Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Wereld Morgen

Stalin de evenknie van Hitler?

28/03/2023 - 15:40
"In Koude oorlogsbuit, Totalitarisme- over Stalin, archieven en Hannah Arendt betoogt dichter Charles Ducal dat de gelijkschakeling Hitler-Stalin tot een tweelingmonster moet dienen om elk alternatief voor het kapitalisme van tafel te vegen. Ducal meent dat de alom geprezen filosoof Hannah Arendt en bestseller-auteurs Anne Applebaum en Timothy Snyder geen recht doen aan de realiteit van de Sovjet-Unie onder Stalin. Met zijn boek wil hij ophelderen hoe het bolsjewisme destijds is kunnen uitlopen op onbegrensde terreur en politieke massamoord. The post Stalin de evenknie van Hitler? appeared first on DeWereldMorgen.be."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Stalin de evenknie van Hitler? (28/03/2023 - De Wereld Morgen)

In Koude oorlogsbuit, Totalitarisme- over Stalin, archieven en Hannah Arendt betoogt dichter Charles Ducal dat de gelijkschakeling Hitler-Stalin tot een tweelingmonster moet dienen om elk alternatief voor het kapitalisme van tafel te vegen. Ducal meent dat de alom geprezen filosoof Hannah Arendt en bestseller-auteurs Anne Applebaum en Timothy Snyder geen recht doen aan de realiteit van de Sovjet-Unie onder Stalin. Met zijn boek wil hij ophelderen hoe het bolsjewisme destijds is kunnen uitlopen op onbegrensde terreur en politieke massamoord. The post Stalin de evenknie van Hitler? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


2. Duchâtelet vreest Trump: "Er waren ook mensen die stemden voor Hitler en Stalin" (06/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Bedrijven in ons land die veel exporteren naar de Verenigde Staten zijn ongerust over de uitkomst van de stembusslag van de Amerikaanse verkiezingen. Ze vrezen dat als Donald Trump het haalt, het voor hen veel duurder zal worden om zaken te doen met de VS. En als de dollar daalt en de olie duurder zou worden, zal iedereen het voelen. [naar artikel]


3. Stalin stelde tweemaal veto over moordaanslag op Hitler (09/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. De brug die Hitler en Stalin niet konden bouwen: met de Krimbrug werd een belangrijk symbool geraakt (09/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Even paranoïde als Hitler en Stalin: Poetin treedt met extreme veiligheidsmaatregelen in beroemde voetsporen (11/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een gedeserteerde Russische veiligheidsagent heeft een inkijk gegeven in de extreme beveiliging van president Poetin. Over nep-limousinestoeten, het leven in bunkers en voorproevers die moeten voorkomen dat hij vergiftigd wordt. Maar Poetin is allesbehalve de eerste leider die paranoïde over zijn eigen leven waakt. De geschiedenis, inclusief James Bond-achtige bodyguards, herhaalt zich. [naar artikel]


6. Onderzoeksjournalist John Sweeney: ‘Vladimir Poetin is een psychopaat van het niveau van Hitler en Stalin’ (14/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Nieuwe film over Napoleon vergelijkt hem met Hitler en Stalin. De Fransen zijn in shock, maar hoe slecht was de kleine keizer écht? (27/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ridley Scott laat dit najaar een nieuwe biopic over Napoleon los op de filmzalen en het zal géén ode zijn aan de Franse keizer. “Napoleon heeft veel slechte dingen gedaan.” Franse historici zijn verbolgen, maar hoe komt het dat we Napoleon ondanks vele oorlogen en heel wat doden met respect behandelen? En hoort hij in dezelfde lade als Stalin en Hitler volgens experten? [naar artikel]


8. Topregisseur Ridley Scott maakt film over Napoleon en shockeert Fransen door hem met Hitler en Stalin te vergelijken. Hoe slecht was de kleine keizer écht? (27/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ridley Scott laat dit najaar een nieuwe biopic over Napoleon los op de filmzalen en het zal géén ode zijn aan de Franse keizer. “Napoleon heeft veel slechte dingen gedaan.” Franse historici zijn verbolgen, maar hoe komt het dat we Napoleon ondanks vele oorlogen en heel wat doden met respect behandelen? En hoort hij in dezelfde lade als Stalin en Hitler volgens experten? [naar artikel]


9. ‘Ik verdedig hen niet, maar het is oppervlakkig om Hitler, Mao en Stalin in ­dezelfde categorie te stoppen’ (30/10/2023 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!