Wij Belgen mogen dan de cracks zijn in het bakken van frieten, de Nederlanders bezorgden ons wel een van de absolute toppers onder de frituursnacks: de bitterbal. De Nederlandse sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent proefde er voor ons 11 stuks, vond een “absolute topper voor weinig geld”, maar was bij momenten wel ontgoocheld. Ook over dé A-merken: “Dit is niets meer dan een gefrituurd bouillonblokje.” [naar artikel]
Wij Belgen mogen dan de cracks zijn in het bakken van frieten, de Nederlanders bezorgden ons wel een van de absolute toppers onder de frituursnacks: de bitterbal. De Nederlandse sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent proefde er voor ons 11 stuks, vond een “absolute topper voor weinig geld”, maar was bij momenten wel ontgoocheld. Ook over dé A-merken: “Dit is niets meer dan een gefrituurd bouillonblokje.” [naar artikel]
De prijs van een rusthuiskamer is het afgelopen jaar met 2,5% gestegen. Voor een eenpersoonskamer betalen bewoners nu gemiddeld tot 1.790 euro per maand. In drie jaar gaat het om een prijsstijging met bijna 140 euro per maand. Wij gingen een kijkje nemen in het duurste woonzorgcentrum van Vlaanderen: Park Lane aan het Stadspark in Antwerpen. Ook het goedkoopste Vlaamse rusthuis bevindt zich in de metropool. [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]
Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum liet het kind in zich naar boven komen en proefde van elf potjes verse kaas met fruit: tien van een huismerk en nog eentje van hét A-merk Danonino. Telkens proefde hij van een kaasje met aardbeismaak en ging hij op zoek naar de vraag of dat A-merk wel het extra geld waard is. “Deze krijgt van mij een 8,5 op tien. Is het ook de goedkoopste? Straf.” [naar artikel]
“De tijd is hier blijven stilstaan, maar het huisje afbreken is totaal niet nodig.” Vastgoed Sinnaeve heeft de goedkoopste woning in de goedkoopste gemeente van Vlaanderen in zijn portefeuille. Voor 75.000 euro kun je eigenaar worden van het huisje op een boogscheut van een park. Een echte koopkans, volgens de makelaar. Hij tipt voor hoeveel geld je er een instapklaar huis van maakt: “Bijna twintig kilometer verderop, in Roeselare, kost een identieke woning al snel 100.000 euro meer.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.