Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. Spanning tussen Prigozjin en Moskou bereikt kookpunt: Wagnerbaas zegt dat zijn troepen Rusland zijn binnengetrokken

24/06/2023 - 08:20
"De spanning tussen Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin en het Kremlin lijkt het kookpunt te hebben bereikt: na een vermeende Russische aanval op kampen van zijn huurlingenleger, is Prigozjin naar eigen zeggen met zijn troepen de grens overgestoken. Dat kon nog niet worden geverifieerd, maar in het zuiden van Rusland en in Moskou hebben de autoriteiten de beveiliging versterkt. Ze beschuldigen de Wagnerbaas van het oproepen tot een burgeroorlog. Ondertussen werden verschillende steden in Oekraïne met raketten bestookt. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Spanning tussen Prigozjin en Moskou bereikt kookpunt: Wagnerbaas zegt dat zijn troepen Rusland zijn binnengetrokken (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De spanning tussen Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin en het Kremlin lijkt het kookpunt te hebben bereikt: na een vermeende Russische aanval op kampen van zijn huurlingenleger, is Prigozjin naar eigen zeggen met zijn troepen de grens overgestoken. Dat kon nog niet worden geverifieerd, maar in het zuiden van Rusland en in Moskou hebben de autoriteiten de beveiliging versterkt. Ze beschuldigen de Wagnerbaas van het oproepen tot een burgeroorlog. Ondertussen werden verschillende steden in Oekraïne met raketten bestookt. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. LIVE. Muitende Wagnerbaas zegt dat zijn troepen Rusland zijn binnengetrokken - Veiligheidsdienst wil arrestatie van Prigozjin (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin is furieus en beweert dat kampen van zijn huurlingenleger zijn beschoten met Russische raketten en roept op tot muiterij. De Russische veiligheidsdienst FSB wil daarom dat Prigozjin gearresteerd wordt. Als reactie is de beveiliging van kritieke infrastructuur in de Russische hoofdstad Moskou versterkt. De Oekraïners beweren ondertussen dat ze kleine terreinwinsten in het zuiden van het land hebben geboekt. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


3. Live - Wagnerbaas: ‘Strijders zijn Rusland binnengetrokken’ • Rusland sleept Prigozjin voor de rechter voor ‘oproep tot muiterij’ (24/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Troepen van ‘muitende’ Wagnerbaas zouden Rusland zijn binnengetrokken • Moskou verscherpt beveiliging (24/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. LIVE. ‘Muitende’ Wagnerbaas zegt dat zijn troepen Rusland zijn binnengetrokken - Luchtalarm klinkt in Oekraïne (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De spanning tussen Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin en het Kremlin lijkt het kookpunt te hebben bereikt. Na een vermeende Russische aanval op kampen van zijn huurlingenleger, trekt Prigozjin naar Moskou zegt dat zijn troepen al de grens zijn overgestoken. Generaals van het Russische leger spreken van muiterij en hebben de beveiliging van de hoofdstad versterkt. In de nacht van vrijdag op zaterdag klinkt in heel Oekraïne het luchtalarm. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


6. LIVE. ‘Muitende’ Wagnerbaas zegt dat zijn troepen Rusland zijn binnengetrokken - Ontploffingen in Kiev (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vannacht lijkt de spanning tussen Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin en het Kremlin het kookpunt te hebben bereikt: na een vermeende Russische aanval op kampen van zijn huurlingenleger, trekt Prigozjin naar Moskou en beweert dat zijn troepen de grens zijn overgestoken. Dat kon nog niet worden geverifieerd, maar in het zuiden van Rusland en in Moskou hebben de autoriteiten de beveiliging versterkt. Ze beschuldigen de Wagnerbaas van het oproepen tot een burgeroorlog. Ondertussen werden verschillende steden in Oekraïne met raketten bestookt. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


7. Live - Wagnerbaas: ‘Strijders zijn Rusland binnengetrokken’ • Poetin gaat ‘spoedig’ toespraak houden (24/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Oekraïne: spanning om kerncentrale Zaporizja neemt af • ‘Wagnerbaas Prigozjin teruggekeerd naar Rusland’ (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Russische commentatoren kregen bevel om Wagnerbaas Prigozjin niet langer te promoten, maar dat houdt hem niet tegen (13/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Hoe wilder hij tekeergaat, hoe duidelijker het wordt dat Jevgeni Prigozjin vecht om zijn positie te behouden. De baas van het Wagner-huurlingenleger kreeg de voorbije dagen een paar flinke tikken te verduren. Als reactie daarop wordt hij alleen maar driester. [naar artikel]


10. De ster van Prigozjin mag neergehaald worden: hoe de Wagnerbaas vecht om zijn positie te behouden (13/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Hoe wilder hij tekeergaat, hoe duidelijker het wordt dat Jevgeni Prigozjin vecht om zijn positie te behouden. De baas van het Wagner-huurlingenleger kreeg de voorbije dagen een paar flinke tikken te verduren. Als reactie daarop wordt hij alleen maar driester. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!