De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed

Knack

12/05/2023 - 14:50

Het kernkabinet heeft het licht op groen gezet voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Oekraïne, ter waarde van 92 miljoen euro. De helft van dat bedrag gaat naar militaire steun, de andere helft is steun aan de bevolking en dient ook om de Belgische diplomatieke aanwezigheid te consolideren. The post Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Na ontmoeting De Croo-Zelensky: België maakt nieuw steunpakket Oekraïne bekend (12/05/2023 - Express)
  België gaat voor nog eens 92 miljoen euro aan middelen vrijmaken voor Oekraïne. De helft hiervan gaat naar de levering van nieuwe militaire middelen. Dat besliste het kernkabinet vandaag. In het nieuws: Een nieuw steunpakket voor Oekraïne, met de groetjes van Rusland. Sleutel tot succes De helft: 46 miljoen gaat naar militaire steun. Daarnaast: De […]
  [naar artikel]
 2. Regering keurt nieuw steunpakket goed om bedrijven “uit winterslaap te helpen” (12/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vrijdag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren “uit hun winterslaap te helpen”, dixit premier De Croo.
  [naar artikel]
 3. Regering keurt nieuw steunpakket goed om bedrijven “uit winterslaap te helpen” (12/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vrijdag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren “uit hun winterslaap te helpen”, dixit premier De Croo.
  [naar artikel]
 4. België werkt aan nieuw militair steunpakket voor Oekraïne (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  België bereidt een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne voor. Dat heeft premier Alexander de Croo gezegd op een persconferentie met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Nederlandse premier Mark Rutte.
  [naar artikel]
 5. Premier Alexander De Croo kondigt nieuw militair steunpakket voor Oekraïne aan (04/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  België werkt aan een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) donderdag aangekondigd na een ontmoeting met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en de Nederlandse premier Mark Rutte in Den Haag.
  [naar artikel]
 6. Premier Alexander De Croo kondigt nieuw militair steunpakket voor Oekraïne aan (04/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  België werkt aan een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag aangekondigd na een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Nederlandse premier Mark Rutte in Den Haag.
  [naar artikel]
 7. Joe Biden brengt bezoek aan Kiev en kondigt nieuw steunpakket aan: “VS zullen Oekraïne steunen zolang nodig is” (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden is maandagochtend  aangekomen in Kiev voor een verrassingsbezoek aan de Oekraïense hoofdstad, en voor overleg met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Biden maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw steunpakket ter waarde van 500 miljoen dollar aan te kondigen.
  [naar artikel]
 8. VS komen met nieuw steunpakket voor Oekraïne (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten komen met een nieuw steunpakket voor Oekraïne, het 37e sinds het land werd binnengevallen door het Russische leger. Er worden onder meer opnieuw wapens en munitie gestuurd. Het pakket heeft een waarde van 300 miljoen dollar (circa 270 miljoen euro).
  [naar artikel]
 9. Live - IMF keurt allereerste steunpakket voor een land in oorlog goed: 14,4 miljard euro voor Oekraïne (31/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Nieuw Belgisch steunpakket voor Oekraïne ter waarde van 92 miljoen euro (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het kernkabinet heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Oekraïne. Daarmee is 92 miljoen euro gemoeid. De helft van dat bedrag gaat naar militaire steun, de andere helft is steun aan de bevolking en dient ook om de Belgische diplomatieke aanwezigheid te consolideren.
  [naar artikel]
 11. 3 miljard dollar: VS maken militair steunpakket van recordformaat vrij voor Oekraïne (07/01/2023 - Express)
  Vrijdag heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn handtekening gezet onder een nieuw militair steunpakket aan Oekraïne, ter waarde van 2,85 miljard dollar op de korte termijn. Daarnaast volgt ook steun voor de langere termijn, en steun aan de Europese bondgenoten. De essentie: 2,85 miljard dollar aan nieuw oorlogsmateriaal. Daarmee kan Oekraïne wel wat. Zoals […]
  [naar artikel]
 12. Nederland praat over leveren straaljagers aan Oekraïne, België werkt aan militair steunpakket (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland is met enkele partners aan het praten over het leveren van straaljagers aan Oekraïne. Premier Rutte suggereerde tijdens een persconferentie met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en onze premier Alexander de Croo in Den Haag dat het een kwestie van tijd is. België bereidt dan weer een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne voor.
