02/04/2023 - 18:05
"Genk weet weer wat winnen is. Na een 2 op 9 moest het 87 minuten zwoegen om OHL op de knieën te krijgen. Een goedkope penalty voor de bezoekers (1-1 in minuut 56) zette in de Cegeka Arena veel kwaad bloed. Maar Mike Trésor trok zijn team met zijn eerste vrijschopgoal voor Genk over de streep: 2-1."

1. Mike Trésor wist met pareltje onterechte strafschop uit: “Beloning voor al die pogingen op training” (02/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Genk weet weer wat winnen is. Na een 2 op 9 moest het 87 minuten zwoegen om OHL op de knieën te krijgen. Een goedkope penalty voor de bezoekers (1-1 in minuut 56) zette in de Cegeka Arena veel kwaad bloed. Maar Mike Trésor trok zijn team met zijn eerste vrijschopgoal voor Genk over de streep: 2-1. [naar artikel]

2. Onterechte strafschop en pareltje Stanciu bezorgen bleek Anderlecht de volle buit tegen STVV (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een felbevochten driepunter was het vanavond voor Anderlecht tegen een stug STVV. De Brusselaars hadden het negentig minuten knap lastig met de [naar artikel]

3. Beloning voor leerlingen uit Asse die met de fiets of te voet naar school komen: "Als het regent wordt de beloning nog groter" (08/10/2020 - VRT NWS)

In de 12 scholen in Asse worden alle leerlingen die met de fiets of te voet naar school komen, geregistreerd. Die leerlingen kunnen dan punten verzamelen waarmee ze iets kunnen kopen. De gemeente hoopt dat er op die manier minder autoverkeer is waardoor de schoolomgeving ook veiliger wordt. [naar artikel]

4. VIDEO. Lommel United verliest van Cercle na onterechte strafschop (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Verloren dankzij een onterechte strafschop vlak voor tijd en als 'toetje' de rode lantaarn nog mee op de bus. Het was weer een bar weekend voor een knokkend en zwoegend, maar puncharm Lommel United. Meeuws: “Ik heb de beelden gezien en het was geen elfmeter. Maar dat neemt niet weg dat wij te ver van de man blijven verdedigen en in de omschakeling soms de verkeerde keuzes maken.” [naar artikel]

5. Carrasco en Atlético zakken met bonus af naar Leicester (1-0), al is er veel te doen rond onterechte strafschop (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Deel één zit erop, de terugwedstrijd is gered. Yannick Carrasco heeft vanavond met Atlético Madrid een krappe 1-0 zege geboekt tegen Leicester [naar artikel]

6. Boeckx stopt onterechte strafschop Dimata, waarna Hanni met klasseflits voor beslissing zorgt aan zee (16/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Aan zee scoort Anderlecht alleen maar wereldgoals. Eén flits van Hanni volstond voor de krappe, maar o zo belangrijke 0-1 zege bij KV Oostende. [naar artikel]

7. Scheidsrechtersbaas: “Doelpunt van Openda tegen Genk was terecht, maar Club Brugge kreeg wel een onterechte strafschop” (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist deed videoref Lawrence Visser er zondag in de topper tussen Club Brugge en KRC Genk (3-2) goed aan om bij het doelpunt van Loïs Openda niet in te grijpen. Dat zegt Verbist woensdag in zijn wekelijkse analyse van de videoref. De strafschop gemist door Hans Vanaken had evenwel niet gegeven moeten worden. [naar artikel]

8. Referee Department: “Anderlecht kreeg onterechte strafschop tegen Charleroi” (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Refereeing Department van de Belgische Voetbalbond heeft maandag geoordeeld dat RSC Anderlecht op het veld van Sporting Charleroi (1-3) een strafschop heeft getrapt die niet gegeven had mogen worden. “Het lichte contact met Zedadka was niet voldoende.” [naar artikel]

9. Lommel SK verliest dankzij onterechte strafschop: “Heeft de scheidsrechter het wel gezien?” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK moest zaterdagavond het hoofd buigen (3-4) tegen Club NXT dankzij een onterechte strafschop. Scheidsrechter Tom Stevens legde de bal op de stip na een overtreding buiten het strafschopgebied. In de Challenger Pro League is er geen VAR. De Noord-Limburgers kookten van woede bij de onmacht. [naar artikel]

10. Kadijk pakt tweede periodetitel in 2B, THES B voelt zich bestolen na onterechte strafschop (11/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Kadijk (2e prov. B) heeft zich verzekerd van de tweede periodetitel. Het won zaterdagavond van een jeugdig THES met 1-2. [naar artikel]