Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

OVERZICHT. Hoe krachtig was de aardbeving in Turkije en Syrië juist? En welke regio’s zijn precies getroffen?

06/02/2023 - 17:48
"De zware aardbeving die Turkije en Syrië vandaag heeft getroffen, blijft slachtoffers eisen. Zo vielen er al duizenden doden en gewonden en zullen de aantallen naar verwachting nog oplopen. Maar welke regio’s zijn getroffen? En hoe zwaar was de aardbeving precies? Een antwoord op enkele belangrijke vragen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. OVERZICHT. Hoe krachtig was de aardbeving in Turkije en Syrië juist? En welke regio’s zijn precies getroffen? (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De zware aardbeving die Turkije en Syrië vandaag heeft getroffen, blijft slachtoffers eisen. Zo vielen er al duizenden doden en gewonden en zullen de aantallen naar verwachting nog oplopen. Maar welke regio’s zijn getroffen? En hoe zwaar was de aardbeving precies? Een antwoord op enkele belangrijke vragen. [naar artikel]


2. Hoe krachtig was de aardbeving in Turkije en Syrië? ‘Vrees is dat dodentol nog fors zal oplopen’ (06/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Zuidwesten van Turkije getroffen door aardbeving (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het zuidwesten van Turkije is vandaag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,5. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen. [naar artikel]


4. Turkije en Syrië getroffen door zware aardbeving: tientallen doden door ingestorte gebouwen (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Turkije en Syrië zijn in de nacht van zondag op maandag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8. Dat maakte het Amerikaanse seismologische instituut USGS maandag bekend. Het aantal dodelijke slachtoffers loopt snel op. In Turkije meldt persbureau ‘Anadolu’ minstens 15 doden, maar lokale functionarissen noemen hogere cijfers. In Syrië meldt het staatspersbureau minstens 42 doden. [naar artikel]


5. Turkije en Syrië getroffen door zware aardbeving: bijna honderd doden door ingestorte gebouwen (06/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Turkije en Syrië getroffen door zware aardbeving: bijna honderd doden volgens voorlopige cijfers (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 bij de stad Gaziantep in het zuiden van Turkije zijn in de nacht van zondag op maandag minstens 53 doden gevallen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de gouverneurs van de betrokken provincies. De schokken werden echter ook gevoeld in de buurlanden, vooral in Syrië. Daar zijn zeker 42 mensen omgekomen volgens staatspersagentschap ‘Sana’. [naar artikel]


7. Turkije en Syrië getroffen door zware aardbeving: meer dan honderd doden door ingestorte gebouwen (06/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Turkije en Syrië getroffen door zware aardbeving: ruim 175 doden volgens voorlopige cijfers (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 in het zuiden van Turkije zijn in de nacht van zondag op maandag minstens 76 doden en 440 gewonden gevallen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Turkse rampenautoriteit AFAD. De schokken werden echter ook gevoeld in de buurlanden, vooral in Syrië. Daar zijn zeker 100 mensen omgekomen volgens staatspersagentschap ‘Sana’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!