Zin in een goeie boterham met hagelslag? Maar welke muizenstrontjes zijn de beste? Topchocolatier Dominique Persoone proefde 13 verschillende van pure chocolade. Hoewel, puur? “Dit is toch eerder melkchocolade?” Van één doos werd hij van zijn sokken geblazen, een andere smaakte naar “een geopende zak sinterklaaschocolade die je in de zomer achterin de kast terugvindt.” [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Plots kreeg Dominique Persoone een ongewone uitnodiging in de bus: niemand liever dan de paus vroeg hem op audiëntie. En niet alleen omdat die zijn chocolade kan smaken. “Een mooie erkenning.” [naar artikel]
“Persoone, waar ben je in godsnaam aan begonnen? Ik zou liegen als ik zeg dat die vraag niet al eens door mijn gedachten schiet. Tot ik hier ben. Rond me kijk. Dan krijg ik snel het antwoord.” Topchocolatier Dominique Persoone (51) heeft net zijn Congolese chocoladefabriek opgestart waarvan de opbrengst volledig naar de mensen én de dieren van het Virungapark gaat. Samen met hem zien we hoe de eerste reep uit de mal valt. In een regio die als een van de mooiste, maar ook gevaarlijkste van de wereld wordt beschouwd. Een plek waar naast berggorilla’s en nijlpaarden, ook ebola en moordend geweld heersen. [naar artikel]
We kennen Dominique Persoone (52) allemaal als chocolatier en njam!-chef, maar de West-Vlaming is ook een gepassioneerd imker. In zijn vrije tijd vind je hem altijd bij zijn bijen. “Natuurlijk ben ik al veel gestoken, maar ik reageer er gelukkig niet allergische op.” [naar artikel]
In de verte hoor je de paasklokken al luiden. Hoog tijd dus om je voorraad paaseitjes in te slaan. Maar welke zijn de beste én welke laat je beter links liggen in de winkel? We schotelden topchocolatier Dominique Persoone 15 zakjes en doosjes met eitjes ‘melk-praliné’ voor. “De lelijkste van allemaal bleken de lekkerste te zijn”, zegt hij. “Andere waren gevuld met lucht of boerenbedrog in plaats van met lekkere praliné van hazelnootjes.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.