Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone nam tien keer een hap van frangipanes van de huismerken. Daarna opende hij ook nog een pakje van het A-merk: Lotus. De vraag was simpel: is dat het éxtra geld waard of zijn er huismerken die net zo goed én zelfs lekkerder zijn? “Voor mij is het duidelijk.” [naar artikel]
We kennen Dominique Persoone (52) allemaal als chocolatier en njam!-chef, maar de West-Vlaming is ook een gepassioneerd imker. In zijn vrije tijd vind je hem altijd bij zijn bijen. “Natuurlijk ben ik al veel gestoken, maar ik reageer er gelukkig niet allergische op.” [naar artikel]
In de verte hoor je de paasklokken al luiden. Hoog tijd dus om je voorraad paaseitjes in te slaan. Maar welke zijn de beste én welke laat je beter links liggen in de winkel? We schotelden topchocolatier Dominique Persoone 15 zakjes en doosjes met eitjes ‘melk-praliné’ voor. “De lelijkste van allemaal bleken de lekkerste te zijn”, zegt hij. “Andere waren gevuld met lucht of boerenbedrog in plaats van met lekkere praliné van hazelnootjes.” [naar artikel]
Zin in een goeie boterham met hagelslag? Maar welke muizenstrontjes zijn de beste? Topchocolatier Dominique Persoone proefde 13 verschillende van pure chocolade. Hoewel, puur? “Dit is toch eerder melkchocolade?” Van één doos werd hij van zijn sokken geblazen, een andere smaakte naar “een geopende zak sinterklaaschocolade die je in de zomer achterin de kast terugvindt.” [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
Plots kreeg Dominique Persoone een ongewone uitnodiging in de bus: niemand liever dan de paus vroeg hem op audiëntie. En niet alleen omdat die zijn chocolade kan smaken. “Een mooie erkenning.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.