Het is élke dag prijs, sinds de paasvakantie. File, file, file. Zeker in en rond Antwerpen verlies je makkelijk een uur. Hoe komt dat toch? Ging dat door de lockdown en thuiswerk niet allemaal veranderen? “Het klinkt vreemd, maar door telewerk is het probleem net groter geworden”, zegt onze mobiliteitsexpert Koen Baumers. “En rijvakken bijbouwen, dat gaat het écht niet oplossen.” [naar artikel]
Bart De Wever wil met zijn partij ook in Wallonië opkomen. Huh? Wou de N-VA-voorzitter niet zo’n beetje… af van Wallonië? “We ondervinden daar een grote blokkade tegenover onze ideeën”, aldus De Wever, dus moet hij zelf naar daar gaan. Maar of zijn nieuwste plan ook maar de minste kans maakt? Dat zoeken wij voor u uit in deze nieuwe Insider. Alvast één verrassing: De Wever is best populair aan de andere kant van de taalgrens. [naar artikel]
Voor varkensgehakt moet een dier sterven. Voor vegetarisch gehakt een plant. En toch is de vegetarische variant de duurste. Hoe dat kan, legt consumentenjournalist Chris Snick voor je uit in onze actuapodcast ‘De Insider’. “Supermarkten weten dat mensen bereid zijn om meer te betalen voor vleesvervangers.” [naar artikel]
Na twee volle termijnen verlaat Groen-fractieleider Björn Rzoska het Vlaams Parlement. Zo hoort het volgens de regels van zijn partij. “Maar daarmee schiet Groen zichzelf in de voet”, legt onze Insider Arnout Gyssels uit in deze aflevering van onze dagelijkse podcast. “Als je iedereen met enige naambekendheid aan de deur zet, ga je niet veel verkiezingen winnen” [naar artikel]
Steeds minder jongeren halen hun rijbewijs. Vorig jaar werden bijna 6.000 rijbewijzen minder behaald dan het jaar ervoor. Wij gingen erover in gesprek met onze jongerenredactie. “Ik heb geen rijbewijs nodig om te gaan werken. Als dat wel het geval was, zocht ik een nieuwe job.” [naar artikel]
“Sergio Herman verliest twee sterren.” Dat zijn de krantenkoppen nu restaurant Pure C in Cadzand van chef-kok verandert. De realiteit is complexer, maar toch: Sergio Herman lijdt imagoschade. Alweer, na de ontgoochelende start van zijn nieuwe Belgische project. Is hij nog wel de topchef van weleer? “Hij is ondernemer geworden”, zegt onze restaurant-kenner Jan Claeys. “In de potten roeren, is zijn core business niet meer.” [naar artikel]
Chocolade van Côte d’Or, Oreokoekjes, Philadelphiaroomkaas, Princekoeken en zelfs kauwgom van Stimerol. In de Colruytwinkels zijn ze vervangen door een bordje waarop staat dat ze niet beschikbaar zijn door onderhandelingen met de leverancier. Maar waarom laat Colruyt die discussie zo escaleren? “Ze laten hun spierballen rollen tegenover de leveranciers”, zegt onze insider Chris Snick. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.