De bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark die een tijd verzegeld is geweest, krijgt nieuwe uitbaters en een nieuwe naam. Ondernemersduo Raphaël Helsmoortel en Serge Frank blazen een frisse wind door de zaak met hun nieuwe concept Woods, een Frans-Belgische keuken waar vlees een speciale plek krijgt op het menu. “We creëren een gezellige brasserie in oude Parijse stijl.” [naar artikel]
De stad Antwerpen zoekt een nieuwe uitbater voor de Dikke Mee, de bekende brasserie in het Nachtegalenpark die sinds vorig jaar gesloten is. De vorige eigenaar werd vorig jaar veroordeeld in een drugsdossier, waarna de brasserie ook verzegeld werd door de politie. [naar artikel]
Eén dag nadat strenge maatregelen van kracht gingen om het coronavirus tegen te houden, duiken al problemen op. Ondanks gesloten horeca gaan mensen uiteraard wandelen en spelen in het park. Maar daar is op de duur van ‘social distancing’ , het afstand nemen van andere mensen, geen sprake meer. Bovendien lopen jong en oud er door elkaar te spreken en te spelen, terwijl ouderen en heel kwetsbare groep zijn. Bovenstaande beelden werden gemaakt in het Nachtegalenpark, waar de brasserie De Melkerij wel moet sluiten, maar via een ’takeway’ worden er toch een aantal zaken verkocht. [naar artikel]
Op een parkeerplaats van het Nachtegalenpark vond vorige week zondag een racistisch incident plaats. Een man die de parkeerplaats opreed, scheerde daarbij rakelings langs een moeder en haar twee kinderen. Zij sprak hem daarop aan, waarop de man haar begon uit te schelden en zelfs fysiek te bedreigen. “Marokkaanse kuthoer”, klinkt het onder andere. De man is ondertussen geïdentificeerd door de politie en heeft een proces-verbaal gekregen. [naar artikel]
Afgelopen zondag vond de achtste editie van Lekker Lokaal plaats. Vorig jaar kon dit eco-culturele evenement niet plaatsvinden door de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar kon Lekker Lokaal weer doorgaan maar wel op een andere locatie, die het de bezoeker makkelijker maakte om de coronamaatregelen in acht te nemen. Place to be was het Nachtegalenpark waar iedereen die interesse heeft in ecologie, duurzame landbouw, biologische voeding en streekproducten zijn gading wel kon vinden. Doorlopend waren er workshops voor alle leeftijden, demonstraties van oude ambachten en voor een hapje of drankje werd natuurlijk ook gezorgd. [naar artikel]
Wie eens een schepen in een boom wilde zien hangen, die moest deze voormiddag in het Nachtegalenpark zijn. Antwerpen won dit jaar de European City of Trees Award, en dat onder meer dankzij de boomverzorgers van de stad. Om hun vaak onzichtbare werk in de schijnwerpers te zetten, waagde schepen Els van Doesburg zich aan een klim richting boomtop. [naar artikel]
Brasserie Royal in Begijnendijk krijgt nieuwe eigenaars, die het restaurant zullen omvormen tot Anders. Daar kunnen klanten voor een vaste prijs zo veel eten bestellen als ze willen, maar ze moeten hun bord wel leegeten. “Want wie dat niet doet, betaalt 2 euro extra.” [naar artikel]
Opinies, kritieken, online recensies: als kok vandaag wordt er overal op je vingers gekeken. Bart Van Hoecke neemt alles graag met een korrel zout, maar als hij de Zilveren Goesting in ontvangst mag nemen, proeft hij vooral de zoete smaak van waardering. [naar artikel]
Twee mannen beroofden vrijdag in brasserie Sint-Antonius in Grembergen de zaakvoerders van hun mobiele telefoons. De foto's van de daders werden op Facebook gezet en spontaan kwamen meldingen binnen dat ook andere zelfstandigen bezoek hadden gekregen van het duo. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.