  [naar artikel]
 13. VS komen met nieuw militair steunpakket voor Oekraïne: nieuwe luchtafweersystemen, munitie en hulp bij trainingen (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben een nieuw militair steunpakket van 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) aangekondigd voor Oekraïne. Het Pentagon levert nieuwe luchtafweersystemen, munitie en hulp bij trainingen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedankte de Amerikanen al voor het “krachtige” defensiehulppakket.
  [naar artikel]
 14. Krijgt Oekraïne zelf de middelen om de Russische blokkade op te heffen? (20/05/2022 - Express)
  Donderdag keurde de Amerikaanse Senaat een steunpakket van maar liefst 40 miljard dollar goed voor Oekraïne. Daarnaast lijkt de VS het land te willen voorzien met krachtige anti-schipraketten. Daarmee kan Oekraïne zelf de Russische blokkade van de havens opheffen, of beter nog: opblazen. Met een overweldigende meerderheid van 86 tegen 11 werd het nieuwe steunpakket […]
  [naar artikel]
 15. Liveblog - EU dreigt met nieuwe sancties tegen Rusland, VS keurt 14 miljard dollar steun goed voor Oekraïne (11/03/2022 - VRT NWS)
  De EU-leiders vergaderen vandaag verder over nieuwe sancties tegen Rusland en Wit-Rusland, om zo de druk te verhogen om de oorlog in Oekraïne te stoppen. Tegelijk heeft het Amerikaanse parlement ingestemd met een steunpakket van 14 miljard dollar voor Oekraïne. Volg hier de laatste ontwikkelingen over de oorlog op de voet.
  [naar artikel]
 16. EU werkt aan militair steunpakket Oekraïne op lange termijn (20/07/2023 - Express)
  De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen zitten samen om een steunpakket voor Oekraïne af te kloppen. In totaal gaat het om een pakket ter waarde van 20 miljard euro, gespreid over vier jaar. In het nieuws: Ook op de langere termijn moet de steun aan Oekraïne worden gegarandeerd. De ommekeer Onderliggend: Door nu […]
  [naar artikel]
 17. Pantserwagens en antitankraketten, maar nog geen Leopard 1-tanks: België maakt nieuw steunpakket aan Oekraïne bekend (27/01/2023 - Express)
  België stuurt, na lang dralen, toch pantservoertuigen naar Oekraïne. De Leopard 1-tanks volgen voorlopig nog niet. De essentie België stuurt een nieuw steunpakket naar Oekraïne. Het gaat om het grootste pakket tot nu toe, ter waarde van 90 miljoen euro. Dat maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) zelf bekend op een persconferentie. Onderliggend: De Leopard […]
  [naar artikel]
 18. Zelensky aangekomen op G7-top: “Biden zal nieuw steunpakket van 346 miljoen euro aankondigen” (20/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Volodymyr Zelensky is aangekomen in Japan. De Oekraïense president gaat langs bij de vergadering van de G7, een samenwerkingsverband van zeven invloedrijke industrielanden en de Europese Unie. Hij schrijft op Twitter dat hij daar “belangrijke ontmoetingen met partners en vrienden van Oekraïne” zal hebben. Volgens ‘Politico’ zal de Amerikaanse president Joe Biden er ook een nieuw militair steunpakket van 346 miljoen euro aan Oekraïne aankondigen.
  [naar artikel]
 19. Zelensky neemt deel aan G7-top: “Biden zal nieuw steunpakket van 346 miljoen euro aankondigen” (20/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wordt vandaag in Hiroshima verwacht om deel te nemen aan de G7-top. Hij zal al zeker een onderhoud hebben met de Amerikaanse president Joe Biden, de Japanse premier Fumio Kishida en de Franse president Emmanuel Macron. Volgens ‘Politico’ zal Biden na de ontmoeting een nieuw militair steunpakket van 346 miljoen euro aan Oekraïne aankondigen.
  [naar artikel]
 20. Trump keurt coronasteunpakket alsnog goed (28/12/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw stimulusplan. Hij noemde het steunpakket eerder nog een... The post Trump keurt coronasteunpakket alsnog goed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Wat heeft het kernkabinet beslist over de oorlog in Oekraïne? (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het kernkabinet van de federale regering zat dinsdagochtend samen met de top van de Belgische Defensie over de steun aan Oekraïne. Om 13 uur volgt een persconferentie.
