maastricht gaat Vlaanderen voor rechter dagen na mislukken van tramlijn uit Hasselt (22/11/2023 - VRT NWS)
  De gemeente Maastricht gaat Vlaanderen voor de rechter dagen omdat de Vlaamse regering weigert een miljoenenbedrag terug te betalen aan de Nederlandse stad. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Wim Hillenaar aan de Maastrichtse gemeenteraad. Het gaat om 19,6 miljoen euro, dat Maastricht en de Nederlandse provincie Limburg hadden geïnvesteerd in een tramverbinding vanuit Maastricht naar Hasselt. Vorig jaar schrapte Vlaanderen echter de tram.
  [naar artikel]
 16. Akkoord Vlaamse regering en milieubewegingen over aanpak PFAS rond Oosterweel in het zicht, maar juridische procedures daarmee niet per se van tafel (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering, milieuorganisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht zouden een akkoord hebben over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat meldt persagentschap Belga. Andy Pieters, woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) spreekt dat tegen: “Er is pas een akkoord als het dossier door alle actoren is goedgekeurd, dat is tot nader order niet het geval.” De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft donderdag groen licht gegeven aan het bodemsaneringsplan van chemiebedrijf 3M voor een eerste zone rond de bedrijfssite in Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 17. Milieubewegingen verzetten zich tegen nucleaire verlenging (18/05/2023 - De Tijd)
  12:31 De milieubewegingen Greenpeace en BBL verzetten zich tegen de geplande levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3. 'Geen oplossing, te duur en te grote veiligheidsrisico's', klinkt ...
  [naar artikel]
 18. Federale rechter VS: "Migrantengezinnen moeten binnen de 30 dagen herenigd worden" (27/06/2018 - VRT NWS)
  Een federale rechter in San Diego heeft beslist dat migrantenkinderen binnen de 30 dagen herenigd moeten worden met hun ouders. Kinderen jonger dan 5 jaar moeten zelfs binnen de 14 dagen met hun familie herenigd worden. Binnen de 10 dagen moet er ook contact mogelijk zijn tussen ouders en kinderen. Daarmee gaat de rechter in tegen de Amerikaanse president Donald Trump die sinds enkele weken een strengere immigratiepolitiek toepast. "De regering moet de uitspraak van de rechter volgen", zegt correspondent Björn Soenens vanuit de VS.
  [naar artikel]
 19. Tijd dringt na vonnis rechter: “Coronaregels dreigen dode letter te worden” (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Brusselse rechter maakt brandhout van de juridische basis voor de coronamaatregelen. De federale regering heeft nu dertig dagen om die basis op orde te krijgen, anders moet ze de regels opheffen of 5.000 euro dwangsom per dag betalen. De regering gaat in beroep, maar er is haast bij.
  [naar artikel]
 20. Regering en milieubewegingen hebben akkoord over aanpak PFAS rond Oosterweel (27/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering, milieu-organisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht hebben een akkoord over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat bevestigt een van de betrokken organisaties. Het akkoord staat donderdag op de agenda van de gemeenteraad in Zwijndrecht en vrijdag op die van de ministerraad.
  [naar artikel]
 21. Regering en milieubewegingen hebben akkoord over aanpak PFAS rond Oosterweel (27/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering, milieu-organisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht hebben een akkoord over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat bevestigt een van de betrokken organisaties. Het akkoord staat donderdag op de agenda van de gemeenteraad in Zwijndrecht en vrijdag op die van de ministerraad.
  [naar artikel]
 22. Regering en milieubewegingen hebben akkoord over aanpak PFAS rond Oosterweel (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering, milieu-organisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht hebben een akkoord over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat bevestigt een van de betrokken organisaties. Het akkoord staat donderdag op de agenda van de gemeenteraad in Zwijndrecht en vrijdag op die van de ministerraad.
