Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Na Ozempic ook Wegovy razend populair: medicijn dat doet afvallen slachtoffer van eigen succes

04/05/2023 - 17:33
"Novo Nordisk, het Deense bedrijf achter het vermageringsmiddel Wegovy, ziet de vraag zo sterk stijgen dat het niet kan volgen met de productie. En dat heeft zelfs invloed op het aandeel van het bedrijf. Maar wat is Wegovy en wat maakt het anders dan het diabetesmedicijn Ozempic, dat ook door velen gebruikt wordt om te vermageren?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Na Ozempic ook Wegovy razend populair: medicijn dat doet afvallen slachtoffer van eigen succes (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Novo Nordisk, het Deense bedrijf achter het vermageringsmiddel Wegovy, ziet de vraag zo sterk stijgen dat het niet kan volgen met de productie. En dat heeft zelfs invloed op het aandeel van het bedrijf. Maar wat is Wegovy en wat maakt het anders dan het diabetesmedicijn Ozempic, dat ook door velen gebruikt wordt om te vermageren? [naar artikel]


2. Afvallen met een medicijn tegen diabetes? ‘Ik adviseer mensen met een normaal gewicht om niet met Ozempic te beginnen’ (25/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Het Ozempic-effect, maar dan zonder Ozempic? Deze eetstijl tempert je eetlust even goed als het medicijn (17/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Vlot vermageren zoals met Ozempic, maar dan zonder het diabetesmedicijn dat momenteel razend populair is omdat het tot gewichtsverlies leidt? Dat kan ook gewoon met voeding. “En mits een gedragsverandering, wat niet simpel is”, aldus Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. [naar artikel]


4. Afvallen met diabetesmedicijn? ‘Mensen met normaal gewicht hoeven Ozempic niet te nemen’ (25/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Deze betaalbare pilletjes zouden 'natuurlijke Ozempic' zijn voor wie wil afvallen. Diëtist reageert (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag een pilletje om af te vallen. En voor een fractie van de prijs. Mensen raken maar niet uitgepraat over berberine, een betaalbaar supplement dat ze de ‘natuurlijke versie van Ozempic’ noemen. Wat hebben de twee afslankhypes gemeen? En is berberine een waardig alternatief, nu er wereldwijd een tekort is aan Ozempic? Diëtist Michael Sels (UZA) reageert. [naar artikel]


6. Zwanger door Ozempic? "Vermageren helpt om spontaan zwanger te raken, maar neem zeker geen Ozempic" (25/03/2024 - VRT NWS)

Vrouwen die het geneesmiddel Ozempic gebruiken, blijken ook vruchtbaarder te worden. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen van Amerikaanse vrouwen op sociale media. Ozempic, dat eigenlijk bedoeld is voor diabetespatiënten, veroorzaakt ook gewichtsverlies. En dat doet de kans op een zwangerschap toenemen. Nochtans waarschuwen experten om zeker geen Ozempic te gebruiken als je zwanger wil worden. [naar artikel]


7. Afvallen met een medicijn tegen diabetes? ‘Je moet ook iets aan je levensstijl doen, anders heeft het weinig nut’ (25/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Stormloop op ‘dieetspuit’ Ozempic: “Diabetici dreigen zonder medicijn te vallen” (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond roept diabetici op om op tijd een nieuwe dosis van het diabetesmedicijn Ozempic te komen halen, nu heel wat mensen het medicijn ook gebruiken om ‘snel’ af te vallen. “De vraag is explosief gestegen”, zegt de KLAV. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!