Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Herman De Croo stort 210.000 euro van onwettige pensioenextra’s terug aan de Kamer

20/03/2023 - 18:38
"Herman De Croo (Open VLD) zal 210.819,65 euro terugbetalen aan de Kamer. De Croo had de som graag aan de Stichting tegen Kanker geschonken, maar nu blijkt dat de pensioenbonus al die tijd onwettig was, stort hij ze terug aan het parlement. Hij hoopt zo “te vermijden dat zijn reputatie verder besmeurd wordt”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Herman De Croo stort 210.819 euro, gekregen via onwettige pensioenextra’s, terug naar de Kamer (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) heeft vandaag 210.819 euro teruggestort naar de Kamer. Die som geld kreeg hij via extra pensioenvergoedingen, die volgens juristen ‘onwettig’ zijn. “Ik wens zo een voorbeeld te stellen”, reageert hij. [naar artikel]


2. Herman De Croo stort 210.000 euro van onwettige pensioenextra’s terug aan de Kamer (20/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Herman De Croo (Open Vld) zal 210.819,65 euro terugbetalen aan de Kamer. De Croo had de som graag aan de Stichting tegen Kanker geschonken, maar nu blijkt dat de pensioenbonus al die tijd onwettig was, stort hij ze terug aan het parlement. Hij hoopt zo “te vermijden dat zijn reputatie verder besmeurd wordt”. [naar artikel]


3. Herman De Croo stort 210.819 euro, gekregen via onwettige pensioenextra’s, terug aan de Kamer (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) heeft vandaag 210.819 euro teruggestort aan de Kamer. Die som geld kreeg hij via extra pensioenvergoedingen, die volgens juristen ‘onwettig’ zijn. “Ik wens zo een voorbeeld te stellen”, reageert hij. [naar artikel]


4. Herman Brusselmans: ‘Wie Herman heet, is waarschijnlijk een roker, behalve Herman De Croo en Herman Schueremans’ (19/10/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Bureau van de Kamer stuit op duizenden euro’s “onwettige” pensioenextra’s voor Herman De Croo en Siegfried Bracke (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) heeft in de begroting van de Kamer ontdekt dat er grote pensioenextra’s worden betaald aan gepensioneerde hoge ambtenaren en voormalige Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA), waar niemand iets van af leek af te weten. Het zou maandelijks gaan om een paar duizenden euro’s bruto, die ze krijgen bovenop hun pensioen. Herman De Croo laat weten dat hij er geen probleem mee heeft dat de regeling wordt aangepast. [naar artikel]


6. Onder meer ex-voorzitters Herman De Croo en Siegfried Bracke kregen jarenlang onwettige pensioenbonus (01/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Consternatie in de Kamer: onder meer ex-voorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo zouden onwettige pensioenextra's hebben gekregen (01/03/2023 - VRT NWS)

Twee voormalige voorzitters en acht hoge ambtenaren van de Kamer hebben stevige pensioenextra's gekregen die onwettig tot stand zijn gekomen. Dat is vandaag onthuld tijdens een vergadering van het Bureau, het bestuursorgaan van Kamer, zo meldt Belga en is ons door meerdere bronnen bevestigd. [naar artikel]


8. Herman De Croo en Siegfried Bracke krijgen al jarenlang “onwettige” pensioenextra’s: sprake van “enorme bedragen” (01/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee voormalige voorzitters en acht hoge ambtenaren van de Kamer genieten of hebben genoten van pensioenextra’s die onwettig tot stand zijn gekomen. Dat is woensdag gebleken tijdens een vergadering van het Bureau. Dat besliste de regeling meteen stop te zetten en er zal worden nagegaan of het geld kan worden teruggevorderd, zo bevestigen meerdere bronnen aan Belga. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!