  [naar artikel]
 23. 20.000 mensen tekenen petitie tegen plan Vlaamse regering om verzet tegen milieuvergunningen te bemoeilijken (18/05/2021 - VRT NWS)
  Al meer dan 20.000 mensen hebben een petitie getekend tegen het plan van de Vlaamse regering om verzet tegen milieuvergunningen te bemoeilijken. Burgers zouden voortaan moeten aantonen dat ze een persoonlijk belang hebben in de zaak én moeten al aan het begin van de procedure hun verzet kenbaar maken. Verschillende milieubewegingen, waaronder Greenpeace en Natuurpunt, hebben zich achter de petitie geschaard. Morgen wordt er in het Vlaams Parlement over de kwestie gestemd.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse regering wordt vandaag voor de rechter gesleept vanwege onze alarmerend slechte luchtkwaliteit (26/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) krijgt vandaag een dubbele dagvaarding in de bus. De afzenders: Greenpeace, Ademloos en stRaten-generaal. De milieuvereniging en actiegroepen maken daarmee hun belofte van begin dit jaar waar, om via de rechtbank propere lucht af te dwingen.
  [naar artikel]
 25. Jeugdrechters en -advocaten trekken aan alarmbel: "Vlaamse regering wil zélf rechter en partij spelen bij hulpverlening" (09/03/2018 - VRT NWS)
  De Unie van Nederlandstalige Jeugdmagistraten en de Unie van Jeugdadvocaten trekken aan de alarmbel over een aanpassing die de Vlaamse regering wil doorvoeren in het jeugddelinquentierecht.  Het gaat over maatregelen die genomen kunnen worden voor jongeren in een problematische thuissituatie. De organisaties hebben over de kwestie een brief geschreven aan de Vlaamse regering. Vanaf januari 2019 komt er een Vlaams jeugddelinquentierecht. 
  [naar artikel]
 26. België krijgt er twee of drie gascentrales bij: “Onmogelijk te aanvaarden”, reageren milieubewegingen (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De komende jaren worden in ons land twee of drie nieuwe gascentrales gebouwd. Dat heeft de ministerraad beslist. De nieuwe gascentrales moeten ervoor zorgen dat het licht blijft branden als in 2025 de kerncentrales sluiten, en dat ons land de overstap naar hernieuwbare energie kan maken. De milieubewegingen reageren scherp op het CRM-mechanisme, dat door Groen-minister Tinne Van der Straeten en de regering werd goedgekeurd. “Subsidies voor fossiele brandstoffen kunnen we onmogelijk aanvaarden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Rechter eist strenger mestplan (26/06/2023 - De Standaard)
  Vijf milieuorganisaties daagden vorige zomer de Vlaamse regering voor de rechter. Die geeft Zuhal Demir (N-VA) nu een half jaar om een strenger mestactieplan uit te dokteren.
  [naar artikel]
 28. De langste weg ooit naar een Vlaamse regering: een reconstructie (30/09/2019 - De Morgen)
  127 dagen. Nog nooit heeft het zo lang geduurd om een Vlaamse regering te vormen. Nochtans was van in het begin duidelijk dat alleen een voortzetting van de Zweedse regering van N-VA, CD&V en Open Vld een realistische optie was. Maar geflirt met Vlaams Belang zorgde voor weken vertraging. Een terugblik.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse omroepen dagen Bhaalu voor de rechter (29/03/2019 - De Morgen)
  De VRT, SBS Belgium en Medialaan trekken naar de rechter om Bhaalu van de markt te laten halen. De videorecorder schendt volgens de zenders alle wettelijke bepalingen.
  [naar artikel]
 30. Vlaamse regering en actiegroepen sluiten "saneringsverbond" over PFAS-vervuiling: kunnen Oosterweelwerkzaamheden nu vlot herstarten?  (28/10/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering en enkele actiegroepen en milieubewegingen hebben een "saneringsverbond" gesloten, afspraken over de aanpak van de PFAS-vervuiling die naar bovenkwam bij de Oosterweelwerkzaamheden. De betrokken actiegroepen laten daardoor hun rechtsprocedures vallen. "We zijn tevreden, maar het echte werk begint nu pas en het vertrouwen zal pas hersteld zijn als afspraak na afspraak gerealiseerd wordt", zei Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Sowieso zijn er nog een aantal onzekerheden die vertraging zouden kunnen opleveren voor de Oosterweelwerkzaamheden.
  [naar artikel]
 31. De langste weg ooit naar een Vlaamse regering: een reconstructie (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  127 dagen. Nog nooit heeft het zo lang geduurd om een Vlaamse regering te vormen. Nochtans was van in het begin duidelijk dat alleen een...
