De inflatie in de supermarkt bedraagt meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de jongste inflatiecijfers van Testaankoop. Daarom gaan veel Belgen hun boodschappen in het buitenland doen, zoals in Frankrijk. Maar sommige producten zijn toch goedkoper in België, benadrukt de consumentenorganisatie. Denk bijvoorbeeld maar aan olijfolie, zonnebloemolie en choco. [naar artikel]
De inflatie in de supermarkt bedraagt momenteel meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de jongste inflatiecijfers van Testaankoop. Daarom gaan veel Belgen hun boodschappen in het buitenland doen, zoals in Frankrijk. Maar sommige producten zijn toch goedkoper in België, benadrukt de consumentenorganisatie. [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]
Lotte Scheldeman blijft onder stoom. In stadion Het Veen scherpte de uitgeweken Kortessemse voor de derde keer dit jaar haar persoonlijk record op de 1.500m aan. [naar artikel]
Het is vanaf volgende maand uitkijken of u in de supermarkt een van de superfoods tegen veel zachtere prijzen kunt kopen. Op de groothandelsmarkten zijn notenprijzen gekelderd. Met de dure amandelen als uitschieter. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën. Maar een andere gaat wel lachend met de hoofdprijs lopen. Deze koekjes benaderen het origineel toch wel heel hard.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.