De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Thomas De Gendt is zijn heerlijke zelve na solo in UAE Tour: “Ik verveel me hier dood. Mijn hartslag is hoger wanneer ik op de PlayStation speel”

Gazet van Antwerpen

24/02/2023 - 16:20

Een man van de lange ontsnappingen, dat is Thomas De Gendt. Maar ook een man van het hart op de tong en niet karig met gedurfde uitspraken. Vrijdag combineerde hij beide in de vijfde etappe van de UAE Tour. De Gendt: “Mijn conditie is goed, maar dit zijn echt verloren dagen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Thomas De Gendt zijn heerlijke zelve na solo in UAE Tour: “Ik verveel me hier dood. Mijn hartslag is hoger wanneer ik op de PlayStation speel” (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een man van de lange ontsnappingen, dat is Thomas De Gendt. Maar ook een man van het hart op de tong en niet karig met gedurfde uitspraken. Vrijdag combineerde hij beide in de vijfde etappe van de UAE Tour. De Gendt: “Mijn conditie is goed, maar dit zijn echt verloren dagen.”
  [naar artikel]
 2. “Ik verveel me hier steendood” en “een hogere hartslag wanneer ik thuis PlayStation speel”: Thomas De Gendt na lange solo van ruim 80 kilometer (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Opeens was hij helemaal alleen, Thomas De Gendt. Op ruim 100 kilometer van de streep lieten zijn drie medevluchters zich uitzakken. “Ik dacht: ‘F*ck it, ik rijd gewoon door’. Mijn trainingen thuis zijn aan hogere wattages dan de koersen hier.”
  [naar artikel]
 3. “Ik verveel me hier steendood” en “een hogere hartslag wanneer ik thuis PlayStation speel”: Thomas De Gendt na lange solo van ruim 80 kilometer (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Opeens was hij helemaal alleen, Thomas De Gendt. Op ruim 100 kilometer van de streep lieten zijn drie medevluchters zich uitzakken. “Ik dacht: ‘F*ck it, ik rijd gewoon door’. Mijn trainingen thuis zijn aan hogere wattages dan de koersen hier.”
  [naar artikel]
 4. Groenewegen wint massaspurt, Merlier vijfde, leider Evenepoel bouwt voorsprong lichtjes uit - De Gendt na lange solo: “PlayStation bezorgt me hogere hartslag dan rit gisteren” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dylan Groenewegen heeft de vijfde rit van de UAE Tour gewonnen. De Nederlander was de snelste in een massaspurt. Tim Merlier strandde op plek vijf. Remco Evenepoel blijft leider en breidt zijn voorsprong wat uit dankzij bonificatieseconden bij de tussensprint. Thomas De Gendt werd op ruim 20 kilometer van de streep gegrepen na een lange solo.
  [naar artikel]
 5. Niet zijn eerste huzarenstukje: de 11 straffe solo's van Thomas De Gendt (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een ritzege in de Ronde van Catalonië. Meespringen in de vroege ontsnapping en nadien met een knappe solo de wedstrijd naar zijn hand zetten. Zijn handelsmerk. Voor de elfde keer flikte hij 'een De Gendt'je' op WorldTour-niveau. Een overzicht.
  [naar artikel]
 6. Thomas De Gendt past zelf voor tiende Tour en fietst in de plaats daarvan alleen naar Andorra: “Het beste voor mijn mentale welzijn” (12/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  ?De tiende deelname aan de Tour de France is bij Thomas De Gendt niet voor dit jaar. De tweevoudige ritwinnaar belde zondagavond naar sportief manager Kurt Van de Wouwer (Lotto-Dstny) om te melden dat hij zijn naam kan schrappen in het kransje kandidaten voor de Tour van 1 juli.
  [naar artikel]
 7. KOERS KORT. Van Aert en Groenewegen blinken in nieuwe outfit Jumbo-Visma - De Gendt: “Wil opnieuw op mijn best zijn in Tour” (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt start zijn seizoen in de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Vervolgens rijdt De Gendt, en dat nu al vijf jaar...
  [naar artikel]
 8. Thomas De Gendt kijkt in geweldige tweet naar het koersjaar 2032 (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het jonge geweld maakte (alweer) indruk in de Tour de France. Dus kroop Thomas De Gendt - het is niet zijn eerste heerlijke tweet - in zijn pen, kijkend naar de toekomst van het wielrennen.
  [naar artikel]
 9. Thomas De Gendt over Tour de France: “Mijn hoogtestage in juli is al geboekt, ik ben vrij zeker dat ze mij niet zullen selecteren” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt nam op de tweede rustdag van de Ronde van Italië tijd voor een uitgebreide babbel met de pers. De 35-jarige renner van Lotto Soudal blikte nog eens terug op zijn ritzege van afgelopen zaterdag, had het over het verdere verloop van de Giro en zijn plannen voor de rest van het seizoen.
  [naar artikel]
 10. Thomas De Gendt toont zich in Dauphiné met aanval van 170 kilometer: “50 procent kans voor de Tour” (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Dstny hinkte na de vijfde rit in de Dauphiné op twee gedachten. Thomas De Gendt reed 170 kilometer in de aanval en zet zijn Tour-kandidatuur kracht bij, Maxim Van Gils moest ziek opgeven.
  [naar artikel]
 11. Thomas De Gendt pakt uit met nieuw huzarenstuk in Ronde van Catalonië: ritwinst en leider na knappe solo (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft de openingsetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De ontsnappingskoning van Lotto Soudal sprong attent mee in de vlucht van de dag en maakte het af met een knappe solo van 60 kilometer. De Gendt is na zijn nieuwste huzarenstuk uiteraard meteen de eerste leider en ook in het bergklassement staat hij eerste.
  [naar artikel]
 12. De 8 straffe solo's van ontsnappingskoning Thomas De Gendt (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een fraaie ritzege in de Ronde van Romandië. Meespringen in de vroege ontsnapping en...
  [naar artikel]
 13. Jonas Vingegaard wint met straffe solo in de Dauphiné, Thomas De Gendt houdt woord (08/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Regerend Tourwinnaar Jonas Vingegaard heeft in Salins-les-Bains met een straffe solo de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen en neemt de leiderstrui over van Mikkel Bjerg. Na zijn sterke tijdrit een dag eerder geeft de Deen opnieuw een visitekaartje af richting Tour de France. Thomas De Gendt maakte zoals aangekondigd deel uit van de vlucht van de dag, maar de klassementsploegen lieten niet begaan.
  [naar artikel]
 14. Thomas De Gendt als kind gepest: “Ze lachten me uit omdat ik mijn benen scheerde” (05/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft een geweldig seizoen achter de rug. ‘De Schorpioen van Semmerzake’ reed een dijk van een Tour de France en pikte in de Vuelta...
  [naar artikel]
 15. Thomas De Gendt (32) staat voor speciaal seizoen, met drie grote rondes: “‘Ik zal meer thuis zijn dan vroeger’, heb ik mijn vrouw gezegd” (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (32) deed gisteren met een lange vlucht een gooi naar ritwinst in de Tour Down Under. ­Zoals hij dat ook ­probeerde in de vorige...
  [naar artikel]
 16. Thomas De Gendt rijdt Giro met de Tour in het achterhoofd: “Ik ga vooral heel hard afzien” (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Evenepoel is het zijn veelbesproken debuut, Thomas De Gendt (34) start in Turijn aan zijn 20ste grote ronde. De Gendt gaat zich vooral dubbel plooien voor Ewan, maar mikt (vermoedelijk in de derde week) stiekem ook op eigen succes. “De Giro is eigenlijk geen doel. Ik start hier om goed te zijn in de Tour. Dat recept was in 2019 een schot in de roos.”