  [naar artikel]
 32. Septemberverklaring op tijd en lachende ministers: is alles weer koek en ei in de Vlaamse regering? (24/09/2023 - VRT NWS)
  De vrolijkheid waarmee de Vlaamse regering dit jaar de begrotingsonderhandelingen heeft afgesloten staat in schril contrast met de regeringscrisis van vorig jaar. Toen moest de Septemberverklaring zelfs enkele dagen uitgesteld worden. Is de sfeer in de Vlaamse regering effectief weer beter of is het vooral stilte voor de stikstofstorm?
  [naar artikel]
 33. Rechtszaak tegen Uber vanwege ‘ontslag via algoritmes’ (26/10/2020 - Express)
  Vier chauffeurs, drie Britten en een Portugees, dagen Uber voor de rechter. Volgens de bestuurders zijn ze onterecht ontslagen op... The post Rechtszaak tegen Uber vanwege ‘ontslag via algoritmes’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Lance Armstrong op 6 november voor de rechter: moet hij 100 miljoen dollar betalen of niet? (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De datum voor de rechtszaak van de Amerikaanse regering tegen de geschorste oud-wielrenner Lance Armstrong is bekend. “The Boss”, die in 2012 zijn zeven Tourzeges kwijtraakte vanwege doping, moet op 6 november voor de federale rechter verschijnen in Washington.
  [naar artikel]
 35. Milieubewegingen ondertekenen ‘green deal’ niet (22/10/2018 - De Morgen)
  De zogenaamde ‘green deal’ over de vernieuwing van oude houtkachels is niet naar de zin van de milieubewegingen. In tegenstelling tot wat vandaag verkondigd werd door Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) hebben milieuverenigingen de green deal niet ondertekend.
  [naar artikel]
 36. Lees hier het volledige Vlaamse regeerakkoord (01/10/2019 - Knack)
  127 dagen na de verkiezingen en na 48 dagen onderhandelen hebben N-VA, Open VLD en CD&V een akkoord bereikt over een nieuwe Vlaamse regering. Volg al het nieuws in deze live.
  [naar artikel]
 37. Klimaatcoalitie: “Belgische gezinnen dragen kosten van geblokkeerd klimaatplan” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat België geen klimaatplan kan indienen bij Europa door de blokkade van de Vlaamse regering, zullen de Belgische gezinnen opdraaien voor de kosten. Dat stelt de vzw Klimaatcoalitie, een groep van tientallen organisaties waaronder vakbonden en milieubewegingen, vrijdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 38. Na dagen acties aan sluizen bereiken vakbonden akkoord met Vlaamse regering (08/12/2023 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt met de ambtenarenvakbonden over de hervorming van het Vlaams ambtenarenstatuut. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) op X. De stakingsacties aan de sluizen en in en rond de havens worden na vijf dagen dus stopgezet.
  [naar artikel]
 39. Lees hier het volledige Vlaamse regeerakkoord (01/10/2019 - Knack)
  127 dagen na de verkiezingen en na 48 dagen onderhandelen hebben N-VA, Open VLD en CD&V een akkoord bereikt over een nieuwe Vlaamse regering. Volg alle formatienieuws in deze live.
  [naar artikel]
 40. Rechter dwingt federale regering vliegroutes Brusselse Noordrand aan te passen: dwangsommen van 50.000 euro (31/05/2018 - De Morgen)
  De federale regering zal forse dwangsommen moeten betalen als ze de vliegroutes boven de Noordrand van Brussel niet aanpast. Een Nederlandstalige rechter van de Brusselse rechtbank oordeelde gisteren in kort geding dat de federale regering de vliegroutes boven de noordelijke Vlaamse Rand moet hertekenen, schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 41. Greenpeace daagt Vlaamse en Waalse regering voor rechter: “We zijn onze kinderen collectief aan het vergiftigen” (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Greenpeace verstuurt maandag een ingebrekestelling naar bevoegde Vlaamse en Waalse ministers Joke Schauvliege en Carlo Di Antonio over de luchtkwaliteit. De milieuorganisatie verwijt hen een gebrek aan daadkracht en inadequate metingen aan beide kanten van de taalgrens. Als Greenpeace binnen de maand geen afdoend antwoord op de ingebrekestelling ontvangt van de Vlaamse en Waalse regeringen, stapt de organisatie naar de rechter, zo meldt ze maandagochtend.
