08/02/2023 - 18:47
"Het U19-team van KRC Genk heeft zich na een thriller verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Youth League. De Limburgse youngsters versloegen woensdag in de barrages op eigen veld het Italiaanse topteam Juventus, dat in de tweede helft twee rode kaarten kreeg, na strafschoppen met 4-3. Na negentig minuten stond het 0-0."

1. Football Talk. Lloris acht weken uit met knieblessure - U19 Racing Genk verslaat Juventus na strafschoppen en bereikt achtste finales Youth League (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het U19-team van KRC Genk heeft zich na een thriller verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Youth League. De Limburgse youngsters versloegen woensdag in de barrages op eigen veld het Italiaanse topteam Juventus, dat in de tweede helft twee rode kaarten kreeg, na strafschoppen met 4-3. Na negentig minuten stond het 0-0. [naar artikel]

2. Na bloedstollend slot: Zulte Waregem verslaat Lokeren na strafschoppen en mag dromen van Europa (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Zulte Waregem speelt komende zondag voor een plaats in de voorrondes van de Europa League tegen Racing Genk. Essevee, dat al voor rust met z’n tienen kwam te staan na rood voor Theo Bongonda, was in de finale van Play-off 2 na strafschoppen (4-3) te sterk voor Lokeren. Na 120 minuten stond het 2-2 na goals van José Cevallos (89’) en Lukas Marecek (96’) voor de bezoekers, en Davy De fauw (90+3’) en Ivan Saponjic (114’) voor de thuisploeg. [naar artikel]

3. Man. City verslaat Chelsea na strafschoppen in League Cup-finale na ongeziene doelmannenklucht bij 'Blues’ (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Manchester City heeft de Engelse League Cup gewonnen. De Citizens, met Kevin De Bruyne in de basis en Vincent Kompany als invaller bij rust,... [naar artikel]

4. Antwerp verslaat Omonia Nicosia na strafschoppen en vergezelt KRC Genk in groepsfase Europa League (27/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp vergezelt KRC Genk in de groepsfase van de Europa League. Op de Bosuil wiste de Great Old de 4-2-nederlaag tegen Omonia Nicosia uit de heenmatch uit. Na 90 en 120 minuten stond het 2-0 na onder meer een doelpunt van Pieter Gerkens. In de strafschoppenserie miste de Bilzenaar, maar kroonde doelman Jean Butez zich tot held van de avond. [naar artikel]

5. Antwerp verslaat Union na strafschoppen en staat opnieuw in bekerfinale (02/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Antwerp zet zijn opmars als topclub voort. Voor de tweede keer in vier jaar tijd speelt The Great Old de bekerfinale en dat wordt een derby tegen KV Mechelen. De ploeg van Mark van Bommel maakte na het verlies in de heenmatch nog komaf met Union na penalty’s. De Bosuil ontplofte na de beslissende elfmeter van Avila. In de finale van 2020 tegen Club Brugge was er geen publiek toegelaten, maar straks moet het één groot feest worden. [naar artikel]

6. Sevilla verslaat AS Roma na strafschoppen en wint voor zevende keer Europa League (01/06/2023 - De Morgen)

7. Geen twee op een rij voor Juventus, AC Milan gaat met Supercup aan de haal na strafschoppen (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Niet favoriet Juventus, maar wel AC Milan heeft in Doha (Qatar) de Italiaanse Supercup gewonnen. In de reguliere speeltijd en de verlengingen [naar artikel]

8. Milan slaat Juventus knock-out in Supercoppa na strafschoppen (23/12/2016 - Sporza)

Juventus heeft naast zijn 8e trofee in de Italiaanse Supercup gegrepen. Bij een 1-1-stand na 120 minuten misten Dybala en Mandzukic vanaf elfmeter. [naar artikel]

9. Nainggolan gaat met Roma na strafschoppen onderuit tegen Juventus (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

AS Roma en Juventus hebben elkaar in een partij om de International Champions Cup in het Amerikaanse Foxborough (Massachusetts) in evenwicht [naar artikel]