  [naar artikel]
 17. Thomas Detry, golfnomade die ook een goeie papa wil zijn: “Als ik minder goed speel en mijn dochter is niet bij mij, voel ik mij nog ellendiger” (05/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zijn partner is Engelse, hun dochter Sophia Dolores werd in april geboren in Londen. Én hij wil als jonge vader carrière maken in de Amerikaanse PGA Tour – hij werd onlangs tweede in Bermuda, nooit deed een Belg beter in het mekka van de golfsport. Thomas Detry (29), tussen golfnomade en papa. “Als ik minder goed speel en mijn dochter is niet bij mij, voel ik mij nog ellendiger.”
  [naar artikel]
 18. Geen ritwinst, wel prijs van de strijdlust voor De Gendt in vierde rit Tour Down Under (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft zijn eerste marathonvlucht van het nieuwe seizoen achter de rug. De Gendt reed in de vierde rit van de Tour Down Under in een...
  [naar artikel]
 19. Pogacar verstevigt leidersplaats in UAE Tour na heerlijk duel met Yates, De Gendt hele dag in het offensief (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leider Tadej Pogacar won de derde rit van de UAE Tour. De 22-jarige Sloveen haalde het op de slotklim na een heerlijke tweestrijd van Adam Yates. Thomas De Gendt reed een hele dag in het offensief, Harm Vanhoucke toonde zich in de finale.
  [naar artikel]
 20. Thomas De Gendt op Mechels Na-Tour Criterium (20/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas De Gendt en Iljo Keisse verschijnen volgende week aan de start van het Maneblusser Na-Tour Criterium. Het zijn meteen de eerste grote namen die organisator Sportizon prijsgeeft.
  [naar artikel]
 21. Thomas De Gendt wil na ‘hittestage’ scoren in Vuelta: “Ik heb hier niet voor niets vijf weken liggen zweten” (23/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Spanje kreunt weer onder de hitte, maar wanneer zaterdag in Barcelona de Vuelta begint, zal Thomas De Gendt (36) daar nog het minste last van hebben. In plaats van een hoogtestage koos De Gendt naar eigen zeggen voor een hittestage. Hij reed in juli met de fiets van Semmerzake naar Calpe en is daar de rest van de zomer gebleven. Voor een goeie reden.
  [naar artikel]
 22. Thomas De Gendt: “Ik zie drie à vier kansen om te winnen uit een ontsnapping in de Tour” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt is vertrokken naar de Tour. Onze landgenoot deed dat vandaag met de fiets vanuit Semmerzake. Net voor zijn vertrek liet hij nog één...
  [naar artikel]
 23. Is de bolletjestrui in de Tour de France achterhaald? Thomas De Gendt stelt alternatief puntensysteem voor: “Iets om over na te denken” (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Duitser Simon Geschke is momenteel de fiere drager van de gegeerde bolletjestrui, al duikt regelmatig de vraag op of de bolletjestrui uiteindelijk wel effectief naar de beste klimmer uit het peloton gaat. Ook Thomas De Gendt, die niet deelneemt aan deze Tour maar deze uiteraard van dichtbij volgt, denkt erover na.
  [naar artikel]
 24. Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 25. Thomas De Gendt: “De Tour is het hoofddoel, ik zie drie à vier kansen om te winnen uit een ontsnapping” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt is vertrokken naar de Tour. Onze landgenoot deed dat vandaag met de fiets vanuit Semmerzake. Net voor zijn vertrek liet hij nog één...
  [naar artikel]
 26. Pogacar verstevigt leidersplaats in UAE Tour na fraai duel met Yates, De Gendt en Vanhoucke tonen zich (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leider Tadej Pogacar won de derde rit van de UAE Tour. De 22-jarige Sloveen haalde het op de slotklim na een heerlijke tweestrijd van Adam Yates. Thomas De Gendt reed een hele dag in het offensief, Harm Vanhoucke toonde zich in de finale en werd knap vijfde.