  [naar artikel]
 42. Childish Gambino voor de rechter vanwege inbreuk op copyright (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Childish Gambino (37) wordt voor de rechter gesleept vanwege een inbreuk op copyright. Rapper Kidd Wes claimt dat ‘This Is America’ van Childish Gambino een kopie is van zijn eigen nummer, zo melden verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 43. Belgische milieubewegingen na rapport VN: “Regering moet vijf versnellingen hoger schakelen voor klimaat” (08/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De 2 graden opwarming die in het klimaatakkoord van Parijs als bovengrens is vastgelegd, zal nog veel te zware schade aanrichten. We moeten onder de 1,5 graden proberen te blijven, en daar is dringend drastische actie voor nodig. Dat is de conclusie van een nieuw VN-rapport. De Belgische milieubewegingen roepen eerste minister Charles Michel en minister-presidenten Geert Bourgeois, Rudi Vervoort en Willy Borsus daarom op om de klimaatdoelstellingen stevig te verhogen. “Het klimaatbeleid moet vijf versnellingen hoger om een opwarming van meer dan 1,5 graden Celsius te vermijden”, stellen Bond Beter Leefmilieu, IEW, Greenpeace en WWF.
  [naar artikel]
 44. Belgische milieubewegingen na rapport VN: “Regering moet vijf versnellingen hoger schakelen voor klimaat” (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 2 graden opwarming die in het klimaatakkoord van Parijs als bovengrens is vastgelegd, zal nog veel te zware schade aanrichten. We moeten onder de 1,5 graden proberen te blijven, en daar is dringend drastische actie voor nodig. Dat is de conclusie van een nieuw VN-rapport. De Belgische milieubewegingen roepen eerste minister Charles Michel en minister-presidenten Geert Bourgeois, Rudi Vervoort en Willy Borsus daarom op om de klimaatdoelstellingen stevig te verhogen. “Het klimaatbeleid moet vijf versnellingen hoger om een opwarming van meer dan 1,5 graden Celsius te vermijden”, stellen Bond Beter Leefmilieu, IEW, Greenpeace en WWF.
  [naar artikel]
 45. “Als Vlaamse regering doorgaat met haar plannen, sleep ik ze voor de rechter” (09/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De flamboyante Knokse burgemeester Leopold Lippens kondigt een “offensief van rechtszaken” aan tegen de Vlaamse regering. “Ons strand komt naast een open riool van 12 km lang te liggen, waar geen toerist zich nog op zijn handdoek wil neervlijen”, zegt een ontketende Lippens, die vandaag ook een affichecampagne start.
  [naar artikel]
 46. Zaak tegen cyberhaat vandaag van start (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beheerder van de facebookpagina van de Vlaamse Verdedigingsliga moet vandaag voor de Antwerpse rechter verschijnen vanwege de racistische
  [naar artikel]
 47. Tv-figuur krijgt gratie van Nederlandse koning ondanks straf van Belgische rechter vanwege cokesmokkel (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (60) is eerder vrijgekomen uit gevangenschap, door een besluit van de Nederlandse koning Willem-Alexander. Masmeijer zat vast vanwege drugshandel, waar hij door een Belgische rechter voor was veroordeeld.
  [naar artikel]
 48. Tv-figuur krijgt gratie van Nederlandse koning ondanks straf van Belgische rechter vanwege cokesmokkel (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (60) is eerder vrijgekomen uit gevangenschap, door een besluit van de Nederlandse koning Willem-Alexander. Masmeijer zat vast vanwege drugshandel, waar hij door een Belgische rechter voor was veroordeeld.
  [naar artikel]
 49. Gerecht wijst klacht van Assange tegen Ecuadoraanse regering af (30/10/2018 - Knack)
  Assange had een zaak in kort geding aangespannen vanwege een gedragsprotocol dat de Ecuadoraanse regering hem oplegde voor zijn verblijf in ballingschap in de Londense ambassade van het Zuid-Amerikaanse land. Rechter Karina Martínez oordeelde maandag dat de klacht onontvankelijk is.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy