Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. De Croo: “Oekraïne zal ooit deel van NAVO zijn” - VS viseren financiering van Wagner in Afrika

28/06/2023 - 00:29
"De leiders van verschillende NAVO-lidstaten zijn momenteel bijeen in Den Haag. Daar klinkt nog geen eensgezindheid over de gevolgen van het vertrek van Wagner uit Rusland. Belgisch premier De Croo (Open Vld) liet in ieder geval weten dat “Oekraïne ooit deel van de NAVO zal zijn”. In het oosten van Oekraïne werd de stad Kramatorsk met raketten bestookt en onze verslaggever is ter plekke. Volg alle recente ontwikkelingen in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. De Croo: “Oekraïne zal ooit deel van NAVO zijn” - VS viseren financiering van Wagner in Afrika (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko hoopt dat zijn land veel leert van de Wagner-huurlingen. Dat zei hij dinsdag volgens de lokale pers. Ondertussen zijn de leiders van verschillende NAVO-lidstaten bijeen in Den Haag. Daar klinkt nog geen eensgezindheid over de gevolgen van het vertrek van Wagner uit Rusland. Belgisch premier De Croo (Open Vld) liet in ieder geval weten dat “Oekraïne ooit deel van de NAVO zal zijn”. In het oosten van Oekraïne werd de stad Kramatorsk met raketten bestookt en onze verslaggever is ter plekke. Volg alle recente ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


2. HERLEES. De Croo: “Oekraïne zal ooit deel van NAVO zijn” - VS viseren financiering van Wagner in Afrika (28/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko hoopt dat zijn land veel leert van de Wagner-huurlingen. Dat zei hij dinsdag volgens de lokale pers. Ondertussen zijn de leiders van verschillende NAVO-lidstaten bijeen in Den Haag. Daar klinkt nog geen eensgezindheid over de gevolgen van het vertrek van Wagner uit Rusland. Belgisch premier De Croo (Open Vld) liet in ieder geval weten dat “Oekraïne ooit deel van de NAVO zal zijn”. In het oosten van Oekraïne werd de stad Kramatorsk met raketten bestookt en onze verslaggever is ter plekke. Herlees hier onze liveblog van dinsdag 27 juni. [naar artikel]


3. Onderzoek financiering IS door Lafarge – Ex-CEO LafargeHolcim in verdenking gesteld van “financiering terroristische onderneming” (08/12/2017 - Metro)

De ex-CEO van de groep LafargeHolcim, Eric Olsen, is in Frankrijk in verdenking gesteld voor “financiering van een terroristische onderneming”. Dat berichten verschillende persagentschappen en media donderdagavond. De cementgroep was de voorbije jaren actief in Syrië. FranceInfo zegt dat hij ook in verdenking is gesteld voor het “in gevaar brengen van andermans leven”. Eric Olsen […] [naar artikel]


4. Moordaanslag op prominent Wagner-lid in Centraal-Afrikaanse Republiek, volgens Wagner-baas zit Frankrijk achter aanval (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De directeur van een Russisch cultureel centrum in de Centraal-Afrikaanse Republiek is vrijdag zwaargewond geraakt door een pakketbom. ‘CNN’ meldt dat de man, Dmitri Syty, net als veel leden van Wagner in de Afrikaanse diamanthandel zit. De oprichter van de paramilitaire groep meent dat Frankrijk verantwoordelijk is voor de aanslag. Jevgeni Prigozjin heeft daarom het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om Frankrijk als sponsor van staatsterrorisme te betitelen. [naar artikel]


5. Rapport onthult brutale tactieken van Wagner-groep, zelfzekere Wagner-baas: “Op dit moment het meest ervaren leger ter wereld” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een rapport van de Oekraïense militaire inlichtingendienst dat ‘CNN’ in handen heeft gekregen, toont aan hoe doeltreffend de Wagner-strijders zijn geweest rond Bakhmoet en hoe moeilijk ze te bestrijden zijn. [naar artikel]


6. Rapport onthult brutale tactieken van Wagner-groep: “De dood van duizenden Wagner-soldaten doet er voor Russische samenleving niet toe” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een rapport van de Oekraïense militaire inlichtingendienst dat ‘CNN’ in handen heeft gekregen, toont aan hoe doeltreffend de Wagner-strijders zijn geweest rond Bakhmoet en hoe moeilijk ze te bestrijden zijn. [naar artikel]


7. Live - Wagner-huurling loopt over naar pro-Oekraïense paramilitairen, Wagner-baas belooft ‘gepaste straf voor verrader’ (12/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Wagner-troepen trekken zich terug ‘zonder incidenten’ • Persdienst Wagner: Prigozjin momenteel niet bereikbaar (25/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Wagner publiceert foto die zou bewijzen dat Prigozjin in Wit-Rusland is • Poetin bood Wagner-officieren na opstand aan om in dienst te blijven (14/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!