  [naar artikel]
 22. Oekraïne krijgt IMF-steunpakket van 14,5 miljard euro (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft aangekondigd dat het een een steunpakket ter waarde van 15,6 miljard dollar (14,5 miljard euro) aan Oekraïne gaat bezorgen.
  [naar artikel]
 23. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse clusterbommen dan toch op weg naar Oekraïne: vier vragen beantwoord (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten zullen omstreden clustermunitie naar Oekraïne sturen, als onderdeel van een nieuw militair steunpakket ter waarde van 800 miljoen dollar.
  [naar artikel]
 25. Live - VS kondigen nieuw militair steunpakket aan van 1,1 miljard euro voor Oekraïne (09/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Kernkabinet zit samen met legertop over situatie in Oekraïne: "We moeten bekijken hoe we maximaal kunnen helpen” (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het kernkabinet van de federale regering zit sinds vanmorgen samen met de top van de Belgische Defensie over de steun aan Oekraïne. Extra wapenleveringen lijken niet meteen aan de orde: “Die afspraken zijn reeds gemaakt.” De discussie over de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie wordt wel besproken.
  [naar artikel]
 27. Oekraïne keurt omstreden wet goed die invloed oligarchen aan banden moet leggen (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne wil de politieke en maatschappelijke invloed van oligarchen beperken. Wetgeving in die zin werd donderdag door het Oekraïense parlement met een grote meerderheid goedgekeurd.
  [naar artikel]
 28. Sancties, militaire paraatheid en steunpakket: België reageert op conflict Rusland-Oekraïne (24/02/2022 - De Morgen)
  België legt Rusland economische sancties op, brengt het leger in opperste staat van paraatheid en werkt aan een steunpakket voor Oekraïne. ‘We moeten van het somberste uitgaan’, zei premier Alexander De Croo.
  [naar artikel]
 29. Europese Parlement worstelt met steunpakket van 1,2 miljard voor Oekraïne (15/02/2022 - Express)
  Vandaag komt Josep Borrell, de hoge gezant van de EU en de facto buitenlandminister van de Europese Commissie, naar het Europees Parlement om een gigantisch steunpakket voor Oekraïne goedgekeurd te krijgen. Maar dat lijkt onzeker. Want vorige week al haalde een simpele parlementaire resolutie het ook niet. De grote blokken in het Parlement, de conservatieven, socialisten […]
  [naar artikel]
 30. Oorlog in Oekraïne: Kernkabinet onderzoekt bijkomende steun aan Oekraïne (20/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 31. Waalse regering keurt economisch steunpakket voor slachtoffers van watersnood goed (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Waalse regering heeft donderdag een steunpakket goedgekeurd voor de zelfstandigen en bedrijven die werden getroffen door de overstromingen in juli.
  [naar artikel]
 32. Wereldbank geeft nog eens 610 miljoen dollar steun aan Oekraïne (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldbank heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw steunpakket van 610 miljoen dollar, omgerekend 575 miljoen euro, aan Oekraïne. Het geld wordt vooral ingezet voor financiering van gezondheidszorgdiensten, overheidsinstellingen en nutsbedrijven.
  [naar artikel]
 33. Amerikaans Congres keurt steunpakket van 484 miljard dollar goed (24/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag met een grote meerderheid steun gegeven aan een nieuw pakket maatregelen ter waarde van 484...
  [naar artikel]
 34. Live - België werkt aan nieuw militair steunpakket voor Oekraïne • EU-buitenlandchef bezorgd om Russische escalatie (04/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Sancties, militaire paraatheid en steunpakket: België reageert op drie fronten op conflict Rusland-Oekraïne (23/02/2022 - VRT NWS)
  Ons land zal op drie fronten stappen zetten in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) aangekondigd op een persconferentie na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. De premier sprak van sancties tegen Rusland, militaire paraatheid en een steunpakket voor Oekraïne. Want we moeten ons voorbereiden op het "somberste scenario", aldus De Croo.
  [naar artikel]
 36. VS wil clustermunitie leveren aan Oekraïne: wat is dat en waarom is het controversieel? (07/07/2023 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten zijn mogelijk van plan om clusterbommen te leveren aan Oekraïne, als onderdeel van een nieuw militair steunpakket. Het zou een controversiële stap van de VS zijn, want veel landen hebben die clusterbommen verboden. Ook mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen.
