Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Olijfolie en choco goedkoper in België dan in de buurlanden

08/05/2023 - 15:40
"De inflatie in de supermarkt bedraagt meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de jongste inflatiecijfers van Testaankoop. Daarom gaan veel Belgen hun boodschappen in het buitenland doen, zoals in Frankrijk. Maar sommige producten zijn toch goedkoper in België, benadrukt de consumentenorganisatie. Denk bijvoorbeeld maar aan olijfolie, zonnebloemolie en choco."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Olijfolie en choco goedkoper in België dan in de buurlanden (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De inflatie in de supermarkt bedraagt meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de jongste inflatiecijfers van Testaankoop. Daarom gaan veel Belgen hun boodschappen in het buitenland doen, zoals in Frankrijk. Maar sommige producten zijn toch goedkoper in België, benadrukt de consumentenorganisatie. Denk bijvoorbeeld maar aan olijfolie, zonnebloemolie en choco. [naar artikel]


2. Elders altijd beter? “Producten zoals choco en olijfolie zijn goedkoper in België dan in de buurlanden” (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De inflatie in de supermarkt bedraagt momenteel meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de jongste inflatiecijfers van Testaankoop. Daarom gaan veel Belgen hun boodschappen in het buitenland doen, zoals in Frankrijk. Maar sommige producten zijn toch goedkoper in België, benadrukt de consumentenorganisatie. [naar artikel]


3. Voor de allerbeste olijfolie moet je naar Sicilië Vers van de pers Olijfolie is in onze keuken een tamelijk recent ingrediënt. Er zijn nochtans archeologische bewijzen dat de mens al duizenden jaren geleden met olijfolie werkte. In Sambuca di Sicilia gaan (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Goede olijfolie herken je niet aan de kleur: 14 feiten en fabels over olijfolie (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]


5. Is olijfolie gezond, en herken je de kwaliteit aan de kleur? Alles wat je moet weten over olijfolie (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]


6. Van olijf tot olijfolie: 3 Vlaamse olijfboeren verklappen hoe je kwaliteit herkent: “Als ik olijfolie onder 15 euro zie dan gaan er alarmbellen af” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]


7. Opnieuw persoonlijk record voor Lotte Scheldeman: “Nooit choco choco” (03/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Lotte Scheldeman blijft onder stoom. In stadion Het Veen scherpte de uitgeweken Kortessemse voor de derde keer dit jaar haar persoonlijk record op de 1.500m aan. [naar artikel]


8. Zachte prijzen voor harde noten op komst? Uw choco zal helaas niet goedkoper worden (25/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Het is vanaf volgende maand uitkijken of u in de supermarkt een van de superfoods tegen veel zachtere prijzen kunt kopen. Op de groothandelsmarkten zijn notenprijzen gekelderd. Met de dure amandelen als uitschieter. [naar artikel]


9. Julius Persoone gaat op zoek naar goedkoper alternatief voor de Scholiertjes en Choco Leibniz: “Vier keer zo duur maar heus niet vier keer zo lekker” (06/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën. Maar een andere gaat wel lachend met de hoofdprijs lopen. Deze koekjes benaderen het origineel toch wel heel hard.” [naar artikel]


10. Julius Persoone zoekt goedkoper alternatief voor Scholiertjes en Choco Leibniz: “Er verdient hier één fabriek veel geld” (06/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!