Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]
Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]
Jazz heet een moeilijk genre te zijn, dissonant, onvoorspelbaar en hermethisch. Toch voelen de makers van Zonzo Compagnie al enkele jaren de noodzaak om te bewijzen dat zelfs de meest highbrow muziek ook in de oorschelp van uw kinderen goed gedijt. In de voorstelling Thelonious zijn woorden overbodig en spreekt de muziek voor zich. “Jazz bereidt kinderen voor op een leven vol verrassingen.” [naar artikel]
Jeugdauteur Dirk Bracke is op 68-jarige leeftijd overleden. Bijna dertig jaar lang zette hij jongeren aan tot lezen met romans rond maatschappelijke problemen in een realistische stijl. Gezondheidsproblemen beletten Bracke al sinds vorig jaar om te schrijven. [naar artikel]
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het experiment waarbij Dina Tersago twee weken ziekenhuiskost nuttigde, waarbij haar gezondheid niet echt vooruit ging, brengt herinneringen terug. Klinieketen is nu eenmaal een categorie apart. De puree in ronde bollen, de ondefinieerbare vis, het knalgele puddingkje.... Moet men dààrvan genezen? Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren? [naar artikel]
Ouder zijn is niet simpel: je moet die kleintjes tevreden houden én ondertussen ook het huishouden in goede banen leiden. Gelukkig maakt dit... [naar artikel]
In deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eet hij voor 11,50 euro een stevige boterham bij Blend op het Eilandje. [naar artikel]
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Zuhal Demir. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.