Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Volgens Poetin verloor Oekraïne al 160 tanks in minder dan twee weken: klopt dat wel? En wat betekent dat voor het tegenoffensief?

14/06/2023 - 14:36
"Hoewel Vladimir Poetin moest toegeven dat ook zijn troepen al wat verliezen leden, is het Oekraïense tegenoffensief volgens de Russische president “catastrofaal” aan het falen. In minder dan twee weken zou “de vijand” al liefst 160 tanks hebben verloren. Kan dat kloppen? En wat betekent dat voor de Oekraïense kansen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Volgens Poetin verloor Oekraïne al 160 tanks in minder dan twee weken: klopt dat wel? En wat betekent dat voor het tegenoffensief? (14/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Hoewel Vladimir Poetin moest toegeven dat ook zijn troepen al wat verliezen leden, is het Oekraïense tegenoffensief volgens de Russische president “catastrofaal” aan het falen. In minder dan twee weken zou “de vijand” al liefst 160 tanks hebben verloren. Kan dat kloppen? En wat betekent dat voor de Oekraïense kansen? [naar artikel]


2. Rousseau zet tegenoffensief in met eigen nota: “Dit betekent dat hij wil praten” (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Met een eigen nota heeft sp.a-voorzitter Conner Rousseau het tegenoffensief ingezet. Rousseau vraagt extra geld voor de gezondheidszorg en een grotere fiscale bijdrage van vermogens en multinationals. [naar artikel]


3. Wat betekent ‘succes’ in het Oekraïense tegenoffensief? De definities variëren (14/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Oekraïens tegenoffensief in Cherson begonnen: wapendepot volgens Oekraïne, burgerdoelwitten, zegt Rusland  (12/07/2022 - VRT NWS)

Het Oekraïense leger is naar eigen zeggen een tegenoffensief begonnen in de zuidelijke regio Cherson. Volgens Oekraïne werd daarbij een Russisch wapendepot geraakt, Rusland zegt dat burgerdoelwitten geviseerd worden. De regio viel na de inval in Oekraïne snel in Russische handen. [naar artikel]


5. Live - Oekraïens tegenoffensief is ‘onvermijdelijk’ volgens Wagner-baas Prigozjin • Zelensky had ‘lang en zinvol’ gesprek met Chinese president Xi (26/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Zelenski zegt meer tijd nodig te hebben voor tegenoffensief, maar volgens experts is het al begonnen (11/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De Oekraïense president Zelenski zegt dat Oekraïne meer tijd nodig heeft voor een tegenoffensief, maar daar denken militaire experts anders over. “De eerste fase is al begonnen.” [naar artikel]


7. Doorbraken forceren op vier fronten én verrassen met ‘wild card’: zo zal het langverwachte Oekraïense tegenoffensief eruitzien volgens oud-kolonel Housen (28/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op elk moment kan Oekraïne naar eigen zeggen het tegenoffensief inzetten. Het zwaartepunt van die tegenaanval zal volgens experts in het zuiden van het land liggen. Daarnaast ziet krijgsexpert Roger Housen nog drie fronten waar Oekraïne een doorbraak wil forceren én een ‘wild card’ die president Zelensky volgens gelekte geheime documenten op tafel heeft gegooid. [naar artikel]


8. Rusland blies volgens Kiev nog een dam op “om Oekraïens tegenoffensief te vertragen” (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vorige week stortte de Kakhovka-stuwdam in de regio Cherson in, met hevige overstromingen als gevolg. Oekraïne en Rusland wijzen daarvoor met de vinger naar elkaar. Nu beschuldigt Oekraïne Rusland ook van de vernietiging van een andere dam, deze keer in de regio Donetsk. Rusland verwoestte deze dam volgens Kiev om het Oekraïens tegenoffensief af te remmen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!