Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Vlaamse regering komt pas samen als er zicht is op definitief stikstofakkoord: “Niemand wil nog een onderhandelingsnacht”

04/03/2023 - 15:21
"Het Vlaamse kernkabinet komt pas samen als er uitzicht is op een relatief snel akkoord. Niemand heeft nog zin in een eindeloze onderhandelingsnacht. Dat is zaterdagmiddag te horen op het Martelaarsplein. In de loop van de namiddag zet minister-president Jan Jambon zijn bilaterale contacten voort."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlaamse regering komt pas samen als er zicht is op definitief stikstofakkoord: “Niemand wil nog een onderhandelingsnacht” (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaamse kernkabinet komt pas samen als er uitzicht is op een relatief snel akkoord. Niemand heeft nog zin in een eindeloze onderhandelingsnacht. Dat is zaterdagmiddag te horen op het Martelaarsplein. In de loop van de namiddag zet minister-president Jan Jambon zijn bilaterale contacten voort. [naar artikel]


2. Vlaamse regering komt pas samen als er zicht is op definitief stikstofakkoord: ‘Niemand wil nog een onderhandelingsnacht’ (04/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Na stroeve onderhandelingsnacht nog geen akkoord over Vlaamse begroting: Groeipakket grootste struikelblok (26/09/2022 - VRT NWS)

De Vlaamse regering onderhandelt nog steeds over een begrotingsakkoord. Daarin zouden ook energie- en koopkrachtmaatregelen voor gezinnen en bedrijven vervat moeten zitten. De gesprekken gingen de hele nacht door, maar verlopen volgens bronnen "moeizaam" en "stroef". Vooral de indexering van het Groeipakket is nog een belangrijk discussiepunt. Intussen begint de tijd te dringen: vanmiddag om 14 uur moet minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring afleggen in het Vlaams Parlement. [naar artikel]


4. Vlaamse regering presenteert stikstofakkoord: “Dit akkoord is immens belangrijk voor de Vlaamse welvaart” (14/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Vlaamse regering heeft vannacht een nieuw stikstofakkoord gesloten. Na lang onderhandelen raakten ministers Zuhal Demir (N-VA), Jo Brouns (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) het samen met de betrokken parlementsleden eens over de belangrijkste krachtlijnen. Om 10 uur geven ze uitleg tijdens een persconferentie. [naar artikel]


5. Landbouwers protesteren tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering: “Doodvonnis voor generatie jonge boeren” (08/03/2022 - VRT NWS)

Jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector Groene Kring organiseert Dag van De Nationale Rouw voor de Toekomst van de Landbouw. Het stikstofakkoord dreigt jonge landbouwers op te offeren. In Brasschaat zakken daarom zo’n 230 tractoren om te protesteren tegen het akkoord van de Vlaamse regering, maar ook in Genk wordt er betoogd. [naar artikel]


6. Ongeveer een halve dag is de illusie blijven leven dat de Vlaamse regering eensgezind achter het stikstofakkoord blijft staan (23/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Stikstofakkoord wordt door alle partijen van Vlaamse regering gedragen, verzekert Jambon (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Het stikstofakkoord wordt door alle partijen in de Vlaamse regering gedragen”. Dat verzekerde Vlaams minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag (Eén). Hij benadrukte ook op dezelfde golflengte te zitten als kersvers minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V). [naar artikel]


8. Jan Jambon (N-VA): “Stikstofakkoord wordt door alle partijen van Vlaamse regering gedragen” (29/05/2022 - Het Nieuwsblad)

“Het stikstofakkoord wordt door alle partijen in de Vlaamse regering gedragen”. Dat verzekerde Vlaams minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag (Eén). Hij benadrukte ook op dezelfde golflengte te zitten als kersvers minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!