Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Chef Bart De Pooter vertelt alles wat je moet weten over de ui: “Heb je een ui? Dan kun je koken”

02/06/2023 - 12:05
"Stoofvlees, spaghettisaus of soep. Uien vormen de basis van zoveel recepten, want ze geven smaak en diepgang. Deze bescheiden groente is compleet onmisbaar in onze keuken, maar speelt zelden de hoofdrol. En dat is onterecht, vindt chef Bart De Pooter. Hij leert je verschillende soorten ajuin kennen, geeft zijn favoriete recept én onthult zijn ultieme tip tegen uientraantjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Bart De Pooter vertelt alles wat je moet weten over de ui: “Heb je een ui? Dan kun je koken” (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees, spaghettisaus of soep. Uien vormen de basis van zoveel recepten, want ze geven smaak en diepgang. Deze bescheiden groente is compleet onmisbaar in onze keuken, maar speelt zelden de hoofdrol. En dat is onterecht, vindt chef Bart De Pooter. Hij leert je verschillende soorten ajuin kennen, geeft zijn favoriete recept én onthult zijn ultieme tip tegen uientraantjes. [naar artikel]


2. Chef Bart De Pooter stopt met tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet: "30 jaar alles van mezelf gegeven en toe aan iets nieuws" (28/10/2022 - VRT NWS)

Tweesterrenchef Bart De Pooter stopt na 30 jaar met restaurant Pastorale in Reet, bij Rumst. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt hij. Binnenkort opent hij samen met zijn dochter Karen de nieuwe zaak "Vis van A" in Antwerpen. [naar artikel]


3. Bart De Pooter is Chef van het jaar 2012 (10/04/2019 - De Morgen)

Bart De Pooter (43) is door GaultMillau uitgeroepen tot chef van het jaar. In zijn voormalige pastorie in Reet laat de chef zich blijvend omringen door kunst. 'Die werken van Arne Quinze zijn er niet als decoratie, ze inspireren mij ook voor mijn keuken.' [naar artikel]


4. INTERVIEW. De tweesterrenchef die graag buiten de lijntjes kleurt: Bart De Pooter kijkt om op zijn 51ste (28/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet viert zijn eenenvijftigste verjaardag met het boek Biotoop, waarin hij kijkt naar wat hij heeft volbracht. Voor een chef-kok uit Reet is dat best veel: masterclasses in Hongkong, een tv-show en instant succes in Singapore. Hij verkoopt wereldwijd Nederlands rundsvlees, maakt honderdduizenden hamburgers per jaar en is partner van Tomorrowland. Deze tweesterrenchef kleurt graag buiten de lijntjes, maar is ook begeesterd door kwaliteit en kunst. [naar artikel]


5. Intermarché-Wanty-Gobert maakt werk van toekomst met Dries De Pooter en Est Mihkels (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Dries De Pooter (19) en de Est Madis Mihkels (18) hebben hun toekomst met Intermarché-Wanty-Gobert verbonden voor de seizoenen 2023 en 2024. Dat heeft de Belgische wielerformatie woensdag gemeld. Vooraleer ze hun debuut bij de profs maken, zullen de jonge talenten respectievelijk in de kleuren van Hagens Berman Axeon en Team Ampler-Tartu2024 Team koersen in 2022. Na de seizoensstart met deze twee Continentale opleidingsploegen in augustus zullen ze een stageperiode bij het WorldTeam afwerken. [naar artikel]


6. Tweesterrenchef Bart De Pooter opent plantaardige restaurants in Antwerps hotel Marriott (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuwe Marriott hotel krijgt tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant De Pastorale in Reet als chef. In twee restaurants, Wild|n en Plant|n, introduceert hij een plant based keuken. “Er zijn al veel plantaardige restaurants, maar niet op top-gastronomisch niveau”, zegt de chef. “Antwerpen is er, na Amerikaanse en Nederlandse voorbeelden, zeker klaar voor.” [naar artikel]


7. Tweesterrenchef Bart De Pooter wordt chef van Sapphire House Antwerp (25/01/2022 - Knack)

Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar maar liefst twee restaurants in het Autograph Collection Hotel by Marriott. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen. PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten in al hun wensen van ontbijt tot diner. [naar artikel]


8. Grond zoekt boer: sterrenchef Bart De Pooter wil zelf groenten en fruit telen in voedselbos in Reet (05/02/2022 - VRT NWS)

Sterrenchef Bart De Pooter van onder meer restaurant Pastorale in Reet is op zoek naar partners die samen met hem een uitzonderlijk ecosysteem op poten willen zetten. In het uitgestrekte groengebied aan de Begijnenbossen wil hij een terrein ontwikkelen tot een voedselbos. Dat moet een sociaal geïntegreerd landbouwproject worden waarvan hij de oogst ook in zijn restaurants kan gebruiken. [naar artikel]


9. Opvallend project in Rumst: sterrenchef Bart De Pooter zoekt partners voor groot voedselbos (05/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Bart De Pooter, tweesterrenchef van restaurant Pastorale, pakt uit met een groot project in Reet (Rumst). De Antwerpenaar stelt zijn uitgestrekt landbouwgebied gratis ter beschikking en wil met een tiental partners een voedselbos ontwikkelen. “Het idee is tijdens de coronacrisis ontstaan”, zegt De Pooter. “Ik leefde in een sneltreinvaart maar de pandemie riep dat helse tempo een halt toe.” [naar artikel]


10. Sterrenchef Bart De Pooter opent visrestaurant in Antwerpse Hangar 26-27 (17/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Na de aangekondigde opening van twee plantaardige restaurants in het toekomstige Sapphire Hotel, kijkt sterrenchef Bart De Pooter alweer uit naar een nieuwe uitdaging. In Hangar 26-27 in Antwerpen opent hij eind september-begin oktober het visrestaurant Vis van A. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!