Vergeet chocoladedruppels of karamelsiroop: vanaf nu giet Starbucks een lepel extra vierge olijfolie in je koffie. De koffieketen breng met ‘Oleato’ een nieuwe koffiereeks op de markt. Wat houdt het drankje precies in? Hoe gezond is het? En kunnen we het binnenkort ook hier proeven? [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]
Vergeet chocoladedruppels of karamelsiroop: vanaf nu giet Starbucks een lepel extra vierge olijfolie in je koffie. De koffieketen breng met ‘Oleato’ een nieuwe koffiereeks op de markt. Wat houdt het drankje precies in? Hoe gezond is het? En kunnen we het binnenkort ook hier proeven? [naar artikel]
Karamel, chocolade, honing of macadamianoten: wie regelmatig een bezoekje brengt aan Starbucks weet dat de koffies daar verre van gewoon zijn. Maar toch gaat de Amerikaanse keten nog een stapje verder: het komt op de proppen met de ‘Oleato’, of een koffie met een flinke lepel olijfolie. [naar artikel]
Vergeet de melkkannetjes en plastieken melkcups. Een Duits onderzoeksteam wil dat je - naast suikerklontjes - voortaan ook melkklontjes in je koffie doet. [naar artikel]
Vergeet de melkkannetjes en plastieken melkcups. Een Duits onderzoeksteam wil dat je - naast suikerklontjes - voortaan ook melkklontjes in je koffie doet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.