  [naar artikel]
 37. Regering helpt bedrijven "uit winterslaap" met nieuw steunpakket (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen, bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren "uit hun winterslaap te helpen", dixit premier De Croo.
  [naar artikel]
 38. Regering helpt bedrijven "uit winterslaap" met nieuw steunpakket (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen, bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren "uit hun winterslaap te helpen", dixit premier De Croo.
  [naar artikel]
 39. Internationaal Monetair Fonds keurt financiering van 1,4 miljard dollar voor Oekraïne goed (10/03/2022 - Express)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft voor Oekraïne een noodfonds van 1,4 miljard dollar goedgekeurd. Het geld moet helpen om de economische impact van de Russische invasie in dat land op te vangen. Het IMF schiet Oekraïne te hulp om de economische klappen van de oorlog te incasseren. Het Monetair Fonds zal de Oekraïense overheid […]
  [naar artikel]
 40. Federale regering helpt bedrijven "uit winterslaap" met nieuw steunpakket (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen, bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren "uit hun winterslaap te helpen", dixit premier De Croo.
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse president Joe Biden brengt verrassingsbezoek aan Kyiv: “VS zullen Oekraïne steunen zolang nodig is” (20/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Joe Biden is maandagochtend aangekomen in Kyiv voor een verrassingsbezoek aan de Oekraïense hoofdstad, en voor overleg met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Biden maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw steunpakket ter waarde van 500 miljoen dollar aan te kondigen. Intussen is de Amerikaanse president alweer vertrokken richting Polen.
  [naar artikel]
 42. Kernkabinet vergadert eerste keer over begrotingscontrole (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het kernkabinet komt vandaag vanaf 14.30 uur een eerste keer samen over de begrotingscontrole. De Russische oorlog in Oekraïne maakt dat die oefening tegen een onzekere achtergrond moet gebeuren. De topministers zullen zich ook verder buigen over de situatie rond Oekraïne.
  [naar artikel]
 43. Live - België werkt aan nieuw militair steunpakket voor Oekraïne • Zelensky in Den Haag: ‘We willen Vladimir hier zien’ (04/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. VS sturen clustergranaten naar Oekraïne, maar met strenge handleiding (08/07/2023 - Express)
  Vrijdag maakten de Verenigde Staten een nieuw steunpakket bekend voor Oekraïne, ter waarde van 800 miljoen euro. Dat omvat onder meer 32 M2 Bradley- en 32 Stryker-pantservoertuigen, 31 extra houwitsers en heel wat munitie. Ook sturen de VS clustergranaten op; die zijn bijzonder controversieel. Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen clusterbommen en clustergranaten. […]
  [naar artikel]
 45. Russische diplomaten waarschuwen: nieuw wapenpakket VS kan leiden tot “rechtstreekse botsing” tussen de twee grootmachten (05/10/2022 - Express)
  Op 4 oktober kondigden de Verenigde Staten (VS) een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne aan, ter waarde van 625 miljoen dollar. Volgens twee Russische diplomaten kan dat ertoe leiden dat de twee landen in een “rechtstreekse botsing” kunnen terechtkomen. De Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov, zei dat zijn land het steunpakket ervaart als […]
  [naar artikel]
 46. Kernkabinet en legertop komen morgen samen over situatie in Oekraïne (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo roept morgenochtend om 8 uur het kernkabinet samen over de situatie in Oekraïne. Dat zegt zijn woordvoerder. Voor het militaire luik van de bespreking zijn ook chef Defensie Michel Hofman en Wim Robberecht, het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV, uitgenodigd.
  [naar artikel]
 47. EU zet miljardenhulp aan Oekraïne door zonder Hongarije (10/12/2022 - De Tijd)
  19:53 De EU zetten zaterdag het licht op groen over een steunpakket van 18 miljard euro aan Oekraïne, ondanks het veto van Hongarije.
  [naar artikel]
 48. Premier De Croo is aan Oekraïense grens om humanitaire werkers hart onder de riem te steken (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo staat vandaag aan de grens van Oekraïne om de humanitaire werkers te bedanken. Daarbovenop heeft hij een steunpakket aan middelen en geld mee om de Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Polen op te vangen, en humanitaire hulp tot in Oekraïne zelf te krijgen.
  [naar artikel]
 49. Congres VS keurt steunpakket van 2.000 miljard dollar goed (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres is vandaag akkoord gegaan met een steunpakket ter waarde van 2.000 miljard dollar om de Amerikaanse economie te...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy