28/03/2023 - 13:28
"Hij beëindigde zijn voetballoopbaan tijdens de rust. Wim Kenens (35) blijft achter die emotionele beslissing staan. “Uitgelachen worden door de supporters van de tegenpartij was de druppel”, zegt het ex-sluitstuk van tweedeprovincialer Stal Sport (2B), dat zaterdag een 10-1-nederlaag slikte bij RC Peer."

1. Doelman van tweedeprovincialer beëindigt loopbaan… tijdens de rust : “Uitgelachen worden was de druppel” (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Hij beëindigde zijn voetballoopbaan tijdens de rust. Wim Kenens (35) blijft achter die emotionele beslissing staan. “Uitgelachen worden door de supporters van de tegenpartij was de druppel”, zegt het ex-sluitstuk van tweedeprovincialer Stal Sport (2B), dat zaterdag een 10-1-nederlaag slikte bij RC Peer. [naar artikel]

2. Doelman tekent contract tot 2025 (!) bij tweedeprovincialer (10/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Nevok Gruitrode (2A) kondigde fier aan dat haar kapitein Dries Florczak tot... 2025 voor de club wil blijven voetballen. Geen Chinese miljoenen dus voor de doelman, die de rest van zijn hele carrière bij Gruitrode blijft. [naar artikel]

3. 17-jarige doelman van Limburgse tweedeprovincialer in beeld bij Roda JC (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Zeventien jaar jong en toch al de nummer één bij tweedeprovincialer St. Elen. De boomlange doelman Bram Scheepers startte als vijfjarige bij geel-blauw en heeft twaalf jaar later zijn vaste stek onder de lat. Zijn talent is al buiten de Maaskant gekend, want de Nederlandse eredivisieclub Roda JC informeerde naar zijn diensten. [naar artikel]

4. Doelman van tweedeprovincialer overleden na hartstilstand tijdens wedstrijd (11/02/2023 - De Standaard)

De 25-jarige doelman Arne Espeel is zaterdagavond overleden in Ledegem nadat hij onwel werd op het veld. Dat gebeurde vlak nadat hij een strafschop had gestopt voor zijn ploeg in tweede provinciale bij het tweede elftal van Winkel Sport B. [naar artikel]

5. “Ik moet opoffering doen”: Doelman (28) van tweedeprovincialer stopt per direct wegens blessureleed en drukke job (29/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Jens Slegers (28) is zijn uitlaatklep kwijt. De zaakvoerder van JSV Racing, dat handgemaakte uitlaatsystemen voor crossmotoren fabriceert, stopt per direct als doelman van voetbalclub ESK Leopoldsburg (2B). [naar artikel]

6. Doelman Verrips zet loopbaan voort bij promovendus Sheffield United (08/08/2019 - Metro)

De Nederlandse doelman Michael Verrips (22) vervolgt zijn loopbaan in de Premier League, bij het gepromoveerde Sheffield United. Verrips ondertekende een vierjarig contract. De doelman verbrak eind juli eenzijdig zijn contract bij KV Mechelen. Sheffield United maakte tegelijkertijd met de komst van Verrips ook de huur van middenvelder Mo Besic bekend. De Bosniër wordt voor […] Het bericht Doelman Verrips zet loopbaan voort bij promovendus Sheffield United verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. Ennio van der Gouw hoopt bij Zulte Waregem een volgende stap in zijn loopbaan te zetten: “Ik wil hier eerste doelman worden” (24/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vorig seizoen maakte Ennio van der Gouw indruk bij de Nederlandse eerstedivisieclub VVV Venlo. Het jeugdproduct van Twente genoot best wel wat interesse en koos uiteindelijk voor Zulte Waregem. “Ik had een goed jaar achter de rug bij VVV en stond zeker open voor deze stap. Toen deze kans zich voordeed, heb ik dan ook niet getwijfeld en ze met beide handen gegrepen.” [naar artikel]

8. Speler van tweedeprovincialer maakt (allicht) snelste doelpunt ooit (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)

Sven Derycke, voetballer bij SK Spermalie-Middelkerke, maakte mogelijk het snelste doelpunt ooit in de voetbalgeschiedenis. Hij schoot bij de aftrap onmiddellijk naar doel en twee seconden later stond het 1-0. “De wind en de doelman ver uit zijn doel”, vatte hij samen. [naar artikel]

9. Tweedeprovincialer dient klacht in tegen ref en wil videobeelden gebruiken (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Commotie zondagnamiddag aan de Steenstortstraat in Koersel. Aanleiding was het bizarre wedstrijdverloop in Turkse FC-Herkol (2A): 3-4. De bezoekers gingen in blessuretijd nog met de zege aan de haal, ref Brahim Chtouki was de gebeten hond bij de thuisploeg. “Zo vaak benadeeld worden, is niet normaal”, foetert Turkse-coach Serkan Dag, nota bene geschorst tot 30 juni. [naar artikel]

10. Ex-Rode Duivel wordt coach van Limburgse tweedeprovincialer (24/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Tweedeprovincialer MD Halen (2A) heeft met Bruno Versavel een opmerkelijke naam binnengehaald als vervanger van trainer Sven Geyens, die volgend jaar bij Lutlommel VV aan de slag gaat. De ex-speler van Anderlecht en KV Mechelen leidt vanavond al zijn eerste training bij de Halenaars. “Ik wil snel naar eerste provinciale”, aldus Versavel. [naar artikel]