Wie tijdens een mooie lentedag de morgenstond wil verwelkomen met een heerlijke tas thee, kan voortaan grijpen naar twee nieuwe Bilzense streekproducten. Er is ‘Blimkesthee’ en de ‘Bilzen Best Tea’. Beide geïnspireerd op de hoogstamfruitbomen van Alden Biesen en de bloemen- en kruidenpracht verbonden aan de Demerstad. [naar artikel]
Beenhouwer Jef Janssens (75) uit Mol-Rauw, de koning van de streekproducten, broedt op een vijfde erkenning. Hij verkoopt al vier streekproducten, waaronder zijn bekende zwarte pensen, maar wil nu ook een aanvraag voor zijn ossenvlees indienen. [naar artikel]
Royal Caviar vindt zijn weg naar de gewone man via nieuwe producten. In juni wordt de kaviaarpraline gelanceerd en schepen Luc Hermans stelt ook Culigolf Kaviaar, een variant op Citygolf, voor. [naar artikel]
Zes Vlaamse streekproducten hebben het Vlaamse label Streekproduct.be gekregen en worden zo erkend als traditioneel streekproduct. Het gaat om vijf gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en één unieke traditie aan de kust, de Oostendse oesters. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dinsdag. [naar artikel]
Niet iedereen weet het maar ook aan onze kust worden oesters gekweekt. In Oostende is er één familiebedrijfje dat daar al meer dan 20 jaar mee bezig is. Wij waren benieuwd naar die zogenoemde Ostendaise oester. [naar artikel]
Zes traditionele verwenproducten krijgen het Vlaams erkenningslabel streekproduct toegekend. Ook de Limburgse en Bocholtse bakkemoezevlaai mag deze titel dragen. “Een belangrijke erkenning”, vindt bakker, Jack Knapen. [naar artikel]
Op vrijdag 15 september bracht Bocholt hulde aan haar culturele ambassadeurs. De ‘Open Hand 2017’ ging naar Jack en Karien van Bakkerij Knapen omdat hun bakkemoezevlaai erkenning kreeg als Vlaams streekproduct. De pluim voor verdienstelijke jongeren ging naar het muzikale trio Robbe, Nora, en Ties. [naar artikel]
De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft vier Limburgse producten erkend als streekproduct. Het gaat om Haspengouwse confituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, Haspengouwse Chardonnay wijn en Hasseltse graanjenever. Buiten onze provincie werd ook Aarschots gebak beloond met een erkenning. [naar artikel]
De lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas is erkend tot Vlaams streekproduct. Confiserie Thijs is al meer dan tachtig jaar een artisanale snoepjesfabriek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.