Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zelensky vraagt gevechtsvliegtuigen aan Europese regeringsleiders. Politicoloog Hendrik Vos: “Hij zal die krijgen, zoals hij uiteindelijk ook tanks kreeg”

09/02/2023 - 13:52
"Oekraïens president Volodymyr Zelensky woont in Brussel de Europese top van regeringsleiders bij, met als voornaamste doel bij hen toezeggingen los te weken tot het leveren van gevechtsvliegtuigen. Kunnen de lidstaten hem dat beloven en zo ja, welke gevolgen zou dat hebben voor het verloop van de oorlog? We vragen het aan professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky vraagt gevechtsvliegtuigen aan Europese regeringsleiders. Politicoloog Hendrik Vos: “Hij zal die krijgen, zoals hij uiteindelijk ook tanks kreeg” (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïens president Volodymyr Zelensky woont in Brussel de Europese top van regeringsleiders bij, met als voornaamste doel bij hen toezeggingen los te weken tot het leveren van gevechtsvliegtuigen. Kunnen de lidstaten hem dat beloven en zo ja, welke gevolgen zou dat hebben voor het verloop van de oorlog? We vragen het aan professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent). [naar artikel]


2. Live - Zelensky als held onthaald op EU-top in Brussel, vraagt regeringsleiders om meer wapensteun (09/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ▶ Politicoloog Fouad Gandoul is pessimistisch: ‘Uiteindelijk zal de democratie sterven’ (16/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Zelensky roept “bang” Westen op gevechtsvliegtuigen te leveren, zegt neutrale status Oekraïne grondig te onderzoeken (28/03/2022 - Express)

Zondag klonken vanuit Oekraïne opnieuw wanhopige oproepen naar het Westen om meer materiële steun te leveren. Volgens president Volodymyr Zelensky is het Westen “te bang om een beslissing te nemen die deze tragedie kan voorkomen.” In een interview met Russische journalisten herhaalde de Oekraïense president dat hij bereid is om te onderhandelen over de voorwaarden […] [naar artikel]


5. Zelensky wil westerse gevechtsvliegtuigen, maar wie wil die geven en wie niet? (10/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nu de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de EU-lidstaten in Brussel zelf is komen smeken om na tanks ook gevechtsvliegtuigen te leveren, rijst de vraag of het Westen ook deze volgende, grote stap zal durven zetten. Sommige landen zijn geneigd het risico te wagen, andere staten stellen zich zeer terughoudend op. Maar de tijd dringt. [naar artikel]


6. ‘Het is in de eerste plaats propaganda’: waarom Zelensky westerse gevechtsvliegtuigen wil (10/02/2023 - Knack)

Zelfs als Oekraïne morgen F-16’s krijgt, zal het die waarschijnlijk pas in 2024 kunnen gebruiken. ‘Dit is niet het wapensysteem dat Oekraïne nu nodig heeft.’ The post ‘Het is in de eerste plaats propaganda’: waarom Zelensky westerse gevechtsvliegtuigen wil appeared first on Knack. [naar artikel]


7. Live - Zelensky dringt bij Europese leiders aan op langeafstandsraketten en gevechtsvliegtuigen (23/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Krijgt Zelensky eindelijk zijn zin? “Dat er westerse gevechtsvliegtuigen geleverd zullen worden, is nu wel duidelijk” (18/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Volgens de Britse premier Rishi Sunak is er een “straaljagercoalitie” in de maak die gevechtsvliegtuigen wil leveren aan Oekraïne. Krijgt Volodymyr Zelensky eindelijk datgene waar hij al maanden naar hengelt? En wat zou zo’n levering betekenen voor de oorlog? [naar artikel]


9. Live - Zelensky: Rusland zal boeten voor aanval op Oekraïense stad Tsjernihiv • Oekraïne in gesprek met Zweden over levering gevechtsvliegtuigen (20/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!