  [naar artikel]
 27. Pogacar verstevigt leidersplaats in UAE Tour na heerlijk duel met Yates, De Gendt en Vanhoucke tonen zich (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leider Tadej Pogacar won de derde rit van de UAE Tour. De 22-jarige Sloveen haalde het op de slotklim na een heerlijke tweestrijd van Adam Yates. Thomas De Gendt reed een hele dag in het offensief, Harm Vanhoucke toonde zich in de finale en werd knap vijfde.
  [naar artikel]
 28. Herboren Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 29. De Gendt kan weer lachen na fysieke en mentale dip (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Benelux Tour is geen Tour de France. Thomas De Gendt (34) vindt het best. Een maand geleden kende hij een fysieke en mentale dip. Zijn baard is nog even volumineus en rossig als toen, maar eronder zit weer een glimlach. “De goesting in de fiets is terug.”
  [naar artikel]
 30. Echtgenote Evelyn kon eindelijk nog eens juichen voor Thomas De Gendt na moeilijke periode: “Hij is nog niet klaar om te stoppen” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun drietjes zagen Evelyn Tuytens (33) en Timo (8) en Amber (6) De Gendt op de smartphone hoe echtgenoot en papa Thomas De Gendt zaterdag de achtste rit in de Ronde van Italië won. “Dit zal hem zelfvertrouwen geven”, zegt Evelyn. “Het gevoel dat hij toch nog niet is afgeschreven.”
  [naar artikel]
 31. Thomas De Gendt heeft deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 32. De Gendt stelt nu al kalender voor 2018 samen: Tour, Vuelta én WK op verlanglijst (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het seizoen is nog maar net gedaan, maar toch heeft Thomas De Gendt zijn planning voor volgend jaar al op papier. “Mijn eerste rustdag en ik ben...
  [naar artikel]
 33. De Gendt: “Iedereen kan bollentrui nog winnen” - Wellens: “Thomas kan ver geraken” (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tim Wellens en Thomas De Gendt hebben er een geslaagd eerste deel van de Tour opzitten. Wellens draagt al dagenlang de bolletjestrui en De Gendt...
  [naar artikel]
 34. Thomas De Gendt heeft mondelinge deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 35. Ook Thomas De Gendt past meer dan waarschijnlijk voor BK op de weg: “Negentig procent kans dat ik niet rijd” (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na Wout van Aert zegt meer dan waarschijnlijk ook Thomas De Gendt af voor het BK van zondag. Hij sukkelt met een blessure aan de enkel en is na een slopende Giro en Ronde van Zwitserland toe aan rust. “Met vorig jaar in gedachten moet ik luisteren naar mijn lichaam.”
  [naar artikel]
 36. Thomas De Gendt beleefde een weekend om snel te vergeten: “Zoals ik mij nu voel, wordt dit mijn laatste Tour” (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Alpen beleefde Thomas De Gendt een weekend om snel te vergeten. “Ik reed mijn beste waardes van het seizoen, maar werd toch twee keer op een halfuur gereden. Terwijl ik echt wel voluit ging”, luidde het.
  [naar artikel]
 37. Thomas De Gendt wint in Spanje alweer na monsterontsnapping (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Op zo’n dag start Thomas met een zwaailicht op zijn hoofd. Elke ploegleider zegt bij de bespreking hetzelfde: vertrekt De Gendt, dan ga je mee!”, vertelt ploegmanager Marc Sergeant. En kijk: 164 kilometer verder bolt hij toch maar weer mooi solo over de finish. Het ziet er allemaal nonchalant uit, maar vergis u niet. De coups van De Gendt zijn bijzonder goed voorbereid.
  [naar artikel]
 38. Geen ritwinst, wel prijs van de strijdlust voor De Gendt (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft zijn eerste marathonvlucht van het nieuwe seizoen achter de rug. De Gendt reed in de vierde rit van de Tour Down Under in een...
  [naar artikel]
 39. Thomas De Gendt past zijn ambities aan: “Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour” (10/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) sleurde al veel op kop in de Tour, maar maakt niet de ijzersterke indruk van vorig jaar. “Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour”, sprak hij op de rustdag. “Ik hoop dat er beterschap op komst is.”
  [naar artikel]
 40. Thomas De Gendt past zijn ambities aan: “Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour” (10/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) sleurde al veel op kop in de Tour, maar maakt niet de ijzersterke indruk van vorig jaar. “Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour”, sprak hij op de rustdag. “Ik hoop dat er beterschap op komst is.”
  [naar artikel]
 41. Alweer commotie over motards in koers wanneer renster gewoon opzij wordt geduwd, Thomas De Gendt heeft oplossing klaar (27/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De finale van de vierde etappe van de Tour de France Femmes verliep over smalle wegen. En dat leidde af en toe tot gevaarlijke standjes, had ook CPA-voorzitter Adam Hansen gezien. Thomas De Gendt had meteen een oplossing klaar.
  [naar artikel]
 42. Alweer commotie over motards in koers wanneer renster gewoon opzij wordt geduwd, Thomas De Gendt heeft oplossing klaar (27/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De finale van de vierde etappe van de Tour de France Femmes verliep over smalle wegen. En dat leidde af en toe tot gevaarlijke standjes, had ook CPA-voorzitter Adam Hansen gezien. Thomas De Gendt had meteen een oplossing klaar.
  [naar artikel]
 43. Thomas De Gendt na tijdrit in Vuelta: “Ik heb niet meer het niveau van de Tour” (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt kon zijn derde plaats in de tijdrit van de Tour, vanmiddag niet herhalen in de Vuelta. Deze keer werd hij zevende in Pau. “Ik heb niet meer dezelfde conditie als in de Tour”, gaf de renner van Lotto Soudal toe.
  [naar artikel]
 44. Thomas De Gendt pakt ritzege in Ronde van Frankrijk (13/07/2019 - Knack)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft zaterdag de achtste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Dat gebeurde na een indrukwekkende solo.
  [naar artikel]
 45. Ontsnappingskoning slaat weer toe: De Gendt wint openingsrit Ronde van Catalonië na fenomenale solo (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft op fenomenale wijze de openingsrit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Onze landgenoot van Lotto-Soudal rondde een solo van...
  [naar artikel]
 46. Thomas De Gendt is uit op revanche en wil in Vuelta “opnieuw zijn ding doen” (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) finishte zondag als 65e in de Tour de France. De Oost-Vlaming reed een eerder grijze Tour in vergelijking met andere jaren. Vanaf maandag werkt hij enkele criteriums af. Eind augustus start hij in de Ronde van Spanje. Daar hoopt hij wel zijn gading te vinden.
  [naar artikel]
 47. De Tour de France met Thomas De Gendt: 'De tragiek van een kansloze aanval: dat trekt me aan' (01/07/2017 - Knack)
  Zaterdag begint in Düsseldorf een Tour de France voor aanvallers. Dat klinkt Thomas De Gendt, vorig jaar winnaar op de Mont Ventoux, als muziek in de oren. 'In beeld komen: voor mij volstaat dat niet meer.'
  [naar artikel]
 48. Thomas De Gendt flikt het weer: onze marathonman kroont zich tot bergkoning Down Under (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is dan toch gelukt. Thomas De Gendt heeft de bergprijs gewonnen in de Tour Down Under. In de slotrit kwam hij nog over Richie Porte, met wie
  [naar artikel]
 49. Thomas De Gendt: “Topdagen worden zeldzamer” (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) begint vrijdag aan zijn 23e grote ronde, zijn achtste Vuelta. In de Ronde van Spanje won hij in 2017 een etappe, in 2018 pakte hij de bergtrui. Nu wil hij zich opnieuw in het offensief tonen. “En hopelijk een ritje meegraaien”, klinkt het.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy